de ceva vreme ma pregatesc sa fac niste schimbari mari in acvariu. adica de vreo 6 luni, in care scop am adunat materiale. saptamana trecuta am facut rost de cireasa de pe tort, niste nisip care mie mi-a placut.
vineri am fost la tara, am spalat timp de 3-4 ore nisipul, si eu si nevasta pana m-am socotit multumit de apa de clestar care curgea din cadita, am ales o piatra tapana si plata in scopuri de :18: , am fiert niste buturugi, de fapt mai mult craci cu sare, si fara, si m-am spetit carand manual un sac de 30+ kile + piatra, + craci in brasov. si nu exagerez cand zic spetit.
so .. duminica ne-am adunat la mine acasa :
eu, alina, prietena mea, sergiu, (araldq), prietena lui : alina, si o nepoata daca am inteles bine amelia.
se masura ce aranjam acvariu si beam bere dupa bere, capatam incurajari de genel : muta fundul din fata televizorului ca nu se vede mai nimic samd.
in linii mari de ce m=am apucat chiar acuma, si fara o oarecare pregatire.. la ultima sifonare am bagat si mainile pana la fund, si a iesit la suprafata un miros cam greu de inghitit, de la inima depozitata acolo.
cam asa arata acvariul inainte de redecorare :
aici
aici
incepem bagarea nisipului ...
aici
aici
un moment de panica mai ales ca un oscar se lasase pe o parte si era pe la suprafata:
aici
scos cu plasa spuma respectiva, montat repede filtrul, pus 2 galeti de apa proaspata, momentul e depasit.
aici
aici
inceput montat cracute ... inceput sa fiu nervos ca dupa cateva ore bune de clocotit in apa cu sare, inca plutesc. si mai suportasera o sedinta acu cateva saptamani.
aici
aici
ancistrusi inspectand noua buturuga.
mentionez ca pe ancistrusi i-am pierdut din vedere de la primul pas. din 5 in 5 minute ma tot uitam dupa ei prin acvariu.. da nimic.
aici
aici
sergiu prin acvariu
aici
oscarii inotand ok
aici
aici
eu turnand ceva apa
aici
finalul din ziua respectiva
aici
din pacate aparatul foto e la nevasta, asa ca nu pot sa postez azi pozele finale. imi place la nebunie cum a iesit, si de ieri apa e de cristal.
greseli
- asa numita ciclare. avand in vedere ca nu mai dispuneam de inca un acvariu pe dimensiuni, ca sa pot sa il las pe cel transformat la ciclat, am redecorat cu pestii in el. am pastrat un strat bine "afanat" din vechiul substrat, si cam asta a fost tot + filtru care avea ceva prin el.
mai semnalati-mi greseli si voi, desi e greu pe baza primlor poze, poate dupa ce le pun pe celalte. adica mai mult ca sigur dupa ce le pun si pe celalte.
populatie actuala :
6 oscari, 4 ancistrusi, 1 hoplo (cadou de la cineva in care nu se putea intoarce saracu pe o parte, asa borcan avea)
populatie "in curand" :
o pereche oscari, 4 ancistrusi (+/- un pleco depinde cum se comporta barbarul in noul decor)
plante :
2x ceratopteris, 1x vallisneria gigantea, 4-5 fire de hydrocotyle leucocephala | o planta necunoscuta de mine care se vede in
aici . poate ma ajuta cineva cu identificare, e singura pe care au lasat-o oscarii in pace. printr-un cordifolius au trecut ca prin branza, mai alergau cu cu ea in gura...
filtrare : 1x jebo 835 (1000l/h), si ocazional in + un aquel fan 3.
lumina (putina) 1x830 + 1x ph ... nu mai stiu

ma uit cu prima ocazie. (36w bucata.)
daca mai imi vin idei, mai scriu. maine poimaine o sa pun niste poze si cu starea actuala.
si nu in ultimele randuri, multe multumiri lui : redrooster (liviu) pentru faptul ca la el am vazut oscarii, si mi s-a reaprins vechea pasiune. araldq (sergiu) pentru acvariu, si faptul de a fi langa mine de cateori am avut nevoie. si bere. koala, pentru sfaturi si articolele despre oscari, razvan, pentru noul filtru care merge brici, mosu pentru firele de hydrocotyle, si pentru www.acvariu.ro . si pentru comunitatea acvariu.ro.
sa nu il uit pe schizotron, care mi-a oferit cu draga inima decorururile de lemn care o sa le vedeti in acvariu, si o samanta de pasiune pentru acvariile marine. inca ma gandesc la lionfish-ul care il are, si cum sa fac sa am si eu unul.. dar no.. banii astia...