Author |
Message |
denis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/02/2012 23:42:43
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
denis
Junior member
IP:
|
de cateva zile suntem posesorii unui acvariu,la insistentele baietelului nostru de 2 ani jumate.nici eu,nici sotul nu stim nimic despre pesti,am inceput sa citesc atat cat imi permite timpul pt ca acasa ma solicita cel mic iar la servici am o problema cu internetul pe care baietii chemati pt ajutor nu se grabesc.este un acvariu de 50 l,avem pompa de aer,incalzitor,plante si termometru.vom achizitiona si un filtru exter,dar deocamdata asta avem.ca populatie,avem 2 sanitari,6 neon,2 platy.problema este ca un platy are burtica umflata,nu vad nimic neobisnuit in comportament,mananca bine,este foarte activ,intrebarea mea este daca poate avea icre?celalalt il urmareste peste tot in acvariu,sunt mereu impreuna,iar prin burtica iese un fir mereu...ce cade in pietris.nu este mizerie,pt ca lui i se rupe si iese altul,incontinuu.aveti idee ce poate fi?chiar nu stiu si sincer,pana nu voi avea acces la servici,nu pot face mare lucru.multumesc de intelegere,suntem incepatori,dar vom invata...
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/02/2012 23:51:12
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Un lucru bun observ  Nu e suprapopulat
Sa inteleg ca filtru nu aveti? Daca nu, luati unul urgent, ce trebuie tinut non-stop.
De ciclare banuiesc ca nu stiti, se gaseste de citit pe forum. Pana atunci schimburi mici si dese (sa zicem un 10 litri in feicare zi), pentru o perioada si MARE zgarcenie cu mancarea.
Platy e posibil sa fie gestanta. Va naste pui vii, nu depunde icre, caci e vivipar. Firul ala probabil e "caca"
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
popescu.cristian10
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 00:05:10
|
popescu.cristian10
Member
IP:
|
in primul rand trebuie sa o iei pas cu pas,sa citesti mult despre acvariu si pesti,cum se schimba apa la cat timp etc....citesti de pe aici sau de pe internet,trebuie documentare multa,aceasta pasiune totusi necesita putin si timp din pacate,va doresc suces.
|
|
 |
denis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 00:24:08
|
denis
Junior member
IP:
|
stefanp wrote:Un lucru bun observ  Nu e suprapopulat
Sa inteleg ca filtru nu aveti? Daca nu, luati unul urgent, ce trebuie tinut non-stop.
De ciclare banuiesc ca nu stiti, se gaseste de citit pe forum. Pana atunci schimburi mici si dese (sa zicem un 10 litri in feicare zi), pentru o perioada si MARE zgarcenie cu mancarea.
Platy e posibil sa fie gestanta. Va naste pui vii, nu depunde icre, caci e vivipar. Firul ala probabil e "caca" 
filtru vom luaa,de ciclare stim,macar atat  ....am facut ciclarea cu 2 saptamani inainte sa luam pestii dar mai mult nu am reusit deocamdata.ne`a cam luat pe nepregatite totul.stiu ca necesita timp,in clipa in care voi avea acces la servici pt a cauta pe net,o voi face cu cea mai mare placere.dar oare sa faca "caca" incontinuu??????si culmea,e si cel mai mancacios.
am zis sa mai cumparam inca vreo doi sanitari si ce as mai vrea ...beta splendes...stiu ca au nevoie de spatiu,asa ca nu vom lua prea multi.despre apa,am schimbat cam 10 % saptamana asta,asa ni s`a zis...eu oricum studiez si acum ca doarme cel mic,datorita lui stam cu pc`ul scos din priza si doar noaptea putem naviga linistiti  .multumesc oricum,ma duc sa salut un "cucucios"
|
|
 |
denis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 00:26:29
|
denis
Junior member
IP:
|
si uitasem....ce apa se pune???la petshop mi`a zis de apa statuta cand schimb asa cate putin,dar oare clorul ala nu afecteaza?
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 01:21:49
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Pai daca e mancacios tare, atunci face caca mai mult. Pune totusi o poza sa vedem ce si cum.
Ciclarea fara filtru nu cred ca e incheiata, mai ales in 2 saptamani. Luati filtrul repejor si puneti-l in functiune. De asemenea niste teste de apa, nh4 si no2, v-ar spune exact daca e ciclat sau nu.
Alti pesti pt moment nu. Pe viitor, niste cory ar merge, caci sunt pesti de grup si nu ai decat 2 momentan. Betta, daca e mascul se recomanda sa fie tinut singur.
Legat de apa, da, statuta trebuie sa fie. Astfel se elimina clorul. Intr-o galeata, 24 de ore e ok. Dupa care in acvariu. V-as recomanda schimburi mai dese dat fiind faptul ca probabil ciclarea nu e tocmai cum trebuie. Dupa care, ai incolo ajungeti la schimbul saptamanal.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 03:06:39
|
scorpionul
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/58b4095fb5335282cc3fde57c643da38.jpg)
IP:
|
ai copil mic, deci stii cum e programul lor: masa, caca, pipi, somn. Pentruca pestii nu dorm ziua si nu fac pipi, raman cele doua: masa si caca. Daca masa e data multa sau gaseste mult de mancare in acvariu, caca este multa si incontinuu, altfel oha masa oha caca. Da-i putina mancare si firul ala trebuie sa se termine odata, altfel se desira pestele. Sa stii ca si eu stau mai mult pe net noaptea decat ziua ca am un mormoloc de fetita care vrea sa-mi capteze mereu atentia. Asa ca ziua ma joc mai mult cu ea si noaptea imi fac temele( asta asa ca intre tatici  ).
|
armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram |
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 03:19:01
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Aoleu, toti pestii aceia stau fara filtru acum ?? Inca o opinie ca sa convinga  trebuie musai facut ce a zis stefanp. Nu e cumva apa albicioasa ? Si trebuie Tetra Aquasafe (sau Sera Aqutan) pentru declorinare ca sa nu mai asteptati 24 de ore, apa e disponibila imediat - amestecati de cateva ori, asteptati sa dispara bulele care se formeaza si gata. Va trebuie si un furtun de aspirat substratul ... ca sa nu se adune mizerie acolo. Sanitarii nu mananca resturile altor pesti  deci luati doar ca sa manance resturile de mancare care pica pe pietris. Sanitarilor le place sa fie in grup mai mare. Betta e ok, dar nu inainte de a avea filtrul intern ciclat si curatenie in acvariu.
This message was edited 2 times. Last update was at 15/02/2012 03:19:59
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
denis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 11:22:49
|
denis
Junior member
IP:
|
Am vorbit cu so?ul,e in drum spre magazin pt a lua filtru  .noua ni s'a dat o solu?ie pt apa(îmi scap? denumirea iar sticluta e acas?),si o alta ce se pune in buretele de la pompa.cu mâncarea,nu le dau mult?,le dau diminea?a la 7 putin si seara la 19 tot putin pt ca sunt disperati cum caut? mâncare prin acvariu.ni s'a zis sa le dam de maxim 2 ori pe zi.testele de apa tot de la petshop?apa este tulbure putin,dar clar e de la mizerie.mâncarea nu rezista mult.e mai complicat decât am crezut sa ai acvariu,dar vom invata.nu avem de ales.dar m? bucur ca Denis e super încântat de pestisorii lui,î?i ia un castron de rontaieli,se aseaza pe scaun si se uita la ei,invita pe toat? lumea sa ii vad? acvariul,ASA ca trebuie sa înv???m.cel de la petshop nu ne'a dat prea mari speran?e cu pestii ce ii luasem din lipsa de experien?a clar,dar suntem pe drumul cel bun,cel Putin ASA sper.multumim frumos pt r?spunsuri.o sa va mai stresez cu intrebari pana m? prind exact ce si cum  .
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 11:34:04
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
Tetra Aqua safe pentru folosire imediata apa de la chiuveta si Tetra easy balance pentru stabilizare ph, kh. In plus cereti teste la picatura ( nu 5 in 1) pentru controlul apei. Cele la picatura sunt mai exacte. Daca aveti bani cumparati un set complet de picaturi( costa undeva la 2-300 ron) deci nu e ieftin. Daca nu aveti suficienti bani cumparati macar pentru NO2, ph si ce mai puteti. Testele la picatura sa fie de firma: Tetra Sera JBL
This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2012 11:55:47
|
|
 |
popescu.cristian10
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 12:27:57
|
popescu.cristian10
Member
IP:
|
sal,foarte bine spus cu tetra aqua safe si tetra esy balance[m-am contrazis cu cineva de aici pe tema asta]spune ca nu sunt necesare eu zic ca da,in fine bune sfaturi.
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 12:48:43
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
popescu.cristian10 wrote:sal,foarte bine spus cu tetra aqua safe si tetra esy balance[m-am contrazis cu cineva de aici pe tema asta]spune ca nu sunt necesare eu zic ca da,in fine bune sfaturi.
noi nu trebuie sa ne contrazicem decat in mod constructiv si fiecare trebuie sa vorbeasca din experienta proprie ca din aia invatam cel mai bine. In curand o sa deschid un topic pe tema asta pentruca noi toti iubitorii de pesti nu dorim decat sa le fie bine. Sunt convins ca intentiile noastre sunt bune, numai ca fiecare vede un pic altfel problema. Stii, putem compara asta cu alpinistii care urca pe munte: fiecare vede varful, ca asta este intentia, dar il vedem din alt unghi. Unii vor merge pe drumul aratat de noi, altii vor incerca alte metode sau alte drumuri batatorite de altii. Scopul final este realizarea unui acvariu reusit indiferent de metoda pe care se merge. De aceea urez ape limpezi tuturor si un acvariu dupa sufletele voastre!
This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2012 12:49:41
|
|
 |
popescu.cristian10
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 12:54:36
|
popescu.cristian10
Member
IP:
|
ok,bine zis sper sa vada si acei care se cred mari in "acvaristica",asta fara sa jicnesc pe nimeni,oricum sa sti ca esti printre putini de aici care acepta si sfaturi si care asculta ce zic si ceilalti,in mine o sa gasesti todeauna un aliat de acum incolo,sal.
|
|
 |
denis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 13:17:05
|
denis
Junior member
IP:
|
Multumesc inca o data.chiar imi zicea sotul la tel ca tipul de la magazin i'a aratat o cutie cu multe sticlute pt testarea apei dar costa vreo 80 RON.nu a retinut firma.solutia pt apa zicea sotul ca Tetra nu stiu cum ii zice,pana nu ajung acasa nu stiu sigur.logic ca fiecare vedem lucrurile altfel,dar cand auzi mai multe pareri ai de unde alege,parerea mea.
|
|
 |
popescu.cristian10
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 13:26:29
|
popescu.cristian10
Member
IP:
|
iar intrebar poti pune linistita fara sa iti faci probleme,o sa iti raspunda de fiecare data cineva,iar rezolvarea o sa fie pe masura ai as avezi,doar sa aveti rabdare.
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 13:28:02
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
revenind la copii: daca vrei sa ii faci bine cere parerea mai multor doctori si alege-o pe cea care ti se pare tie cea mai buna
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 13:38:23
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
citez aici sfaturile unui coleg de breasla:
" Teste de apa
Desi multi ignora aceste teste, vor ajunge mai devreme sau mai tarziu sa le considere necesare. Nici chiar cei mai experimentati acvaristi nu pot verifica valorile apei "din ochi". Iar de cele mai multe ori, valorile apei sunt singurele care ne pot spune ce trebuie sa "reparam" si unde. Cel mai bun mod de a tine un acvariu este acela de a mentine parametrii apei la valori optime.
Cei mai importanti parametrii pe care trebuie sa-i monitorizati sunt:
- pH : optim intre 6.5 - 7.5, dar conteaza ce specii de pesti aveti in acvariu. In functie de valorile pH-ului, apa este acida, neutra sau bazica:
sub pH 7 apa este acida (nu va faceti griji, acida nu inseamna ca apa contine acizi periculosi ci materii organice acide/acizi humici)
un pH 7 (de obicei intre 6.8 si 7.2) inseamna ca apa este neutra
peste pH 7 inseamna ca apa este bazica
- Kh : duritatea carbonatilor. In functie de acesta se calculeaza cantitatea optima de CO2 ce trebuie introdusa pentru scaderea pH-ului. Voi atasa tabelul aferent. Cresterea Kh-ului se face prin produse din comert (Kh+) fie prin adaugarea a ½ de lingurita de bicarbonat de sodiu la 100L de apa.
- Gh : duritateaa generala. Aceasta da "numele" tipului de apa pe care-l avem in acvariu. Astfel:
Gh intre 0 si 4 = apa foarte moale
Gh intre 4 si 8 = apa moale
Gh intre 8 si 12 = apa cu duritate medie
Gh intre 12 si 18 = apa cu duritate mare
Gh intre 18 si 30 = apa dura
Gh peste 30 = apa foarte dura
- NH3 / NH4 : amoniacul. Acesta este cel mai toxic produs ce apare in acvariul vostru. Valoarea optima si constanta trebuie sa fie 0 (zero)
- NO2 : nitritii, rezultatul interventiei bacteriilor si a oxigenului asupra amoniacului, deasemenea foarte toxic pentru pesti. Valoarea optima si constanta trebuie sa fie 0 (zero)
- NO3 : nitratii, rezultatul interventiei bacteriilor asupra nitritilor, mai putin toxici pentru pesti (in cantitati mici) si folositi ca fertilizanti de catre plante. Valoarea optima se invarte in jurul valorii de 20 (douazeci)
Ceilalti parametri sunt la fel de importanti, insa doar in cazul acvariilor plantate:
- NO3 : nitratii, recomandat intre 10 - 30
- Fe : fierul, recomandat intre 0,03 si 0,2
- PO4 : fosfatii, recomandat sa fie intre 0,02 si 0,5
- CO2 : dioxidul de carbon, in functie de duritatea carbonatilor. Optim intre 20 - 30
O atentie mare trebuie sa aveti si cu urmatorii parametrii, chiar daca nu trebuie sa testati foarte des:
- Cu : cuprul, care in valori peste 0,03 poate fi considerat otrava pentru pesti
- O2 : oxigenul, cu valori optime intre 3 si 6
Exista multe kituri si testere pe piata, insa nu sunt foarte multe cele care sa merite atentia. Dintre cele "ieftine si rapide" recomand de la JBL kitul Easy 5 in 1 (cu 50 de betisoare), cu ajutorul caruia puteti sa aflati intr-un minut valorile pH-ului (de la 6,4 la 9,0) a kH-ului (de la 0 la 20), a Gh-ului (de la <3 la 21), a NO2 (de la 0 la 10) si a NO3-ului (de la 0 la 250).
Insa, desi este destul de costisitor, va recomand de la JBL kitul "Testlab freshwater". Daca faceti un calcul al fiecarui test in parte si le cumparati separat, iesiti aproape dublu. In plus, la acest test aveti si o gentuta in care sa va tineti toate recipientele, plus ceva bonus (seringi, termometru, pix, tabele). Cu acesta puteti testa pH, Kh, Gh, Fe, PO4, NH4, NO3, NO2, adica aveti aproape tot ceea ce va trebuie.
De apreciat sunt cateva teste de la Sera si Dupla, insa un pic mai costisitoare. Totodata, pentru amoniac va pot recomanda testul permanent de la Seachem (care tine aproximativ un an) sau testul permanent de pH de la Dennerle (care nu e necesar insa daca aveti pH controller). "
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 14:37:34
|
stefanp
Moderator
IP:
|
@popescu.cristian: incepi sa ma calci pe coada si pe langa ca n-ai inteles ce ti-am scris eu tie (poate trebuie sa-ti desenez data viitoare), tot o tii inainte pe a ta( stii cine din regnul animal tot o da inainte chiar daca-i spui sa se opreasca nu? )
Scorpionul a spus destul de clar, solutiile le pui in apa pentru folosirea IMEDIATA a ei. Nu-s necesare, ca dovada o gramada de acvaristi de aici care nu le folosesc si au acvarii si pesti mai sanatosi decat noi doi la un loc.
Nu ma dau mare acvarist (daca tot bati spre mine, ia si spune clar, nu te ascunde ca o muiere dupa cuvinte) dar ca sa repet pe scurt, sunt alte lucruri MULT MAI IMPORTANTE pe care se pot da bani decat solutia de declorinare (referitor la care n-am spus ca n-ar fi buna). Cum ar fi testele pt nh4 si no2, ca tot vorbim aici de o ciclare neterminata, un ph.
Si din nou iti spun, poate intelegi daca iti zic a treia oara (desi ma indoiesc), nu imi fac un scop in a ma contrazice cu tine ci doar vreau sa corectez niste afirmatii pe care vad ca te-ai apucat sa le arunci pe forum de ceva timp si pe care cel care abia si-a luat un acvariu le ia de bune.
Personal am citit forumul asta si altele vreo 2 luni si ceva inainte sa am apuc de acvariu si am stat in banca mea fara sa ma apuc sa sfatuiesc alte vreo 2 luni si ceva dupa ce m-am inregistrat si ofer in general sfaturi legate de lucruri prin care am trecut si am primit feedback pozitiv pentru ele.
Daca e sa ne uitam la topicul tau si alte posturi din topicuri diverse, facut parca mai ieri, ne doare mintea de ce-ai facut, ai fost sfatuit si tot te-ai incapatanat sa nu asculti. Eu zic sa stai cuminte in banca ta o perioada.
Astea fiind spuse, te rog sa nu mai faci referiri la mine si eu promit sa te ignor total in viitor. Apropos, cand imi trimiteai pm-uri la foc automat acum vreo 2 saptamani, eram tot "mare" acvarist?...cu placere, nu-i nevoie sa-mi raspunzi la intrebare.
@denis: Imi cer scuze pentru devierea topicului.
Cum ti-a zis si scorpionul, ia teste enumerate de el (no2,ph) la care as mai aduga un nh4. Daca iti permiti, mai poti lua pt duritate sa zicem, poate un no3 (desi asta impreuna cu cel pt po4 si fe iti vor trebuie daca vei vrea sa fertilizezi pentru plante pe viitor, deci nu e urgenta).
Referitor la apa tulbure. E albicioasa? Daca da, e probabil datorita neciclarii. Daca totusi ramane si mancare nemancata, aspir-o si da-le mai putin de mancare pestilor.
Legat de filtru, aveti grija ce model luati, sa fie cat de cat incapator. Si pe langa burete sa puneti si ceva mediu biologic pentru filtrare. Filtrul nu se spala decat cand scade debitul drastic si se spala usor in apa scoasa din acvariu.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
popescu.cristian10
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 15:03:28
|
popescu.cristian10
Member
IP:
|
stefanp wrote:@popescu.cristian: incepi sa ma calci pe coada si pe langa ca n-ai inteles ce ti-am scris eu tie (poate trebuie sa-ti desenez data viitoare), tot o tii inainte pe a ta( stii cine din regnul animal tot o da inainte chiar daca-i spui sa se opreasca nu? )
Scorpionul a spus destul de clar, solutiile le pui in apa pentru folosirea IMEDIATA a ei. Nu-s necesare, ca dovada o gramada de acvaristi de aici care nu le folosesc si au acvarii si pesti mai sanatosi decat noi doi la un loc.
Nu ma dau mare acvarist (daca tot bati spre mine, ia si spune clar, nu te ascunde ca o muiere dupa cuvinte) dar ca sa repet pe scurt, sunt alte lucruri MULT MAI IMPORTANTE pe care se pot da bani decat solutia de declorinare (referitor la care n-am spus ca n-ar fi buna). Cum ar fi testele pt nh4 si no2, ca tot vorbim aici de o ciclare neterminata, un ph.
Si din nou iti spun, poate intelegi daca iti zic a treia oara (desi ma indoiesc), nu imi fac un scop in a ma contrazice cu tine ci doar vreau sa corectez niste afirmatii pe care vad ca te-ai apucat sa le arunci pe forum de ceva timp si pe care cel care abia si-a luat un acvariu le ia de bune.
Personal am citit forumul asta si altele vreo 2 luni si ceva inainte sa am apuc de acvariu si am stat in banca mea fara sa ma apuc sa sfatuiesc alte vreo 2 luni si ceva dupa ce m-am inregistrat si ofer in general sfaturi legate de lucruri prin care am trecut si am primit feedback pozitiv pentru ele.
Daca e sa ne uitam la topicul tau si alte posturi din topicuri diverse, facut parca mai ieri, ne doare mintea de ce-ai facut, ai fost sfatuit si tot te-ai incapatanat sa nu asculti. Eu zic sa stai cuminte in banca ta o perioada.
Astea fiind spuse, te rog sa nu mai faci referiri la mine si eu promit sa te ignor total in viitor. Apropos, cand imi trimiteai pm-uri la foc automat acum vreo 2 saptamani, eram tot "mare" acvarist?...cu placere, nu-i nevoie sa-mi raspunzi la intrebare.
@denis: Imi cer scuze pentru devierea topicului.
Cum ti-a zis si scorpionul, ia teste enumerate de el (no2,ph) la care as mai aduga un nh4. Daca iti permiti, mai poti lua pt duritate sa zicem, poate un no3 (desi asta impreuna cu cel pt po4 si fe iti vor trebuie daca vei vrea sa fertilizezi pentru plante pe viitor, deci nu e urgenta).
Referitor la apa tulbure. E albicioasa? Daca da, e probabil datorita neciclarii. Daca totusi ramane si mancare nemancata, aspir-o si da-le mai putin de mancare pestilor.
Legat de filtru, aveti grija ce model luati, sa fie cat de cat incapator. Si pe langa burete sa puneti si ceva mediu biologic pentru filtrare. Filtrul nu se spala decat cand scade debitul drastic si se spala usor in apa scoasa din acvariu.
sal si vezi ca m-ai jicnit de acum incolo nu te mai bag in seama si nici tu pe mine,nu ma mai cobor la minta ta,la revedere.
|
|
 |
denis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/02/2012 13:59:45
|
denis
Junior member
IP:
|
Am incercat ieri de 2 ori sa scriu si am esuat.scorpionul si stefan,multumesc inca o data,am sa tin cont de sfaturile voastre,sincera sa fiu nu credeam ca e cine stie ce sa ai un acvariu,repet,nu stiam nimic despre pesti,probabil era mai indicat sa ne Facem temele inainte,dar a fost o decizie de moment.nu o regret,dar sigur o sa mai am intrebari.apa este albicioasa,da,am sa incerc sa fac o poza,pe tel am dar nu o pot atasa,de la excesul de mancare nu cred ca e.eu le dau dimineata la 7 si seara la 19,dar pietrisul e curat,nu e mancare deloc.sa le dau o singura masa,nu pot,pt ca seara cand ajung "topaie" toti,cel mic dupa ceva bun iar ei inoata si cauta mancare disperati.burtosul tot burtos este,e plin pietrisul de mizerie,azi vreau sa îl aspir(ieri ne'am jucat),dar mai am o curiozitate,citind introducerea din site,la un moment dat scria ca se recomanda oprirea iluminatului pe timp de noapte.eu ?in neonul aprins.trebuie stins seara?si inca una,cum se face diferenta intre femele si masculi?de ex la platy.multumesc inc'o data.
|
|
 |
|
|
|