[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Casuta lui Jimbo  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu prea inteleg ce vrei sa faci cu filtrul acela dar scoate carbunele si indeasa acolo un burete in lc - singura chestie la care trebuie sa fii atent e nu cumva buretele sa fie moale sau sa fie usor de tras catre elicea filtrului (am patit-o sinu intelegeam ce se aude, pusesem un soi de perlon deasupra la buretele gros, dar filtrul fiind foarte mic nu avea site samd - asa ca se proptea putin si in elice.
Am mutat perlonul pe lateral si aia e.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

viulian wrote:Nu prea inteleg ce vrei sa faci cu filtrul acela dar scoate carbunele si indeasa acolo un burete in lc - singura chestie la care trebuie sa fii atent e nu cumva buretele sa fie moale sau sa fie usor de tras catre elicea filtrului (am patit-o sinu intelegeam ce se aude, pusesem un soi de perlon deasupra la buretele gros, dar filtrul fiind foarte mic nu avea site samd - asa ca se proptea putin si in elice.
Am mutat perlonul pe lateral si aia e.

Pai asta am facut,pompa nu este in halul asta de puternica + ca buretele este destul de strasnic pentru ca m-am gandit si eu la posibilitatea asta.Oricum multumesc de sfat .

This message was edited 1 time. Last update was at 20/03/2012 22:47:40

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Buretele e material filtrant mecanic, adica retine impuritati. Fiind asa grosier, nu e tocmai cel mai propice mediu pt ancorarea bacteriilor. Va contine si bacterii, dar nu cat un material filtrant biologic special facut pt asa ceva.
Eu as pune doar o bucata de burete care sa mai domoleasca un pic jetul si sa retina impuritati mari si in rest niste bile de substrat pro eheim. Apropos si acum tot prea mic mi se pare debitul

Eu te sfatuisem sa iei un hang on, caci incape mai mult material in el, dar de acum asta e.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu am gasit un hang-on si chiar daca era nu as fi avut bani de el.Oricum urmatoarea achizitie asta ar fi.Nu stii cumva la ArcaPet are Bile de substrat?
Si inca o intrebare : stiu ca este usor de domesticit [sa iti manance din mana etc.].Daca a reusit cineva sa imi spuna si mie ce si cum trebuie facut?Momentan se sperie cand bag degetul in acvariu si ii dau mancare,sa continui asa pana se va obisnui?

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu te sfatuiec sincer sa nu iti tot bagi degetele prin acvariu numai de dragul de al hrani, poti sa contaminezi apa si la volumul asta poti creea probleme pestelui. Betta nu sunt sfiosi de felul lor si o sa vina ei singuri dupa mancare. Eu folosesc o penseta mica cu care prind larvele si o tin deasupra apei, doar o treime din larva intra in apa. Imi place sa ma joc un pic cu el si sa il fac sa munceasca pentru fiecare larva(cam 2-3 pe zi primeste cand are larve in meniu).

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna observatie,dar ma spal foarte des pe maini,sunt cam "Freak" in privinta asta .Am sa incetez cu hranirea din mana,la o adica are acus doar o saptamana de cand e aici,are timp sa se acomodeze.Eu vreau sa ii cumpar niste tubifex din piata [la astfel de larve te referi tu?daca nu de care ii dai?] pentru ca vreau sa ii fac asa un meniu mai diversificat,intr-o zi ceva in alta altceva .

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu ii dau larve rosii congelate. Sunt sub forma de cuburi, pe care le pun in apa la temperatura camerei si le las 10-15 min sa se dezghete apoi hranesc pestele, 2-3 larve pe zi. Ii mai dau si artemia congelata si un fel de creveciori tot congelati. Ultimii sunt destul de mari si primeste doar cate unu la o masa. In rest un pic de spirulina si granule. Am si tubifex uscat, manca si de ala, dar nu prea ii place. Tubifex viu eu nu m-as risca sa ii dau, am citit pe forum ca poti sa introduci tot felul de parazitii sau boli, eu unul prefer sa nu risc.

Ai un bettan de milioane!!! Sa te bucuri cat mai mult de compania lui. Al meu isi are domeniul pe un corp de mobilier cu roti undeva pe la langa patul meu si ma uit in fiecare seara cum isi desfasoara activitatea, dar de la distanta sa nu creada cai dau de mancare. Sunt tare simpatici acesti pesti. Vreo 2-3 ore cand imi ajunge un dram de lumina in camera dimineata, cred ca isi vede propria imagine intr-un colt din acvariu, pentru ca se tot zbureste acolo.

[Yahoo!] [MSN]
stefanp
Moderator

IP:

Eheim substrat pro gasesti la zoomania, cutie de 250 grame la 30 si ceva sau 30 de lei. La arcapet nu stiu daca are. Intra pe arcapet.ro si suna la nr de telefon de acolo.

Referitor la mancatul din mana, o va face, dar dupa ce se obisnuieste cu tine. Si al meu primele 2-3 saptamani a fost mai fricos, acum ma musca de deget ceva de speriat cand ii dau larve
Gasesti la zoomania, de la tetra, se cheama Tetra Delica Bloodworms. Al meu haleste grozav de bine asa ceva. In rest ii mai dau Hikari pentru betta si sera bettagran (astea le gasesti si la arcapet).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pt aprecieri,la mine se zburleste toata ziua la pestii din acvariul de langa.Mai sta chill pe nisip ca momentan nu are plante in care sa stea.Este pozitionat langa birou si sunt tot timpul langa el,numai cand ma apropii prea tare de acvariu se zburleste oleaca la mine .Ii mentin temperatura la 27 de grade pt ca am auzit ca asa isi dezvolta coloritul mai frumos si urmeaza un upgrade la setup cu niste pietre de munte,cel mai probabil dupa acest week-end.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

E prea mare temperatura aia, doar daca nu ai in plan sa il si inmultesti. Eu zic ca 25 de grade e suficient ca pestele sa se simta bine. Coloritul frumos il capata si de la mancarea de calitate, stefan ti-a enumerat cateva marci foarte bune. La 25 de grade traieste mai mult si te poti bucura mai mult timp de el.

[Yahoo!] [MSN]
stefanp
Moderator

IP:

Tot la 25 de grade il tin si eu pe Grigore si pare sa ii convina.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Am sa ii scad temperatura,de fapt incalzitorul este setat la 26 de grade dar se ridica.Probabil si din cauza temperaturii din camera.Cat despre mancare,am sa caut pe la pet-shop-uri sa vad de niste larve ca mananca el fulgi dar nu sunt chiar asa de recomandati.Cand l-am luat din animax vanzatorul tot fulgi imi recomanda la 10 lei o punguta mica,dar eu stiu ca betta nu se tine doar cu fulgi.
Ce mancatori de alge/sanitari imi puteti recomanda?Ca are cazuta ceva mancare pe jos.Daca nu ii vine direct la bot nu se oboseste sa se duca sa o manance,nu e multa dar umpic azi umpic maine tot se aduna.Nu vreau decat 1 si mai mic ca dimensiuni.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

De aceea trebuie sa ai granule speciale pentru betta ca alea stau la suprafata nu se scufunda decat dupa ce se inmoaie, adica dupa vreo 2-3 minute.
Ca si meniu mai conteaza si cum e invatat deja pestele si cum si-a format gusturile. Eu am incercat cu al meu mai multe dar nu vrea altceva in afara de Hikari si Ocean Nutrition, asa ca eu il tin doar pe granule, daca doar astea ii plac.

Temperatura 25, max 26. Ia un termometru bun si urmareste temperatura in apa, nu pe cat e setat incalzitorul caci sunt diferente intre ce e reglat si ce e real, fiind un mediu influentabil din exterior. Iarna e posibil sa ai temperaturi in apa mai mici decat reglate, vara invers.

Ca si sanitari de substrat, din categoria easy cred ca cei mai recomandati sunt coridoras (panda, albinos, paleatus, etc.)... dar daca ii bagi in cei 8 litri (parca atat e acvariul tau?) atunci deja il suprapopulezi si va trebui sa faci schimburi mai dese de apa, nu doar saptamanal. Eventual nistre creveti... numai sa nu ii vada bettanul ca pe mancare, in loc de vecini.

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

La creveti ma gandeam si eu dar trebuie sa il mai plantez.Temperatura acum este de 25-26 grade si iarna cred ca nu necesita deloc incalzitor fiindca este caldura din plin in casa.Acum in perioada aceasta are nevoie primavara si toamna cand se intrerupe caldura de la CET si e frig in casa.Momentan vad ca e multumit cu fulgi,il hranesc o data pe zi asa un varf de deget.Am sa incerc si cu granule pt betta [plic galben cu un betta rosu pe el].S-a mai obisnuit cu prezenta mea continua aici,cum plec din camera sta pe nisip,iar cand vin incepe sa se agite pe langa sticla.In schimb nu stiu ce varsta are,daca cineva mai priceput/experimentat stie sa zica macar aproximativ asa din poze sa am habar.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Varsta exacta nu ti-o poate zice nimeni, dar pare un mascul adult, in jur de un an zic eu.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/03/2012 23:56:30

[Yahoo!] [MSN]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Am observat ceva ciudat in comportamentul bettanului.Sta asa aproape de nisip si cand am ajuns acum in casa si m-am uitat putin la el parca s-a zbatut asa de cateva ori.Oare ce poate fi?
Acum sta in spatele incalzitorului,este un comportament normal?

This message was edited 1 time. Last update was at 23/03/2012 22:32:20

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

1. Nu mi-ai spus daca ai termometru permanent in acest acvariu si daca urmaresti zilnic temperatura.
2. Ai observat pe corp/inotatoare puncte albe?
3. S-a decolorat (au palit culorile, nu mai au aceasi intensitate) fata de ieri, sau zilele anterioare.
4. Care este ritmul respiratiei cand sta aproape de nisip?

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

1.Termometrul sta tot timpul in acvariul lui,temperatura este 25 grade celsius.
2.Nu prezinta semne de gris.
3.Nu,cel putin nu am observat eu,am sa ma uit mai cu atentie.
4.Pai se duce la suprafata ia aer se mai plimba putin si inapoi pe nisip

I-am facut azi un schimb de apa,pare mai activ,din colorit nu s-a schimbat nimic,este la fel.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/03/2012 10:18:34

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca nu ai avut variatii de temperatura si nu a facut gris, curenti de apa puternici nu ai, nu s-a decolorat (cum se intampla cand nu e adaptat, e stresat, sau intoxicat cu nitriti) atunci nu cred ca mai raman decat trei variante:
1. E plictisit - pune-i zilnic cate 5 min o oglinda
2. Se odihneste pe nisip ca nu are plante pe care sa stea
3. E batran, are mai mult de 1 an, se apropie de 2...

[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am dat tarziu o privire aici.
Ai curent prea mare in acvariu, e clar.
Betta sta de obicei sus - prefera sub nivelul apei; daca e stressat, se ascunde; daca e obosit, sta pe plante samd (ma rog, sta pe plante si din cand in cand);
Dar daca sta doar pe plante / nisip si pare ca se chinuie ca sa ajunga pana sus la nivelul apei sa respire - atunci ai curent prea mare in acvariu. Incearca sa reduci curentul si mai mult caci altfel ti-l imbolnavesti.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/03/2012 11:15:30

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: