[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
am gasit pesti morti  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
bogdanel
Junior member
[Avatar]

IP:

Va salut.
Pentru inceput vreau sa va spun despre ce acvariu este vorba:

Dimensiuni: L=110 cm, l=50 cm, h=60 cm => 330 l brut
Filtrare: TetraTec EX-700
Aerare: AquaEl
Iluminare: 1 x Philips Aquarelle 30W
1 x SunGlo 30W
1 x Osram Flora 30W
CO2: Ferplast Professional Kit + Butelie CO2 7l cu reductie

Ph:6
Temperatura: 29 grade

Azi de dimineata am gasit morti in acvariu urmatorii pesti:
- Scalar matur (cca 1,5 ani)
- mascul Platy
- discus pui (cca. 5 cm)
- mascul ancistrus voalat matur

Pe langa asta am observat foarte multi melci de substrat pe geamul acvariului.
Mentionez ca apa nu am mai schimbat-o (partial) de cca. 3 luni.
De asemenea, am observat pe geamul acvariului o vietate care m-a cam speriat.

Azi am scos cca. 1/3 din apa si am completat cu apa rece direct de la robinet (cam 20l)
In continuare o sa curat toate filtrele .

Ce ar mai trebui sa fac in continuare?

[Thumb - acv.jpg]

Galeria mea
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Asa, bravo, sa nu cumva sa schimbi tu apa aia din acvariu cu lunile. Apoi te miri ca iti mor pestii. Super!!! Iar cand schimbi e ok sa schimbi si 20l, doar ca sa fii tu cu a ta constiinta impacata. smilie

Schimba de urgenta 30% din apa si aspira bine substratul. Mareste aerarea !!!

Curata si mediile filtrante din filtru daca a scazut mult debitul insa NU pe toate o data si foloseste doar apa scoasa din acvariu pentru asta !!! Le cureti acum pe cele mai murdare si restul peste 2-3 saptamani. Timp de o saptamana schimbi zilnic 30% din apa aia ... si apoi revii la un schimb de 30% pe saptamana daca vrei sa iti salvezi pestii. Daca iti este lene sa schimbi apa SAPTAMANAL(30%) sau n-o poti face din alte motive e preferabil sa renunti la acvariu. Pestii aia sunt chinuiti acolo. Si incompatibili ...

PS Cand ai timp sterge pe interior si geamurile acvariului cu un burete de vase nou. Arata ca o casa a groazei acel acvariu

This message was edited 2 times. Last update was at 04/08/2010 13:26:35

Until you find someone worth dying for, you never really live.
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

de cat timp ai scapat din vedere acvariul?
vietatea cea noua? poti pune poze, eventual poze?
conditiile din acvariu sunt vitrege...si aici ma gandesc la ancistrus

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Eu zic sa te lasi de acvariu...daca in 3 luni nu ti-ai gasit 2 ore libere sa mai schimbi niste apa, e evident ca ai alte preocupari mai importante. Decat sa devii robu' acvariului...sigur vei gasi un cumparator.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Tu folosesti un tetratec ex700 la 330 litri iar eu folosesc un tetratec ex1200 la 70 litri. Cel putin eu ma declar super multumit de cum isi face treaba. Tu fa un calcul ochiometric la ce am zis mai inainte si vezi unde e greseala.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

bogdanel, fii atent aici la o chestie. pestii, neavand toaleta, isi fac nevoile in acvariul in care si locuiesc. intelegi chestia asta, da?
deci ei, saracii, sunt nevoiti sa traiasca in acelasi mediu cu toate dejectiile lor si cine stie ce alte mizerii.

acum as vrea sa te intreb: tu ai fi ok daca nu ti-ai schimba hainele (ca sa nu zic chilotii) si asternutul de pat timp de 3 luni de zile?

daca raspunzi nu la intrebarea asta, atunci poate iti faci o idee si despre chinul la care ai supus bietele animale pe care le-ai si omorat.

pentru viitor, trebuie sa stii ca la un acvariu se schimba MINIM 20% din apa in fiecare saptamana.

daca nu poti sa faci lucrul asta, lasa-te te rog de tinut pesti.

Lola
Junior member
[Avatar]

IP:

Guys, as vrea sa mentionez si eu ceva, si anume ca sigur este o gluma.
Argumete:
1 - este membru al forumului din 2004

2 - acvariul respectiv arata ca o toaleta publica parasita, deci eu nu cred ca acela este acvariul lui, discusii nu ar fi rezistat 3 luni in acele conditii..mai ales fiind pui
3 - cand te apropii de un asemenea acvariu iti muta nasul din loc...

Dati-mi voie sa cred ca este o gluma!

Cu 10 minute mai devreme in Rai, sau cu 10 minute mai tarziu acasa?
bogdanel
Junior member
[Avatar]

IP:

Partial sunt de acord cu observatiile voastre, va multumesc pentru ele si imi asum situatia.
Este adevarat ca de acvariu nu m-am mai ocupat anul asta din motive personale si nu sunt mandru de mine, dar nu vreau sa credeti ca am "acvariul groazei".
Am avut cca. 4 ani discusi care au crescut si trait foarte bine si pe care i-am dat in momentul in care nu am mai avut timp de ei.
In maxim 3 luni acvariul va fi mutat intr-un apartament nou si atunci va fi un nou setup.
Acum am luat 2 puisori de discus pe care as fi vrut sa-i tin in "noul" acvariu, iar pe langa acestia am in acvariu de cca. 2 ani cativa xipho, molly, 3 ancistrusi si 3 scalari maturi.
Inainte de a neglija acvariul, acesta arata ca in poza de mai jos.
O sa postez poze cu acvariul dupa ce il voi muta.
O ultima observatie as vrea sa fac. E adevarat ca eu am deschis topicul si am pus o intrebare, dar consider ca sfaturile "prietenesti" de a renunta la acvariu mi se par putin deplasate.

[Thumb - IMG_1189.jpg]

Galeria mea
[Email] [Yahoo!]
Lola
Junior member
[Avatar]

IP:

Hey,
Deci sa inteleg ca nu era o gluma...deh...vis-a vis de sfaturi, nu sunt deplasate deoarece decat sa ramai cu acvariul in intregime verde si fara niciun peste (pt ca au murit), mai bine dai pestisorii cuiva, iar in momentul in care te muti si vei avea timp de ei, iti refaci acvariul asa cum doreste sufletuelul tau.
Plus ca trebuie sa intelegi ca, in general pe astfel de forumuri, sunt oameni extrem de pasionati de acvaristica si cand aud de asemenea "rautati" se supara f tare si atunci reactia va fi pe masura.
Incerca sa faci putin curat pe sticla si sa schimbi apa (25-30%)macar timp de o sapt in fiecare zi pana isi mai revin un pik pestisorii, cat despre filtre, daca ai mai mult de 1, spala-le pe rand asa cum a spus si ReBella, pt ca altfel exista riscul sa se decicleze acvariul.
Degeaba arata acvariul asa in trecut, deoarece tu cresti pestisori si in prezent.. iar casutza lor este in paragina.
Spor la curatenie!
S

calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Bogdanel, nu trebuie sa te superi pe noi, cei care te-am sfatuit sa te lasi de acvaristica, dar nu a fost "vina" noastra. ...tu ne-ai prezentat situatia ca si cum ai fi un tinerel tupeist de 12-14 ani care si-a "tras" acvariu, ca asa a vrut el, dar l-a lasat balta ca e "prins" cu gagicareala. Noi am gresit ca nu ne-am uitat la data la care ai devenit membrul forumului, cei 6 ani dovedind, totusi, o experienta indelungata in acvaristica. Bazandu-ma pe asta, sunt sigur ca noul setup, la noua locatie, va schimba "imaginea" actuala a acvariului tau.
Cat priveste "animalul" de pe geam, este o planarie, adica un vierme plat, non-parazit, din clasa Turbellaria. Inofensiv ptr pesti.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Apreciez faptul ca nu ai reactionat negativ la tot ce ti-am scris noi
Insa problema persista pana il vei muta ...Chiar nu poti schimba apa macar la 2 saptamani in acel acvariu ? Sau poate te ajuta un prieten cand nu poti tu ... e pacat sa chinui asa acele vietuitoare Daca totusi nu poti si nu poti sa le schimbi apa e de preferat sa nu renunti la acvariu si aparatura insa poti sa vinzi/donezi/schimbi acei pesti Sunt si ei sufletele mici, mici...fie-ti mila de ele te rog si nu ii condamna la moarte si pe restul

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Lola
Junior member
[Avatar]

IP:

Ai vazut ca sunt de treaba? Si cearta asta ne mai aduce cu piciorusele pe pamant.
Asteptam sa ne inveselesti l aurmatorul post.

bogdanel
Junior member
[Avatar]

IP:

Sa incercam o inveselire
E adevarat ca a durat cam mult, dar din motive independente de mine, apartamentul nu a fost gata si a trebuit sa stau cu acvariul gol.
Cam asa arata acum, dar inca nu e forma finala.
[Thumb - IMG_1557.JPG]

[Thumb - IMG_1562.JPG]

[Thumb - IMG_1539.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 11/01/2012 20:03:35

Galeria mea
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: