[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
100x60x45 tropica moss  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

Joined: 24/10/2008 00:38:17
Messages: 2601
Location: Constanta
IP:
Offline

Buuun.....si daca tot m`am pus pe facut update-uri sa nu lasam capitolu apa dulce de-oparte
Am vrut sa pun poza tot in topicul de tropica, dar este un nou setup chiar daca am pastrat substratul fertil ....

So ....las poza sa vorbeasca de la sine ...

image


Pe scurt.....am renuntat la discusi, si nu pentru ca nu se pot tine in plantat, si pentru ca daca se vor tine in plantat vor avea nevoie de o atentie mult mai mare si o intretinere mult mai intensa a bazinului, lucru ce necesita timp, timp pe care momentan nu il pot aloca acvariului. Am mers pe mossuri, cat mai multe tipuri urmand sa selectez dupa ....
Umreaza sa fac un tratament cu apa oxigenata pt ca o data cu resetul am pastrat tot fissidensul, ce a venit cu pui de filamentoasa, si s-a dezvoltat.

Acest setup este dedicat in cea mai mare parte colegului costi, fara ajutorul caruia nu as fi putut sa fac acest hardscape, toate rocile si lemnele luandu-le de la el ... II multumesc inca o data pe aceasta cale si pt ele si pt plante pt ca tot de la el am si microsoriumu si bolbitisul.

Pe viitor vreau sa mai adaug moss si vreau sa umplu tot spatele de microsorium / bolbitis, ce-a din urma fiind preferata.
Urmeaza probabil un banc de 100xboraras brigittae

Ma mai lovesc de o problema, si rog crescatorii de mossuri sa imi dea un sfat ....de cateva zile am observat ca ceva christmass moss a inceput sa se maroneasca ....nu am experienta in mossuri mai deloc , so ....cam care ar fi cauza? eu tind sa cred ca e din cauza micro-elementelor ce au cam fost lipsa de cand am dat resetul ca sa nu favorizez cresterea algelor, care tot au crescut

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/09/2010 03:03:20
Messages: 719
Location: Constanta
IP:
Offline

E din cauza proprietarului care`l vrea marin ... de-aia nu se mai leaga

.
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

pc.ciprian wrote:Umreaza sa fac un tratament cu apa oxigenata pt ca o data cu resetul am pastrat tot fissidensul, ce a venit cu pui de filamentoasa, si s-a dezvoltat.

N-ai incercat un tratament mai aprig, intr-un vas separat? Io unu as fi riscat, sa vad daca rezolv ceva.

Si acum te bomban. Nu puteai sa faci treaba asta inainte vin eu pe-acolo, sa-l vada si ochiu' meu pe viu?

Felicitari domnu, mie incepe sa-mi placa felul in care arata. Sunt sigur ca va iesi ceva fain.

Ai grija cu fertilizarea, ca mossu nu papa prea multi nu trienti.

Si vino cu idei, cum sa scapam de filamentoasa aia. Si mie imi da tarcoale. Rau de tot. Si e al naibii de sacaitoare. O fi de la lumina, asa cum am discutat?

PS. Vezi cum faci sa ajunga si la mandea niste Fissidens

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Seamana putin cu acvariu' ala de care s-a vorbit mai demult aici, stim noi care , sper c-o sa-ti iasa ceva (aproape) la fel de frumos .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Al doilea acvariu care circula in perioada asta construit pe sistemul muschi invelit in scorie vulcanica...doar ca fara sa supar asta imi place mai mult.

Pentru ca ma stiu insa cu proprietarul acvariului o sa-mi permit sa critic mai tare :

1. eu as fi pus substrat mai putin in fata si bolovani mai multi si as fi fost mai indraznet cu panta
2. eu as fi pus substrat de tip dupla/(jbl)manado care ar fi fost extrem de apropiat coloristic cu scoria folosita de catre tine
3. partea din fata a substratului as fi plantat-o sa zicem cu Gloso...care prin verdele crud contrasta placut cu maroniul bolovanilor

Cum EU nu este egal cu TU...TU faci cum vrea muschii tai

La restul: Ai filamentoasa...ce sa zic e pacatoasa:...mecanic, SAE si rabdare. Sigur este intretinuta de anumite micro-elemente zici tu...lipsa, altii zic in exces, daca cineva poa` sa zica cu exactitate ce si sa si dovedeasca exact, e mare lucru. Cert este ca toata lumea vorbeste despre combaterea algei prin marirea ritmului de crestere al plantei..ori asta se face in primul rand prin CO2 si apoi prin macro/micro fertilizare...iar tu despre CO2 nu ai zis nimic aici Ai? N-ai?
Apoi ai scris de dubii legate de lumina...spune ce tuburi ai...dupa ce aflam marca, tip ...putem sa intuim daca-i din spectru sau din durata (apropos cate tuburi ai si cum le tii aprinse?)

"Maronitul Christmass moss-ului" chiar daca inestetic ar trebuii sa fie cel mai putin periculos. Nu am auzit absolut pe nimeni sa paradeasca acest tip de moss...nu in Bucuresti cel putin si chiar daca la voi viata si apa e ceva mai dura, nu cred sa fie altceva decat o fitza de moment...acvariul fiind crud. Chiar asa...cat de crud e? ...cand i-ai dat drumu`si cand l-ai plantat?


SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

Joined: 24/10/2008 00:38:17
Messages: 2601
Location: Constanta
IP:
Offline

Asa ....sa le luam pe rand

@djphazer .... TU SA TACI! ca nu mai esti acvarist ) nu mai ai nici un drept

@alber de ce sa ma chinui in vaZe separate , direct in ciorba mare bagai apa oxigenata, am rezolvat ceva ....si zic eu ca deocamdata a avut efect, cat despre facut inainte sa vii .....de ce crezi ca m`am rugat 2 zile sa treci pe la mine inainte sa pleci ... nah acu oftica`te.
Cat despre filamentoasa baga 10-12ml apa oxigenata / 10L de apa si fa schimb de 50% dupa, atentie poate topi unele plante printre care 100% monosolenium , cat despre fissidens mai ai unpic de rabdare si iti face mandea colet , ca are o gramada, 50% din mossu din bazin e fissidens

@ Porcu, stiu initial de la aia am plecat cu gandu, ca nu`l mai gaseam printre sutele de acvarii de la AGA , om vedea ce va iesi , nu de alta da nu am rabdare la crestere asa lenta, noroc ca am treaba si nu am timp de stat cu ghearele in el. In mare e o combinatie intre ala si ceva plante tufa ....inca sunt in cautare de bolbitis si microsorium pt fundal, numa ca momentan fondurile ce le am vreau sa le investesc intr`o lampa

@sandu din pacate bolovani greu de gasit la malu marii ....bine vulcani d`astia ca roci calcaroase ...gârla sunt pe plaja, si cum la mom respectiv i`am dat drumu asa, cu gandu sa imi bag pe fundal tufe de ...ferigi and stuff am zis sa`l las doar atat pe inaltime sa fie asa si asa. Cat despre manado ...câh, nu`mi place neam culoarea, am incercat ceva, iar rocile de le gaseam negre , negru era tot dar din pacate n`am nici d`alea. Legat de gazon am hc ce va pleca dinspre roci spre fata bazinului ....cum va creste el nu stiu om vedea.

SAE am gasit in ct la 9 ron bucata, si cum drum la bucuresti nu mai am prea curand cred ca o sa iau vreo 5 buc ca n`am ce face, desi sincer am emotii pt ca stiu ca magarii se dau si la "mugurii" mossului, adica rod tot ce da proaspat , lucru care nu il vreau. Micro in primele 2 sapt n`am bagat deloc.
Co2 cum sa n`am , doar nu m`am dilit la cap...am co2 si la peste 30ppm cat ar fi teoretic indicat raportat la kh.
Lumina am
2x39w 865 in varsta de ..... mai mare de un an cred ) de la ora 14:00 la 22:00
2x39w 830 in varsta de ..... mai mare de un an cred ) de la ora 16:00 la 21:00
Am mai avut 2 x 39 PlantGrow-uri aprinse doar o ora pe la 17:00 dar am renuntat la ele dupa tratamentul cu apa oxigenata.
Iar pe viitor daca imi vor iesi pasentele se va mari lumina si va fi ceva de genu 2x54 + 1x54 ...sau 2x54 cu 2x54 vedem, asta la mom potrivit
Cat despre christmass sa stii ca eu sunt primu de care ai auzit ca l-a prapadit, nush ce a avut ca s`a maronit tot, mai are cateva varfuri fffff mici verzi, deci imi trebe altu, probabil ca a fost in perioada in care n`am bagat micro deloc in bazin, cat despre apa kh`u e sub 10, cu diferite variatii in functie de cat golesc din el la schimburile de apa (adica in fctie de cata osmoza am pregatita)
Fertilizare in mom de fata se face doar cu Tropica Plant Nutrition +, adica ala de zic ei ca are si macro 5ml/zi implicit 35ml / 200~240L Saptamanal in conditiile in care ei recomanda 10 ml/100l Saptamanal, deci unpic supradozat.
Pai .....Daca ne zice alber cand s-a intors in bucuresti de la mare, scadem cu 2 zile si aflam prima zi de start ) ca am uitat cand exact. Filtrarea in schimb este filtrarea de un an de zile, filtrul a fost oprit cateva ore cat am facut schimbarile in acvariu, dar nu s-a dus la o deciclare totala, implicit nu cred ca s-ar pune problema de ciclat.

PS pt toti cei ce vor urmari topicul la fel cum am scris mai sus, inca sunt in cautare de mossuri, orice fel mai puutin flame si java moss. Christmass, willow, orice ....si bolbitis, mult bolbitis plus microsorum windelov

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

pc.ciprian wrote:initial de la aia am plecat cu gandu, ca nu`l mai gaseam printre sutele de acvarii de la AGA

Nu-l mai gaseai si te-ai gindit sa-l recreezi din memorie la tine acasa .
Uite-l .

Poze: smilie ... Poze cu plante
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

Joined: 22/02/2008 20:43:44
Messages: 1509
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Aha! Asta-i ala cu fertilizare cu NH4
Cipriane, faci si tu la fel?

Apropo de moss-uri... am vazut pe undeva o idee conform careia nu e foarte indicat sa pui intr-un acvariu foarte multe specii de moss. Din simplul motiv ca nu da bine una cu alta. Si in exemplul asta dat de Preamarit, omul ala foloseste acolo doar 3 specii de mos.

Bine, tu trebuie sa faci exact asa cum iti place tie.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

pc.ciprian wrote:Pai .....Daca ne zice alber cand s-a intors in bucuresti de la mare, scadem cu 2 zile si aflam prima zi de start

Domenica. Deci l-ai pornit vineri.
Imi esti dator cu o viata, pentru ca nu ma urc pe loc in masina sa vin sa te spanzur personal . Dar data viitoare nu mai scapi

pc.ciprian wrote:Cat despre filamentoasa baga 10-12ml apa oxigenata / 10L de apa si fa schimb de 50% dupa

E fumata teteo, nu tine mai mult de doua saptamani. Fetili de la farmacia din colt ma cunosc deja. "Ce faceti domnu', iar vi s-a terminat apa minerala si vreti d'aia oxijenata pentru sprit? Sau va faceti iar blond?" Asa ca...
Serios. Tratamentul cu apa tine maxim (maxim am zis) doua saptamani. Asta fara sa pigul deloc. Dupa doua saptamani, intai bag periuta, apoi bag iar periuta, si dupa ce mai bag odata peiuta imi bag picioare si bag iar apa oxigenata. In concluzie, frectie, daca nu elimin cauza aparitiei, oha.
Eu am o vaga banuiala (cam ce ar fi defect acolo), dar o voi face publica in cateva saptamani. Pana atunci stau pe ciuci si rod la unghii
pc.ciprian wrote:Cat despre christmass sa stii ca eu sunt primu de care ai auzit ca l-a prapadit, nush ce a avut ca s`a maronit tot, mai are cateva varfuri fffff mici verzi

L-ai maronit ca ai turnat ca disperatu apa oxijenata peste el. Si l-au apucat boalili. Dar nu pe loc. Se maroneste la vreo 3 zile dupa tratament. Te invata Stan Patitu'.
As zice sa-l lasi in pace. Dupa umila mea parere isi va reveni. Chiar daca vei pierde ce-i dedesupt, daca ai muguri, esti pe drumul cel bun

This message was edited 1 time. Last update was at 27/09/2011 23:39:21


"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

Joined: 24/10/2008 00:38:17
Messages: 2601
Location: Constanta
IP:
Offline

un mic update, cred ca am gasit motivul filamentoasei din bazin , canistra mea dududie de jeg

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Ar fi bine sa fie din cauza asta, dar sa vedem, poate ai dreptate. La bazinul tau ma refer, ca la mine sigur nu asta--i cauza.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

pc.ciprian wrote:cred ca am gasit motivul filamentoasei din bazin , canistra mea dududie de jeg

Spune si datorita cui ai gasit motivu' .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Porcu wrote:Spune si datorita cui ai gasit motivu'
Datorita mirosului pestilential? ...Zic si io...

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Io cred ca l-a tras alga de nas (sau de ciuf)...
CiprianN
Junior member
[Avatar]

Joined: 30/09/2011 12:12:28
Messages: 48
Location: Constanta
IP:
Offline

Sunt sigur ca o sa iasa ceva frumos !
[WWW] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

Joined: 24/10/2008 00:38:17
Messages: 2601
Location: Constanta
IP:
Offline

Sinc-un mic update ca mai bagai niste microsorium si neste bolbitis

image

BBA in fissidens (

image

Iar aia plina de bule nu e riccia, ci un moss

ps, a mai avut cineva JBL e1500 care trage aer pe undeva?

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
bitanu
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2010 17:47:52
Messages: 629
Location: Navodari CT
IP:
Offline

Frumos, inca in formare, dar pacat de el cu algele acelea.

,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu

Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii.
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

Joined: 24/10/2008 00:38:17
Messages: 2601
Location: Constanta
IP:
Offline

mai plang pietrele alea 3 din fanta de niste christmass , cu alga o sa vedem, o sa incep cu niste teste o sama joc unpic si cu macro, ce`i drept sunt si f lenes si nu fac teste sa vad parametrii

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

Joined: 14/09/2010 09:25:50
Messages: 1149
Location: Bistrita, B-N
IP:
Offline

O sa iasa o adevarata jungla acolo. Arata "beton".


PS: Cand scapi la moss(ala din a 2 poza de pe roca din dreapta, am uitat denumirea) sa nu uiti de admiratorii tai de prin muntii capati!!

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 27/01/2009 11:25:45
Messages: 1771
Location: Iasi
IP:
Offline

aoleo mama da ce bijuterie de acvariu !

super cipriane !
 
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com