[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Viata alaturi de ADA :)  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
nano
Junior member

Joined: 21/08/2007 09:37:25
Messages: 80
Location: Galati
IP:
Offline

Nu stiu cit de clar as fi stiut sa formulez intrebari pt a gasi IN MOMENTUL ACESTA atitea raspunsuri intr-un singur loc asa cum mi se intimpla citind articolul de mai sus .
Nu stiu daca, deschizind eu un topic, ar fi gasit cineva (si nu nominalizez deoarece, pe linga Sandu, sunt oameni aici, pe care ii citesc din placere si cu interes ) ragazul sa isi puna in pagina experientele lor in ale 'plantatelor' de care am eu nevoie, acum.
Eu te felicit, Sandu si apreciez perseverenta, consecventa, priceperea si stiinta pe care le aplici in 'scoala plantatelor'.
Si, desigur, multumesc!
Si desigur, urmaresc articole asemanatoare .
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

narcis.b wrote:...in ciuda unei anumite duritati in !exprimare super instructiv si la obiect
who me??? se vede ca nu ai prins articole mai vechi acolo sa vezi duritati. Sunt de printzip` ca nu are sens sa ma dau dupe` cires. Sunt un baiat simplu de Colentina obisnuit sa fac fata vicisitudinilor cotidiene penduland intre exprimarea academica si cea de mahala mai mult decat o face pe vremuri domnul Gelu Voican penduland intre metafizica si clitoris (ptiui drace ca iar vorbesc cu mascari in Post de Paste)...nu pune la suflet, articolele pentru pension le las pentru altii cu mai multa carte. Eu ma bucur ca ai apreciat macar partea buna a lucrurior si iti multumesc pentru aceste aprecieri. Daca am reusit sa te conving macar...restul nu conteaza.

Porcu wrote:Pacat ca nu "se intimpla" niste Ludwigia "cuba", cred ca asta-i blestemu' tau, asa trebe sa fie, sa nu poti sa pui mina pe ea, te-o fi blestemat cineva pentru c-ai scos Rotala macrandra
Iti da mana sa te zbengui pe net acuma de Paste ....mai vedem noi de Craciun cum ti-o fi l`a `ndemana. Sa te tii ce o sa curga si dinspre mine de Sfantu` Ignat

Porcu wrote:De asemenea e pacat ca nu poti spune pe post povestea incalzitorului, cu ce traume s-a ales cineva ca tu sa ai incalzitoru' ala
Nu am sa uit nici odata cat de greu se achizitioneaza un termostat Jager de 300w pe axa Baia Mare-Bucuresti...cred ca nici vanzatoru`

koala wrote:apai sa stii, fratele meu de Colentina, ca nu tine manevra! Tot esti bun de plata, sa nu crezi ca scapi asa de usor!
Lasa ba ca ne-om mai spala din pacate cat de curand
@narcis.b...vezi colegu`cum e cu astia de Colentina...ie o specie aparte : spurcati la gura, betivi...depre restul sa nu mai vorbim ...dar alminteri mandrii rau de guvernanta lor frantzuzita cu care si-au inceput fantasmele copilariei Daca ii si prinzi scriind cateva randuri cum a scris don` koala despre astronautii lui...pai supravietuiesc p`orma o vesnicie din osanza acelui articol si fie sunt iubiti la infinit cum e cazul lui fie sunt injurati pe la colturi cum e cazul meu


nano wrote:Nu stiu cit de clar as fi stiut sa formulez intrebari pt a gasi IN MOMENTUL ACESTA atitea raspunsuri intr-un singur loc asa cum mi se intimpla citind articolul de mai sus .Eu te felicit, Sandu si apreciez perseverenta, consecventa, priceperea si stiinta pe care le aplici in 'scoala plantatelor'.
Si, desigur, multumesc!


Esti amabila ca deobicei...Si eu apreciez ca te zbati sa faceti acolo la Muzeu ceva legat de asta in conditiile alea de saracie lucie...pe care le au toate muzeele. Articole nu stiu cate oi mai produce...stau extrem de prost cu timpu`....iar a scoate cate o Saga din asta e ceva mai greu decat sa dai un copy/paste+translate cum se preferau pe vremuri, dar daca as avea cumva acceptul tau, ma gandesc sa punem la punct cumva un sistem de donatii de plante pe care sa-l directionam catre voi...E un proiect, o idee ...poate o discutam pe pm(nu vreau sa fie fanfaronada)...nu vreu sa zic nimic sigur pana nu vorbim si ajung la concluzia ca ma pot si implica probabil alaturi de Mosu si George si altii cati oi mai convinge...vorbim!

This message was edited 2 times. Last update was at 01/04/2010 21:24:10

nano
Junior member

Joined: 21/08/2007 09:37:25
Messages: 80
Location: Galati
IP:
Offline

Sandu wrote:Esti amabila ca deobicei...

As spune mai degraba, sincera in recunoastere si aprecieri.

Sandu wrote:Si eu apreciez ca te zbati sa faceti acolo la Muzeu ceva legat de asta in conditiile alea de saracie lucie...pe care le au toate muzeele
.
Recunosc e zbatere si mai recunosc e doar 'ceva', dar cred ca e o etapa obligatorie si, poate, una premergatoare spre un alt 'produs' de o alta calitate. Sa spunem ca sunt in faza in care definesc 'plantatele' ca un amestec incitant de filozofie, biologie si matematica .
Am mai spus si recunoscut in dialoguri private ca acest capitol dezvoltat aici la mine, e un feed back la pasiunea si calitatea intilnite pe acest forum in domeniul 'plantatelor' (nu stiu care pasionat ar rezista 'politicii' acestui forum ); poate e si un raspuns la 'cererea pietei' exprimata in rindurile comunitatilor de acvaristi; si indubitabil, e un upgrade - chiar si la scara redusa daca raportez la volumul total de apa - al unui proiect initial de acvariu, cu deficiente ... inerente, mioritice, dar posibil de upgradat (si cred ca multe s-au 'intimplat' intre timp).

Sandu wrote:Articole nu stiu cate oi mai produce...stau extrem de prost cu timpu`....iar a scoate cate o Saga din asta e ceva mai greu decat sa dai un copy/paste+translate cum se preferau pe vremuri, dar daca as avea cumva acceptul tau, ma gandesc sa punem la punct cumva un sistem de donatii de plante pe care sa-l directionam catre voi...E un proiect, o idee ...poate o discutam pe pm(nu vreau sa fie fanfaronada)...nu vreu sa zic nimic sigur pana nu vorbim si ajung la concluzia ca ma pot si implica probabil alaturi de Mosu si George si altii cati oi mai convinge...vorbim!

Sincer , nu ignor niciun sprijin si multumesc frumos . Poate e vanitate cind spun ca ma pot ajuta singura; dar unde-s 2, puterea creste; eu ma consider deja sprijinita de acest forum (prin oameni ai sai). Cred ca e o perioada periculoasa in care orice proiect poate sa pice prin lipsa fondurilor disponibile, sper sa nu trec prin asa ceva. Iar vietatile nu stiu de criza.
Inteleg cum e cu lipsa timpului care ne sugruma. Dar eu imi doresc sa gasim impreuna un timp disponibil si sa punem la cale proiecte comune, cu gg si mosu am avut deja ocazia sa-mi expun intentiile . Poate ca incet-incet, gasim o modalitate de a discuta la aceeasi 'masa' depre pasiunea comuna. Fiecare cu mijloacele sale, poate ne completam. Oferta de acvaristica s-a dezvoltat mult in ultimii ani! O miscare in rindurile pasionatilor spre acvaristica profesionala se simte, asa percep eu. Mi-ar placea sa se 'auda' la un loc, cele doua 'formatii', in alt context decit cel electronic, promovind aceleasi concepte ca si aici. Ramine de vazut cum se poate finaliza acest lucru. Si despre ce mi-ar mai placea si/sau ar fi posibil, discutam .
Scuze de off topic...
cibserg
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/02/2009 17:54:34
Messages: 500
Location: Iasi
IP:
Offline

Felicitari Sandu pentru "noua metoda" si multumim ca ne-ai impartasit-o si noua.

Eu vad in ea doua avantaje majore:
1. Economie de energie - electrica in special - in perioada ciclarii substratului
2. Economie de efort si de stres prin eliminare riscului de aparitie a algelor, in perioada de ciclare.

Am si o intrebare:
Vezi aplicabila aceasta metoda si la alte tipuri de substrat? Ma refer la cele inerte(Dupla, Aquaclay, Manado...)

Cu bine !

^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

cibserg wrote:Am si o intrebare:
Vezi aplicabila aceasta metoda si la alte tipuri de substrat? Ma refer la cele inerte(Dupla, Aquaclay, Manado...)Cu bine !


Foarte interesanta intrebarea ta!
In general am invatat sa lucrez si sa aplic idei in functie de material(in cazul nostru substrat) inspirat din evolutia proceselor biologice la care ma astept in acvariul respectiv. Nu m-am gandit pana acum si deci nu am incercat aceasta metoda si pe alt tip de substrat ca sa iti povestesc din experienta mea...dar putem face un rationamet de logica impreuna atata timp cat consimti la el.

Nu am incercat pana acum "noua metoda" si pe substratul inert... Motivu, hmmm??? Pai poate tocmai pentru ca este inert ...si nu am avut de ce.
Metoda asta mi-am justificat-o strict la folosirea tipului de substrat gata incarcat ca sa zic asa. Iti reamintesc ca frica mea a fost oarecum legata de incarcatura lui care in prima parte a existentei ar putea sa dea drumu` in apa la prea multi nutrienti si asta intr-un biotop tanar fara incarcatura bacteriana dezvoltata. In noianul de plante pe care le plantasem mai tarziu, cu rolul precis de absobtie, erau si cateva bijuterii pe care nu voiam sa le pierd...deci nu am vrut ca sa ma risc.

La un substrat inert consider ca aceasta metoda ar incetinii desfasurarea fireasca a proceselor nejustificat. In plus de ce sa iti fie frica ca ar scoate in exces un substrat inert care este...inert Intre cele cateva avantaje intuite de tine si alte cateva gandite si de mine si neenuntate inca exista si un dezavantaj pomenit parca de careva pe aici. Stai o perioada fara acvariu. Consider ca acest lucru nu este necesar la celalalt tip de substrat. Asadar nu zic musai ca nu tine...da` de ce???
Poate daca mi-ai mai da cateva date ce te-ar impinge catre o asemenea decizie am face un calcul in cazul in care merita au ba...
Putem discuta lejer si pe pm daca iti pare ca am incepe sa batem campii off-topic...iar acuma cu atatia admini si moderatori ne zboara astia

In alta ordine de idei intuiesc ca exista o informatie(vehiculata de undeva) care a facut ca folosite ghilimelor de catre tine sa nu fie intamplatoare si atunci imi reiterez rugamintea catre toti cei ce mi-au citit articolul sa-mi trimita daca exista link-uri cu cineva care a incercat ceva similar cu substrat ADA spre a putea face comparatii cu respectivii in ceea ce priveste evolutia in timp a acvariului ciclat astfel) ...personal nu am astfel de date si mi-ar prinde bine.

This message was edited 2 times. Last update was at 09/04/2010 12:16:07


SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
cibserg
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/02/2009 17:54:34
Messages: 500
Location: Iasi
IP:
Offline

Ghilimelele sunt acolo pentru ca nu am stiut cum sa botez metoda ta. Nu mi-am batut capul sa mai caut si in alta parte. Indiferent ca a mai facut asta cineva sau nu pentru mine nu conteaza. Eu am aflat aici si de la tine.

De ce am pus intrebarea legata de substraturile inerte? Pentru ca metoda mi se pare aplicabila si la ele. Chiar fara excesul de nutrienti, specific combinatiei Aquasoil+Powersand, tot te poti lega la cap cu alge daca nu esti atent in perioada de ciclare.
Si ca sa-mi justific mai mult intrebarea...sa ne gandim la acvaristii incepatori(ca mine de exemplu), care se pricep mai putin la chimia apei si la ce pot face cand incep sa apara tot felul de alge in perioada de setup. Nu e mai usor pentru noi in felul acesta? Nu ne ferim mai usor de esec?
Si apoi nu oricine isi permite sa faca numai setup-uri cu ADA. Mai pui un JBL, o Dupla...
Daca nu din lipsa de bani macar pentru diversitate

This message was edited 2 times. Last update was at 09/04/2010 12:33:49


^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

Joined: 18/01/2005 12:14:27
Messages: 1755
Location: IASI
IP:
Offline

Pai ce a facut Sandu este logic ,in privinta ADA (noi mai discutind despre asta)
Oricum el sa purtat cu ADA ca si cu o fata VIRGINA ,Dragul de el unde se gindeste el
Si el nu a calcat-o in picioare ca TOM
A lasat-o vreo 2-3 luni sa se maturizeze ..... dar nu a scapat-o din ochi si mai ales din..... mina
este normal ca avind o asemena cantitate de sol sa nu pornesti din teva cu el aici ma refer la lumina .co2, fertilizanti lichizi
De altfel indiferent ce sol ai in acvariu inert sau nu regula de baza este pornirea treptata a luminilor si fertilizarii
Acuma depinde de substrat in parte
Fiindca bacterii exista in substrat dar nu tipul de bacterii conteaza cel mai mult ci NUMARUL LOR
El mai ales avind o BOMBA nutritiva nu a riscat ,chiar daca punea plante multe la inceput
Plantelor le trebuie si o adaptare la sol ,nu numai la apa ,ba as zice ca adaptarea la sol este cea mai importanta
S-ar parea ca din ultimele studii in domeniul acvariilor plantate (diverse universitati) fiecare tip de sol contine pina la citeva mii de tipuri de bacterii anaerobe si aerobe ,dar difera tipul si numarul lor in functie de sol si aciditatea solului
Sa descoperit ca si anumite plante agreeaza cu radacinile lor anumite tipuri de bacterii in defavoarea altora
de aici am tras si eu o umila concluzie ca acest lucru pe linga biologia plantei creeaza sistemul particular de hranire al plantei
care se stie difera de planta la planta sau mai bine zis de la specie la specie
Tot asa se stie ca anumite bacterii au rolul de a descompune anumite micro si macro elemente
De exemplu daca grupul de bacterii X poate descompune in substante nutritive un anumit grup de micro si macro alt grup nu are aceiasi capacitate sau o are intr-o masura mai mica
Si pina se stabilea ierarhia bacteriilor in acvariu ,Sandu nu a vrut sa riste
Este normal ca unele bacterii sa aiba o dezvoltare mai mare si mai rapida in substrat in defavoarea altora
Acel grup incepea sa descompuna anumite macro si micro elemente dar daca planta nu era adaptata si nu era inconjurata de numarul si tipul de bacterii agreate ,substantele se duc in masa apei
Si se putea sa se elimine substante pe care deocamdata nici o planta nu le va putea folosi in favoarea sa
dar algele asta astepta o mica eroare si poc
CRED ca la un substrat inert( spun din parea mea) Timpul de pornire este mai lung
El fiind inert bacteriile nu au la inceput cu ce se hrani solul sarac ,pornirea este mai grea
Numai la solul de ...CIRTITA nu trebuie facut asa ceva fiidca cirtita il calca deja in picioare si porneste din prima ...la dreapta
TOT asa eu zic ca solul cu cit se invecheste devine mai acid si mai propice pentru unele plante care solicita soluri mai acide
Cu 35 de ani in urma am cunoscut un Rus care tinea pietris 7-8 luni intr-un acvariu cu carasi si dupa 8 luni il folosea ca substrat pentru plante
EU BOU ....ce sunt am zis ba ce inpoiat este asta ,ce prost nu spala el pietrisul , siiiii..... nu pune si oleaca de NaCl (sare )in apa
Dar ma miram ce plante are
Ba da BOU mai eram .....si mai sunt
In urma cu 2-3 ani cind am setat si eu acvariul cu ADA Amazonia ,la fel nu am dat drumul la lumini din prima
Pe parcurs ce cresteau plantele
Dar eu zic ca ADA merita toti banii



Ogar batrin dar.... cu miros fin
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Intru si io nitel in discutie
M-am gandit si eu, ca si cibserg, la problema asta, dar el a fost mai iute de...tastatura.
Personal cred ca si in cazul unui substrat inert, metoda ar putea fi folosita. Si nu de grija nutrientilor ce ar putea fi eliberati in exces, ci de grija boom-ului de amoniac si apoi de NO2, 3 si ce-o mai fi pe acolo. Sunt sigur ca si cibserg tot la asta se gandeste.
Adica mie mi se pare mult mai ok sa pot introduce plantele (atatea cate or fi ele) intr-un mediu stabil, care sa nu-mi ofere nici un fel de surprize chimice. Iar atunci vin si le ametesc cu CO2 din greu si incep fertilizarea dupa sfatul producatorului. Care stim cu totii ca se refera la un acvariu plantat sub mediu. Bine, de schimburi dese de apa oricum nu scapa nimeni, dar macar nu stresez pe nimeni cu varfuri de concentratii.
Eu cred "metoda Sandu " poate fi aplicata si recomandata ca metoda "safe" de setare a unui acvariu, si va feri pe multi de o parte din neplacerile cauzate de alge, la setarea acvariului. Bine poate fi aplicata doar de persoanele care mai intai se informeaza si accepta informatia si mai apoi purced la treaba.
Tocmai de aceea, am ales aceasta metoda pentru a porni noul acvariu. Nu ca sa il verific pe Sandu (ar fi chiar culmea ) ci pentru a vedea daca in conditii asemanatoare cu cele din bazinul lui, pot fenta algele. Macar cat de cat. Si cu cat vor fi mai multe bazine setate in felul acesta, (si nu doar cu ADA) cu atat vom putea crea o linie, un principiu.
Sandu wrote:In alta ordine de idei intuiesc ca exista o informatie(vehiculata de undeva) care a facut ca folosite ghilimelor de catre tine

Si io am pus ghilimele. Dar i-am dat alt nume decat cel dat de cibserg

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cibserg
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/02/2009 17:54:34
Messages: 500
Location: Iasi
IP:
Offline

lazarginel wrote:
CRED ca la un substrat inert( spun din parea mea) Timpul de pornire este mai lung
El fiind inert bacteriile nu au la inceput cu ce se hrani solul sarac ,pornirea este mai grea


Solul inert poate fi ajutat. Sunt produse ce contin bacterii la "sticluta" care abia asteapta sa se instaleze in substrat. Vezi Bacter 100 de exemplu.

This message was edited 2 times. Last update was at 09/04/2010 13:15:51


^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

cibserg wrote:Ghilimelele sunt acolo pentru ca nu am stiut cum sa botez metoda ta. Nu mi-am batut capul sa mai caut si in alta parte. Indiferent ca a mai facut asta cineva sau nu pentru mine nu conteaza. Eu am aflat aici si de la tine.
...pacat speram sa mai gasesc pe cineva care a utilizat-o pe afara ca sa pot face comparatii

cibserg wrote:De ce am pus intrebarea legata de substraturile inerte? Pentru ca metoda mi se pare aplicabila si la ele. Chiar fara excesul de nutrienti, specific combinatiei Aquasoil+Powersand, tot te poti lega la cap cu alge daca nu esti atent in perioada de ciclare.
Si ca sa-mi justific mai mult intrebarea...sa ne gandim la acvaristii incepatori(ca mine de exemplu), care se pricep mai putin la chimia apei si la ce pot face cand incep sa apara tot felul de alge in perioada de setup. Nu e mai usor pentru noi in felul acesta? Nu ne ferim mai usor de esec?
Pai tocmai asta iti spuneam ca s-ar putea sa nu fie un avantaj folosirea acestei metode. Intr-un acvariu pornit de la 0 cu substratul inert, gandesc dar nu pot certifica, ca folosirea acestei metode nu ar afecta firesc ceea ce numim ciclul azotului, dar ar incetinii dezvoltarea bacteriana din substrat. Ca sa ma explic un pic...substratul inert e cam piatra seaca, daca il tii la sec intr-o luna nu se prea dezvolta lucrurile cum trebuie pe cand la ADA are din ce sa traga. De aia ziceam ca pierzi timp util...ceea ce dincolo este un avantaj aici s-ar putea sa fie un dezavantaj. Acuma in lupta cu algele eu nu cunosc ceva mai bun decat schimburi de apa, aditie de CO2, aplicare de pauza de lumina de 4 ore si creveti si pesti dedicati si eventual Easy Carbo. Daca ai respecta toate astea intr-un acvariu nou...teoretic nu ai de ce te speria.


cibserg wrote:Si apoi nu oricine isi permite sa faca numai setup-uri cu ADA. Mai pui un JBL, o Dupla...
...o da. Aici sunt 100% de acord cu tine. Mai mult iti spun.Dau in scris ca urmatorul set-up al acvariului nu il voi mai face tot cu ADA. Si asta nu pentru ca am capatat aversiune...in ultima instanta nici ca este prea scump...desi nu stau stralucit cu banii, dar pentru ca o sa ma decid fie in a lucra cu ce stiu eu mai bine (a se citi Dupla) fie cu ceva nou care va aparea pana atunci pe piata.


GINEL wrote:El mai ales avind o BOMBA nutritiva nu a riscat ,chiar daca punea plante multe la inceput
Plantelor le trebuie si o adaptare la sol ,nu numai la apa ,ba as zice ca adaptarea la sol este cea mai importanta
S-ar parea ca din ultimele studii in domeniul acvariilor plantate (diverse universitati) fiecare tip de sol contine pina la citeva mii de tipuri de bacterii anaerobe si aerobe ,dar difera tipul si numarul lor in functie de sol si aciditatea solului
Sa descoperit ca si anumite plante agreeaza cu radacinile lor anumite tipuri de bacterii in defavoarea altora
de aici am tras si eu o umila concluzie ca acest lucru pe linga biologia plantei creeaza sistemul particular de hranire al plantei
care se stie difera de planta la planta sau mai bine zis de la specie la specie
Tot asa se stie ca anumite bacterii au rolul de a descompune anumite micro si macro elemente
De exemplu daca grupul de bacterii X poate descompune in substante nutritive un anumit grup de micro si macro alt grup nu are aceiasi capacitate sau o are intr-o masura mai mica
Si pina se stabilea ierarhia bacteriilor in acvariu ,Sandu nu a vrut sa riste


@cibserg :Foarte important ce zice aici el ! Probabil cand o sa va mai intalniti o sa-ti explice si mai pe indeletetreaba.
De aia imi exprima si eu indoieli. In tim ce scriam eu ati mai scris si voi. Chiar si cu aditionarea produselor de tip Dupla Baccies (daca tot vorbim de o firma care produce si substrat inert si are si produse dedicate acestuia pe bacterii)...nu iti imagina ca le-ai pus acolo si gata alea misca...trece ceva timp pana sa lucreze cum trebuie treaba.

This message was edited 2 times. Last update was at 09/04/2010 13:38:51


SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Sandu wrote:fie cu ceva nou care va aparea pana atunci pe piata.

Avem vreo informatie, ceva?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
clonitza
Member

Joined: 06/07/2009 20:27:26
Messages: 155
Location: Brasov
IP:
Offline

Marfied CONTRO?

Referitor la ciclarea ta seamana izbitor de mult cu cea folosita mai demult (presupun ca si acum la astia mai minitehnicus), precum ii ziceam lui Sergiu mai devreme, in setup-urile cu pamant pentru "flori" bogat in NPK (upss .. mi-a scapat porumbelu').
[Email]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

alber wrote:Intru si io nitel in discutie
M-am gandit si eu, ca si cibserg, la problema asta, dar el a fost mai iute de...tastatura.
Personal cred ca si in cazul unui substrat inert, metoda ar putea fi folosita. Si nu de grija nutrientilor ce ar putea fi eliberati in exces, ci de grija boom-ului de amoniac si apoi de NO2, 3 si ce-o mai fi pe acolo. Sunt sigur ca si cibserg tot la asta se gandeste.


Alexandre...ma cunosti deja ca, sunt catar. Eu scriu despre ce am facut eu. Ori asta nu am facut. Nu zic ca nu tine..si m-as bucura sa am pe careva pe aici printre voi care sa incerce sa o aplice si la inert...cu atat mai mult cu cat zici ca vei fi tu si stiu sigur ca vom putea vorbi si compara. Da sa o faca fiecare pe barba lui nu p`orma sa vina sa ma injure
Apropos de boomul invocat plantele rezista mult mai bine si la metoda clasica...problema este la pesti, creveti, melci...si ca uneori mai te nimeresti cu cate o explozie de alge...dar hei, oamnei buni nu e ceva dramatic. Pe umerii mei era presiunea cat casa...nu prea este cazul vostru. Eu aveam o balta de peste 500 de l si un substrat dracos...plus presiune publicului ca doar nu...ma asteapta astia de ani de zile sa-mi dovedeasca faptul ca au ei o cartitza in Iasi (nu esti tu vizat cibserg ...intraba-l pe Ginel si o sa-ti explice) care face un sol mai bun decat cartitza japoneza a lui Takshi...nu?
Revenind la tonul serios , incearca, sunt alaturi, discutam si iti si acord consiliere duminicala pe subiect


alber wrote:Avem vreo informatie, ceva?
Avem...avem dar dam pe post cand trebuie nu asa dupa ureche.

clonitza wrote:Referitor la ciclarea ta seamana izbitor de mult cu cea folosita mai demult (presupun ca si acum la astia mai minitehnicus), precum ii ziceam lui Sergiu mai devreme, in setup-urile cu pamant pentru "flori" bogat in NPK (upss .. mi-a scapat porumbelu').
Acuma daca ti-a scapat ce sa zic...baga-l la loc in rest... o semana ...sa mai zica lumea ca nu ma pricep si eu la pamanturi ci numa la substraturi bengoase


This message was edited 2 times. Last update was at 09/04/2010 15:32:27


SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
vlad.a
Member
[Avatar]

Joined: 27/11/2010 11:11:12
Messages: 282
Location: Brasov
IP:
Offline

s-a mai intamplat ceva cu acvariul asta!?... ca am pierdut sirul... vad ca nu s-a mai postat din aprilie 2010...

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
aurel
Junior member

Joined: 14/06/2010 21:49:57
Messages: 86
Location: Bucuresti
IP:
Offline

si eu sunt curios ce s-a mai petrecut cu acest setup, o poza, doua ori macar cateva cuvinte.
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

aurel wrote:...ori macar cateva cuvinte.

Vad ca starnesc furori peste ani in zona Brasovului
Pe scurt...ca azi vad ca am program artistic pe alta rubrica de forum ...

Exista, e viu si in esenta nemodificat
Acum cateva observatii ce ar putea fi de oarecare interes.
Evolutia substratului in timp a fost peste asteptari...ce-i drept nici eu nu l-am fortat cu plante nesatule. Singurul echinodorus scapat dar bine integrat in peisaj este un Echinodorus "Apart"...asta daca nu pun o portiune in fata de tennellus...
Baza plantarii sta in muschii adusi din Germania care s-au dezvoltat superb pe radacini si o tufa giganta de Microsorum rosu. Altii ar zice ca nu ...am primit niste critici la un anumit concurs strainez la care mi-am aruncat acvariul la shto` intr-o anumita perioada a evolutiei lui.
De fo` 4-5 luni cam merge din inertie, am fost mai mult plecat si este ca o jungla...ceea ce are si o parte buna adica imi dovedeste ca substratul nu-i terminat...inca. Deci deocamdata daca am calculat bine cred ca are un an si 4 luni...parca

De cateva luni am revenit cu fertilizare pe schema de la Dupla. Initial a fost un accident, nu gaseam ce-mi trebuia la George, p`orma cand gasisem deja ma spurcasem pe Dupla 24 si parea ca totul e ok...

Una din temerile mele a fost ca in timp substratul se va faramita si va ajunge praf.
Deocamdata nu
Trec printr-o perioada in care controllerul baga din ce in ce mai putin CO2...cred ca pH-ul e in cadere, asa ca o sa maresc un pic cantitate de apa schimbata zilnic la picatura.
Am niste porci de neoni rosii , imensi si ceva oto + crevetii mei clasici rosii. Daca ar fi sa ma iau dupa mosu...am unii si mai rosii, veniti din Japonia care s-au cotarcit cu astia ai nostrii...asa ca dracu mai stie daca sunt de la gena alora sau sunt multumiti de papica
Nu am strop de alge sinici nu am avut, ma bucur de el...mai ales copil-ul meu se bucura si mai tare de el, deci cumva mi-am atins telul.

Imi mentin parerea cand am zis ca se pot face si acvarii mari cu substrat ADA, dar partial il inteleg si pe Tom Barr de ce nu recomanda asta, acum privind retrospectiv.
A fost insa damblaua mea.
Mi-am facut-o, iar la urmatorul setup as folosi cu siguranta alt substrat.
Nu am ce sa-i reprosez astuia dar cred ca se pot face lucruri similare cu mai putina munca... uneori nu sunt chiar atat de japonez, ci doar o putoare de roman care vine obosit dupa tzanshpe ore de munca . Dar asta-i vina mea si nu a substratului
Daca acvariul era mai mic altfel statea discutia.

De altfel intentionez sa-m vand acvariul cu totul...ceea ce probabil o sa o fac in curand.
Am alt proiect, trebuie cumva sa eliberez acel spatiu care ar marii cumva camera in care il am pus...deci acum visez la altceva.
Ce o sa fie om vedea.
Cand o sa ma decid sa-l vand pe asta si sa-l incep pe celalalt de nou ve-ti afla.
Punct.

This message was edited 4 times. Last update was at 01/04/2011 10:01:18


SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
bogdan94
Member

Joined: 07/06/2009 14:37:52
Messages: 173
Location: Nucet BH
IP:
Offline

Nu aveti o poza cu microsorumul rosu? Cum arata de fapt? Toate frunzele au o nuanta rosie/portocalie sau doar cele noi?

Multumesc.

Edit: Am uitat de poza de pe prima pagina. Arata ca acolo, nu?

This message was edited 1 time. Last update was at 31/03/2011 13:29:57

[WWW] [Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

bogdan94 wrote:Edit: Am uitat de poza de pe prima pagina. Arata ca acolo, nu?
Exact ca acolo ...uneori insa varful frunzei noi se face de un rosu inchis...spre visiniu chiar.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
bogdan94
Member

Joined: 07/06/2009 14:37:52
Messages: 173
Location: Nucet BH
IP:
Offline

Am intelesc, multumesc.

PS: E singura in tara?
[WWW] [Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

bogdan94 wrote:Am intelesc, multumesc.

PS: E singura in tara?
Sa zic ca da...si sa-mi sara frunu` n cap ca nu .
Eu stiu ca nu mai are nimeni...da nu asta-i problema, important e ca-mi place mie cum s-a dezvoltat.
Cand am scris atunci de ea nu prea a facut valuri. Am cumparat atunci tot acel transport...acuma e tot al meu si asa va ramane pana ma voi decide sa vand acvariul.
Ulterior nu s-a mai adus din cate stiu.
Eu initial am vazut planta la un ciuciughez...asiatic ceva, care cica mai avea de vanzare. Apoi a aparut ca si-a bulit stocul.
Avea o poza arhicunoscuta pe tot netu` cu Microsorumul rosu...impropriu numit asa, in care tinea o tufa in mana.
Cred ca asta de a crescut la mine e mai mare decat ce avea el atunci...in rest habar nu am.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
 
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com