[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Stand si acvariu - nelamuriri  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Va salut.
La inceputul lui octombrie doresc sa pornesc un nou proiect cu un nou acvariu. Ceea ce inseamna ca la inceputul lui septembrie ar trebui sa plasez comanda pentru acvariu pentru ca sa aiba destul timp sa se usuce cum trebuie.
Asadar imi raman 2 saptamani sa-mi pun la punct nelamuririle si desi puteam sa mai astept vreo cateva zile pana sa pornesc topicul, ma cam mananca

Nelamuririle sunt in felul urmator:

1. Standul pe care sta acvariul vs greutate

In momentul actual am un acvariu de 80x40x40 din sticla de 6 mm, deci 24 kg sticla + aprox 100 kg apa + 25 kg substrat = aprox 150 kg plus un borcanel mai mic, ma duc pe la 155-160 kg pe care le sustine standul.

Acvariul pe care vreau sa il fac ar fi de 100x50x40 cu sticla de 8mm, deci 42 kg sticla + aprox 170 kg apa + 40 kg substrat = aprox 250-260 kg.

Standul e de fapt un corp de mobila luat din dedeman, facut din pal probabil (sau daca tin minte cand am fost in dedeman anul trecut dupa mobila ca am auzit un termen gen mdf sau ceva de genul...nu ma pricep).
Are urmatoarele dimensiuni: 153 cm lungime (probabil 150 dar nu am tinut eu ruleta drept), 46 cm inaltime (probabil 45, aceeasi poveste cu ruleta), 40 cm latime. E alcatuit din placi de 1.6 cm grosime in felul urmator: doua placi mari, una jos si una sus, orizontale, intre care stau picioarele, 4 la numar, placi intregi cat e latimea corpului.

Pun doua poza ca sa vedeti despre ce e vorba mai bine:

image

image
Ce se vede in spatele corpului e doar o coala subtire de lemn, cat sa acopere spatele. Nu e o placa groasa.

Intrebarea este: Poate sustine aceasta greutate (260 kg) ?

De curiozitate, am facut un mic "test" cu o masuta, parte din acelasi set de mobila, construita din aceleasi placi de 1.6 cm grosime si cred ca si aceeasi inaltime. M-am pus eu cu prietena mea pe marginea masutei, ca sa distribui greutatea cat mai mult posibil doar pe un picior (placa) si m-am zgaltait un pic sa vad daca da semne ca n-ar tine. Si n-au fost probleme. Impreuna facem undeva la 150 si un pic de kg...pe o singura placa. Am mers mai departe si l-am rugat si pe fratemiu cu prietena lui sa se aseze, impreuna cu mine si prietena mea, un total de aprox 300 kg, tot pe marginea mesei, deasupra unei placi si din nou n-au fost probleme (nu ne-am batait la fel de tare caci era cam greu sa ne miscam toti 4 la unison ).
La un moment dat m-am suit eu (vreo 74 kg) in genunchi pe stand, langa acvariu..probabil cea mai proasta idee de testare...insa din fericire n-a parut sa "comenteze" ceva.

Acum, greutatea acvariului ar veni distribuita pe cele 4 placi ale corpului si probabil ceva mai mult pe cele 2 placi din mijloc.

O alta idee ce mi-a venit ar fi urmatoarea: corpul avand 40 cm latime, iar eu vrand sa fac acvariul de 50, va trebui sa pun o bucata de blat de bucatarie de 50 latime sub acvariu, sa nu stea suspendat. Ma gandeam ca la capatul placii care iese inafara corpului sa ii pun vertical in jos o placa pe toata lungimea blatului, adaugand astfel inca un picior structurii.

Cam asta ar fi povestea cu standul, astept sa ma sfatuiti cum credeti ca e mai bine.

De stiut ca nu pot renunta la corpul actual de mobila ca sa fac alt stand. Ori tine asta, ori mai tai din dimensiunile acvariului...ceea ce sper sa nu fie cazul



2. Acvariul

Dimensiunile le-am spus mai sus, 100 cm lungime, 50 latime si 40 inaltime. Sticla de 8 mm ajunge?
Conform theaquatools, ajung la un factor de siguranta 6. Ar necesita intarituri? Ma gandeam ca doua intarituri pe lungimea acvariului nu m-ar deranja atunci cand umblu inauntru, asa ca daca ajuta, le pun. Ar trebui fundul de 10 ?
Ca silicon, aleg dow corning, am inteles ca ar cam fi taticul pe domeniul asta. Evident, nu am sa-l lipesc eu Am vazut cateva pareri bune despre acvarii.biz, daca livreaza in tara, merg pe mana lor. Daca nu, voi apela la un domn din Iasi la care am lipit acvariul pt creveti.
Dupa cum spuneam mai sus, standul e de 40 latime, insa banuiesc ca daca pun o bucata de blat pentru bucatarie de 50 nu vor fi probleme. Din ce am vazut la mine in bucatarie e gros si al naibii de dur.


Multumesc celor care au rabdare sa citeasca tot ce-am scris si va astept cu sfaturi

P.S.: Scuzati-mi acvariul, e o crescatorie de plante pentru viitor proiect.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/08/2012 22:21:52


Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Eu cred ca ar trebui sa tina, dar sa mai asteptam pareri. In cel mai rau caz ii pui niste intarituri,
eventual ii dublezi daca poti cele patru picioare (blaturi) verticale.
Sticla pentru acvariu cred ca este ok de 8, dar eu iti sugerez sa faci fund dublu incastrat, tot din geam
de 8. Si poti sa pui si cele doua intarituri longitudinale.

Sa ai spor!

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 23/12/2010 22:50:32
Messages: 415
Location: Bucuresti
IP:
Offline

stefanp wrote:...
Multumesc celor care au rabdare sa citeasca tot ce-am scris si va astept cu sfaturi

P.S.: Scuzati-mi acvariul, e o crescatorie de plante pentru viitor proiect.


Din ce se vede in poze si din ce zici si tu, ar trebui sa tina, dar nu este bine sa te bazezi doar pe atat, de regula se are in vedere un factor de siguranta mult mai mare, de peste 3 ori. Ca sa stai linistit, ar trebui sa reziste la o incarcatura statica de 500 kg.
Faptul ca este din pal de 1,6 cm este cam nasol, asa fac astia in industria lor de mobila, te fura la calitate. Intr-un depozit de pal-uri, de unde se aprovizioneaza cei care fac mobilier la comanda, nu prea se gasesc foi de pal de 1,6 cm, pentru ca este evitat de meseriasi, este prea subtire (probleme la imbinarile in T), se prefera cel de 1.8 cm.
Ce ai mai putea sa-i faci ar merge si ideea ta cu un blat de bucatarie, in plus, daca in spate ai pfl (adica placaj subtire de 3-4 mm), ar fi bine sa-l inlocuiesti cu o placa de pal. Iar blatul sa-l prinzi cu suruburi de dedesubt, ca sa nu ai gauri pe partea vizibila
La actualul acvariu nu se vede sa fi bagat o foaie de polistiren sub fundul acvariului.

PS: despre dezordinea care se vede te iert pentru ca esti student la medicina si n-ai timp ca ai mult de invatat , dar daca vrei sa insufli si altora treaba asta cu acvaristica gaseste o solutie sa faci putina ordine si in afara acvariului

This message was edited 2 times. Last update was at 15/08/2012 03:11:45


Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
pooops
Member
[Avatar]

Joined: 24/08/2002 13:46:44
Messages: 277
Location: Constanta
IP:
Offline

Eu unul cred ca tine dar e discutabil, nu stim exact calitatea placii din care a fost confectionat asa ca eu i-as pune o intaritura pe partea din mijloc, adica inca un perete vertical dintr-o parte in alta, paralel cu ceilalti doi pereti. In general cel mai solicitat este mijlocul unei placi.
Tu ai facut test, ok, insa uiti un lucru, acvariul o sa stea in pozitia aceea cativa ani, nu cateva minute cat ati stat voi pe acel suport. In timp placa se lasa iar rumegusul (fiindca asa este facul PAl-ul; este rumegus amestecat cu adeziv si presat; MDF-ul are si bucati mai mari prin el, dat tot din deseuri ramase in urma prelucrarii cherestelei) aluneca, slabind si mai mult rezistenta locala. De asemenea, datorita umezelii placa isi va pierde din calitatile mecanice in timp. In cel mai rau caz o sa observi dupa un anumit timp ca se curbeaza placa pe care sta acvariu.
O alta varianta ar fi sa inlocuiesti placa de sus a suportului cu un blat de bucatarie care din punct de vedere mecanic este mult mai rezistent.
De asemenea eu nu as pune acvariul direct pe suport, ci as pune intre el si suport o placa de neopren mai gros, de cauciuc sau polistiren.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/08/2012 07:45:21


Daca totul e minunat inseamna ca esti deja mort!
[Email] [MSN]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Conform testului meu, un picior rezista la 300 kg cel putin. Masa are 4 picioare. Ce-i drept insa, dupa cum zice colegul "pooops", acvariul va sta acolo mult mai mult timp decat am testat eu. Totusi nu pot sa nu ma gandesc ca sumat, cele 4 picioare ar trebui sa tina 1200 kg, iar eu vreau sa pun doar vreo 260 sau sa zicem 300 kg incarcat, desi nu cred ca voi ajunge la greutatea asta. Insa bineinteles ca siguranta primeaza si nu vreau sa ma trezesc la vreun cutremur cu 180 de litri de apa in casa...
Problema e ca nu primesc aprobare de la don'soara sa ma apuc sa desfac si sa refac masa. E parte din toata mobila din camera, cumparata de parintii ei...deci cam nasol pe partea asta...

In loc de coala aia subtire din pfl (da, e din aia de 3-4mm) sa o inlocuiesc cu o coala de pal, ar fi o optiune relativ viabila. Pentru dublat picioarele e mai complicat, pentru ca in spatiul din mijloc vin sertarele, si ar trebui sa le tai ca sa intre dupa ce dublez, iar in cele doua spatii de pe laterele, se vede in poze ca sunt despartite pe orizontala de o alta polita, care din cate imi aduc aminte, e fixata in masa, nu e mobila sa o pot scoate sa o tai. Ma gandeam ca fiecare bucata de pal cu care dublez picioarele sa o tai in doua si sa pun una deasupra politei si una dedesubtul ei. Ce ziceti? (sper ca intelegeti ce vreau sa zic)

Blatul de bucatarie il voi pune de 50 latime si pe toata lungimea mesei. Initial vroiam sa il pun doar cat e acvariului insa cineva mi-a zis sa-l pun cat e masa de lunga, ca sa distribui greutatea pe toate cele 4 picioare. Nu ma pricep, dar as zice ca m-a sfatuit bine. Astfel nu risc sa se curbeze coala de deasupra.

Intre acvariu si masa la momentul asta este pus un pad jbl, dar e negru si de aia probabil nu l-ati observat. Acelasi tip de pad vreau sa pun intre viitorul acvariu si blat si intre blat si mobila, ca sa nu intre apa intre ele.

LE: Bogdan, mersi de intelegere Ce se vede acolo e mai dezordonat pentru ca pozele au fost facute pe fuga inainte sa plec spre mare acum o saptamana si ceva. Plus ca pet-ul ala plus 2 furtunase si pompa de aer nu stau de obicei acolo, e doar improvizatie pt dozatul fertilizantilor cat timp sunt plecat. Iar filtrele nu am unde sa le ascund din pacate, caci dupa cum ati vazut spatiile alea doua laterale din stand sunt despartite de politele alea orizontale astfel incat nu intra filtrele inauntru si sa pot scoate furtunele prin spate... Nah, ma descurc si eu cum pot , oricum cand pozez acvariul nu prind si altceva in cadrul, aici insa a trebuit sa vedeti despre ce e vorba.

LE2: Am desenat foarte prost in paint ce vroiam sa zic cu picioarele dublate.

image

Cate o bucata de pal acolo unde am desenat cu rosu. Si la fel pentru celelalte 2 picioare din extreme.
Bineinteles, cele 2 bucati pe aceeasi linie, una peste alta. In poza am desenat stramb, a nu se intelege ca le pun la distante diferite. Ci lipite de piciorul actual.

This message was edited 3 times. Last update was at 15/08/2012 15:12:45


Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
pooops
Member
[Avatar]

Joined: 24/08/2002 13:46:44
Messages: 277
Location: Constanta
IP:
Offline

Parerea mea e ca nu e nevoie sa dublezi picioarele pe care le ai acuma.
Picioarele sunt supuse la compresiune, si rezista foarte bine cred si la 600kgf nu la 300kgf cat le-ai testat.
Problema era placa de deasupra care e supusa la incovoiere, insa cu siguranta rezista, cel putin pentru inceput vreun an, dupa aia nu stiu ce sa mai zic Cel mai bine lasa-l asa cum este; cand pui acvariul pe suport ai grija sa nu il pui direct ci intre suport si acvariu sa fie pusa o placa de polistiren extrudat sau expandat (ce preferi tu) de 5cm, ca sa fii sigur ca e distribuita uniform greutatea si sunt preluate denivelarile suportului. Dupa aia in timp masori sa vezi cum se deformeaza sau mai bine zis cum creste deformatia placii. E posibil ca aceasta sa fie insesizabila.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/08/2012 15:30:39


Daca totul e minunat inseamna ca esti deja mort!
[Email] [MSN]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Pai daca pun o placa de blat de bucatarie deasupra (ca sa nu las suspendati 10 cm de acvariu), lunga cat toata masa banuiesc ca nu mai exista riscul sa se indoaie placa de deasupra. Blatul de bucatarie mi se pare destul de gros si de dur.

Pad-ul de la jbl nu e destul de bun? L-as pune ca e negru si nu sare in ochi albul cum e la polistiren. Si dupa cum ziceam, un pad intre acvariu si blat si inca unul intre blat si masa.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 2472
Location: pitesti
IP:
Offline

Toate bune si frumoase, cred ca nu o sa ai probleme daca pui un blat de bucatarie din cap in cap, doar sa schimbi placajul acela. Daca o sa fie ceva in neregula o sa-ti dai repede seama dupa cum vor merge sertarele. Insa eu altceva nu inteleg, de ce doar 40cm inaltime? dupa ce o sa pui substratul, o sa mai ramana cam 30, mai lasi vreo 2 pana la suprafata si ramai cu nimic (Parerea mea), mai ales ca vrei plante. Ar fi bine sa te gandesti si la o varianata de 100/55-60/50-55 L,l,h.
[ICQ]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Sa inteleg ca o placa de pal in spate in locul pfl-ului ar cam fi obligatorie? Mi-ar fi mai usor sa dublez picioarele, cu cate o bucata deasupra politei si una dedesubt.

Sertarele si acum fac figuri, cel de jos e lasat un pic insa nu cred ca e de la greutate, caci daca il ridic eu intra lejer. Cred ca siniile alea sunt aiurea, caci am vazut problema asta si pe la alte dulapuri si sertare din casa (gen mobila din dormitor). S-au lasat dupa ce a fost montata, chiar daca n-au greutati puse pe ele...

Referitor la acvariu, am zis doar 40 tocmai ca mi-e frica de greutatea asupra mesei. Am zis ca de bine de rau sunt obisnuit cu cei 40 de cm inaltime, cum am si acum, insa mai bine as adauga 10 cm la latimea acvariului, cred ca m-ar ajuta mai mult pentru organizarea peisajului. Bineinteles ca as prefera inca vreo 10 si la inaltime, insa asta ar insemna cativa zeci de litri de apa in plus si probabil sticla de 10 mm, deci alte cateva kg si la sticla.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Intariturile ar trebui sa le pui dintr-o bucata. Si ar trebui si la peretii laterali. Scoti politele, pui 4 intarituri
dintr-o bucata asa cum ai desenat tu plus pe interiorul peretilor laterali, dupa care tai politele si dai alte gauri
pentru suportii politelor. Iar daca pui in spate pal in loc de pfl e si mai bine.

Inca 10 cm in plus pe latime e si mai bine, ai mai mult spatiu de manevra si daca pastrezi inaltimea poti sa folosesti
geam cu aceeasi grosime.

O zi una,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Gabry3ll
Junior member
[Avatar]

Joined: 15/01/2012 15:00:33
Messages: 83
Location: Ploiesti - Lamaita
IP:
Offline

De ce nu iei în calcul si achizitionarea sau executarea la comanda a unui alt stand? L-ai putea executa pe aceleasi dimensiuni ca cel deja existent (ma refer la lungime), urmînd sa modifici doar înaltimea si la?imea. Eu unul, nu sînt adeptul mobilei care are baza direct pe covor sau parchet. Exista picioare metalice de 5 cm, reglabile si care sînt destul de rezistente. Blatul, nu trebui sa fie neaparat de bucatarie, acesta costînd aprox 80-100 lei pe metru; el putînd fi executat din 2 placi de pal dublate intre ele, rezultind grosimea de 36mm, iar ca finisaj aplici cant ABS. Daca este facut cum trebui, nu ar trebui sa-ti faci probleme. O spun din experienta!

My advice is free and worth every penny.
[Email]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

@Dragos: De ce nu pot fi din 2 bucati? Una peste alta, iau contact prin polita aia...

@Gabriel: Nu cred ca e de acord domnisoara sa inlocuiesc masa respectiva. Caci mobila din camera e luata la pachet, de parintii ei. S-ar putea sa nu fie incantati daca trag o fuga pana la Iasi sa vada ca am aruncat ala si am pus altul
Mersi si de ideea cu doua placi de pal, nu stiam ca e asa scump blatul.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/08/2012 16:10:56


Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 2472
Location: pitesti
IP:
Offline

Poti dubla usor lateralele acelea unde vin sertarele, dar si la capete, spre dulap sau ce mobila ai tu acolo. Cu siguranta asa nu ei avea probleme, bineinteles sa vii cu o bucata de pal in spate si cu blat din cap in cap. Poate si ceva picioare in plus la masa nu ar strica, s-ar distribui altfel greutatea. Asa eu as merge linistit pe o inaltime mai mare.
[ICQ]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Cele laterale ar trebui dublate banuiesc tot pe interior, caci pe exterior nu mai au contact cu coala de deasupra...

Daca ar fi dupa mine, as face un stand nou, eventual cu picioare din lemn, nu pal...dar, nu e dupa cum vreau eu din pacate...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Gabry3ll
Junior member
[Avatar]

Joined: 15/01/2012 15:00:33
Messages: 83
Location: Ploiesti - Lamaita
IP:
Offline

Parerea mea, ca sa nu te mai complici, pune deasupra corpului blat de bucatarie sau, pal dublat. Acesta trebui sa fie lung cit este cel deja existent. Lateralele sint destul de sigure, nu necesita dublarea. Cred ca asa rezolvi problema in cel mai eficient mod. Spor la treaba...!

My advice is free and worth every penny.
[Email]
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 2472
Location: pitesti
IP:
Offline

Lasa ca o sa ai timp de argumente cand mai cresti .
Lateralele le dublezi tot pe interior, si dintr-o bucata. La fel si cele de la sertare, tot dintr-o bucata, chiar daca iau contact cu blatul de la mijloc.
[ICQ]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Multumesc Gabriel. Cum zici tu ar fi cel mai simplu pentru mine. E clar ca voi pune deasupra ceva ca sa mareasca rezistenta coalei orizontale si cel mai probabil 2 placi de pal, ca sa ies mai ieftin. Ramane sa vad cu picioarele cum fac.

Narcis, ca sa dublez dintr-o bucata, trebuie sa scot intai politele alea doua de la mijloc pe orizontala...si alea sunt fixate in structura din cate imi aduc aminte. Dar, care ar fi problema daca pun doua bucati separate de polita aia? Se poate intampla ceva?

P.S.: Acum m-ai starnit cu inaltimea aia de 50


Tin sa va multumesc de pe acum pentru idei si va rog sa continuati. Doresc sa fie cat mai multe pareri argumentate si finalizate, chiar si contrarii, ca sa am ce confrunta cand aleg solutia finala.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/08/2012 16:30:00


Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Gabry3ll
Junior member
[Avatar]

Joined: 15/01/2012 15:00:33
Messages: 83
Location: Ploiesti - Lamaita
IP:
Offline

Succes cu noul proiect!!!!

My advice is free and worth every penny.
[Email]
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 2472
Location: pitesti
IP:
Offline

Asa cred eu ca este mai bine, eu asa vad lucrurile. Daca ar fi la mine si as fi hotarat sa fac upgrade, as veni cu acele intaritoare pe interior, unde sunt sertarele, sertare pe care le-as modifica(doar putin), bineinteles, cu explicatia ca ar trebui sa le faci sa mearga ca unse (daca intreaba cineva). Si asa as merge si cu inaltimea mai sus:d. Acum depinde de tine daca te pricepi sau tre sa chemi pe cineva sa te ajute, dar greu nu este. Daca totusi mergi pe varianta 40h, macar fa-l de 60l ca sa ai si tu un motiv de upgrade, ca pentru 20cm L si 10l nu prea se merita efortul
[ICQ]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Of of, greu e

La latime nu cred ca mai pot umbla, caci si asa ies 10 cm inafara standului, cred ca n-ar da bine acvariul suspendat in ambele parti.

Oricum ramane sa pun in spate placa de pal, banuiesc ca nu voi avea probleme cu don'soara aici, caci nu modific estetic mobila. Doar o fac mai rezistenta. Daca as putea dubla cumva si picioarele, poate m-as risca la un 10 cm in plus la inaltime...Picioarele ar trebui dublate in spatiile cele doua din laterale. Ca sa dublez in spatiul unde sunt sertarele, ar trebui sa le mai tai si pe alea, caci s-ar ingusta spatiul respectiv. Si desi intr-adevar, nu e mare branza daca stai sa te gandesti, mai ales ca nu as face-o eu, sunt sigur ca don'soara ar sari arsa...Dar pana nu vorbesc cu ea, nu stiu ce sa zic.

Insa, doar cu placa in spate si fara picioare dublate, am putea conchide ca e ok? La dimensiunile prestabilite ale acvariului, fara sa mai adaug ceva.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com