[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Achzitionare si primii pasi  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
isahori
Junior member
[Avatar]

IP:

Got it. Ai si raspuns deja. ;)

Never ever give-up!
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

M-am uitat si eu la acvariul acela. Vezi ca are latimea mica si iti va parea rau la un moment dat. O sa vrei sa bagi niste plante de fundal mai "voluminoase" si nu o sa ai unde Cauta ceva care sa dea profunzime, sa poti baga un lemn, o buturuga, o piatra - altfel se vede.

Totusi - nu crezi ca iesi mai ieftin daca iei sticla si te ajuta cineva sa-l lipesti? Multi de aici asa au facut si au niste bazine...de-l intrec pe Amano, zau asa.

Oricum, nu te grabi. Oferte vor aparea.
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Subscriu la ceea ce spune Dolly. Plus ca o data umplut cu apa acvariul va pare mult mai ingust decat este in realitate.
Un pic offtopic ... Dolly nu cumva la Reef se fac si bazine la comanda ?

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

kmol wrote:
Un pic offtopic ... Dolly nu cumva la Reef se fac si bazine la comanda ?

Sincer, nu stiu. Dar merita intrebat.
isahori
Junior member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:M-am uitat si eu la acvariul acela. Vezi ca are latimea mica si iti va parea rau la un moment dat. O sa vrei sa bagi niste plante de fundal mai "voluminoase" si nu o sa ai unde Cauta ceva care sa dea profunzime, sa poti baga un lemn, o buturuga, o piatra - altfel se vede.

Totusi - nu crezi ca iesi mai ieftin daca iei sticla si te ajuta cineva sa-l lipesti? Multi de aici asa au facut si au niste bazine...de-l intrec pe Amano, zau asa.

Oricum, nu te grabi. Oferte vor aparea.

Nu ma grabesc si sa stii ca m-ai pus pe ganduri in ceea ce priveste latimea! Ai foarte mare dreptate.
Nu stiu, o sa mai rasfoiesc netul putin sa vad poate fac ceva la comanda sau cu ajutorul cuiva, desi eu nu stiu ce as putea face mai mult decat sa tin de sticla sau dau siliconul de jos sau poate chiar sa incurc. ) M-am mai gandit la asta, dar m-a dezamagit pretul capacelor (nu ca cel al accesoriilor m-ar fi incantat). Rcunosc ca m-am uitat numai la cle care imi placeu cu adevarat.

Orice sfat de genul asta sau alte idei sunt binevenite!

Never ever give-up!
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Si capacul se poate face de catre cineva priceput. Sau poti opta pt un bazin open-top caruia sa ii atasezi niste lampi si ai scapat de o grija. Singura conditie va fi sa nu tii pesti cu tendinte sinucigase - care sa aiba prostul obicei sa sara din bazin. In rest, sa stii ca arata chiar bine. Si poti sa pui si niste crengi/craci care sa iasa afara din acvariu, ceea ce va fi de mare efect si "la moda", ca sa zic asa.
isahori
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu cred ca vreu fara capac. Stiu cat de placut arata, dar nu de aceeasi parere e si sotia. Eu sunt nascut in Delta, la Tulcea... si imi place natura in mai toate formele ei, dar mai ales ...apa si cam tot ce tine frumos de aceasta, deci ce spui e cum nu se poate mai placut, dar incerc sa tin cont si de doleanta sotiei. Nu prea as vrea ceva artizanal pentru ca am o fetita de 3 ani si parca cele gata facute prin magazine par a fi mai "safe".

Uf, ce belea imi iau eu pe cap cu acvariul; asta, nici nu pot sa dorm noaptea. Ma duc sa mai dau o tura prin magazinele virtuale!

Never ever give-up!
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Isahori, bafta, o sa tot treci prin nopti nedormite. Asa e cu pasiunile, ca si cu fetele (n.a. sotia&fetita) nu te lasa si nu poti sa le lasi Trebuie sa le impacam cu maaare grija pe toate.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
isahori
Junior member
[Avatar]

IP:

Dap,... si m-am trezit cu un acvariu facut cadou mie de la sotie. Nu spun ca nu sunt bucuros, dar as fi preferat sa-l aleg eu (sper sa nu afle ce zic aici!) ) Avand in vedere ca totusi suntem limitati de spatiu a ales unul de 60 de litri Hailea F60 (parca!) de 60/30/40 aproximativ. E dragut si cred ca e cam ce-mi doream eu initial, inainte de a intra pe forum. Si spun asta pentru ca cine intra aici invata multe lucruri, dar parca ii este si inoculata ideea unui acvariu mai mare.

Deocamdata l-am pus la ciclat. Am facut-o cu ajutorul unui amic mai "experimentat"... Am pus ghilimelele pentru pur si simplu m-a enervat cand am aranjat un substrat special pentru plante luat de prin Hornbach si care, dupa ce am adaugat apa s-a deranjat atat de tare (desi a fost pus cu o protectie de ciolofan si un furtun) ca pur si simplu aspectul e dezamagitor. O apa fooooaaarte tulbure. Si i-am spus sa-l spalam, dar cica nu "ca spalam" nush ce chestii organice care asa si pe dincolo". Stiu ca nici eu nu am rabdare, dar....
Eh, probabil ca o sa tot revin pe topicul asta cu intrebari si desigur ca voi urmari cam orice topic nou precum si pe cele vechi sa vad ce ma ajuta pentru inceput.

Never ever give-up!
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai nu ne zici si noua despre ce substrat era vorba ? Ca poate totusi chiar nu trebuia spalat deloc...
isahori wrote:dar parca ii este si inoculata ideea unui acvariu mai mare

Neaaaah ... cine? noi?. Fi pe pace, dupa vreo doua luni de stat pe aici ai sa incepi sa visezi la acvarii din ce in ce mari ).

This message was edited 1 time. Last update was at 07/10/2010 15:30:05

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
isahori
Junior member
[Avatar]

IP:

) Pai, tocmai din cauza asta cred ca l-a cumparat, ca sa nu vin cu cine stie ce monstru acasa, mai ales ca am antecedente...

Nu stiu ce substrat este, cand ajung acasa, ma uit pe punga si va spun. Ar fi super sa aflu si parerea voastra. Deocamdata e cert ca apa tot tulbure este, dar tulbure ra,u culoare de pamant care si-a mai revenit fata de ieri, dar altfel nu vad bine nici nisipul de pe fund cu exceptia celui de langa geam... Daca si maine va fi asa, fac eu singur setup-ul asa cum cred eu ca e mai bine si... gata.

Never ever give-up!
isahori
Junior member
[Avatar]

IP:

Apa s-a limpezit cat de cat. Fac ciclarea si din ce-am citit pe aici, apa usor alba (laptoasa) e normala in perioada asta. In schimb am doua intrebari:

1. iluminarea, inafara de cele aprox. 13 ore pe zi, cand ar trebui intrerupta in timpul zilei, pe ce perioada si este asta un lucru absolut necesar?

2. apa se schimba partial in timpul ciclarii?

Never ever give-up!
Araldq
Senior member
[Avatar]

IP:

1. Iluminare: intre 10 si 14 ore pe zi (noaptea doarme toata lumea de obicei).
2. da, se fac schimburi de apa.

Be what you will, You are destiny!
[Email] [Yahoo!]
pajeroking
Junior member
[Avatar]

IP:

Am si eu o intrebare nerostita pana acu:poze nu pui?

Filmul e o arta, zic unii; e industrie, ii contrazic altii.Nici una, nici alta!Vreti neaparat sa stiti ce e? Ei bine, ascultati-ma pe mine! E un mister! (Jean Luc Godard)
[Email] [Yahoo!]
isahori
Junior member
[Avatar]

IP:

Cu un acvariu la ciclat doar? Nu am pesti inca... Insa in curand voi pune! ;)

Never ever give-up!
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Isahori, ca sa il parafrazez pe marele faraon, PUNE pozele alea sa vedem ce ai acolo !!! Pe bune acum, rele bune, pozele spun totul, chiar daca nu sunt facute cu mari aparate profi de mii de euro, macar isi face omul o idee... Parerea mea, buna sau rea.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
pajeroking
Junior member
[Avatar]

IP:

marele faraon deja e divinitate

Filmul e o arta, zic unii; e industrie, ii contrazic altii.Nici una, nici alta!Vreti neaparat sa stiti ce e? Ei bine, ascultati-ma pe mine! E un mister! (Jean Luc Godard)
[Email] [Yahoo!]
isahori
Junior member
[Avatar]

IP:

Asta seara am plecat de acasa pentru vreo 3 zile, dar promit ca la intoarcere pun si poze. Uitandu-ma la acvariile voastre, parca mi-e si jena cu ce am eu.
Cirotariu, esti tare dom'le. Ti-ai aranjat un acvariu super. Cred ca o sa ma inspir si eu putin in ceea ce priveste decorarea lui.
Stiu ca sunt stupid, dar sotia mi-a pus o intrebare la care abia am inchegat un raspuns azi. In timp ce schimbam din apa, cam 20%, am fost intrebat daca atunci cand vom avea pesti, acestia trebuie scosi in timpul schimbului partial de apa.... Si ma credeti sau nu, nu am stiut ce sa spun... Ma ajutati?

Never ever give-up!
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu scoti pestii din acvariu la schimbul de apa. Doar aspiri substratul daca este nevoie daca nu ... nu

[Email]
isahori
Junior member
[Avatar]

IP:

Daca apa a inceput sa fie curata, clara si avand in vedere ca am folosit colonii de bacterii pentru ciclat (nu ma injurati, va rog!) si a trecut o saptamana de cand am lasat acvariul la ciclat, inseamna ca as putea adauga macar doi corydoras si pe urma macar doi, trei guppy?
Sotia si fetita deja nu mai au rabdare si sincer... nici eu. Poate pe poimaine le-as face o surpriza in privinta asta...

Never ever give-up!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: