[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Am nevoie de un sfat bun - multumesc  XML
Forum Index » Pesti marini
Author Message
US_Marine
Junior member
[Avatar]

Joined: 22/11/2010 23:13:21
Messages: 88
Location: Athens - Greece
IP:
Offline

Salut ,


Sper sa ma ajute cineva cu ceva informatii utile . In primul rind , va rog sa nu ma judecati daca am sa fac eventuale greseli de ortografie . Am invatat romaneste de la Mama mea . Nu locuiesc in Romania , si sincer imi pare destul de rau . Eo tara frumoasa cu peisaje deosebite . Sint Roman , dupa Mama .

Am un acvariu de 220l .L-am cumparat pt camera fetitei mele Ariadni . Are 5 ani . Pina acum am avut populat acvariul cu pesti de apa dulce . Oscari cred ..In fine . Dragii mei , acum ma gindesc destul de serios sa trasform acvariul din apa dulce in apa sarata ( nu stiu daca ma pot face inteles . Vreu sa il trasform in acvariu maritim ) . Acvariul e fain . Are geam curbat si l-am cumparat cu tot cu un postament . Adica e set . Are un filtru JBL 900 extern . Incalzitor JBL si un fel de pompa de oxigenare a apei JBL . Sincer , e destul de silentios . Nu face galagie . Am sunat la un Pet Shop aici in Atena si mi-au zis ca pot sa imi amenajeze acvariul intr-o zi si peste 3 zile pot sa pun 4 pesti inauntru . Mi-a zis ca imi comanda nu stiu ce fel de nisip viu cu bacetrii etc . Dragi noi prieteni , sincer ma intereseaza daca se poate asa ceva , s-au doar vor sa-mi i-a banii astia asa degeaba . Eu vreau sa-i fac o surpriza lui Ariadni . E ziua ei de nastere saptamina viitoare . Poate sa-mi de-a cineva ceva sfaturi practice . Stiu si eu : intretinere , zgomot etc . Multumesc f.foarte mult .Scuzati-mi va rog greselile de ortografie si exprimare . Nu vreau sa insult Romania . Nu am locuit niciodata acolo . Best Regards .



Achileas Jonson
[Email] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
yonutzzz_92
Member
[Avatar]

Joined: 01/01/2010 19:44:33
Messages: 172
Location: Bucuresti, Piata Rahova
IP:
Offline

Salut si bine ai venit!
Din pacate nu poti sa pornesti acvariul intr-o saptamana sau doua, trebuie ciclat (poate sa dureze si 2-3luni).
O sa te costa ceva, filtrul extern nu e indicat, iti trebuie un sump (un acvariu in care bagi alge, piatra vie, skimmerul, etc), pompe de valuri, daca vrei doar corali nepretentiosi poti merge pe T5 de 10000K si 20000k (5-6 tuburi), piatra vie (eu zic ca 40kg ajung), si un lucru destul de important sa incepi cu o sare buna, e foarte bun nisipul viu.


Nano 30l
[Email] [Yahoo!]
US_Marine
Junior member
[Avatar]

Joined: 22/11/2010 23:13:21
Messages: 88
Location: Athens - Greece
IP:
Offline

Multumesc f.foarte mult pt raspuns . Dar uite ca am sa te derajez . stii foarte multe si chiar mi-a prinde bine sa stiu ce incep . Ce-i de la pt shop mi-au zis ca filtrul meu extern e super ( JBL 900 ) , si ca imi aduce nisip viu cu nu stiu ce bacterii si pot sa introduc pesti in 3 zile . A zis ca-i o metoda noua . Imi aduce si piatra vie, skimmerul , pompa de valuri , coralii mi-a zis ca sa-i introduc mai tirziu . Pt inceput imi da 2 pesti clown si alti doi albastri . Acum stiu si eu . Te rog sa-mi spui a parere mai in detaliu . Multumesc f.foarte mult . Esti un tip fain . Apreciez .
[Email] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
US_Marine
Junior member
[Avatar]

Joined: 22/11/2010 23:13:21
Messages: 88
Location: Athens - Greece
IP:
Offline

Dragul meu Younutzzz_92 , te rog scuza-ma . Am devenit impertinent si chiar deranjez intr-o maniera insistenta . Dar sincer imi doresc sa stiu ce fac . Am intrat pe ceva forumuri in US acasa in Texas si-mi zic acelasi lucruri . Sincer sa fiu nu stiu ce sa fac . Sint convins ca lui Ariadni ( fetita mea ) i-ar place la nebunie sa primeasca de ziua ei Clown Fish in noul acvariu . Asta-i singurul lucru care ma urca in Humvee . Altfel nu m-as misca deloc . Eu sint mai tot timpul plecat ..Sint convins ca i-as face o surpriza placuta ..Te rog ajuta-ma cu ceva sfaturi . Multumesc foarte mult Younutzzz_92
[Email] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
ozi
Senior member
[Avatar]

Joined: 20/03/2005 13:42:17
Messages: 523
Location: Toronto
IP:
Offline

Daca tu vrei ceva simplu, fara corali, si doar pesti rezistenti ca si damsels, clownfish, chromis, cardinals atunci e ok ce ai tu. Atat timp cand nu introduci mai mult de 10 pesti in total, pe parcursul a 2-3 luni. Eu cred ca poti introduce 2-3 pesti rezistenti inca din prima saptamana, atata timp cat ai pus nisip si roci vii, apa s-a limpezit, si faci un test pentru NH3, NO2, NO3 (eventual aduci apa la petstore pt test, inainte sa cumperi pestii)
Sa stii ca in hobby-ul asta (mai ales in ramura marina) vei primi sfaturi diferite, de la diverse persoane. Chestia adevarata e ca sunt diferite metode de a intretine pesti si alte creaturi in acvarii. Unii iti vor spune ca nu poti face marin fara sump, skimmer, reactoare, si toate cele necesare unui acvariu reef, chiar daca tu vrei doar niste clownfish.
Poate mai cumperi o pompa de apa, pentu ca pestii marini au nevoie de curenti de apa mai puternici fata de pestii de apa dulce.

Daca in schimb vrei si pestii mai deosebiti, sau corali, atunci intradevar te poti astepta la cheltuieli majore, vei avea nevoie de un sistem de iluminare profesionist, plus cateva pompe de apa, plus alte echipamente.

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
US_Marine
Junior member
[Avatar]

Joined: 22/11/2010 23:13:21
Messages: 88
Location: Athens - Greece
IP:
Offline

Ozi ,


multumes din suflet pt sfatul tau . eu astazi am sa merg la Pet Shop sa comand tot ce am nevoie pt nowl aquarium . Daca mai pote sa-mi scrie cineva mai multe detaii si sfaturi , sincer i-as fi foart recuanascator .



Multumesc
[Email] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
yonutzzz_92
Member
[Avatar]

Joined: 01/01/2010 19:44:33
Messages: 172
Location: Bucuresti, Piata Rahova
IP:
Offline

US_Marine wrote:Dragul meu Younutzzz_92 , te rog scuza-ma . Am devenit impertinent si chiar deranjez intr-o maniera insistenta . Dar sincer imi doresc sa stiu ce fac . Am intrat pe ceva forumuri in US acasa in Texas si-mi zic acelasi lucruri . Sincer sa fiu nu stiu ce sa fac . Sint convins ca lui Ariadni ( fetita mea ) i-ar place la nebunie sa primeasca de ziua ei Clown Fish in noul acvariu . Asta-i singurul lucru care ma urca in Humvee . Altfel nu m-as misca deloc . Eu sint mai tot timpul plecat ..Sint convins ca i-as face o surpriza placuta ..Te rog ajuta-ma cu ceva sfaturi . Multumesc foarte mult Younutzzz_92

Nu esti deloc impertinen
t, ceri doar sfaturi (si bine faci)
Asa cum spune si @ozi poti tine un fish only cu un filtru extern si un skimmer, dar o sa fie destul de greu de mentinut, daca nu cureti filtrul la 2 saptamani si nu faci schimburi saptamanale (undeva la 30-40%) vei avea un NO3 destul de ridicat, plus ca filtrul necuratat la timp si fara schimburi de apa acvariul se va umple de alge.
Sa nu pornesti acvariul apa din magazin, in cel mai rau caz, poti sa faci un acvariu de 30l cu 2 clowni cu apa de la magazin (pentru ziua fetitei tale), si sa lasi acvariul mare sa se cicleze macar o luna, dupa aia aclimatizezi clownii si ii bagi in el.
Ca sa iti faci o idee, eu iti voi enumera echipamentele necesare unui acvariu marin simplu, dar care in timp poate sa devina "o opera de arta":
-pompe de curenti 2x5000l/h http://www.fish-street.com/sunsun_jvp102b_5000litres_magnet?category_id=35
-skimmer Weipro SA-2014 http://www.fish-street.com/weipro_sa2011-2014?category_id=143
-lumina 3-4 T5-uri 2x10000k si 2x20000k
-15-20kg nisip viu
-15-20 piatra vie (poti sa combini piatra vie cu piatra de recif uscata)

This message was edited 2 times. Last update was at 23/11/2010 15:32:18


Nano 30l
[Email] [Yahoo!]
US_Marine
Junior member
[Avatar]

Joined: 22/11/2010 23:13:21
Messages: 88
Location: Athens - Greece
IP:
Offline

yonutzzz_92 ,


Multumesc f.foarte mult pt. replay . Deci am un aquarium 220 l JUWEL Vision . Sa inteleg ca imi trebuie doua pompe de curenti ? Acum am un fitru extern JBL e900 . Este destul pt capacitatea acvariului meu ( 220 l ) . De la un Pet Shop mi-au zis ca e OK . Dar de la alt Pet Shop mi-au zis ca nu e deloc OK . Acum ce sa mai zic ??? Vreu doar sa am ceva Clown Fish si ceva mai multa culoare ( ma refer la pesti mai viu colorati decit pestii de apa dulce ) . Acum mai intervine si o alta problema . Sint mai tot timpul plecat .Misiuni NATO , caca maca . Sint pilot pe UH-60 Black Hawk . Sotia mea , ca mai toate grecoaicele ( cred ca am scris corect ) are grija de casa . Si cind zic casa ma refer la copil in special si mincare . Daca aduci ceva in casa ( ciine , magar , maimuta ) e treaba ta . Simplu . Cu aquarium'l de apa dulce era simplu . Oscari si alata animatie US MADE . Schimbam apa cind ajungeam pe acasa si era totul OK . Ariadni vrea Clown Fish !!!!!!!!!!! Deci , stiu si eu >>>Please Help ...Thx . Multumesc mult .A !!!!! Si sunteti super faini ..Si ma bucr ca vorbesc Romaneste . Ma simt asa -- superior ---..Ce pacat ca Ariadni nu vrea sa vorbeasca Romaneste . Vorbeste greceste si Eng . Lispesc mult la naiba ..Si vreau sa acoper toate astea cu two Clown Fish !!!!!! In fine ..Astept ceva raspunsuri . Multumesc mult tare .
[Email] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
yonutzzz_92
Member
[Avatar]

Joined: 01/01/2010 19:44:33
Messages: 172
Location: Bucuresti, Piata Rahova
IP:
Offline

E cam urata situatia, daca nu ai grija de el pierzi banii.
Eu te sfatuiesc ca inainte sa incepi acvariu mare, sa faci sau sa cumperi unul de 60l in care sa bagi 5-6kg nisip viu, 4kg piatra vie, lumina 2xT5 de 24w, sa folosesti filtrul exten, dar sa renunt la bureti si sa bagi zeolith, pentru valuri un power head si 2 clowni, de ce zic asta, costurile vor fi destul de mari la unul de 220l si sunt sigur ca nu vrei sa pierzi banii asa ca unul mic realizat cu un buget destul de mic este mai indicat, si in felul asta iti vei forma si mana.

Nano 30l
[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

Joined: 20/03/2005 13:42:17
Messages: 523
Location: Toronto
IP:
Offline

daca vei fi plecat de acasa in mod regulat, atunci va fi necesar sa ai un numar redus de pesti. in primul rand intr-un acvariu marin se pun numai aproximativ 1/3 din populatia de pesti care s-ar tine intr-un acvariu dulce.
deci incepe tu linistit cu 2 clowni (sa fie de aceeasi specie). si intr-o luna, mai adaugi inca 2-3. inainte ziceam ca poti pune 10 pesti in total, dar daca vei fi plecat mult timp, mai bine pui mai putini, sa zicem 6-7 pesti mici.
canistra aia va trebui curatata cat mai des, minim o data pe luna, chiar si mai des daca ai probleme cu nitratii (NO3). ar fi bine sa iti cumperi un protein skimmer, pentru ca va reduce nitratii, deci vei face mai putine schimburi de apa in viitor.
yonutzzz_92 la ce are nevoie de atatea tuburi de lumina? vrei sa faca omul ferma de alge sau...?
nu-ti trebuie apa de la magazin si alte abureli din alea.
pune apa de la robinet si trateaz-o cu un declorinator. pornesti filtrul si toate echipamentele. apoi poti adauga sarea si dupa ce s-a dizolvat, masori cu un hydrometru sa ai o salinitate intre 1.020 si 1.026
dupa ce ai salinitatea corecta, poti adauga nisipul. opreste filtrul si pompele cand adaugi nisipul si lasa-le oprite pana apa se clarifica un pic. apoi poti adauga piatra (care foarte fi formata din jumate piatra moarta - adica uscata - ca va fi mai ieftina, si restul din piatra vie), scoici, schelete de corali, etc. vei avea nevoie de aprox 20-30 kg piatra in total. daca iei nisip fin, nu trebuie sa-l cureti in viitor, daca iei spartura de corali, adica nisip-pietris cu diametru mai mare, atunci va trebui sa fie curatat cu un gravel-cleaner cand faci schimburi de apa.
lasa acvariul sa functioneze inca cateva zile pana apa se clarifica complet si apoi ia niste apa din acvariu cu tine la magazin si cere un test pt NH3, N02, N03. daca NH3 si NO2 sunt la 0, iar NO3 e sub 10-20 ppm atunci poti lua 2 clowni.
cand ii aduci acasa, pune punga in acvariu si las-o sa pluteasca 20 min. apoi o desfaci si adaugi un pahar de apa din acvariu in punga. astepti 5 minute si mai adaugi un pahar. mai 5 min si poti elibera pestii.
nu ii hranesti in primele 24 ore.
si apoi ai FOARTE mare grija sa nu ii hranesti mai mult decat mananca intr-un minut. fulgi, bilute, mangare congelata (brine shrimp/artemia, mysis, plankton)
iar pentru acasa iti recomand sa-ti cumperi un test de masurat nitratii NO3, care iti va fii foarte folositor de acum incolo, pentru ca iti va indica cand e nevoie sa faci un schimb de apa. cum cresc nitratii peste 20-30 ppm, trebuie sa schimbi o parte din apa.

ps: daca ai o pompa de aer, scoate-o din acvariu. o poti folosii ca sa-ti amesteci sarea intr-o galeata cand vei faci schimburi de apa.

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
US_Marine
Junior member
[Avatar]

Joined: 22/11/2010 23:13:21
Messages: 88
Location: Athens - Greece
IP:
Offline

Draga Ozi ,


Sincer ma sperie destul de mult , trecerea la marine aquarium . Deci am un aquarium 220 l JUWEL Vision . Un filtru extern JBL e900 . UV-C AquaCristal Ser. II 5W , pompa aer JBL S-500 , incalzitor JBL .Acum ce-i de la Pet Shop zic ca e totul perfect cu ce am si ca pot sa incep . Imi aduc nisip viu si piatra vie . Red Sea Skimmer , O pompa pt valuri pt. 500O L . Sincer dragii mei , nu stiu cit e in Ro piatra vie dar aici e 25 eu kg. Destul de scum . Acum intreb si eu ? Sint pasionat de scuba . Pot sa zic ca sint profesionist . Pot sa introduc piatra din mare in aquarium ???? Adica ce mare chestie . Stau la 300 mt de mare . Stau in Sunio . Asta cint sint acasa si nu plec in misiune ( Iraq , Afghanistan , Columbia etc ) . Deci : pot sa introduc in aquarium piatra direc din mare ? ( cei de la Pet Shop zic ca NU - Definitely ) Crede-ti ca fitrul meu JBL e900 e OK pt nowl aquarium cu clown fish ? Sa incep treaba cu Marine Aquarium s-au sa ramin cu Oscarii mei si sa beau 20 de beri cu prietenii de la USMC .


ozi and yonutzzz_92 , daca aveti timp va rog sa-mi raspunde-ti . Sfaturile voastre-mi sint de un real ajutor . Sincer .



Domnilor , va multumesc din suflet .



Best Regards



Achileas Jonson - US
[Email] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
ozi
Senior member
[Avatar]

Joined: 20/03/2005 13:42:17
Messages: 523
Location: Toronto
IP:
Offline

25 euro pt 1kg e cam scump....mai ales daca zici ca esti in Grecia si stai langa mare.
Treaba cu luat piatra din mare e cu 2 taisuri. Poate este ilegal (ar trebui sa te interesezi intai) si apoi poti introduce tot felu de organisme daunatoare, sau substante toxice (daca e ceva industrie prin zona). In principal ar fi mai periculos daca aveai corali, nu stiu daca ar fi asa mare problema cu pestii.
Desi nu vreau sa iti las impresia ca este ceva bine de facut, eu unul, daca as fi in pozitia ta, cred ca as merge si mi-as lua niste pietre din mare.
Tine minte: bolovani cat mai usori, porosi, plin de gaurele. Poti folosii si scheletele de la corali morti sau scoici mari.

PS: cand m-am intors din Cuba, anul trecut, mi-am adus o gramada de scoici, pietre si corali morti pe care le-am pus in acvariu meu marin.

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
US_Marine
Junior member
[Avatar]

Joined: 22/11/2010 23:13:21
Messages: 88
Location: Athens - Greece
IP:
Offline

Draga Domnilor ,

Uite ca m-am intors . Am fost plecat si nu am mai avut timp de nimic . Nu aquarium , nimic ..Dar acum m-am intors si sint hotarit .

Imi doresc sa transmit salutari Domnilor : Ozi si Yonutzzz_92 . Multumesc Domnilor . Nu am reusit sa fac aquarium de zia lui Ariadni , dar acum gata - am inceput .

Sincer ma bucur foarte mult , ca in sfirsit v-am gasit ..Dar sa incep intr-un fel ( am sa va rog sa-mi scuzati eventualile greseli gramaticale si de ortografie . Am invatat limba romana de la mama mea , care este de nationalitate Romana . Eu sint Roman dar m-am nascut in Texas , Dallas , Tatal meu este texan . In fine ..Am invatat limba romana de la mama mea . Saracuta de ea , si-a dat din greu osteneala , doar ca eu sint mau " greu de cap " . Deci va rog sa-mi iertati greselile . Thank You, People ) So , acuim locuiesc in Greece . Sint detasat la o baza militara USMC . People , am un aquarium de 63.4 US gallons ( 240 litri ) . Am avut pesti exotici pina acum .American cichlid species . Am o fetita de 5 ani . O minune . Si-si doreste clown fish ( You Know , Nemo , so and so ) Anyway ...Deci m-am hotarit . Am trecut de la apa dulce la aquarium marin. Am gasit un Pet City Store . Timpul de acolo mi-a zis sa spal aquarium meu si tot ( filtru + ) Si apoi sa introduc apa curata de la robinet . Mi-a dat alte chestii de ceramica alba sa le introduc in filtru si un fel de bumbac alb . Am facut tot ce mi-a zis . De fapt are o camera de chat si a fost tot timpul cit am curatat aquarium meu , on line . Domnul respectiv mi-a dat si urmatoarele produse :


1. DuplaMarin Premium Salt ( sare - am si introdus-o in aquarium ) - http://www.dupla.com.au/marin/pages/salt.php?m=t

2. CaribSea Arag-Alive ( nisip viu )- http://www.caribsea.com/pages/products/aragalive.html


3. Sea Berlin Air 90 Skimmer ( un fel de tub din plastic ) http://www.saltwaterfish.com/Red-Sea-Berlin-Air-90-Skimmer--In-Tank_p_1475.html#


4. JBL ProSilent S-500 - o pompa de aer - http://www.aquaristikshop.com/e_Produktinformationen/JBL-ProSilent-S-500.htm


5. JBL Cristal Profi External Filter e-series - Un filtru extern - http://www.zooplus.co.uk/shop/fish/filters_pumps/canister_filters/jbl/102999



6. 10 kg piatra vie



Dragii mei , acum eu am introdus doar sarea in aquarium . Merge si filtrul si tot ( incalzitor , un ventilator pt corali + ) Deci Domnul de la Pet Shop mi-a zis ca miine am sa introduc nisipul viu si apoi dupa doua zile Skimerul si imediat sa introduc 4 pesti ( doi clown si nu mai stiu eu ce ). Eu am mai itrat aici pe forum si am mai citit cite ceva ..Si sincer chiar ma c-am sperie . Adica , domnul de la pet shop mi-a zis ca pot sa introduc pestii in 3-4 zile ..Wow !!!!!!! Adica , dragii mei , asa ceva e posibil ????


Eu l-am rugat pe domnul de la pet shop sa-mi recomande ceva cit mai economic posibil . Nu-mi doresc corali si mai stiu si eu ce chestii delicate . Imi doresc doar 6-7 pesti viu colorati si clown . Atit .


Domnilor , va rog din tot sufletul sa ma ajutati si pe mine cu ceva sfaturi . Daca puteti sa-mi scrieti ceva despre toate chestiile de mi le-a dat de la Pet Shop . Cid de bune sint si mai stiu eu ce . Au fost cele mai iefitine din Store .



Va rog foarte mult sa ma ajutati si pe mine . Sincer , va ramin recunascator . Acum 2 saptamini am gasit aci pe forum doi dfomni foarte fain . Acum nu mai stiu nimic de ei .


Astept ceva recomandari practice .Sfaturi .



Domnilor , va multumesc foarte mult .




Sarbatori fericite . God Bless




Ce fain ar fi sa mearga chestia cu noul aquarium . Fetita mea ar fi super incintata . Va multumesc .

[Email] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
yonutzzz_92
Member
[Avatar]

Joined: 01/01/2010 19:44:33
Messages: 172
Location: Bucuresti, Piata Rahova
IP:
Offline

Salut.
Ai facut bine ca ai inceput cu sarea Dupla, si ai facut si mai bine ca ai ai luat live sand si live rock, pompa de aer nu are ce cauta acolo, in filtrul extern sa bagi Matrix si Denitrate, dar sa micsorezi flow-ul filtrului, legat de skimmer, cam inutil, cele cu piatra de aer nu dau randament, mai bine luai asa ceva.
Nu ai zis numic de salinitate, eu iti recomand 1.024.
Ps: poze?
Bafta.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/12/2010 15:20:35


Nano 30l
[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

Joined: 20/03/2005 13:42:17
Messages: 523
Location: Toronto
IP:
Offline

Din cate citesem initial, aveam impresia ca deja aveai o canistra si o pompa de aer....ai luat dubluri sau ce s-a intamplat acolo?!?!
Ionutz, pompa de aer are ce cauta acolo. Cum vrei sa functioneze skimmerul ala?...din moment ce chiar tu ai zis ca e cu piatra de spart aerul
Nu trebuia sa cumperi piatra vie pana nu aveai sarea dizolvata in apa deja. Acuma cred ca au murit toate bacteriile beneficiale de pe piatra...deci daca ai tinut piatrele in aer pana acuma...din pacate ai facut-o de-o oaie smilie
sa stii ca e posibil sa introduci pestii in 3-4 zile (eu am facut-o si a fost okay), dar nu e recomandat pentru toata lumea, mai ales pentru incepatori.
dar in acelasi timp clowni sunt pesti rezistenti, deci s-ar putea sa fie ok.
in orice caz, NU bagi nici nu peste pana nu se clarifica apa si pana nu faci un test pentru NH3, NO2 si NO3.
Salinitatea sa-ti fie intre 1.021-1.026 si temperatura intre 23-26C.
Nu stiu ce debit are filtrul tau, ca tu ai pus link pt un JBJ 700 care e mic....dar in principiu intr-un acvariu minim vrei ca filtrele si pompele de apa adunate impreuna sa-ti dea un debit de MINIM 10Xvolumul acvariului/ora. In cazul tau ai nevoie de aproximativ 600G/h sau 2400L/h.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/12/2010 18:20:23


fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
yonutzzz_92
Member
[Avatar]

Joined: 01/01/2010 19:44:33
Messages: 172
Location: Bucuresti, Piata Rahova
IP:
Offline

ozi wrote:Din cate citesem initial, aveam impresia ca deja aveai o canistra si o pompa de aer....ai luat dubluri sau ce s-a intamplat acolo?!?!
Ionutz, pompa de aer are ce cauta acolo. Cum vrei sa functioneze skimmerul ala?...din moment ce chiar tu ai zis ca e cu piatra de spart aerul
.

Am avut impreasia ca a luatat-o sa bage aer in acvariu, nu pentru skimmer (gafa mea , nu am citit cu atentie).

Nano 30l
[Email] [Yahoo!]
US_Marine
Junior member
[Avatar]

Joined: 22/11/2010 23:13:21
Messages: 88
Location: Athens - Greece
IP:
Offline

Domnilor ,


Inh shirsit am ajuns si eu acasa ..Am avut ore de zbor ..In fine ...Dragii mei , se pare ca eu sint c-am timpitel si nu am explicat corect ce si cum cu aquarium meu ..Deci :


Am un aquarium care este de 240 litri . Am avut pesti de apa dulce . Fetita mea vreau clown fish . Mi-am dorit tare tare mult sa il fac cadou de ziu ei . Dar nu am reusit sa fac nimic . Cu cacatul asta de servici al meu nu reusesc sa ma ocup si de planurile personale . In fine . Acum m-am intors din misiune si sint local . M-am hotarit sa incep cu aquarium . Deci am facut cadou pestii de apa dulce . Am spalat bine fostul aquarium si m-am dus la Pet Shop . Aici vinzatorul mi-a zis ca pot sa pastrez JBL-ul meu extern ( este un JBL E900 profi caca maca ) , incalzitorul jbl , pompa de aer ( s-500 jbl ) . Mi-a schimbat din filtru niste chestii cilindrice din ceramica , in rest mi-a zis sa las tot cei acolo ...Doar le-a spalat bine . ( Astazi l-am sunat sa-i spun sa-mi trimita acasa Matrix si Denitrate . Mi-a trimis . L-am adaugat eu in fitru . In filtru mai am nister chestii rotunde albe . sint mai vechi . Mi-a zis sa nu le scot . Doar le-a spalat bine . In mijlocul lor am pus intru-un sac jumatate din Denitrate . Carbon a zis sa pun mai tirziu . Gata cu fitrul .Ieri mi-a zis sa pun sarea . Am pus sarea . Am masurat salinitatea si este ok . Temperatura este de 75.2 ( 24 C ) . Asta a fost iery . Astazi am pus nisipul viu . Doua pungi mari . ( S-a facut Blackout in Aquarium ) ...L-am lasat asa si m-am dus la Baza USMC la munca . M-am intors acum ..Era ceva m-ai limpede . Am setat skimmerul . Am atasat6 pompa de apa si l-am pornit un pic . Dragii mei , am sa va zic ceva . N u imi permit sa investesc prea mult in aquarium . NU vreau corali si mai stiu eu ce acum .Doar ceva clown fish si ceva pesti colorati . Asta pt moment .Prioritatea mea acum este casa . Imi construiesc o casa nowa in Sunio . Sotia mea este de nationalitate elena si are un loc de casa superb linga mare . Si eu acum ridic casa . Am cheltuieli de ma doare mintea . Sincer , aici nu e c-an US . Astia-s nebuni . Pina acum ridicam 4 case in US cu banii care ii bag in casa asta aici . In fine . Deci nu vreau sa investesc mult in aquarium . Doar asa pt fica mea . La acel Pet Shop , totul este super scump . Ma refer la chestii de calitate . Eu m-am limitat la ceva ieftin . Domnul care vinde , mi-a zis ca are skimmer de 400 pina la 2800 de eu . Eu m-a aveam 2 secunde sa-l trimit la Guantanamo Bay . Deci , l-am luat deoparte si i-am explicat cum e chestia . Asa ca mi-a dat acel Red Sea . Miine ( adica astazi dimineata ma duc la Pet sa sa i-au piatra vie )


C-am asta pina acum . Dragii mei prieteni , sincer , mi-am permis sa intreb , pt ca draga mea mama , mi-a zis ca : daca vrei sa gasesti sfaturi bune si baieti destepti ,intra pe un site romanesc si acolo ai sa gasesti cu adevarat profesionisti . Si uite ca chiar am gasit . Se pare ca sunteti cu adevarat Good to GO . Eu vreau sa stiu exact ce si ce fac acolo . Eu ma bazez pe cunostintele vboastre si va multumesc f.foarte mult pt sfaturi . Primesc mesajele voaste instant pe Iphone . Dar daca zbor nu pot sa scriu . Asa ca am sa va scriu cind ajung acasa . Va rog din suflet sa ma ajutati sa incep aquariul asta si sa fie totul OK . Sincer nu am incredere in Pet Shop . Sunt nesimtiti . Aici nu esti in US unde si 1 dolar e ceva bun . Cind au inteles ca nu vreau sa cheltuiesc mult s-au desumflat . Va rog sa -mi spune-ti voi ce ma ajuta si de " umflat " ma ocup eu . Iii bag eu inpriza . Important e sa stiu ce am nevoie .


Va rog sa ma iertati daca va rapesc timpul pretios cu vorba mea lunga .


Dragii mei , va multumesc foarte mult pt tot ce faceti pt mine . Sunteti superbi . Amazing !!!!



Astept vesti de la voi . Am sa fac si ceva photo , dar acum nu se intelege nimic ce-i acolo .



Multumesc f.foarte mult




Best Regards




Achilles Jonson - US
[Email] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
ozi
Senior member
[Avatar]

Joined: 20/03/2005 13:42:17
Messages: 523
Location: Toronto
IP:
Offline

E okay ce ai facut pana acum, daca tot ce iti doresti sunt cativa pestisori pentru fica ta. Sunt okay si echipamentele pentru deocamdata.
Iti garantez eu ca te vei indragostii de acvariul marin si intr-un bun final vei cumpara luminii de calitate + toate cele necesare si vei fii innebunit dupa corali, dar pentru moment sa o iei incet, cu multa rabdare si fara cumparaturi impulsive de pesti despre care nu stii nimic, doar ca arata cool.
poti sa incepi cu o pereche de clowni. de care vrei tu, dar sa fie ambii de acelasi fel si sa fie mici. sa nu iei maturi, decat daca sunt gata pereche.
daca vrei poti pune deodata cu ei vreo 2-3 damsels. recomand yellow-tail damsels pentru ca mai pasnice ca celelalte damsele, care tind sa devina mari, mai decolorate si cu caracter urat.
dupa 1-2 saptamani mai poti introduce o pereche de pesti: PJ Cardinals sau Bengai cardinal
vei avea nevoie de niste melci (astrea, turbo, choncis, nassarius, etc) si hermit crabs sau ceva creveti ca sa-ti tina acvariul curat de alge. la asa un volum iti trebuie vreo 10 melci, 5-10 hermit crabs si vreo vreo 2-3 cleanner shimps de fapt poate chiar jumate din cati am zis, ca nu ai lumini puternice.
dupa vreo inca cateva saptmani poate bagi si un goby, gen diamond goby, care sa-ti tina nisipul curat.
Sa nu introduci nimic din genul surgeonfish (cum e si Dori Blue Tang ) pana nu ai acvariu matur, cel putin cateva luni, alge pe pietre,etc.
Cand aduci pestii acasa, lasa-i sa pluteasca un pic si apoi cand desfaci punga, vrei sa adaugi apa din acvariu in punga, dar treptat, cu putina apa, aprox. un pahar la fiecare 2-3 min si apoi ii lasi sa iasa singuri.
Incearca sa ai o selectie de mancaruri: congelate (artemia(brine shrimp), mysis shrimp, etc), uscate (flakes-spirulina, pellets). SI AI GRIJA MARE LA HRANIT!!! dupa 1 minut, nu mai vrei sa vezi mancare niciunde in acvariu!!!!
si apoi fa cateva lectii cu nevasta, sa te asiguri ca nu le va da prea mult cand vei fi plecat. si tine mancarea de pesti ascunsa de fica-ta

This message was edited 4 times. Last update was at 19/12/2010 08:44:46


fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
US_Marine
Junior member
[Avatar]

Joined: 22/11/2010 23:13:21
Messages: 88
Location: Athens - Greece
IP:
Offline

Domnule Ozi ,


Sincer iti multumesc f.foarte mult . Acum sint la Baza ..Nu cred ca zburam astazi . E liniste . Am notat tot ce mi-a scris . Am salvat si Photo . Esti fantastic !!!!! Ce fain ca stii atit de multe . Asta-i bine pt mine ...O scot la capat cu Ariadni ( fica mea ) ..Peste o ora am pauza de masa . Cred ca am sa fug o tura pina la Pet sa le spun ce au de facut . Domnule draga , sincer ma inebuneste chestia asta . Sint f.foarte fitosi . Sincer nici nu stiu cum fac afaceri in felul asta . In US , risti sa te impuste cineva pt figurile astea . Sa nu mai zic ca nu ramii in Market pt figuri si fite asemanatoare . Si deci , Domnule Ozi , sa le vezi figurile cind ma duc la Pet si le spun chestii pe care ei cred ca le stiu de la voi ( s-au nici macar nu au ideie ) . Sint consternati ( cred ca am scris corect !!! Oh My Gosh !!!!! I Am Disaster !!!! Wow )


Domnule Ozi , am vazut ca in Ro se gasesc chestii pt aquarium , mult mai ieftine . Crezi ca pot sa cumpar de acolo . Stiu si eu . Poate imi recomanzi ceva ...Un site serios care sa lucreze cu PayPal .Si asa poate pe viitor poate imi si scrii exact ce produs e OK si care sa-l cumpara de acolo . Aici in Greece , sint fenomenali ..Incredible ....Pur si simplu eu nu-i inteleg ..Si chiar daca eu vreu sa aduc din US , unde am gasit chestii faine si la preturi super ( acum nu stiu cit de profesionale sint ..Tu ai sti cu siguranta ) Dar dace le aduceam din US , aici ma pun la plata serios ( mai mult de jumatate din pret ) pt ca US nu e EU .Fucking EU ..fucking bullshit ..Anyway ...


Dar se pare ca i-ar plictisesc .

Domnule Ozi multumesc pt tot . Sincer .

Tin sa transmit salutari pt toata lumea de aici si nu in unltimul rind Domnului yonutzzz_92



Mai astept noutati de la voi . Mi-as dori , cind vin in Ro sa mergem la un Club undeva si sa stam la o cafea ..Un Whisky ..Something ...



Best regards




Achilles Jonson - US
[Email] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
yonutzzz_92
Member
[Avatar]

Joined: 01/01/2010 19:44:33
Messages: 172
Location: Bucuresti, Piata Rahova
IP:
Offline

Salut.
Preturile nu sunt chiar asa de bune cum crezi (de exemplu, eu am pornit un nano 30l, pe acvariu am dat 40 de dolari, dar urmeaza sa-mi iau o koralia nano pe care voi da aproximativ 35 de dolari (iar in afara Romaniei costa aproximativ 20-25 de dolari).
Sunt doua magazine "marine", doar un are site dar nu cred ca trimit in strainatate.
Legat de pesti, te sfatuiesc sa fii foarte atent la blue tang sunt predispusi la boli, daca ai ghinion si cumperi unu "defect" poti pierde toti pestii. Eu personal as baga 4-5 blue/gree chromis, 2 clowni, 2 fire fish si 2 clown goby.
Bafta.

Nano 30l
[Email] [Yahoo!]
 
Forum Index » Pesti marini
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com