[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pozitionare filtru intern  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

pozitia filtrului in acvariu e o intrebare care ma chinuie de ceva timp si m-am hotarat sa fac lumina cu ajutorul vostru
deci am vazut pe youtube ca cineva il pusese chiar undeva sus aproape de suprafata apei,la unii la jumatatea adancimii
eu il tin la fund
e o problema de gusturi sau chiar are importanta unde il fixam ?

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

nu tine de gusturi daca pozitionezi sus curentii care propaga filtru face ca circuitul sa fie mai complet in acavriu,oricum buretele din filtru contine colonii de bacterii,ideea de circuitul/circulatia apei,vedem ce spun si experimentatii

fostul user ozy
[WWW]
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

deci este vorba de partea cu mediile de filtrare nu de curentii de propagare
eu il tin in parte de jos si jetul de apa l-am orientat catre suprafata apei pt aerare
problema e ca banuiesc ca datorita ca e in partea de jos are tendinta de a colmata buretele cu resturile solide
nu ca ar fi o problema ,oricum il curat saptamanal,foarte rar poate la doua saptamani

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Un lucru este clar. Filtrul trebuie sa produca un pic de valuri la suprafata si sa-si faca treaba. Adica sa ofere suport pentru bacterii si in unele cazuri sa curete apa de impuritati. Atata vreme cat face lucrurile astea, nu conteaza unde este asezat. Faptul ca se colmateaza arata ca are cu ce. Adica functioneaza si ca filtru mecanic, nu doar biologic.
Dar am o alta observatie de facut. Nu-l mai curata saptamanal sau la doua saptamani, ci doar atunci cand observi ca-i scade semnificativ debitul. In rest, lasa-l sa munceasca

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Ce tip de filtru ai?Cum se numeste firma?
[Yahoo!]
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

mai! numai stiu marca ca am aruncat ambalajul
oricum era o porcarie chinezesca
era compus dintr-un buret de 4-3-3 cm cu gauri prin care i-ti incapea mana si un saculet cu carbuni
la carbuni am renuntat la cererea unui coleg de pe aici si am modificat in asa fel incat apa sa treaca printr-un buret din acela cilindric dungat ,i-si facea treaba foarte bine
apa era curata de vreo doua luni pana cand,,,,,
citeste-mi poveste cu molly bolnav de la vivipari ))

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: