[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bine v`am gasit  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
ovidiucol
Member
[Avatar]

IP:

Salut .. sau buna .. dupa caz
Numele meu este Ovidiu Rebrean si sunt din Bucuresti .
Nu pot spune ca am experienta in domeniul acvaristicii . Mai exact pana pe la 11 .. 12 ani stiu de acvarii ca avea tatal meu ..

Don`t panic , it`s organic
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Salut si sa ai ape limpezi!
Poti sa ne spui cate ceva despre acvariul tau si echipamentele lui?

Coz007
ovidiucol
Member
[Avatar]

IP:

In legatura cu detaliile acvariului si echipamente am rezolvat`o , acum apar aceste detalii sub fiecare postare de`a mea .
Vietuitoarele acvariului sunt :
6 Neoni
1 Betta
1 Gurami
3 Black Molly
1 Xipho
4 Guppy
2 Zebre roz
2 Sanitari ( unul alb si urat si unul si mai urat care se lipeste cu gura de geamuri .. decor .. si asa mai departe )
Substrat am folosit nisip simplu .. observ ca nu am facut cea mai buna alegere din moment ce plantele nu o duc prea bine
Decor : am folosit o buturuga de vita de vie iar pentru geamul din spate am folosit un decor care imita piatra

This message was edited 1 time. Last update was at 06/02/2011 20:50:21

kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit, ape limpezi sa ai. Daca nisipul este foarte fin intradevar nu este cea mai fericita alegere. Dar daca are o granulatie de 2-3 mm este foarte ok. Substrat fertil exista ? Iluminare ?

This message was edited 1 time. Last update was at 06/02/2011 20:48:24

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
ovidiucol
Member
[Avatar]

IP:

Am iluminarea cu care a venit capacul , mai exact un neon de 15 W si substrat fertil nu exista , cel putin deocamdata . Saptamana aceasta vreau sa cumpar substrat .

kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca o data cu noile schimbari ar fi interesant sa deschizi un topic la Coltul incepatorului, un gen de jurnal. Mai primesti si de la noi o informatie/impuls/ghiont etc.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
ovidiucol
Member
[Avatar]

IP:

Un sfat bun .. Oricum aveam de gand sa cer niste sfaturi cel putin in privinta substratului , niste sfaturi mura`n gura ca nu am nici cea mai vaga idee ce substrat ar fi indicat sa imi cumpar avand in vedere ca vreau sa`mi fac covor de iarba si o instalatie CO2 nu`mi permit .. mai ales ca saptamanile imediat urmatoare urmeaza sa imi achizitionez inca un acvariu ... de 1.5 M lungime

ovidiucol
Member
[Avatar]

IP:

Am observat acum ca pot atasa fisiere .. o sa incerc o poza
[Thumb - 06022011149.jpg]

kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca te putem "modela" usor Numai tu sa vrei. Ai rabdare doar sa incapi pe mainile colegilor nostri cu experienta si o sa vezi tu cum ai sa visezi noptile acvarii, filtre, fertilizare iar in alte momente ai sa masori locurile din casa sa vezi daca iti mai intra un acvariu.

[Email]
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Din ceea ce se observa in poza sunt spatii fara nisip.Ai putea sa cumperi de la JBL Aquabasis.Petru plante de gazon ai la alegere Hemianthus Cuba,Glossostingma E. sau Marilea Hirsuta.Pentru CO2 o bomba te-am putea ajuta pentru inceput.

Coz007
ovidiucol
Member
[Avatar]

IP:

Crede`ma ca visez acvarii .. nu am mai avut asa ceva de cand a renuntat tata la ele insa pasiunea pentru acvaristica nu se stinsese .. eu pe vremea aia nu aveam bani sa fac ce vreau .. acum a trecut destul de multa vreme de atunci incat sa imi pot permite achizitii noi .. si mult mai performante decat pe vremea aia .. nimic nu ma mai tine in loc .. pot avea acvariul din vis .. sau mai bine spus acvariile

Nu am spatii fara nisip .. in partea stanga se vede o dunga neagra de la o bucata de marmura banuiesc .. de care este prinsa vita de via .. asa am cumparat`o din Hornbach .. iar in stanga , la "smocu`" ala de iarba se vede de la un recipient in care am pus planta .. cu radacinile infasurate in vata si am bagat in fiecare recipient cate o pastila de fertilizator Sera Flore Plus

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2011 20:55:25

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit

Plantele puse in ghiveci, scoate-le si pune-le in substrat. In poturile alea nu ai circulatie a apei si implicit plantele vor putrezi.

Doua observatii mici
Fa in asa fel incat semnatura sa fie pe un singur rand
Deschide-ti un topic la Coltul Incepatorului, aici doar ne prezentam

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: