[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Va salut pe toti  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 23/12/2010 22:50:32
Messages: 415
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Numele meu este - BogdanLocalitate: Bucuresti.
Ca experienta - una relativ scurta, dar intensa, in copilarie, reluata de curand, noiembrie-decembrie 2010 (urmeaza sa o descriu la sectiunile speciale).
Am un acvariu, construit de mine, din sticla de 10 mm, cu intarituri pe interior, dimensiuni interioare L - 68cm, h - 55cm (apa pana la 50cm) si l - 36cm, volum total de cca. 120L.
Accesorii: un filtru interior Aquael (polonez) fanfilter fan-2, pentru acvarii intre 100-150L si o pompa de aer Hailea (probabil chinezesc) ACO-2203
Capacul l-am facut tot eu, din bucati decupate de polistiren extrudat (din acela mai tare, albastrui), lipit cu silicon, cu suruburi, si invelit cu colant.
Iluminatul: din capac, cu 2 becuri philips, economice caldede cate 18 w,
Plante: nu stiu cum se numesc, dar sunt din acelea care seamana cu iarba, adica frunze lungi ce pleaca din acelasi loc, de la baza.
Substrat plus pietris - 5-6 cm peste tot.
Pesti:
- 8 xipho (3 masculi si 5 femele)
-11 neoni
- 2 sanitari albi, foarte zburdalnici si agitati
- 2 sanitari tigrati
- 2 sanitari care se lipesc pe gaam sau alte suprafete
-----
25 pestisori

M-am inscris pe acest forum cu dorinta de a avea o sursa profesionista de informatii precum si de a putea impartasi, la randul meu, propria experienta.

Va multumesc,

This message was edited 2 times. Last update was at 03/02/2012 23:37:15


Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/09/2010 03:03:20
Messages: 719
Location: Constanta
IP:
Offline

Salutare si bine ai venit.

.
[Email] [Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

Joined: 06/12/2010 21:15:02
Messages: 170
Location: Pitesti
IP:
Offline

Salut.
Sarbatori fericite.
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 23/12/2010 22:50:32
Messages: 415
Location: Bucuresti
IP:
Offline

este un acvariu facut integral de mine, de la comandat sticla, la lipit, confectionat capac ...
[Thumb - 2.JPG]

[Thumb - 1.JPG]

[Thumb - 3.JPG]


Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

Joined: 06/12/2010 21:15:02
Messages: 170
Location: Pitesti
IP:
Offline

Un acvariu frumos si cu de bun gust.
Parca mai frumos dadea un acvariu de ,firma' cu capacul lui dar ce ai tu acolo poate e mai bun decat multe capace din comert cel putin la iluminare.
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 23/12/2010 22:50:32
Messages: 415
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Sunt nascut in 1974 iar copilaria mea a prins anii '80.
Primele incercari legate de acvaristica au debutat prin acei ani, la inceput cu un pestisor intr-un borcanel, dupa care am "pus mana" pe un acvariu mai serios, de cca.75-80 L, cu profile de metal, cumparat de la un vecin, cu pesti cu tot (cca. 100 guppy), dar care s-a sfarsit tragic, la prima plecare "la mare", cu toata familia, situatie in care am apelat la altcineva pentru serviciu de hranire a pestisorilor, persoana care, din pacate, nu a tinut cont de amanuntele legate de modul cu tb. sa presare hrana (puricei uscati), consecinta fiind un dezastru. Pestisorii nu s-au putut hrani, din cauza faptului ca bucatelele erau prea mari, mancarea plutind de pe o zi pe alta si imputind apa pana la reintoarcerea noastra -->efectul a fost ca am pierdut toti pestisorii, lasand in sufletul meu o mare tristete ce m-a descurajat pentru multa vreme.
Iata ca a trecut ceva vreme de atunci (25 de ani) si am reluat hobby-ul. Acuma, desi sunt eu tatic (2 baieti de 8 si 4 ani, cei care apar si in foto-avatar) se pare ca am ramas un copil - dar un copil cu salariu.
Stiu ca sunt persoane care condamna pe cei care detin animale de companie, incluzandu-ne si pe noi - acvaristii. Eu, care, totusi, in mare parte, le dau dreptate, in cazul acvaristilor, cred ca este cu totul altceva. Despre pestisorii din acvarii, mai ales cei din acvariile acelea superbe - cum sunt si cele din fotografiile postate pe acest site, nu cred ca pot fi inclusi in categoria animalelor traumatizate.
Astfel, mocnind in mine dorinta reluarii acestui hobby, dar tinand cont si de faptul ca trebuie sa le asigur pestisorilor un climat cat mai bun, am incercat si eu, pe cat am putut, sa fac un acvariu, macar ceva mai mare decat precedentul. Initial am comandat sticla pentru un acvariu de 140 L, dar meseriasii m-au incurcat, gresind la dimensiuni. Mi-au taiat fetele laterale mai mari cu 1 cm fata de dimensiunile pe care le-am dat. Este vorba de un atelier situat in str. Morarilor, in spetele unor ateliere de placi de pal si alte accesorii pentru mobilier. Am gresit ca nu am masurat cu ruleta mea la fata locului, negandindu-ma ca au putut da faca o asemenea gresala. Pentru cine stie, un centimetru in plus nu este de bine in cazul sticlei de 10 mm, pentru ca nu poate fi ajustat decat printr-o taiere de cel putin 4 cm, rezultatul fiind ca am redus, in consecinta, dimensiunile acvariului, prin reducerea fetelor laterale cu 4 cm. Astfel, m-am ales cu un acvariu de 70x36x55 (volumul din interior pentru apa: 68x36x50=120L).
Stiu ca nu este un acvariu mare, dar cam atata am putut.
Am mai avut ceva probleme la lipit, nuprea avand cu cine sa ma ajut, decat cu sotia, intre 2 pauze de la bucatarie. Probleme in sensul ca a intrat mult mai mult de un tub de silicon - cat se scrie prin unele articole postate pe net. Mai precis 3 tuburi, este adevarat ca un tub mi-a ajuns doar pentru lipirea peretilor acvariului, dar pentru intarituri, a intrat mult mai mult, fiind vorba de lipituri pentru geamuri cu suprafete mult mai mari, dar si grosimea lipiturii, in cazul suprafetelor mari fiind mai mare, sau cel putin asa am reusit eu sa le lipesc. Pe de alta parte, avand in vedere ca am pus intarituri, pe interior, pe toate imbinarile si cate 2 intarituri (16 stinghiute de geam, cate 2 petrecute pe fiecare muche interioara), probabil ca puteam folosi, la lipiturile peretilor (care practic nu aveau cum sa mai intre direct in contact cu apa din interior) un silicon mai ieftin, pentru sticla, dar nu ar fi fost oricum prea mare economie. Pe de alta parte, in absenta unei tehnolgii speciale de turnare a siliconului, am ajuns la concluzia, ca pentru a putea face o lipitura buna, fara bule de aer captive, era necesar turnarea unui strat mai gros de silicon, cu scopul de a creea presiunea necesara, la suprapunerea celeilalte sctice, pentru a drena in afara un val de silicon impreuna cu bulele de aer captive. Ideea este ca surplusul de silicon care iese in afara suprafetei de lipit, poate fi recuperat cu o spatula si folosit la urmatoarea lipitura. In final, eu am reusit sa-l lipesc foarte bine, astfel ca atunci cand era gol puteam sa-l si rostogolesc, sa-l inclin pe orice muche fara nici o problema, pentru ca, desi are o greutate proprie de cca. 50kg, a fost foarte bine lipit. De fapt asa l-am si scurs de apa, in zilele ulterioare lipirii si uscarii, cand a trebuit sa-l curat si spal. Referitor la aceste stinghiute, trebuie retinut ca geamgii nu prea se inghesuie sa taie astfel de geamuri asa de inguste. Pentru cine mai are de facut acvarii cu buget restrans, tb. sa retina ca, pentru aceste stinghiute, geamgii tb. "cinstiti" separat. In plus, cred ca se pot folosi si stinghiute din sticla mai subtire, de 6 mm, se pot taia mai usor pe dimensiuni inguste, dar totusi, recomand sa se puna intarituri suprapuse (perpendicular).
Pe colturi am pus colant, in culoarea mobilei, la mine, locul pentru acvariu, fiind dinainte astfel prevazut un raft din mobila din sufragerie. Avand in vedere greutatea totala a acestui acvariu - la cca. 170kg, inaintea de a-l urca pe raft, am intarit, pe toata linia de forta, corpul de mobila, picioare suplimentare, placi mediane suplimentare, intarirea punctelor de sprijin laterale, pentru reducerea riscului de balans lateral. De asemenea, am verificat planeitatea, la boloboc, pentru a nu avea surprize ca sa alunece acvariul intr-o parte sau alta. Fac aceste descrieri, pentru cei care vor sa-si cumpere acvarii din comert sau din alte surse, pentru ca am vazut destule suporturi de acvarii care au fix aceleasi dimensiuni cu acvariile, ceea ce, dupa parerea mea, le face foarte instabile, avand in vedere ca multe tin acvariile la inaltime de cca. 1 metru, iar greutatea acvariului este mult mai mare decat a mesei suport, conducand la situatia unui ansamblu cu un centru de greutate foarte ridicat, in raport cu suprafata bazei.
Spun acestea pentru ca trebuie sa avem in vede si posibilitatea producerii unui cutremul, chiar si de magnitudine nu foarte mare, fapt ce pune la mare incercare ansamblurile cu centrul de greutate ridicat.
Capacul l-am confectionat din decupaje din 2 placi de polistiren extrudat (din acela mai tare). Avantajele sunt: se poate taia foarte usor cu o cater, rezistenta mecanica suficienta, usor, rezistent la umezeala si are forme drepte.

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

Joined: 29/09/2010 11:22:37
Messages: 1228
Location: Iasi/Stuttgart
IP:
Offline

Salut

Bine ai venit
Craciun Fericit

fostul user ozy
[WWW]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

Joined: 15/11/2010 00:00:39
Messages: 853
Location: Constanta
IP:
Offline

Salut si craciun fericit .Si bine ai venit.
Daca nu te deranjeaza as avea un sfat pentru tine :
Muta filtrul in coltul celalalt si indreapta jetul de apa in sus si ridical putin mai sus , si astfel la suprafata apei se vor produce mici valuri care vor satisface nevoia de oxigen a pestilor , si astfel nu vei mai avea nevoie de pompa de aer pe care vad ca o folosesti pentru oxigenarea apei , plus ca poate in viitor iti vei dori mai multe plante si astfel vei apela poate si la o instalatie de CO2 care nu v-a avea efect daca tu o sa oxigenezi asa de mult apa caci nu se va mai dizolva CO2 insa asta e alta poveste.

Si nu cred ca era nevoie sa mai folosesti si intarituri , folosind sticla de 10 mm era de ajuns , am vazut la un coleg de-al nostru acvariu de 300 litri si sticla de 10mm fara nicio intaritura . Nu le lua ca pe niste critici , ci ca pe niste sfaturi .
Sarbatori fericite incontinuare

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

Joined: 01/03/2010 13:19:21
Messages: 424
Location: Bacau
IP:
Offline

Salut si bine ai venit in randul acvaristilor.
Inceputul este mai greu,incearca sa scapi de furtunele si de robinetii aia de aer ca parca esti intr-o hala industriala.
[Yahoo!]
adrian t
Member
[Avatar]

Joined: 05/05/2010 18:26:41
Messages: 136
Location: Bucuresti,sect 5 pe vale
IP:
Offline

Bine ai venit.
Cred ca ai cam exagerat cu masurile de siguranta; pentru un acvariu de 100-120l puteai sa folosesti fara probleme sticla de 6 mm (eu am un bazin de 120 l- 80/40/40-facut din sticla de 6 (la care au fost necesare intarituri) de mai bine de 10 ani si nu are nici un fel de probleme. Ceea ce ai facut tu in materie de rezistenta puteai sa faci la un bazin de 300-700 l. Bafta in continuare
[Email] [Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 23/12/2010 22:50:32
Messages: 415
Location: Bucuresti
IP:
Offline

alte fotografii (dupa o luna):
[Thumb - DSCF3718.jpg]


Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 23/12/2010 22:50:32
Messages: 415
Location: Bucuresti
IP:
Offline

fotografii
[Thumb - DSCF3740.jpg]

[Thumb - DSCF3732.jpg]


Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 23/12/2010 22:50:32
Messages: 415
Location: Bucuresti
IP:
Offline

cateva filmutele (la rezolutie minima) mai recente cu acvariul meu:

http://www.youtube.com/watch?v=t94-EjbnuIk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=EiOr0y5scVw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=DQ-cQe-5jt0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=_HXgB0rYDoM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=EweLFUtg_W4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=TM3BtTH9BDA&feature=related

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 23/12/2010 22:50:32
Messages: 415
Location: Bucuresti
IP:
Offline

alte filmulete:
http://www.youtube.com/watch?v=bzhP5i9qeRE
http://www.youtube.com/watch?v=6q6seryT-NI

This message was edited 1 time. Last update was at 18/03/2011 00:03:28


Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 23/12/2010 22:50:32
Messages: 415
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Alt filmulet mai recent, acvariul are deja 9 luni.

Nu sunt schimbari majore, doar ca pestii voal au mai crescut, dar tot puiuti sint, s-au facut mari, mari de tot si hoplo, in rest, locatari noi doar 3 gurami (stiu - incompatibilitate, dar vad n-au probleme).
Probleme: cu cei mici, neonii s-au rarit rau de tot, de fapt au fost rariti de "mai marii acvariului"
Cu plantele am de gand sa mai schimb ceva, adica sa dau totusi o forma, cu toate ca jungla asta nu-mi displace, chiar imi bucura ochiul cand o privesc. Ce as vrea este totusi sa le dau mai mult spatiu la pesti dar si un aranjament mai artistic. Probabil ca trebuie sa ma orientez pentru plante cu crestere mai lenta, mai pretentioase, dar aici trebuie mai mult studiu.

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

Joined: 14/09/2010 09:25:50
Messages: 1149
Location: Bistrita, B-N
IP:
Offline

Acvariul e frumos, dar esti sigur ca vrei sa ti carasi cu gourami? Sunt cam la poli opusi cu cerintele in ceea ce priveste temperatura apei.....

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 23/12/2010 22:50:32
Messages: 415
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Pushkatu wrote:Acvariul e frumos, dar esti sigur ca vrei sa ti carasi cu gourami? Sunt cam la poli opusi cu cerintele in ceea ce priveste temperatura apei.....

La temperatura nu mai este incompatibilitate.
In foarte multe pet-shopuri pe unde am intrat in ultimul timp, carasii care se vand sunt aclimatizati la 28 grade. Iar guramii i-am cumparat tot dintr-un bazin cu 28 grade.

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

Joined: 14/09/2010 09:25:50
Messages: 1149
Location: Bistrita, B-N
IP:
Offline

Asta nu inseamna ca daca aia de la petshop ii tin asa e ok. Oricum acolo stau doar o perioada determinata de timp, pe cand la tine o sa stea mai mult. Faci cum vrei...

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
tarca.paul
Member
[Avatar]

Joined: 13/07/2011 23:53:27
Messages: 252
Location: Bistrita
IP:
Offline

Leeri sau nu, temperatura de 28 mi se pare cam mare pentru un bazin comunitar...25 este o temperatura "neutra" si binevenita de cam toate speciile...plus adaptabilitatea este foarte mare, sigur a-ti vazut si neoni cu discusi...si pun pariu ca nu erau 25 de grade in acvariu, de altfel temp maxima de "comfort" a neonilor...

This message was edited 1 time. Last update was at 05/10/2011 23:00:51


A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
angelfish
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/10/2007 10:44:34
Messages: 561
Location: Bucuresti/Constanta
IP:
Offline

Nu te lua niciodata dupa ce vezi in pet shop-uri,acolo lucreaza cei mai nepriceputi in domeniu plus ca pentru acei oameni vietatile reprezinta doar o simpla marfa de care vor sa scape cat mai repede.Eu n-am vazut nici un asemenea angajat care sa faca un hobby din meseria lui.
Revenind la ceea ce vrei sa faci cred ca nu e bine sa amesteci carasii in bazinul tau.Citeste pe forum si o sa gasesti multe combinatii de pesti muuuult mai interesante.
P.S.nici macar la parametrii apei nu prea se potrivesc
[Yahoo!]
 
Forum Index » Despre noi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com