[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
despre ciclide africane deosebirea intre femela si mascul  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
patrick221
Junior member
[Avatar]

IP:

-azi am fost la un magazin si am vrut sa iau o pereche de ciclide africane dar deoarece nu stiam deosebirea intre femela si mascul iar vanzatoarea nici atata am refuzat a cumpara ca nu cumva sa iau doi de acelasi sex,poate ma puneti la curent cu aceasta deosebire intre femela si mascul la ciclide africane
-astept parerii legat de deosebirea dintre femela si mascul
[Email] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Despre ce specie de africani e vorba, ca difera diferentele, ca sa zic asa?

La unii fetele sunt de alta culoare, la unii au alta forma la inotatoare, la altii au alt patern, etc...

Biotop Malawi || Biotop Amazon
patrick221
Junior member
[Avatar]

IP:

-spre exemplu la astia :- Aulonocara Fire Fish ,Melanochromis Auratus,Labidochromis Caeruleus

[Email] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

La Auratus e usor. Uite aici o poza cu ambele sexe:

http://www.aquariumlife.net/profiles/african-cichlids/melanochromis-auratus/100005.asp

La Caeruleus e mai greu, pentru ca diferentele nu sunt asa evidente. In mare, masculii au mai mult negru pe inotatoare, cresc mai mari si sunt mai corpolenti ca femelele.

Aceste diferente incep sa apara la dimensiuni de minim 5cm. Pana atunci, sunt aproape identici si nu pot fi diferentiati.

La Firefish nu am idee, ca nu am tinut niciodata.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
bondo77
Junior member

IP:

Ca o completare mica, auratusii arata toti la fel cat sunt mici, pe la 5cm, chiar si mai mult, masculii isi schimba culoarea. Ti-am zis asta, in cazul in care sunt mici pestii de la petshopul unde i-ai vazut si sa nu crezi ca sunt toti femele

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: