[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme priza programabila  XML
Forum Index » Discutii generale
Author Message
Boga
Junior member

Joined: 18/12/2013 06:43:45
Messages: 26
Location: Ontario, Canada
IP:
Offline

viulian wrote:(sincer, daca luam 3 si nu mergea nici una, ma infiintam cu ele la magazin instant - nu stateam sa desfac)


De accord cu tine, numai ca le-am luat de la un un magazin dintr-o zona a orasului pe care nu o frecventam des. Consumam mai mult pe benzina si timp. Asa ca mi-am dedicat timpul in folosul "stiintei". Am fost si curios. Cum adica 3 din 3 sa fie proaste?
DanX
Member
[Avatar]

Joined: 10/09/2013 17:01:06
Messages: 160
Location: Bucuresti - Sect.2
IP:
Offline

Daca mai intereseaza pe cineva topicul, respectiv 'problema' :

Acum 3 luni am luat si eu o priza programabila electronica, de la Leroy Merlin ( Chitila ).

La inceput, o gaseam noaptea aprinsa dupa capul ei. Insa m-am uitat mai atent, si in afara de programul setat de mine, mai erau deschise inca 2 programe (din cele 20 ), probabil cand au verificat priza cei de la fabrica. Nu aveau programata vre-o ora anume, dar erau prezente ca si deschise. Le-am sters, si de-atunci nu mai am probleme, priza merge ireprosabil.

P.S. - nici macar n-a fost scumpa, undeva pana in 30 Ron.
[Thumb - 2.JPG]

[Thumb - 4.JPG]

[Thumb - 1.JPG]

[Thumb - 3.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 22/01/2014 14:32:15


http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/26601.page
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Mi-am luat si eu cateva prize din modelul asta, tot de vreo 2-3 luni.

Merg bine deocamdata, insa ramane de vazut peste un an/doi. Ce pot sa spun acum e ca nu raman in urma, precum cele de mai sus (din poza de pe prima pagina). Raman in urma in sensul ca daca eu o programez sa porneasca la ora 19 si sa se inchida la 23, dupa vreo luna de functionare porneste la 18:50 si se inchide la 22:50 (scade in timp, cu cate un minut, si inca un minut si tot asa). Si trebuie reprogramata ora (nu programul).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
sorinnico
Member
[Avatar]

Joined: 17/02/2012 23:52:28
Messages: 226
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Aceste prize nu mai functioneaza in momentul cand nu mai e buna bateria de back-up. Atunci nu mai afiseaza nimic si e blocata pe modul oprit.
Trebuie desfacuta si inlocuita bateria care este de 1.5V NiMh sau 2V NiMh si dupa asta va functiona ca noua.
Bateria nu este plug&play ci este cositorita pe placuta.

Succes!
[Yahoo!]
Liv
Ultrahigh member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 2107
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Offline

Desi topicul e vechi poate sa fie interesant pt. multi.

Dupa ce am citit si topicul asta (in urma cu un aprox. 9 luni) m-am decis sa iau prize programatoare mecanice. De pe la alte cunotiinte am aflat ca cele electronice au si la ora actuala cam acelelasi probleme. Sint si unele modele care functioneaza fara probleme, dar la preturi mult mai mari.

3 bucati Strohm SM-TG-3 (12 lei bucata) de la Bricodepot Pantelimon. La 29 lei erau si electronice. Una defecta (nu pornea decit daca apasai pe carcasa - au shimbat-o a 2-a zi fara comentarii in 5 minute. Ramine putin in urma, asa cum a zis si stefanp, se corecteaza in citeva secunde la 6-7 luni daca e nevoie - probabil frecventa retelei de 220Vca e ceva mai mica de 50Hz.


Nu e mare lucru sa schimbi acumulatorul la cele electronice, dar mai trebuie un ciocan de lipit, indeminare la surubareala si sa gasesti acumulatorul pe undeva - in Bucuresti probabil ca se gaseste, dar prin tara mai greu.

E mai ieftin sa cumpar inca 1-2 mecanice, sa le testez si sa le pastrez pina cind cade una. Mai ieftin ce inseamna - desfacut priza, vazut modelul de acumulator, cautat, cumparat, lipit si montat la loc. 3-4 ore pierdute (inclusiv drumurile) si 6-9 lei la RATB. Doar timpul pierdut e mai scump decit priza de 29 lei.

Ar merita daca ar trebui programe mai complexe, doar ca intre timp au aparut microcontrolere.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
sorinnico
Member
[Avatar]

Joined: 17/02/2012 23:52:28
Messages: 226
Location: Bucuresti
IP:
Offline

De mentionat ca nu este acumulator ci baterie. De exemplu chiar acum 1 ora am facut o proba la o priza electronica well. Am dezlipit bateria veche, am lipit 2 fire pe care le-am scos afara din priza la care am conectat 1 baterie tip AAA de 1.5v. Functioneaza fara probleme. Pana acum am crezut ca e priza defecta.
Intradevar iti trebuie un ciocan de lipit dar ma gandesc ca multi dintre noi confectioneaza lampi diy si alte acareturi, se descurca ei sa puna o baterie.

Edit: eu unul sunt contra celor mecanice pentru ca daca s-a oprit curentul s-a decalat si priza

This message was edited 1 time. Last update was at 09/10/2016 11:52:08

[Yahoo!]
Liv
Ultrahigh member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 2107
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Offline

Se folosesc ambele variante - acumulator sau baterie.
Difera circuitele de incarcare. Nu esti primul care a patit asa ceva.

Si daca se decaleaza care e problema? Programul se reia exact asa cum a fost gindit - pe 24 ore. Curentul la mine s-a intrerupt de citeva ori. In afara de o intrerupere de 4 ore (din cauza unei inundatii de la vecini) nu am intervenit la prize decit cind s-a schimbat ora.

Cred ca e mai rapid sa inlocuiesc o priza mecanica decit sa schimb o baterie/acumulator lipit.

Cam 1/3 pina la 1/2 din noi (de aici) au ceva pretentii la surubareala/lipit fire. Marea majoritate a incepatorilor nu reusesc sa "vada" o baterie/acumulator intr-o priza programabila. De schimbat nici nu se mai pune problema.

De fapt nu asta e interesant, ci care prize programabile rezista mai bine in timp.

Care aveti mecanice si care aveti electronice?
De cit timp functioneaza?

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
sorinnico
Member
[Avatar]

Joined: 17/02/2012 23:52:28
Messages: 226
Location: Bucuresti
IP:
Offline

E mai rapid sa schimbi o priza mecanica decat sa inlocuiesti o baterie la una electronica dar poti sa programezi una mecanica la interval de 1 minut? Nu prea poti. Cel putin nu cu alea de 10 lei. Postarea mea se adreseaza celor care vor si se simt in stare sa faca treaba asta. Esti liber sa folosesti in continuare mecanice daca pe alea le preferi. Eu unul voi folosi electronice.
[Yahoo!]
Liv
Ultrahigh member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 2107
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Offline

In momentul de fata nu prea vad la ce ar folosi programarea iluminarii la intervale de 1 minut. 3 canale programabile la intervale de 15 minute imi par suficiente. Primul pornit/oprit pentru simulare rasarit/apus cu alb cald, inca unul pt. iluminat general si al 3-lea pentru perioada in care plantele ar trebui sa acumuleze nutrienti.

Dar cum vreau sa mai introduc albatru si rosu cred ca ar trebui sa trec la microcontroler.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
sorinnico
Member
[Avatar]

Joined: 17/02/2012 23:52:28
Messages: 226
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Intradevar la partea de iluminat nu trebuie. Mai sunt si alte intrebuintari ale prizelor programabile la un acvariu, nu numai pentru iluminat.
De exemplu eu folosesc intervale de 1 minut, de trei ori pe zi, pentru sistemul ATO. Daca as tine sistemul in permanenta alimentat, datorita pompei de valuri plutitorul are o miscare continua sus-jos, actionand la randul lui si releul si pompa. In felul asta protejez si pompa de ATO iar in cazul in care raman fara apa in vas nu va merge in gol mai mult de 1 minut. Totodata daca apare o problema si sa zicem se blocheaza sistemul ATO sau vreun plutitor pe deschis nu risc sa ma trezesc cu apa in casa.
[Yahoo!]
Liv
Ultrahigh member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 2107
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Offline

Nu ma uitasem la ATO. Vad ca s-ar preta si la schimburi automate de apa (de fapt vad ca pentru asta este) - daca senzorii functioneaza si in apa dulce.

Am retinut ideea.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 12936
Location: Bucuresti/Bruxelles
IP:
Offline

Senzorii sunt niste chestii care plutesc, asemanatori cu plutitorul de la bazinul wc.
Eu am senzori in sump (apa sarata) si in bazinul de colectare apa osmoza. Sa pui ATO pe priza programabila e o idee foarte buna, asa am procedat si eu dupa ce mi-am luat-o de 2 ori din pricina senzorilor intepeniti.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
ddg2004
Unripe member

Joined: 15/10/2016 23:53:32
Messages: 1
IP:
Offline

Pentru reparatie prize se desface cu grija abtibidul de pe spate se scoate capacul la acumulatori se pun ori 2 acumulatori de 80mHa sau mai bine 2 baterii ag13 cu conditia sa nu uitam sa le mai si schimbam se pune la loc capacul se fixeaza cu 2 suruburi de 2 mm si circa 10mm lungime si aveti o priza pe viata daca nu depasiti sarcina maxima de 3500w!
 
Forum Index » Discutii generale
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com