[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ferropol sau Profito?  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Lucian Dobresccu
Unripe member
[Avatar]

IP:

Am o intrebare.Eu ca fertilizanti la plante folosesc Profito odata pe saptamana 5 ml,zilnic Ferropol 24 doua picaturi si Easy Carbo 2ml.Acvariul este de 63L,utili cred ca vreo 50.Sustrat am AquaBasis acoperit cu pietris negru luat din Hornbach.Ideea ca nu prea sunt multumit de cresterea plantelor.Analize de apa n-am facut niciodata de cand am luat acvariul.Sa schimb fertilizantul Profito cu Ferropol?Multumesc.
[Email]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Ideea e ca nu e de ajuns numai fertilizanti , trebuie sa ai si lumina de ajuns , o instalatie de CO2 , fertilizanti macro , pe langa cei micro pe care ii folosesti tu . Eu de exemplu am un acvariu de 65 litri , la fel ca al tau , si folosesc asa : florapol peste care am pus manado , Macro: Pps-Pro , Micro: Trace mix plus si cateodata si feropol 24 , Bomba CO2 , lumina 2x15w , cei drept manado la inceput absoarbe din fertilizanti si nu prea am vazut cine stie ce evolutie la plante , insa acum parca au inceput sa creasca mai frumos . Deci tu ca sa ai randament trebuie sa indeplinesti 3 criterii importante :

1.Lumina suficienta
2.CO2 bomba sau instalatie profi.
3.Fertilizanti micro si macro .
Si nu strica schimburi de apa cu apa de osmoza daca ai de unde sa faci rost.

This message was edited 2 times. Last update was at 06/01/2011 13:43:07

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Dupa parerea mea, ProFito e mult mai bun ca si fertilizant. Am folsit si Ferropol am folosit si Profito.

fost cesrobis
Lucian Dobresccu
Unripe member
[Avatar]

IP:

Ca iluminare am 3x15w.Profito vad ca pe eticheta lui spune ca ar contine si elemente macro...ca de pilda potasiu.Pe urma am luat si Potasiu separat si am pus odata doar 5ml sa vad vreo diferenta...si a fost.N-am mai avut frunze gaurite.Am avut si eu Manado,dar imi era imposibil sa aspir substratul din cauza greutatii prea mici a lui si mereu aspiratorul mi se umplea de ce nu trebuia. Acum am pus un pietris de 3mm cu care nu mai am probleme.Cand aveam Manado la radacinile plantelor puneam JBL Balls pt fertilizare si le mergea destul de bine.Sa fie oare ca nu pot asimila fertilizantii prin frunze?Stiti de unde as putea face rost de niste fertilizant PPs pro?Am si Echinodorus la care am citit ca nu prea face asimilare prin frunze,ci prin radacini.Multumesc.

[Thumb - 06012011251.jpg]

[Thumb - 06012011250.jpg]

[Thumb - 06012011252.jpg]

This message was edited 4 times. Last update was at 06/01/2011 15:57:04

[Email]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Stiu cum e cu manado imi mananca zilele de fiecare data cand il aspir ) . Vezi ca vinde colegul marian4243 si Pps-Pro si Trace mix plus , dar vinde si separat , dar pentru inceput ca sa nu dai in altele poti lua pps si trace mix plus si sa le dozezi conform producatorului si sa vezi rezultatele , eu folosesc de 2 sapt acesti fertilizanti si deja se vede cum Aromatica s-a inrosit :X , si celelalte plante au inceput sa o duca mai binisor. Pacat de manado ca are o culoare foarte placuta...

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

scuze de offtopic dar va rog sa ma ajutati
in ultima poza se pot observa pe plante niste firicele
stie cineva de la ce sunt si cum se pot trata ? sunt grave ?
aviz si autorului pozelor :d

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: