Salutare. Acum 5 saptamani am refacut un acvariu. Vasul are 80 de L, am un filtru AQUAEL Fan3 (filtru intern, scrie pe cutie ca ar fi pentru acvarii de pana la 150 - 200 litrii), un incalzitor Aquael 150 W, termometru Tetra care indica 25 de grade. Acvariu este plantat, cu doar 2 tipuri de plante, Hedyotis Salzmannii si Alternanthera Reineckii ‘lilacina’. Iluminarea se face printr-un neon cu lumina calda de 40W. Acvariul a fost ciclat apa folosita este aceiasi ca in celelalte in celelalte 2 acvarii insa aici este o problema. Am introdus de curand, mai precis acum 3 zile 2 guppy in acvariu ca sa vad cum se manifesta si de aseara cat si azi, am observat ca sunt destul de apatici, ba chiar se duc si stau nemiscatii deasupra filtrului. Nu pot sa inteleg care ar fi problema. In celelalte acvarii am tot guppy, e singura specie de pesti pe care o cresc, si au aceleasi conditii create. Am acvariile din ianuarie anul acesta si nu am mai avut probleme.
Daca cineva ma poate lamuri cu vreo idee, un sfat as aprecia. Multumesc!
Si ar mai fi intrebarea....in general cand se stinge lumina la acvariu seara, se opreste si filtrul? Afecteaza cu ceva daca filtrul functioneaza non stop?
|