[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtru extern pentru 54 L  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Aberdain
Member

IP:

As dori sa inlocuiesc actualul filtru cu unul extern. Ce imi recomandati pentru dimensiunile acvariului meu astfel incat sa nu agit prea mult apa, excluzand bineinteles Tetratec-urile, la inceput am plecat cu entuziasm utilizandu-le produsele dar pe parcurs am devenit mai sceptic. Sa incerc Eheim sau JBL? Multumesc

This message was edited 1 time. Last update was at 15/01/2011 15:41:49

54L, JBL CristalProfi e700, Lumina: 45w;Co2: JBL ProFlora Bio 160; UV AquaMedic
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

La volumul acesta ti-as recomanda cu caldura un Eheim Ecco Pro 130 (2032), model pe care-l detin, dar de care nu sunt pe deplin multumit. Forma rotunda, fara cleme pe laterale ca restul modelelor Eheim presupune extragerea capacului prin bascularea manerului si tragerea in sus a capacului. Garnitura dintre capac si canistra propriu-zisa, strange foarte tare astfel ca acel capac nu se ridica usor. Trebuie fortat un pic cu ceva (marginea unui cutit) intre spatiul gol dintre capac si canistra...plasticul fiind mult mai casant ca la alte modele Eheim, mereu se ciobeste acea margine. Dupa aceea, plasticul din mecanismul situat pe laterale, unde se basculeaza capacul, este de asemenea casant...la o deschidere normala mi s-a rupt ceva urechiuse de plastic existente inauntru...
In rest, e foarte silentios, consuma putin...si, cu toate plasticaturile care mi s-au rupt din el de-a lungu' timpului, functioneaza perfect, fara scurgeri, desi marginea dintre capac - canistra e zimtuita ca si cutitu' lui Rambo!

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

ori mergi pe varianta lui calin cu eheim ecco pro 130, ori JBL e700, stai linistit nu o sa bage in veci 700l/h cu medii filtrante (atat baga e900 al meu), chiar daca ti se pare prea puternic debitul, se poate regla, pe langa asta ti-ar prinde bine daca vrei sa-ti faci vreodata un acvariu mai mare. Eu detin doua e1500 si un e900, nu am avut niciodata probleme cu ele. Cel mai vechi un e1500 de 3 ani merge brici, nu a curs niciodata.

Don't force it ... Get a larger hammer.
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

O alternativa de luat in considerare ar fi Minikani de la Aquael. Am auzit numai cuvinte de lauda despre ele.

.
[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu chiar am un acvariu de 54L. Am pus la el anul trecut in iulie un Hydor Prime 10. Este perfect pentru un acvariu asa mic. Este solid si nu are plastic cu aspect ieftin sau care sa se rupa.
Am resetat acvariul in octombrie, schimbat inclusiv pietrisul cu Manado si nu s-a deciclat pentru ca are o capacitate foarte mare comparabila cu necesitatile acvariului.
Am pus in el in urmatoarea ordine de jos in sus: un burete de-al lui, inele ceramice JBL Sintomec si sus un strat de vata de perlon. Odata la pe luna schimbi perlonul, eventual si mai rar dar daca observi ca scade debitul foarte mult poti schimba si mai repede. SI la 3-4 luni scoti in apa acvariului clatesti inelele ceramice si buretele de jos.
Il recomand. Silentios, facut cu simt de raspundere si cu un debit mic exact pentru un astfel de acvariu.

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: