[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
PT cunoscatori..pls  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
mares850
Junior member

IP:

Salutare,

Am si eu o nelamurire si sper ca cineva sa imi dea un raspuns pt a ma lumina.....ok intrebarea mea este una simpla dar desi am cautat peste tot nu am fost lamurit indeajuns pt a pune in practica ceea ce am adunat:"CE TREBUIE SA CONTINA UN SUBSTRAT PT A PUTEA SUSTINE PLANTELE DE ACVARIU PT O PERIOADA DE TIMP INDELUNGATA"....ideea e ca eu tocmai mi-am achizitionat un acvariu de 200 de litri..l-am instalat am mutat plantele din acvariul veci in cel nou dar ele au incetat sa mai creasca..ce-i drept ca in substrat nu am introdus produse din comert...m-am gandit ca se va crea un echilibru dupa o perioada de timp.
La mai putin de 2 saptamani de la instalarea noului acvariu plantele nu ca incetasera sa creasca dar acum erau acoperite de alge brune ,atat ele cat si geamurile acvariului.M-am gandit ca e vorba de lumina(acvariul avea doua neoane daylight) asa ca am cumparat 2 neoane unul sunglo si unul aquaglo.Le-am instalat dar degeaba..tot nu am reusit sa scap de alge..ce-i drept ca acum cresteau mai lent...dar pe langa cele brune aparusera si cele verzi.....in fine..am curatat acvariul mecanic de alge..am inlocuit din apa ...am cumparat solutii contra algelor... am schimbat neonul sunglo cu unul daylight si mi-am cumparat 2 melci .Dupa o saptamana algele nu s-au mai inmultit..cele verzi au disparut de tot..numai cele brune ramasesera pe frunzele plantelor.Acum desi din plantele ce le aveam mai ramasera 2-3 am zis sa cumpar o salutie care sa le ajute sa creasca...dar surpriza..in loc sa creasca plantele iarasi au explodat algele brune ...

Cam asta e povestea mea...acum eu vreau sa fac curatenie generala si sa imi creez un nou substrat care sa includa ingrasaminte pt plante tocmai pt a le ajuta sa creasca fara sa risc sa imi apara din nou algele.

Cam asta ar fi tot....va rog sa imi raspundeti si mie....eu unul am auzit de anumite bilute din argila care se baga in nisip......turba.......nisip creat din roca vulcanica....dar habar nu am de unde sa le cumpar si cum sa le folosesc

aaa...Filtrul este extern..temperatura apei e de 25C ...Am 3 scalari...2 sanitari..3 neoni...2 gurami..si inca5 pesti care nu stiu cum se numesc (sunt transparenti de marimea neonilor si au un punct galben pe coada)

Este primul meu topic pe acest forum si v-as fi foarte recunoscator daca m-ati ajuta.....
mares850
Junior member

IP:

Ca sa nu mai deschid un topic am sa postez aici poze cu acvariul meu..l-am curatat(de alge)...dar in continuare plantele cresc extrrem de greu...algele nu au mai aparut...am adaugat seraflorena in apa dar rezultatele intarzie sa apara.Ma gandesc serios sa imi cumpar un fertilizant jbl proflora si sa imi reinstalez acvariul.Totusi tind sa cred ca am prea putina lumina 2 neoane de 30w (1 philips daylight si 1 aqua glo)....dar desi as vrea sa mai pun 2 neoane capacul e prevazut cu instalatie doar pt 2 neoane

http://www.gapo.ro/detaliu_poza/109178-5IJSEX3FNBL3EAWPHFWC0G368.htm

http://www.gapo.ro/detaliu_poza/109179-8ZZHM839G6ZRWZUD68Y8V5ANW.htm

http://www.gapo.ro/detaliu_poza/109180-8UQ47YRK8BVCISGVTPZLXP6XK.htm

http://www.gapo.ro/detaliu_poza/109181-FOY6MGBSPF4U1Y3HTWPJ2QZD2.htm
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca zici ca tocmai l-ai instalat, ai rabdare. Cum iti dai seama ca plantele nu mai cresc? Intr-adevar, nu ai tu cele mai bune conditii pentru crestere exploziva: lumina, co2, fertilizanti. Dar totusi, mai ai rabdare ca sa vezi daca iti cresc sau nu plantele.

Legat de "solutiile" alea, uita-le. Chiar si tu ti-ai dat seama ca nu functioneaza. E normal ca daca ai mutat plante si animale din acvariu vechi in unul nou sa ai probleme. Acvariul tau e neciclat, si asta e motivul algelor. Dar n-ai ce face decat sa astepti vre-o luna pana se cicleaza acvariul. Vezi, da mancare mai putina o vreme (2 saptamani), sa nu ai un varf prea mare de amoniac/nitriti, ca adio pesti/melci.

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
canadezu
Member
[Avatar]

IP:

Hi Mares,

Asa cum spune si Anubias trebuie sa ai rabdare . In hobbyul asta fara rabdare nu faci nimic. Plantele pe care le ai tu acolo cresc foarte incet.
Incearca si pune citeva plante cu crestere rapida(Hygrophila difformis, Cabomba, etc.), ajuta foarte mult la inceperea unui acvariu.
Daca esti hotarit sa mergi pe idea de acvariu plantat atunci ar trebui sa te gindesti ca trebuie sa upgradezi lumina si sa introduci CO2 si dupa aia sa te gindesti la fertilizanti. La inceput poti sa-ti faci si o "bomba", cu drojdie si zahar, pentru CO2.

Succes,
Dan
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

ai acolo un anubias. ar fi mai bine daca l-ai prinde de buturuga. nu e indicat sa-l plantezi in nisip.

Acvariul meu
[Yahoo!]
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

Orice "deranj"la plante din motive de mutare si replantare creaza un stres si o stagnare a cresterii din pricina schimbarii mediului si mai ales prin ruperea radacinilor in momentul trasplantarii.O sa-si dea drumul la crestere fara doar si poate.
Si cu algele e ceva logic ,plantele avand metabolismul incetinit inseamna si o nutritie pe masura si algele atat asteapta ca sa o ia inaintea plantelor si sa consume ce bagi tu pe acolo.
Ai grija sa nu exagerezi cu lumina,max 10-20 ore pe zi cu o pauza de 1 ora la pranz(eu asa fac),iar ca fertilizare foloseste conori sau Balls de substrat si infigele langa fiecare planta.Dupa ce le-ai pus incepe cu fertilizari zilnice(gen fertilizanti lichizi-picaturi)cam 1 pic la 25l de apa.Eu am avut rezultate bune cu cele de la JBL(a nu se intelega ca e reclama).
Este indicat sa combini retete de fertilizare de la aceeasi firma pentru ca de cele mai multe ori se completeaza unele pe altele.
[Yahoo!]
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

angelfish wrote:...Ai grija sa nu exagerezi cu lumina,max 10-20 ore pe zi cu o pauza de 1 ora la pranz(eu asa fac)...
Sunt convins ca vroiai sa zici 10-12 ore, asa ca corectez eu in locul tau :-)

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

Anubias wrote:
angelfish wrote:...Ai grija sa nu exagerezi cu lumina,max 10-20 ore pe zi cu o pauza de 1 ora la pranz(eu asa fac)...
Sunt convins ca vroiai sa zici 10-12 ore, asa ca corectez eu in locul tau :-)

Multumesc .......da asa am vrut scuze
[Yahoo!]
mares850
Junior member

IP:

Tin sa va multumesc de raspunsurile date..o sa incerc sa am mai multa rabdare si sa va tin la curent cu evolutia acvariului.Cam la 2 saptamani am sa postez imagini cu evolutia acestuia.

Referitor la ce spunea Anubias in legatura cu hrana,eu hranesc pestii cu tubi o data pe zi deci nu cred ca e vorba de o acumulare de nitriti.Pe mine ma tot macina gandul ca nu am destula lumina in raport cu volumul acvariului(200l)- 2 neoane a 30w ar veni cam 1 wat la 3,3 litri daca nu ma insel .Zic asta pentru ca am tot zabovit pe forum si am vazut ca ar fi necesar cam 1 wat pe litru pentru a creste intr-un ritm bun plantele..bine nu mai vorbesc acum de CO2 care imi lipseste cu desavarsire.
Am sa merg astazi in Hornbach si am sa ma interesez de o instalatie de co2 si de un suport pentru a mai pune 1 sau 2 neoane in capacul acvariului si de ce nu..am sa cumpar cateva plante cu un ritm de crestere mai alert :-P.....sper sa dau lovitura :-P
mares850
Junior member

IP:

angelfish wrote:Ai grija sa nu exagerezi cu lumina,max 10-20 ore pe zi cu o pauza de 1 ora la pranz(eu asa fac),

Din pacate acea ora de la pranz daca e benefica nu as putea sa o fac pt ca sunt la munk
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

Din pacate acea ora de la pranz daca e benefica nu as putea sa o fac pentru ca sunt la munk

Nu este o regula si parerile sunt impartite .De realizat se face usor cu o priza cu timer care e cam 15 lei.
pt co2 uite te aici http://www.urbanpets.ro/index.php/cPath/21_141_215?osCsid=de5ccb2d554807e1263906c056dd4d47
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

mares850 wrote:am tot zabovit pe forum si am vazut ca ar fi necesar cam 1 wat pe litru pentru a creste intr-un ritm bun plantele..bine nu mai vorbesc acum de CO2 care imi lipseste cu desavarsire.
Nu folosi 1 W/litru daca nu ai CO2 si plante care sa necesite o astfel de iluminare, obtii doar alge.

Poze: smilie ... Poze cu plante
mares850
Junior member

IP:

Salutare,

Ms de sfat Faraoane .... eu am fost in Hornbach si m-am interesat sa mai adaug un neon dar din pacate nu exista ceva prefabricat pt capacul acvariului.Exista doar varianta clasica si anume sa imi iau eu tot ce trebuie pt a-mi pune inca un neon dar nu vreau sa imi stric capacul asa ca voi ramane doar la 2 neoane.
Mi-am cumparat doua galeti de CompleteSubstrat de la Tetra (o galeata are 5,8 kg si este recomandat pt 100l-120l ) si un neon Philips Master de 30W iar maine daca am timp am sa dezinstalez iarasi acvariul si am sa o iau de la capat .
M-am interesat si de Co2... nu era asa scump doar 20 lei un tub care ar fi trebuit sa tina o luna... de restul instalatiei recunosc ca nu m-am interesat..oricum multumesc de linkul pe care la postat Angelfish.

Voi vati confrunstat cu astfel de probleme ?si inca ceva ca urmare a sfaturilor voastre mai luat o planta care creste repede Lysimachia Aquatica.Voi ce plante mi-ati recomanda sa imi mai cumpar..nu as vrea sa fac o "varza"..m-ar interesa plante care sa se combine armonios cu ce am eu si sa aive cam aceleasi pretentii :-P
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

mares850 wrote:Exista doar varianta clasica si anume sa imi iau eu tot ce trebuie pentru a-mi pune inca un neon dar nu vreau sa imi stric capacul asa ca voi ramane doar la 2 neoane.
Io zic sa mai adaugi un neon, se poate si fara sa strici capacu'....... cu putina indeminare.

mares850 wrote:un neon Philips Master de 30W
Master si mai cum ?

mares850 wrote:M-am interesat si de Co2... nu era asa scump doar 20 lei un tub care ar fi trebuit sa tina o luna... de restul instalatiei recunosc ca nu m-am interesat..
Nu cred ca o rezolvi problema CO2-ului intr-un acvariu de 200 litri cu ceva care costa 20 lei , ma tem ca daca vrei CO2, o sa trebuiasca sa cheltui mai mult.

mares850 wrote:Voi ce plante mi-ati recomanda sa imi mai cumpar..

Vezi la Tropica care plante merg la lumina putina si daca le gasesti, ia-le.

Poze: smilie ... Poze cu plante
mares850
Junior member

IP:

Neonul se numeste numeste Philips master TL-D/827 Super 80
mares850
Junior member

IP:

In primul rand revin cu o intrebare fiindca nu m-am apucat sa scot ce am in acvariu pentru a face loc noului substrat.Pot sa folosesc o cantitate de apa din acvariul necuratat pentru a-l reumple dupa reamenajare??si aici ma refer la peste 50l (ma gandesc ca poate ma ajuta la o ciclare mai rapida si la dezvoltarea coloniilor de bacterii).

In al doi-lea rand ceramica din filtru extern se spala?sau o las asa?

Si in al trei-lea rand nu vreau sa mai intreb nimik e doar asa de simetrie
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

1.Poti sa folosesti apa daca n ai avut probleme inainte,vreo boala ceva
2.Poti sa clatesti ceramica dar doar in apa ciclata din acvariu
3.Apa aia "veche" te ajuta la o ciclare mai rapida
4.nimic ti-am sticat simetria
[Yahoo!]
mares850
Junior member

IP:

....mersi mai angelfish de loc nu le ai cu incadrarea :-) ...sa vezi ce poze am sa postez dupa ce i-l reamenajez..sunt foarte increzator in noul substrat pe care am sa il pun;)

Am inceput sa fac poze si am sa postez la fiecare sfarsit de saptamana imagini cu evolutia acvariului..de fapt a plantelor ca ele ma intereseaza in mod special;)

Cat despre pesti as vrea sa scap de gurami si de un scalar albinos.Vreau sa raman cu 2 scalari si restu neoni si inca o rasa de pesti mici;)

Spuneti-mi si mie va rog ce plante mi-ati recomanda pentru un echilibru placut ochiului :-) !!!
mares850
Junior member

IP:

Asa cum am promis am sa postez pozele facute dupa reamenajare :foto: ....urati-mi succes..si spuneti va rog ce mai trebuie sa adaug..ma refer la plante :-)

Substratul:

http://www.gapo.ro/detaliu_poza/109978-0HPY0FVV8CCFCOOY4Y5EBS2GH.htm

Substratul dupa introducerea in acvariu:

http://www.gapo.ro/detaliu_poza/109980-73A6FTI3R40AH2IHSLY6HMU01.htm

http://www.gapo.ro/detaliu_poza/109981-5RHW6HQOJZMA29V8VY7PAW940.htm

Acvariu dupa asamblare:

http://www.gapo.ro/detaliu_poza/109984-8XJRF7P83RC6BV28K8ADCIGA5.htm

..o alta poza facuta cu mai putina lumina..
http://www.gapo.ro/detaliu_poza/109982-AAOC6FXTNV1SDYZP2P569ZG2P.htm

http://www.gapo.ro/detaliu_poza/109988-OY8L4BS3QZNUNZKCN5VS87CAD.htm

http://www.gapo.ro/detaliu_poza/109987-5J9YL86WHH6G5UKMZLYMP6AE5.htm

Cam atat pentru moment :bcoarda: am sa va tin la curent cu noi poze cam la o saptamana sau 2.Tin sa precizez ca jumatate din apa este de la robinet si jumatate am pastrat din apa veche :-) ..

nu este extraordinar dar sper sa va placa... :-P
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu e rau deloc pentru un inceput.
Pentru partea din fata cauta hemianthus sau glossostigma iar pe lemne leaga riccia din loc in loc.
Pe spate sunt destule optiuni dar cauta sa pui tot plante dicotile (excus vallisneria)
Este doar o idee,sau uite te aicihttp://showcase.aquatic-gardeners.org/2007.cgi?&op=ishowcase&category=0&vol=0
[Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: