[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou, probleme cu pestii  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Nonosu
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare. Acum 5 saptamani am refacut un acvariu. Vasul are 80 de L, am un filtru AQUAEL Fan3 (filtru intern, scrie pe cutie ca ar fi pentru acvarii de pana la 150 - 200 litrii), un incalzitor Aquael 150 W, termometru Tetra care indica 25 de grade. Acvariu este plantat, cu doar 2 tipuri de plante, Hedyotis Salzmannii si Alternanthera Reineckii ‘lilacina’. Iluminarea se face printr-un neon cu lumina calda de 40W. Acvariul a fost ciclat apa folosita este aceiasi ca in celelalte in celelalte 2 acvarii insa aici este o problema. Am introdus de curand, mai precis acum 3 zile 2 guppy in acvariu ca sa vad cum se manifesta si de aseara cat si azi, am observat ca sunt destul de apatici, ba chiar se duc si stau nemiscatii deasupra filtrului. Nu pot sa inteleg care ar fi problema. In celelalte acvarii am tot guppy, e singura specie de pesti pe care o cresc, si au aceleasi conditii create. Am acvariile din ianuarie anul acesta si nu am mai avut probleme.

Daca cineva ma poate lamuri cu vreo idee, un sfat as aprecia. Multumesc!

Si ar mai fi intrebarea....in general cand se stinge lumina la acvariu seara, se opreste si filtrul? Afecteaza cu ceva daca filtrul functioneaza non stop?

Knowledge is power!( Michael Focault)
[Yahoo!]
a3des
Junior member
[Avatar]

IP:

Filtru TREBUIE sa functioneze non stop!
[WWW] [Yahoo!]
Nonosu
Junior member
[Avatar]

IP:

Chiar nimeni de pe acest forum nu isi poate da cu parerea, care ar fi problema acelor pesti?!

Knowledge is power!( Michael Focault)
[Yahoo!]
exp
Member
[Avatar]

IP:

Intrebarea ta despre functionarea permanenta a filtrului ma face sa ma indoiesc de ciclarea acvariului. Cum poti spune ca tu cunosti ciclul azotului daca nu stii nici macar ca filtrul trebuie sa mearga non stop..? Bacteriile alea mor in ~jumatate de ora cu filtrul oprit.
In legatura cu pestii, ori nu ai acvariul ciclat, ori i-ai cumparat bolnavi (este foarte posibil avand in vedere conditiile din petshop-urile de la noi) sau, daca i-ai mutat din alt bazin, sufera din cauza unei schimbari drastice, care poate sa tina de chimia apei, temperatura, curentii din apa etc.
Succes!

It is fear that gives men wings.
ultkas
Member
[Avatar]

IP:

Nonosu wrote:Salutare. Acum 5 saptamani am refacut un acvariu. Vasul are 80 de L, am un filtru AQUAEL Fan3 (filtru intern, scrie pe cutie ca ar fi pentru acvarii de pana la 150 - 200 litrii), un incalzitor Aquael 150 W, termometru Tetra care indica 25 de grade. Acvariu este plantat, cu doar 2 tipuri de plante, Hedyotis Salzmannii si Alternanthera Reineckii ‘lilacina’. Iluminarea se face printr-un neon cu lumina calda de 40W. Acvariul a fost ciclat apa folosita este aceiasi ca in celelalte in celelalte 2 acvarii insa aici este o problema. Am introdus de curand, mai precis acum 3 zile 2 guppy in acvariu ca sa vad cum se manifesta si de aseara cat si azi, am observat ca sunt destul de apatici, ba chiar se duc si stau nemiscatii deasupra filtrului. Nu pot sa inteleg care ar fi problema. In celelalte acvarii am tot guppy, e singura specie de pesti pe care o cresc, si au aceleasi conditii create. Am acvariile din ianuarie anul acesta si nu am mai avut probleme.

Daca cineva ma poate lamuri cu vreo idee, un sfat as aprecia. Multumesc!

Si ar mai fi intrebarea....in general cand se stinge lumina la acvariu seara, se opreste si filtrul? Afecteaza cu ceva daca filtrul functioneaza non stop?

Nu afecteaza cu nimic daca filtrul merge non stop. Afecteaza daca nu merge non stop. Deci filtrul nu se opreste niciodata si tu probabil nu ai acvariul ciclat.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: