adrian_d wrote:Salut. Poti sa-mi spui te rog de unde ai luat sistemele de prindere a Pal-ului ca pe la Leroy Merlin le-am aratat si pozele si tot se uitau la mine ca la nebun. Multumesc.
Cum pot fi niste pesti atat de urati si totusi atat de frumosi?
Oscarii aia au niste fete atat de pocite ca mi-e greu sa ma uit la ei. Dar cand privesti intregul ansamblu sunt superbi!
Papagalii, sau ce sunt aia nici mie nu-mi plac( niste severumi nu dadeau mai bine?)
This message was edited 2 times. Last update was at 11/09/2020 15:44:45
Faye wrote:... Papagalii, sau ce sunt aia nici mie nu-mi plac...
Papagalii aia sunt pui de la mine, obtinuti din mascul de Vieja si femela de Labiatus... daca ai lipsit de la lectii atata vreme, ai ramas in urma cu materia.
Bah, sa nu mai radeti de papagalii mei ca..... rad si eu. Aia nascuti cu gura stramba sau mai deformata raman evident in urma ca dezvoltare. Am unul conform 100% restul mai putin.
Oscarii sunt cei mai urati pesti frumosi, PUNCT!
Mno, ca la sugestia mestrului Koala m-am indurat sa fac vo doua poze la papagali. As zice ca cei mari au undeva spre 10 cm si incep sa arate foarte fain. Stiti ca aveam problema ca par ca au capul mic lipit pe un corp mai mare. Astia mari incep sa para mai naturali, le-a crescut si capatana si sunt mai omogeni. .
De multe ori observ cum aia mai mici dau niste rateuri la mancare de toata furmusetea. Cum au concurenta, prind mai greu granule. Cred ca pe langa gura stramba nici nu vad prea bine. Incep sa fiu din ce in ce mai convins de asta. Calu' de dar.... .. nu se cauta la ochi.
Observ la colorit ca incep sa aduca la nuanta, mai ales cand bate soarele, cu taticul Vieja, cred ca in timp o sa fie si mai interesanti.
Intre timp am mai primit inapoi cativa RT din pontele imprastiate prin tara. Pana mea, nu am noroc de ei nici cum. A aparut aceeasi infectie la cap, care mi-a dat batai de cap la toate generatiile. Culmea, aia mari si dominanti sunt primii afectati si nu scapa unul odata infectat. O fi o bacterie in acvariu care ii afecteaza grav doar pe ei avand in vedere ca sunt cu siguranta degenerati, fiind a nu stiu cata generatie din frati. PLM.
Mi-e o lene si sa scot telefonul din buzunar sa filmez.
AM inceput anul prost dpdv acvaristic. A murit femela de Oscar , cred ca a fost eggbound, dadea semne de depunere de cateva luni, timp in care s-a umflat tare de tot si nu reusea sa depuna, desi papila era deja iesita. Initial suspectam o ocluzie, insa a mancat pana cu doua saptamani inainte de deces. In plus umflatura era simetrica pe ambele parti. Avea fix 30 de cm, ceea ce ma face sa cred ca cel mai mare are cam 32-33.
Am mai pierdut un RT tot de la infectia aia la cap care ii bantuie si nu gasesc tratament. Cel mai mare din RT e afectat grav de cateva luni si nu isi revine complet, e drept nici nu da coltul. O zi doua da semne de insanatosire, dupa care regreseaza iar . Imi mentin parerea ca endogamia ii afecteaza grav. Mai nou a mai aparut unul cu semne.
Salut
Cand am prins RT mi a scapat unul care era ff mic si nu s-a vazut .....Ideea e ca a ramas in acvariu si deocamdata nu da nici un semn de boala E de vazut daca e endogamie sau altceva...ar trebui sa apara si pe cel de la mine.....In alta ordine de idei...da , arata spectaculos, bravos!
Multam baieti!
Acu' ce sa zic, eu as tine numai Oscari, da cum intru intr-un pet shop cum mai vad un Green Terror sau un Vieja si nu ma pot abtine .
Thunder, bola apare subit si se manifesta foarte rapid. Paradoxal vad ca cei dominanti sunt mai susceptibili la ea. Din lipsa de alt tratament care sa functioneze, i-am trecut pe toti pe o cura de vitamina C, asta mi-a mai ramas. O fi un HITH mai agresiv. Vad ca la cel mic, afectat in stadiu incipient, pare sa fi functionat. Momentan e videcat. La cel mare vitamina a venit cam tarziu ca nu prea mai manca, insa totusi pare sa isi revina si el cat de cat. Era deja rau cu un ochi afectat iar fata pare mancata de bacteria asta. Asta a trait cel mai mult cu infectia din toti cei pe care i-am avut, de obicei dadeau coltu' in cam 2 saptamani. Asta se lupta de cateva luni cu boala.
In sump mai am vreo 6-8 RT din ce am mai primit. Astia fiind mici i-am pus acolo sa creasca cat de cat sa pot sa ii trec sus.
Vreau sa mai bag ceva creveti in sump ca am prea multi la servici si ma gandesc ca nu dauneaza , un fel de seminte de mac pentru cei mari. Cat stau in sump o sa fie ok, si au ce manca pe acolo zeci de ani.
Salutare!
Am uitat sa va spun de ultimii locatari. Am luat un Synspilum (cred ca e mascul) si un Green Terror. Sunt mici dar incep sa se rotunjeasca. Am inceput sa dau mai mult mancare marunta sa prinda si astia mici. Am mai avut un deces la RT iar in sump mai sunt vreo 5-6 dinre cei pusi la crestere. Vreo 2 trebuie sa ii urc in acvariu ca incep sa ii hartuiasca pe cei mici.
Am inceput un experiment cu ce aveam prin casa si sunt curios cat de bine va, sau nu va, functiona. Am facut un sistem rudimentar de aquaphonics, cu busuioc si iarba. Asta aveam prin casa. Busuiocul are vreo 2 saptamani iar iarba vreo 5 zile.
Sper sa aiba impact macar partial asupra nitratilor, o sa vedem. Iarba creste de la o ora la alta Poza e de ieri, azi nu mai are legatura cu realitatea.
This message was edited 1 time. Last update was at 08/02/2021 09:36:31