[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pana de curent electric.  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Ioan
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/03/2005 23:31:43
Messages: 542
Location: 25826 St.Peter-Ording
IP:
Offline

Pompa de aer fiind cam märisoarä si folositä aproape de capacitatea maximä, se aude monoton de mai multi ani de zile si, cu toate cä ...se aude bine, am si uitat de cänd n-o mai bag in seamä. Pe ici-colo se mai face auzitä apa ce iese din cäte-un filtru, dar nici pe aceea n-o mai sesizez, sau mai exact, nu mä deranjeazä. Prezenta acestor sunete mä linisteste, i-mi spune cä totul este asa cum trebuie sä fie. In schimb mä deranjeazä dacä brusc se stinge lumina, pompa tace, apa nu mai plescäie, si se asterne o beznä si-o liniste adäncä, ca un sfärsit de viatä. In 12 canistre se asfixiazä bacteriile! In cäteva acvarii se asfixiazä pestii! Temperatura scade väzänd cu ochii! NO PANIC !!! Am cäutat convertizorul 12vDC-220vAC, l-am legat la acumulatorul de la masinä s-am constatat cä nu face fatä la cätä energie aveam nevoie. Noroc c-a venit curentul! Fratilor, ce facem cu acvariile dacä dispare suportul civilizatiei? Sau am doar eu problema asta?

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Carja Ioan wrote:se aude bine, am si uitat de cänd n-o mai bag in seamä. Pe ici-colo se mai face auzitä apa ce iese din cäte-un filtru, dar nici pe aceea n-o mai sesizez, sau mai exact, nu mä deranjeazä. Prezenta acestor sunete mä linisteste, i-mi spune cä totul este asa cum trebuie sä fie. In schimb mä deranjeazä dacä brusc se stinge lumina, pompa tace, apa nu mai plescäie, si se asterne o beznä si-o liniste adäncä, ca un sfärsit de viatä.
Aceleasi senzatii stranii si sumbre le incerc si eu.


Carja Ioan wrote:Sau am doar eu problema asta?
Acum citeva saptamini am constatat o pana de curent, am avut o senzatie de cavou. Pentru prima oara m-am gindit la o sursa din aia cum se folosesc la calculatoare. Macar pentru citeva pompe de aer de mica putere.
La 12 canistre care probabil ca au impreuna vreo 200 W cred ca ar trebui o sursa din asta cu o capacitate destul de mare.
Pentru incalzitoare nu cred ca ar face fata.

Poze: smilie ... Poze cu plante
razvan
Membru banat

Joined: 21/11/2001 02:00:00
Messages: 2878
IP:
Offline

12 canistre :o :o :o :o :o
pai tie iti trebuie musai un grup generator, o simpla baterie autonu are cum sa-ti dea atita curent electric cit ai tu nevoie ...

insumeaza watajul celor 12 canistre + n incalzitoare + n corpuri de iluminat + 25% coeficient de siguranta(si pentru si mai multa siguranta poti sa pui 50% ) si o sa vezi care este puterea minima de care ai nevoie (banuiesc ca va depasi usor 1 Kw) .
mai ramane doar sa vezi cum determini generatorul sa plece automat la caderea retelei...
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

Joined: 02/11/2005 09:55:44
Messages: 264
Location: Finlanda/Helsinki
IP:
Offline

Carja Ioan wrote: In schimb mä deranjeazä dacä brusc se stinge lumina, pompa tace, apa nu mai plescäie, si se asterne o beznä si-o liniste adäncä, ca un sfärsit de viatä. Noroc c-a venit curentul! Fratilor, ce facem cu acvariile dacä dispare suportul civilizatiei? Sau am doar eu problema asta?

Si in RFG se inrerupe curentul ?! :o
Marele Alb are dreptate, una din solutii ar fi http://www.apc.com/ Gasiti acolo TOT ce vreti.... Dai un ban, da' stai in fata.
[Yahoo!]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

APC/UPS, la care se conecteaza pompa de aer, combinat cu un timer, astfel incat sa dea curent pompei 15 minute da, 15 nu. Asta ca sa acopere o perioada de timp cat mai mare. Sau pompe de aer cu acumulatori. Cele made in China nu sunt o avere, si te scapa de probleme.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Ioan
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/03/2005 23:31:43
Messages: 542
Location: 25826 St.Peter-Ording
IP:
Offline

Lumina electricä poate lipsi 48 de ore färä sä afecteze plantele foarte mult. (Eu oricum nu le am!) Cäldura nu-i o problemä gravä, cäci scade incet si pe timp de 24-48 de ore poate fi generatä improvizat. Dar ce fac cu filtrele? Acumulatoarele accesibile in ce priveste pretul de cost nu inmagazineazä suficientä energie pentru a compensa o intrerupere a energiei electrice din reteaua de distributie pentru mai mult de 3-4 ore, nici mäcar pentru 2-3 canistre. Rämäne doar generatorul de curent, de putere suficientä, a cärui duratä de functionare depinde de prezenta combustibilului. Cärpaciul nostru sef face onoare poreclei sale recunoscänd problema pornirii automate, la disparitia tensiunii din prize, presupunänd cä nu sänt acasä in momentul cheie. De fapt aici voiam sä ajung din capul locului. Okay, un demaror de "Logan" legat la un acumulator de " Oltcit " printr-un releu, a cärui bobinä se alimenteazä la prizä. Cänd cade tensiunea din prizä, releul cupleazä "Logan"-ul la "Oltcit" si incepe rotirea. Dar cum transmit rotirea la generator? Si cum opresc "Logan"-ul dupä ce porneste generatorul? Si cum opresc generatorul dupä ce vine curentul?
Tare mä tem cä n-o sä-si sfarme nímeni creerii cu intrebärile astea, asa cä tot singur va trebui s-o rezolv!

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
razvan
Membru banat

Joined: 21/11/2001 02:00:00
Messages: 2878
IP:
Offline

pai tocmai aici e treaba , ca omu' zice ca intreruperile dureaza mai mult de 2-3 ore.. ceeace un UPS nu cred ca "dovedeste"

Lumina electricä poate lipsi 48 de ore färä sä afecteze plantele foarte mult.

adevarat....


Acumulatoarele accesibile in ce priveste pretul de cost nu inmagazineazä suficientä energie pentru a compensa o intrerupere a energiei electrice din reteaua de distributie pentru mai mult de 3-4 ore...

asta e marea problema..

Tare mä tem cä n-o sä-si sfarme nímeni creerii cu intrebärile astea..

aici te inseli.. ;) neuronul meu functioneaza overclocat si .. tot nu pot sa-ti dau o idee cirpacistica...
dar... poate gasesti la "fiare vechi" un motor de motocicleta cu demaror..
in fine, sunt impatimit al "scrap challange" de pe discovery, si ce gasesc aia la lada de gunoi, ma inspaimanta... ;)
Ioan
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/03/2005 23:31:43
Messages: 542
Location: 25826 St.Peter-Ording
IP:
Offline

Deocamdatä am procurat strictul necesar. 79,90€, 230V, 650W, sincron, 0,7L/orä, benzinä in amestec cu ulei.
image

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
razvan
Membru banat

Joined: 21/11/2001 02:00:00
Messages: 2878
IP:
Offline

da tovarasi!!!!!
chestia cu pornitul autonom - automat mai ramane de rezolvat dar presupun ca esti p'acasa, cind se mai intimpla minuni de intreruperi de curent..
incep sa cred ca e mai bine "la noi" ;) asa ceva e de domeniul "epocii de aur" ;)
Ioan
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/03/2005 23:31:43
Messages: 542
Location: 25826 St.Peter-Ording
IP:
Offline

S-ar putea! Dar dacä nu-s? Caut pe forumuri informatii privitoare la posibilitatea adaptärii turatiei si puterii unui demaror de motocicletä la generator, ca sä aflu ce s-ar putea folosi. Mi-ar trebuii unul care sä functioneze la 12 V, ca sä-l pot alimenta dintr-un acumulator de autoturism. Cuplarea si decuplarea mecanicä a demarorului la pornire cred cä-i deja rezolvatä prin faptul cä demarorul face exact aceeasi treabä pe care o fac trägänd de sfoara de pornire. Sau? E gresitä...teoria?

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

Joined: 01/10/2007 21:59:26
Messages: 1802
Location: Cluj Napoca
IP:
Offline

Dezgrop acest topic mai vechi pentru ca tocmai am patit o chestie care o credeam de necrezut si pentru ca informatia sa fie concentrata intr-un loc. Daca se considera ca e mai bine sa fie un topic nou, pot reafisa problema.
Asadar, pana de curent, stand la calculator, doua UPS-uri in casa, unul legat la calculator (unitate centrala si monitor), celalalt la unul din filtrele externe ale acvariului cu Tropheusi (de siguranta )....urmarile penei: UPS-ul de la filtru ARS !!! E posibil asa ceva? Ambele au fost luate deodata, au costat in jur de 2 milioane bucata (nu stiu cat de grozave sunt), au aproape 2 ani vechime. Daca nu eram acasa, filtru clar ar fi fost "terminat"...UPS-ul de la calculator, fara probleme.
Si cate incredere aveam in aceste UPS-uri...s-a dus dracu' teoria. Bineinteles ca am tot verificat, schimbat, etc...e clar, ars. Il bag in priza, apas butonul de pornire, ecranul care-l are se lumineaza pret de cateva secunda si ramane "mort"...am desfacut locasul sigurantei, asta pare in ordine. Nu am acum siguranta, deci nu pot verifica daca ea e cauza. Oricum, UPS-ul e in garantie...da' "siguranta" mea s-a terminat.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Kreator
Member
[Avatar]

Joined: 23/07/2004 00:01:56
Messages: 190
Location: Baia Mare
IP:
Offline

Dupa simptomele pe care le-ai spus tu, UPS-ul e OK! Doar bateria e "moarta", probabil uscata.
Poti incerca s-o schimbi cu cea de la celalalt UPS functional. Daca merge, atunci te-ai scos.
Faptul ca tu ai cumparat UPS-ul de doi ani, nu inseamna ca si bateria are tot atatia, poate avea cu mult mai mult.

<<-->>
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

Joined: 11/02/2010 14:59:48
Messages: 632
Location: BUCURESTI P-ta Sudului
IP:
Offline

ce va vaitati atat? cand vin pestii sau plantele si stau 24-36 in pungi mergeti repede si-i cumparati fara aclimatizare..pe vremuri erau pompite de aer manuale,cine cunoaste stie la ce ma refer,veneam dupa 10 ore de munca si bagam la mana aer de faceam bicepsi fara a plati ore de fitnes deci....
[Email] [MSN]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

Joined: 01/10/2007 21:59:26
Messages: 1802
Location: Cluj Napoca
IP:
Offline

xeroxclona wrote:ce va vaitati atat? cand vin pestii sau plantele si stau 24-36 in pungi mergeti repede si-i cumparati fara aclimatizare..pe vremuri erau pompite de aer manuale,cine cunoaste stie la ce ma refer,veneam dupa 10 ore de munca si bagam la mana aer de faceam bicepsi fara a plati ore de fitnes deci....

No, esti invitatul meu, la urmatoarea pana, sa faci bicepsi la un acvariu de 450 litri, la unu de 250 si-n fine, la ala nou de 600.
Ideea care m-o "inspaimantat" pe mine nu era pana de curent ci riscul de a fi plecat de acasa, vine pana, tu esti bazat ca filtru-ti merge pe UPS o perioada, dar cand colo...UPS se arde iar filtru nu reporneste la venirea curentului pentru ca, in final, filtrul sa se decicleze, cu toate consecintele de rigoare...si nu tin pesti de 5 lei bucata ci cam de 100 / bucata.
Deci, si UPS-urile au, la randul lor, baterie inauntru?! Asta n-o stiam, da-i logic, ca altfel cum ar putea mentine in functiune un aparat cand nu e curent Studiez problema in decursul saptamanii viitoare.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com