[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
diferente intre femela si mascul la Cichlasoma octofasciatum  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Netzu
Junior member

IP:

imi spuneti si mie care sunt diferentele intre femela si mascul. Vreau sa cumpar o pereche si la pet shop habar nu au!
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... sa stii ca trebuie sa fie destul de marisori ca sa-i poti deosebi intre ei ... cam pe la 5-6 cm incep sa se cunoasca sexele ... masculii sunt "pictati pe fata", adica au pete albastre care se intind de la opercule pana spre buze ... spre deosebire de femele, unde petele respective se opresc la opercule ... coloritul femelelor este mai "palid" ...
... de asemenea, intre puii de aceeasi varsta, masculii sunt mai mari ca si dimensiuni ale corpului ... aripioarele [ dorsala si anala ] sunt ascutite si mai lungi decat la femele ...

... eu ti-as recomanda sa cumperi 5-6 bucati, urmand ca ei sa se aleaga singuri, in functie de preferinte si de afinitati doar de ei stiute ...

later edit : ... este supranumit Jack Dempsey ... o sa gasesti pe net multa informatie despre ei, sunt pesti certareti si agresivi ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Netzu
Junior member

IP:

din pacate am un acvariu de 100 de litri pt ei. si dupa documentare am ales sa iau numai un individ. am vrut sa iau numai o pereche dar am inteles ca masculu este foarte agresiv si fata de femela asa ca am ales unul singur...

Iti multumesc pt sfaturi!
calcaneu
Junior member

IP:

Din pacate de-abia acum am vazut si eu postul , adica prea tarziu
Cum spunea si Koala , ar fi trebuit sa iei mai multi pui ca sa se poate alege perechile (sau macar 1 care te fapt te interesa pe tine) iar cand se mareau , dadeai restul si pastrai perechea dominanta.
Legat de agresivitate , eu n-am avut probleme , nu s-au muscat niciodata intre ei , numai alte specii :-) , chiar si un ancistrus e in pericol cand depun astia "micii" .
Cu un singur peste n-ai nici o sansa sa ajungi sa vezi coloritul superb din perioada de reproducere ( care la ei dureaza cam tot anu din 2 in 2 sapt )

Imi place mult sa ma uit laTV
[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: