[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
curatarea filtrului  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

sunt nou pe aici si nou in domeniu asa ca daca voi scrie o groaza de prostii va rog sa ma iertati
m-am imbolnavit de acvaristica datorita unor colegi de munca si am pus mana si mi-am luat un vas la mana a doua in ideea sa bag si eu cativa pestisori acolo,tipul de la care am luat vasul impreuna cu pompa nu mi-a spus ca nu am voie sa spal filtrele cu apa de la robinet si va da-ti seama ce sa intamplat
pompa este un MAGI-200 si are rol de filtrare si aerare in acelasi timp
in interiorul ei se afla pompa bineinteles care trage apa printr-un buretel foarte "rar" (altfel nu stiu cum sa-i spun) urmat de un saculet cu "pietricele" (cred)
ca toti incepatorii am spalat cu apa de la rubinet si sa tulburat apa cum era de asteptat
poate ma lamuriti voi ce sunt acele pietricele si cum trebuie spalate,stoarse,finut sau poate doar buretele si nu saculetul acela cu pietris(sau ce o fi in el)
mersic anticipat

This message was edited 1 time. Last update was at 14/09/2010 08:13:44

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Presupun ca acvariul nu este ciclat. Avem aici la Coltul incepatorilor ghiduri foarte bune. Cauta si citeste Ciclul azotului si Ghidul incepatorilor. De asemeni ar fi util sa ne spui cate ceva despre acvariu:volum, filtrare, lumina, substrat, plante, pesti (daca ai). Ca sa iti raspund si la intrebare:Buretele filtrului se clateste (agitat un pic in apa scoasa din acvariu), nu in apa de robinet si mai ales nu il storci. Daca il speli cu apa de robinet (care contine clor) sau il storci prea tare ramai fara coloniile de bacterii din filtru.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

ai presupus bine,nu e ciclat
vasul l-am luat azi sa zic si pana am venit de la servici am gasit doi pesti in el (carasei)
sotia mi-a facut o surpriza ,tot ea a pus pietris cumparat de la "x" si vreo doua plante de plastic
volumul lui nu mai e relevant(11l) pt ca maine il dau unui prieten (pt inmultire) si primesc unul de 50l pt el
eu as vrea sa inteleg cum functioneaza filtrul asta(voi citi ce mi-ai recomandat,ms)
pai buretele ala era infect, adevarul ca l-am stors bine si daca l-am spalat in apa acvariului
ce e cu pietricelele alea negre din saculet ?

gata am gasit (scria pe cutie) mechanical and biological filtration .easy clean and replaceable carbon box and filter sponge
nu stiu unde am citit ca carbonul se pune doar in conditii speciale

This message was edited 1 time. Last update was at 14/09/2010 09:26:43

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

scuze pt dublu post dar nu mai functioneaza functia edit
intre timp am gasit si cele pe care le recomandai mai sus
ms sunt intradevar foarte de folos

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Deci este grav ... Carasii au nevoie de spatiu (cam 50litri pentru fiecare). Plus de asta sunt mari purcelusi iar apa se murdareste repede. Daca vei dori sa ai si plante acolo carbunele din filtru trebuie scos pentru ca retine nutrienti. Se foloseste doar dupa tratamente pentru a absorbi excesul de medicamente din apa. Inca un lucru despre carasi. Le plac plantele (la mic dejun pranz si cina) . Daca vrei carasi si plante iti trebuie plante rezistente gen echinodorus sau criptocorine.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
ovidiucro
Junior member
[Avatar]

IP:

kmol wrote:iti trebuie plante rezistente gen echinodorus sau criptocorine.

si ar mai merge si-un anubias ancorat zdravan de ceva baban, piatra, mopan mare, etc.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/09/2010 10:59:19

Zambeste, maine va fi mai rau ;)
[Email] [Yahoo!]
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

am inteles asta,sincer nu vreau acvarii de sute de litri(inca)
e adevarat astia sunt kk-ciosi rau,voi renunta la ei,ii voi face cadou amicilor mei
de la ei pot lua gupy,xipo(sau xifo,scuze) ceva de zebra am inteles ca mai au
neonii am inteles ca sunt sensibili,beta prea agresivi
i-mi recomazi ceva mai nepretentios din acestia?

This message was edited 1 time. Last update was at 14/09/2010 11:02:20

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

buzghy wrote:am inteles asta,sincer nu vreau acvarii de sute de litri(inca)
Mai vedem noi
Xipho si guppy sunt vivipari deci te vor umple de pui. Daca nu te deranjeaza acest lucru cred ca poti incerca cu guppy. Sunt mai micuti decat xipho asa ca nu vei fi limitat daca vrei sa ai mai multi. Xipho oricat ar pare de ciudat cresc mari (femele). Betta se tine singur pentru ca au obiceiul de a gusta din aripioarele colocatarilor sau mai rau ii casapesc. Zebrele sunt pesti de card, nu se simt bine daca ai doar una sau doua. Cauta si vezi cate zebre ai poti tine in acvariul tau.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/09/2010 11:18:32

[Email]
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

guppy raman atunci ,vasul are 50l deci sa spunem 47-48l
vad ca parerile sunt impartite in ceea ce priveste spatiul pe cm peste
undeva am gasit ca 1l.apa /cm de peste, in alta pate 1.5l.apa /cm peste
nu mai spun nimic pana nu vad vasul cu ochii mei ,revin atunci cu detalii
pompa pe care o am va fi suficienta pt cel nou?

hmmm 200L/H ,mai scrie ca MAX 40L

This message was edited 2 times. Last update was at 14/09/2010 11:37:21

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

buzghy wrote:vad ca parerile sunt impartite in ceea ce priveste spatiul pe cm peste undeva am gasit ca 1l.apa /cm de peste, in alta pate 1.5l.apa /cm peste
Gresit. Nu se calculeaza asa. Daca un Oscar (Astrontus ocelatus) are 30 de centimetri nu inseamna ca ii sunt de ajuns doar 30 litri de apa. Tot aici la coltul incepatorului ai un articol despre "Volumul acvariului si numarul pestilor" http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page

This message was edited 1 time. Last update was at 19/09/2010 12:35:56

[Email]
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

inca nu am ajuns sa-mi vad "sticla" acasa dar pana atunci va arat ce face tipul asta
e ceva contrar la ce am citit pe la multi dar se pare ca carbunele nu se poate folosi la nesfarsit si asta e un lucru interesant de stiut

http://www.ehow.co.uk/video_4439612_clean-fish-tank-filter.html

si daca tot suntem la capitolul curatari tot acelasi tip face in filmuletul de jos o chestie foarte interesanta
(cum sa nu tragi din furtun)

http://www.ehow.co.uk/video_4439606_changing-fish-tank-water.html

in caz ca filmuletele de mai sus nu sunt educative va rog sa ma avertizati
scopul lor nu e ducerea incepatorilor in eroare

americanii fac tot felul de filme idioate (pt idioti probabil )de genul : cum sa inlocuiesti bateria sau simul unui telefon mobil
din pacate nu toti romanii stiu limbi straine si cred ca ar fi extraordinar ca unul dintre voi(mai veterani in domeniu)
sa faca un astfel de film pt incepatori in acvaristica ,cred ca ar fi mult mai util decat trimiterea la zeci de linkuri ,
sincer incepatorii fac in mare cam aceleasi greselisi cred ca daca ar vedea pe cineva aratandu-si capodopera de acvariu si cum se fac fizic aceste operatiuni,poate vazand ceva "adevarat" ca acvariile americanului s-ar abtine de la idioteniile pe care le-am facut si eu inainte de trece pe la voi
va multumesc

This message was edited 2 times. Last update was at 15/09/2010 08:19:18

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

In primul film tipul face doua mari greseli. Prima: materialul filtrant nu se spala cu apa de la robinet ci in apa din acvariu ! Apa de la robinet contine clor, clorul va distruge toate bacteriile care sunt in burete. A doua greseala: carbunele activ nu se foloseste in permanenta, mai ales in acvariul cu plante si fertilizanti. Se foloseste atunci cand dupa incheierea unui tratament medicamentos dorim sa inlaturam restul de medicamente ramase in apa. In lipsa medicamentelor acesta va absorbi nutrienti necesari plantelor.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/09/2010 09:01:18

[Email]
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

nu tin sa te contrazic dar acavariile din clipuri parea foarte ingrijite si curate
poate ca americanii au alte metode de limpezire sau mai stiu eu ce ...

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Rookie mistake. Acvariul unde sifona nenea era "montat" special numai pentru demonstratie. Daca te uiti atent nici nu exista mizerie in substrat plus bulele prezente pe toate elementele de decor si in linii paralele pe sticla acvariului indica o apa bogata in gaze eventual clor si spumarii datorate turnarii apei in acvariu. Plus ca un acvariu nou, cu sticla curata bulele de aer adera mult mai usor. Cei mai trecuti prin asa ceva stiu la ce ma refer.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

apa este abia pusa in acvariu
cel mult, cel mult 48 ore are

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

am intarziat un pic dar dupa cum am promis am facut rost m-am intors sa va spun de noul vas
vasul are aproape 50 l,nu am stiut ce sa fac cu caraseii asa ca impreuna cu pietrisul din cel mic i-am pus noul vas si am adaugat apa cat sa mearga pompa
mai departe nu stiu ce sa fac,deja m-am atasat oarecum de ei ; ma gandesc ca desi caraseii mei se simpt mai bine in noua lor casa cand vor creste mai mari vor fi ca in carcera
citeam pe aici ca cineva avea o pompa cam mare pt vasul pe care-l detinea,ei vreau sa va zic ca in cel de 11l pestisorii se plimbau foarte energic aproape necontenit(exact cum spunea colegul :ca intr-o masina de spalat) de cand i-am mutat parca nu-i mai recunosc ,se hranesc mai gratios,parca ar fi sedati,asa lent si frumos se misca ca m-am indragostit de ei

aseara cand am venit cu vasul am vazut si pestii colegului de care pomeneam mai sus,m-au fermecat niste gupy si niste neoni precum si niste pesti aurii cu o codita lunga(am sa-l intreb cand ne revedem de specie)

acum sunt chiar blocat; i-mi vreau si gupy pe care mi-ati recomandat si care chiar i-mi plac dar as vrea sa pastrez si caraseii(mai ales sotia care i-a facut cadou )))

ps : nu merge linkul de mai jos

buzghy wrote:
vad ca parerile sunt impartite in ceea ce priveste spatiul pe cm peste undeva am gasit ca 1l.apa /cm de peste, in alta pate 1.5l.apa /cm peste
Gresit. Nu se calculeaza asa. Daca un Oscar (Astrontus ocelatus) are 30 de centimetri nu inseamna ca ii sunt de ajuns doar 30 litri de apa. Tot aici la coltul incepatorului ai un articol despre "Volumul acvariului si numarul pestilor" http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page.
... zambetul meu pervers sterge zambetul idiot de pe fata multora...

This message was edited 2 times. Last update was at 19/09/2010 08:26:40

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

acum merge. strecurasem eu un punct la sfarsitul linkului

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: