[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pot folosi un drosser Philips la un neon Osram Fluora?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ma intereseaza daca pot sa folosesc acest drosser: http://iluminat-special.ro//pdf_files/hf_performer_3_418_tl_d_eii_220_240v_50_60hz.pdf
la un singur neon osram fluora de 18 w. Am ales aceasta varianta in vederea achizitonarii in viitor a inca 3 neoane 830+865, deocamdata am 3 becuri economice Philips pe care le folosec cu succes, cand vor da primul semn de oboseala trec la neoane si nu vreau sa dau banii pe 4 drossere.
Multumesc!
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu conteaza firma producatoare, sunt standarde. Numai sa respecti puterea si tipul de tub deservit, adica t5 sau t8, ca sunt si altele pe langa acestea.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

scificuss wrote:Nu conteaza firma producatoare, sunt standarde. Numai sa respecti puterea si tipul de tub deservit, adica t5 sau t8, ca sunt si altele pe langa acestea.

Nu m-am referit la firma producatoare, balastul este pentru 3 sau 4 tuburi (HF-Basic TLD/PLL ?i HF-Performer
TLD miniaturizat?),tuburile Philips TLD sunt T8 din cate stiu, eu vreau sa folosesc pentru moment un singur tub (fluora) care este tot T8. Si nu stiu cum l-as putea lega, in link-ul din post-tul de mai sus sunt specificatiile drosserului si schema de legare pentru 3 si 4 tuburi. Intrebarea este cum/daca pot sa leg un singur tub la acel drosser?
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Deci nu inteleg cum producatorul scrie 3/4 neoane
De ce spun asta ?
Am luat cu citiva anii in urma un droser Osram bineinteles pentru neoane T5 de 39 de w .....adica sa aprinda 2 neoane de 39 w
Si cind am dorit sa pun un singur neon nu la aprins deloc
Dar cind am pus doua neaone sau aprins
Asa sunt cu astea electronice au circuite de sesizare a rezistentei

This message was edited 1 time. Last update was at 10/08/2011 18:47:08

Ogar batrin dar.... cu miros fin
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Tot sapand m-am lamurit, respectivul drosser aprinde doar 3 sau 4 tuburi, in pdf sunt schemele de legare pentru ambele variante. Drosserele electronice pentru mai multe tuburi aprind doar atatea tuburi pentru cate sunt facute, nici mai multe nici mai putine, tot in urma sapatului am aflat si asta .
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Subscriu la cele spuse de aLLLx si lazarginel...droserul aprinde doar un anumit numar de tuburi, respectiv "w", fie electromagnetic sau electronic.

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: