[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Imi fac singur acvariu...  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
antemiu
Junior member
[Avatar]

IP:

kmol wrote:antemiu am sa te contrazic aici, plantelor nu le pasa asa de tare de cantitatea de lumina pe cat le pasa de spectrul luminii. Clorofilele isi face treaba in anumite plaje ale spectrului. Incearca sa cresti aceleasi plante cu un neon de bucatarie si unul special (de aceiasi putere), bineinteles oferindu-le fertilizant si CO2. Unde crezi ca vor fi plante mai dezvoltate si mai sanatoase ?

aha... am mai citit putin si m-am hotarat sa trec la neoane...

O sa fac o combinatie de tld 830 si osram fluora.
Am sa iau de 18W pt ca doar astea imi incap in capac... Pt ~110l cate bucati imi trebuie?

This message was edited 2 times. Last update was at 11/11/2010 18:58:21

[Email] [Yahoo!]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

majoritatea producatorilor ofera tuburi a caror caracteristica principala sunt watti, nu lumeni. de aceea lumea acvaristilor pleaca in primul rind de la watti in alegerea sistemului de iluminare, desi cum ai spus si tu, lumenii, spectrul, temperatura de culoare sunt mai importante. daca o sa ai plante pretentioase, fertilizare si co2 iti recomand un raport de 1w/1l

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Sunt si eu de acesi pare cu colegii, important numarul de watti dar sa nu uitam si de spectru etc

fostul user ozy
[WWW]
antemiu
Junior member
[Avatar]

IP:

Cu lumina am rezolvat-o, 4 x 18W -> 2 x philips aquarelle (pt ca n-am gasit osram fluora) si 2 philips tld 830 ... sper sa fie ok.

M-am gandit si ce pesti sa zburde prin acvariu...

Vreo ... 6 Tetrazona, 4 Conchonius si 2 Convict cichlid ... si poate vreo 2 Otocinclus affinis ... cifrele sunt orientative

Am avut cand eram copil combinatia asta si daca-mi aduc aminte bine convietuiau fara probleme...

astept sfaturi/opinii...

This message was edited 1 time. Last update was at 12/11/2010 17:36:34

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Am o vaga banuiala ca ciclidele vor fi destul de "incantate" de plante .... nu ar fi rau sa mai faci niste sapaturi, poate ma insel .... Si vis-a-vis de agresivitatea ciclidelor iarasi te-as sfatui sa mai astepti pareri. Plus de asta vezi ca cea mai mare parte din ciclide vor sapa in substrat, iar daca ai substrat fertilizant gen Aquabasis sau Florapol te vei trezi cu o mlastina in acvariu.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
antemiu
Junior member
[Avatar]

IP:

Buuun... am facut bomba co2 ca la carte, exact dupa reteta lui dalles parca (cea cu gelatina) ... preparare dupa indicatiile date... si acum problema...

am facut cantitatea pt 2l intr-un pet de 5 ... are jumate de ora si... inca nimic.... intrebarea mea e:

In cat timp incepe sa produca co2 de la preparare ??? ca numaratoru meu de bule e pe stop, adica nu numara nimic deocamdata...

Sper ca nu sunt prea insistent cu intrebariile dar, daca ma apuc sa caut informatia dorita in zecile de topicuri si sutele de pagini ar fi comparativ cu ... ac+car+fan....

This message was edited 1 time. Last update was at 14/11/2010 20:21:29

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai gandeste-te ca gelatina aceea este de la frigider, iar la temperaturi scazute activitatea biologica a drojdiei este foarte redusa. Daca peste cateva ore cand totusi cele doua straturi ar avea cam aceiasi temperatura verifica daca nu cumva ai scapari de gaz. Eventual poti pune sticla in apropierea unei surse de caldura gen calorifer sau o poti scufunda intr-un vas cu apa calduta (CALDUTA nu fierbinte pentru ca altfel topesti gelatina si e pacat de munca ta)

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
antemiu
Junior member
[Avatar]

IP:

Gata, functioneaza bomba o bula la 2-3 sec dar... brusc s-au decolorat pestii. tetrazona si sae nu mai au nici o dunga...
Nu stau la suprafata sa "respire"... deci nush daca-i de la co2

Momentan am intrerupt "tratamentul" cu co2 pana ma dumiresc care-i cauza...

De introdus i-am introdus in ~30 de min ... exact ca la carte, sunt vioi doar ca unu dintre ei s-a separat de grup si sta mai retras ...

Apa e in parametrii, deja m-am saturat cate teste i-am facut....din ce arata sablonul testului Kh-ul este cam mare dar n-am nici cea mai vaga idee cum il pot ajusta...

NO3 - 3
NO2 - 1
GH - 16
KH - 13
ph - 7.6
cl - 0

Care sa fie cauza decolorarii!??!?!

This message was edited 2 times. Last update was at 15/11/2010 01:06:07

[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

antemiu wrote:

NO3 - 3 Inca nu e ciclat acvariul
NO2 - 1 Inca nu e ciclat acvariul
GH - 16 foarte mare
KH - 13 foarte mare
ph - 7.6 foarte mare
cl - 0 OK

Care sa fie cauza decolorarii!??!?!
Stresul de ph cauzat in urma dizolvarii co2-ul in apa
Remedii: fa acest schimb de co2 treptat si mult mai lent. poti la fel de bine sa lasi lucrurile cum sunt, doar sa urmaresti ph-ul. in maxim 1 zi pestii vor reveni la normal

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: