Consuma , dar in etapa a doua a vietii lor .....daca ajung pana acolo.
La un moment dat, trec printr-o transformare, o metamorfoza cand din larve se transforma in mini-clowni. Etapa se numeste "META" .
Apoi pot sa inceapa sa pape si BBS, artemia proaspat eclozata,
Deocamdata, le trebuie doar rotiferi care sunt cam de trei ori mai mici ca artemia. Orice alta varianta a fost incercata de foarte multe persoane si NICIUNA , dar niciuna inafara de rotiferi nu a dat roade.
De aceea ma agit cu rotiferii si sunt cam suparat , caci cultura inca nu e stabila. Abia are doua zile si de azi ar trebui sa incep sa-i hranesc.
In rest, multumesc pentru incurajari , dar dupa cum spuneam, ponta asta (ca si Ponta "alalalt") este compromisa.
Nu prea multe......sau mai bine spus nu prea multi. Rotiferi nu am avut decat foarte putini....atat cat puteam strange de pe o zi pe alta. Drept urmare azi mai sunt cam 8 pui ramasi...din 150 .
Sper ca tura urmatoare sa fiu pregatit. Nasol ca inca nu au depus, dar mai astept, ca oricum alta varianta nu am !
This message was edited 1 time. Last update was at 02/03/2014 21:41:37
Au mai ramas 8 doar....dar e bine deocamdata, avand in vedere ca rotiferii au fost foarte putini.
Astpt o noua depunere, dar vad ca intarzie.
Acum culeg o data pe zi rotiferii dintr-un bidon si in urmatoarea zi din celalalt bidon.
Se aduna putina cantitate, dar dat fiind faptul ca au mai ramas doar 8 pui , e ok.
Daca depun iar, am sa-i ingras ca pe Hansel si Gretel . Pun si niste poze :
03.03.2014
Un deces inexplicabil. Unul din cei mai dezvoltati a murit subit fara nici un avertisment.
Au mai ramas 7.
Parintii au inceput sa manance mai mult cantitativ , dar inca nici un semn de o noua depunere.
Culturile de phyto si zooplankton sunt ok! Asteptam seria noua de pui.
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
BOK wrote:Pai..... capcana de pui , zisa si CHAD VOSSEN FRY TRAP (ela a perfectat design-ul) se gaseste de vanzare pe blogul lui , dar dupa cum stim cu totii ca suntem mari mesteri DIY se poate face o replica.
A mea a functionat binisor la prima proba, dar pentru tura viitoare am de adus ceva imbunatatiri ..... ideea e ca nu o poti proba 100% pana nu eclozeaza puii. Asa ca am sa aduc imbunatatirile si vedem cam in 2 saptamani.
Pricipiul e simplu si interesant : puii sunt atrasi catre o gura de aspiratie , unde o linie de aer creeaza un jet care directioneaza puii intr-un rezervor de unde pot fi culesi .
Eu am reusit acum doar vreo 10 pui sa adun in rezervor. O sa se vada si pe filmare.
Asta e originalul :
pff eu ii scoteam cu o cuptie de CD-uri (din aia de set de CD-uri blank ), imi construisem o capcana dar eram mai eficient manual. Cu capcana am prins si pui de Lysmata amboinensis Initial nu pricepeam cum dracu de unii pui sunt mai mici
Opream pompele, puneam pe marginea acvariului aproape de locul de eclozare o bricheta cu led si se indreptau spre lumina.
Strangeam peste suta cu metoda manuala, cate 4-5 la o pescuiala
Am reusit sa ii fac mari doar dupa vreo 10 incercari, din care doar la 5-6 am avut rotiferi viabili
Desigur, am reusit CU rotiferi.
Cred ca o mare smecherie e sa schimbi apa dupa ce mananca. Adica des. Si sa ii hranesti des.
Prin ziua 10 unii pot sa manance artemie eclozata de 1 ora (type s).
Apoi e muuult mai simplu.
Sa vezi ce cool arata cand le da prima dunga
Hihihi!
Parintii depun acum o noua tura!! Chiar acum...
Si dupa cata mancare am bagat in ei zilele astea, o sa fie o ponta bogata !
Deci, for the records, pe data de 06.03.2014 au depus din nou.