[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtre Externe Tetra  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

Joined: 18/01/2005 12:14:27
Messages: 1755
Location: IASI
IP:
Offline

Vezi anuntul.... FILTRE EXTERNE

This message was edited 4 times. Last update was at 21/11/2010 21:38:31


Ogar batrin dar.... cu miros fin
ezatemi
Member

Joined: 29/01/2010 20:45:10
Messages: 245
Location: Iasi
IP:
Offline

Pentru scurt timp, am utilizat un Tetratec Ex 700. Am intampinat cu el cunoscuta problema: scurgeri de apa.
Asa ca...l-am desfacut. Probleme in doua locuri: cele doua garnituri O-ring si pompa de amorsare. Aceasta din urma binisor executata, dar garnitura a cedat prea devreme.
Cat priveste unitatea care contine robinetii, e un dezastru de proiectare si executare. Facuta la marea zgarcenie.
Una peste alta, pentru mine acest produs a fost o dezamagire.
solomonking
Member
[Avatar]

Joined: 17/06/2010 15:46:15
Messages: 141
Location: bucharest, giurgiului street, city mall
IP:
Offline

salut,

timp de un an am avut de nou un Tetratec Ex400 > fiind la inceput de hobby am fost f incantat de produs. Apoi am inceput sa gasesc feedback negativ despre firma.

in cazul meu pot spune ca a mers f bine, silentios, o singura data a picurat pe la o clema de stangere, frecventa de curatare fiind cam 3 luni, partea cu robinetii imi dadea impresia de fragil la manipulare.
[Yahoo!]
florin_etz
Junior member
[Avatar]

Joined: 10/11/2008 11:40:57
Messages: 49
Location: brasov
IP:
Offline

Salutare,
Si eu sunt posesor de filtru extern Tetratec EX 700, dar cinstit vorbind, nu am intampinat nici o problema cu el.
Nici macar odata nu mi-a curs apa din el, asta desi umblu destul de des la mediile filtrante.
De obicei apa care "se scurge" se datoreaza faptului ca il spal cu dusul si mai intra pe ici pe colo in diferite locasuri, dar nu provinde din interiorul acestuia.
Singura chestie care m-a nemultumit este faptul ca sertarele mediilor filtrante nu se aseaza etans in interiorul canistrei, existand un mic spatiu (inelar) intre exteriorul sertarului si interiorul canistrei. Spatiu prin care apa poate trece nefiltrata. Acest neajuns l-am rezolvat prin infasurarea unei fasii de prelon pe exteriorul sertarului cu medii filtrante care se monteaza in partea de jos a filtrului.
De curiozitate am studiat si alte filtre ( JBL , Eheim) si am observat ca si la acestea exista un spatiu mic intre sertarele mediilor filtrante si peretii interiori ai canistrei.
Probabil daca producatorii le construiau cu tolerante mai mici exista posibilitatea sa fie mai dificila scoaterea sertarelor cu mediile filtrante din canistra, dupa ce se umpleau cu mizerie.
Referitor la robinetii de la Tetratec si mie mi se par cam fragili la manipulare dar de obicei nu umblu la ei.
Cand curat filtrul manipulez doar parghia care elibereaza unitatea care contine robinetii , iar din cand in cand mai gresez garniturile cu glicerina.
brawn
Membru de baza

Joined: 28/03/2009 09:22:52
Messages: 321
Location: cluj
IP:
Offline

Am Tetratec Ex 700 de 15 luni. Am inlocuit bioballs si un cos de burete cu vata de la Sera. Il curat o data la 3-4 luni. Foarte silentios, am dormit cu el in camera vreun an. Nici vorba de vreo scurgere.
mihai_ghe
Membru de baza

Joined: 01/03/2010 13:19:21
Messages: 424
Location: Bacau
IP:
Offline

Cam 3 luni am utilizat un Tetratec Ex 700. Nu s-a manifestat la el cunoscuta problema: scurgeri de apa.
Cat l-a desfacu si montat am reusit sa rup ghearele de plastic de la racordul robinetilor.
Hotarat lucru unitatea care contine robinetii, e un dezastru de proiectare si executare. Facuta la marea zgarcenie si cu materiale de slaba calitate.
Cred ca nemtii au realizat ca este un filtru cu probleme si deaceea au inceput sa apara si o sumedenie de piese de schimb (setul de robineti,garnituri chiar si capacul cu tot cu motor)
Momentan filtrul este reparat dar sta pe dreapta ca filtru de avarie si nu cred ca va fi folosit asa curand.

This message was edited 1 time. Last update was at 12/11/2010 21:57:51

[Yahoo!]
florinel
Junior member

Joined: 14/10/2010 19:33:56
Messages: 60
Location: Baia Mare MM
IP:
Offline

Si eu detin mai multe filtre tetratec,dar sa fiu sincer am numai probleme cu ele ,au si curs dea lungul timpul,pe unul dintre ele un tetratec EX 1200 l-am dus la reparat de 3 ori,dar degeaba,sunt foarte suparat pe cei de la tetratec pentru aceste filtre,nu vreau sa fac reclama,sau ceva...dar nu va cumparati filtre tetratec!

This message was edited 1 time. Last update was at 12/11/2010 22:41:40

[Yahoo!]
mihai86
Member
[Avatar]

Joined: 27/03/2008 15:35:48
Messages: 285
Location: Constanta
IP:
Offline

Hop si eu ... Primul meu filtru extern a fost Tetratec Ex1200 instalat pe acvariul de 180, pe vremea aceea gazduia 5 carasi (3 adulti si 2 juniori) un sanitar clasic si o ventuza, dupa cum stiti carasii fac mizerie si umblam destul de des la canistra, dar nu am avut probleme sa curga, dupa aprox 1 an mi-am facut acvariul cu africani, la care am mutat acest filtru si am mai cumparat unul la fel ... si a inceput show-ul, mai intai a inceput sa picure cel vechi, dai desfa-l schimba-i garnituri, O-ring-uri, dai cu vaselina dai cu glicerina, repozitioneaza mediile filtrante, scurteaza furtunele la maxim, desfa "hose adaptor unit-ul" (dupa tutorialul lui Loofty) schimba si pe acolo garnituri, dai iar cu glicerina sau vaselina, reasambleaza, rezultatul = curgea doar vreo ora dupa curatare, eram foarte fericit ... pana cand a inceput si celalat. In acel moment mi-am luat un JBL e1500 si l-am pus in locul Ex-ului vechi ... nu puteam sa fac fata la 2 stropitori. Cu tetratecul nou am procedat la fel, dai desfa de 10 ori, cumpara alte garnituri etc. A fost o perioada nu a mai curs, apoi dupa 2-3 curatari, iar a inceput veselia, iar l-am desfacut ... auzisem de la alti razboinici detinatori de astfel de podoabe, ca teflonul ar fi solutia magica si inmuierea garniturilor in apa calda, dai dezasambleaza, fac baita calduta la garnituri, dau cu teflon, fac probe, pierd nopti aiurea pazind filtrul vesel bagat intr-o tavita si flancat de prosoape murate, palul din care e facut standul incepuse sa infloreasca si sa se umfle ... multi draci, iar apoi a crapat rotorul, la propriu a crapt, nu stiu din ce material mort e facut, dar s-a sfaramat, l-am inlocuit, l-am mai tinut vreo 2 saptamani cu apa jirloind prin tavite si prosoape si am cedat psihic, am dat comanda de inca un JBL e1500 si l-am inlocuit ... acum zace pe hol langa acvariu, iar cel pe cel vechi l-am dat unui amic, care mai avea un Ex1200 (binenteles si ala curgea) si el la randul lui isi face cascadoriile cu tavite, prosoape, le desface-reface... Nu recomand acest filtru nici celui mai rau dusman, nu stiu cum sunt restul: Ex 400, 600, 700 sau 2400, ca nu am avut, dar Ex 1200 este un jaf, facut de cintezoi cum stiu ei mai bine: repede si prost, traiasca RPC. smilie

Hai sa dau si date tehnice (daca chiar este cineva interesat de asa ceva)
4 sertare cu medii de filtrare incluse: ceramica, bile, 2 sertare cu bureti si 2 saculteti cu carbon activ+ vata perlon
Debitul real este de 500 max 600 L/h
Volumul: 12L
Consum: 21W

Don't force it ... Get a larger hammer.
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

Joined: 01/10/2007 21:59:26
Messages: 1802
Location: Cluj Napoca
IP:
Offline

Am si eu un Tetratec 1200. Nu voi repeta caracteristicile tehnice. O sa-mi spun parerea personala despre aspectul "organic", adica cel constructiv si functionalitate.
Constructiv, un filtru foarte serios, materiale de buna calitate, solid, mare, cu o capacitate crescuta a mediilor, plastic de calitate.
Functional: am impresia ca "secretul" acestor filtre consta in "deranjarea" cat mai rara a acestora. Adica, filtrul meu are 5 ani vechime, timp in care l-am desfacut si curatat de maxim 5 ori, fara a sesiza, vizual, reduceri semnificative ale debitului (un mare punct in plus!!!). Cred ca, cu cat este curatat mai des, cu atat va curge mai repede si mai grav. Al meu, ca orice filtru Tetra, a curs o singura data pe la garnitura dintre capac si recipient, problema rezolvata rapid cu putina glicerina in santul acela unde e garnitura. De asemenea, mai curge putin, asta inseamnand un mic jet in palma, pe la pompa de amorsare. Cand in curat si-l repornesc, apas de 2 ori pompa de amorsare, ma uda putin in palma, se amorseaza, porneste, dupa care luni de zile nu mai am treaba cu el. Si daca l-ati vedea cat praf si cata mizerie are depusa pe capac...
Una peste alta eu sunt incantat de acest model de filtru!...in ciuda problemelor de curgere.

Il folosesc cu brio la un Juwel rio 180, puiernita ptr africani!

This message was edited 1 time. Last update was at 13/11/2010 10:34:42


http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

Joined: 01/10/2007 21:59:26
Messages: 1802
Location: Cluj Napoca
IP:
Offline

Nu mai pot da edit si mi-a venit sa mai scriu despre Tetratec: un filtru EXTREM de silentios. Practic, la 50 cm de urechea mea, nu-l aud ca functioneaza si tre sa ma uit sa vad jetul din acvariu.
Dar, un aspect negativ...capacelul care inchide teava de retur e slab fixat, sare adesea din locasul lui, apa nu mai vine in acvariu prin spray bar si...

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
brawn
Membru de baza

Joined: 28/03/2009 09:22:52
Messages: 321
Location: cluj
IP:
Offline

Dar, un aspect negativ...capacelul care inchide teava de retur e slab fixat, sare adesea din locasul lui, apa nu mai vine in acvariu prin spray bar si...

Eu am infasurat acea piesa in putina banda de teflon.
danyel
Junior member
[Avatar]

Joined: 30/01/2006 12:35:58
Messages: 66
Location: Pantelimon(Delfinului)
IP:
Offline

tetratec ex 700
Ideea este ca am filtrul acesta de 2 ani jumate si nu am avut nici o problema cu el dar acum de vre-o saptamana a inceput ca sa prinda aer .Dupa o investigatie mai amanuntita am ajuns la concluzia ca prinde aer pe la pompa de amorsare doar ca nu stiu exact pe unde .

E acum rugamintea mea este daca a mai intampinat vre-o persoana aceasta problema (daca da cum a remediato) si daca pompa de amorsare se gaseste ca piesa de schimb sau imi iau adio de la filtru .

Ca idee multumit de el ca filtru doar ca acum a cam inceput ca sa imi manance ficati si cred ca daca nu o sa il pot remedia o sa ii spun pas .
bafta

This message was edited 1 time. Last update was at 08/01/2011 20:59:35


"Perfer sa fiu apreciat de un singur om inteligent, decat de o mie prosti ..."
[Email] [Yahoo!] [MSN]
nevergreen
Junior member
[Avatar]

Joined: 30/12/2008 12:25:13
Messages: 62
Location: cluj-napoca
IP:
Offline

pe linga toate parerile exprimate si la care le dau dreptate am si eu o intrebare.
Am trecut prin faza de "picura filtru", am inlocuit partea de "intrare/iesire" a furtunelor si filtru nu mai picura, dar ieri m-i s-a ivit o alta problema pentru care v-as solicita ajutorul.
filtru cu toate ca nu este imbicsit, rotorul da "rateuri", si anume "sufla" foarte incet apa, uneori chiar oprinduse trebuind "stimulat cu cate o palma".
intrebarea ar fi urmatoarea:
am vazut un topic privitor la schimbarea garniturilor foarte complex si bine facut, exista ceva asemanator si pentru desfacerea powerhead-ului? Intreb asta fiindca am mai avut o tentativa in trecut pentru desfacerea lui dar n-am ajuns departe, nu stiu cum se desface power-head-ul unui TetraTec 1200. nu am vazut surube care sa le scot si gata, cred ca este pe undeva si un sistem gen "click" dar n-as forta unde nui cazul. (Tarzan e puternic dar neindemanatec)
nevergreen
Junior member
[Avatar]

Joined: 30/12/2008 12:25:13
Messages: 62
Location: cluj-napoca
IP:
Offline

am gasit fisa tehnica a produsului care cred ca nu a fost livrat cu filtrele noastre, deoarece nu tin minte sa o am prin casa. de aruncat nu arunc nimic.
tetratec ex600 700 1200 new pdf


PS multumesc pe aceasta cale lui Calin pentru ajutor inca odata

This message was edited 1 time. Last update was at 04/03/2011 10:46:41

ezatemi
Member

Joined: 29/01/2010 20:45:10
Messages: 245
Location: Iasi
IP:
Offline

Lasa in pace pompa. Numai la unele modele de filtre Eheim exista posibilitatea inlocuirii pompei.
La majoritatea filtrelor externe, pompele sunt lipite in capac.
In cazul dumitale, cred ca rotorul este descentrat (uzura prea mare in locasul in care sta axul) sau demagnetizat, ceea ce presupune inlocuirea sa.
mihai_ghe
Membru de baza

Joined: 01/03/2010 13:19:21
Messages: 424
Location: Bacau
IP:
Offline

A fi bine sa vezi care este uzura rotorului si a axului sau care mai este starea pieselor de cauciuc care centreaza rotorul in motor.Daca este mare si crezi ca merita poti cumpara un rotor cu totul si atunci ai si ax si bucsele de cauciuc.
[Yahoo!]
nevergreen
Junior member
[Avatar]

Joined: 30/12/2008 12:25:13
Messages: 62
Location: cluj-napoca
IP:
Offline

sincer nu pot spune care este motivul nefunctionarii corespunzatoare a filtrului meu, i-am curatat rotorul, pare si magnetizat si in regula cu "uzura", sau mai bine zis nu mi-am dat seama sa aibe probleme cu niciuna din acestea. la repornire a facut iar fite dar dupa ce a pornit sa nu-i zicem ca merge ca "noua" dar merge destul de bine acum.
(o sa caut sa il inlocuiesc)
a3des
Junior member
[Avatar]

Joined: 12/08/2011 09:19:52
Messages: 44
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Am primit un EX700 de la cineva care l-a folosit extrem de putin pentru ca facea galagie din primele zile. Avea si valvele rupte, mina de pix in loc de ax, facea ca un tractor, deci vai de capul lui.
Am reusit sa-i fac o revizie generala, am inlocuit valvele, rotorul cu tot cu ax ceramic si am umplut toate sertarele cu un material similar lui Biorio de la ADA.
Acum functioneaza perfect, debitul e ca in zilele cand era nou si e foarte silentios. Sunt foarte multumit de ce a iesit.
[WWW] [Yahoo!]
dj_ando_83
Member

Joined: 14/07/2009 00:58:29
Messages: 200
Location: stalpeni arges
IP:
Offline

mie unul mi se par niste filtre destul de bune. ca zgomot, abia il aud, fata de cele 2 eheim-uri care bazaie intr-una. plasticul robinetilor e destul de fragil.il strangi mai tare....spui "pa" robinetilor. si mai prost e sistemul de amorsare. nici la ehem-uri nu e prea stralucit, dar probabil nu le-am testat eu corespunzator (intre luciul apei si marginea acvariului e undeva la vreo 15-17 cm din cauza ca am uitat sa dau comanda de o intaritura ). necuratat de vreo 5 luni a ramas cu acelasi debit.
[Email] [Yahoo!]
aco
Member

Joined: 24/09/2010 23:38:48
Messages: 126
Location: Ploiesti
IP:
Offline

Am avut si eu un ex1200, am fost foarte multumit de el. L-am dat fiindca am inchis acvariul pe care-l filtram cu el.
Un mare plus este calitatea furtunelor, care desi sunt foarte rigide, au marele atu ca nu sunt deloc aderente, foarte greu se depune mizeria pe ele.
Nu mi-a picurat, iar daca s-ar fi intamplat, decat sa desfac hose adaptorul si sa stau apoi cu emotii, as fi preferat sa cumpar unul nou, ~60 lei. O data la doi ani nu mi se pare o suma de luat in seama.

This message was edited 1 time. Last update was at 12/11/2011 13:01:03

[Email] [Yahoo!]
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com