[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Diorama din acvariu  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Am zis sa fac un topic despre acest relief care ma roade de ceva vreme.

Ideea mi-a venit de la pasiunea cu trenuletele electrice unde daca nu iti construiesti o diorama, nu esti ... cum sa zic, macinat rau de pasiune
N-am mai vazut nicaieri o incercare asa "radicala" de a face un relief in acvariu - cea mai apropiata idee fiind un fundal 3D DIY, care tot din diorame cred ca a pornit (si acolo exista notiunea de backdrop, adica un fundal "indepartat" care sa se potriveasca cu macheta, gen un oras desenat, sau niste pereti "roca" incat sa dea sentimentul ca trenul trece prin munte, etc).
In acvaristica, apropo de structurat relieful, cel mult am vazut ca o folie mica de plastic care sa sustina "baza" si sa impiedice alunecarea nivelului superior.

Am zis sa dau o dimensiune in plus intregului aspect; am purces in a cumpara niste folii de acrilic de 1mm si cu adezivul respectiv. Totul se intampla intr-un acvariu Dennerle cub de 30L (30x30x30).
Inainte de taiat, am tot incercat diverse optiuni software pentru a testa variante de relief (Google Sketchup e nashpa la orice vrei sa faci care nu e dreptunghi; Octave, o varianta opensource gen Matlab, nu ma descurc cu el, dupa vreo 2 ore de chin sa instalez si sa invat un limbaj nou si sa aflu cum desenez suprafete din pucte, am lasat-o balta; mi-a iesit ceva in Blender, dar imposibil de obtinut cote, samd).

Dar sa revin. In afara de foile de acrilic si adezivul specific, mai trebuie doar o foarfeca, niste carton (pentru modelarea initiala), o rigla, ceva polistiren si rabdare de chinez image

Am modelat initial asa:

image image
image

Apoi m-am apucat sa tai foile de acrilic la dimensiunil una mare care o sa vina pe fundul acvariului si o sa fie suportul celorlalte, baza cum ar veni, cat si celelalte care vor fi placile verticale:

image

Apoi, m-am jucat un pic in Blender (un alt soft 3D in care am reusit sa fac niste "munti" asa mai chinuiti) si am ajuns la concluzia ca mi-ar place daca ar fi un pic diferit layout-ul .. si anume o ridicature mare in stanga spate (evident proportia de aur fata de inaltimea acvariului), si una mai mica in fata.

Asa ca azi m-am pus pe decupat si lipit. Sunt necesare niste distantiere (aveam la indemana niste polistiren) si ceva greu care sa tina "impinse" toate chestiile una in alta cat timp lipiciul isi face efectul. De asemenea, am descoperit ca a fost bine ca am mai avut 1-2 placi deja taiate pe dimensiune - caci odata puse asa de forma una langa alta, am descoperit ca "muntele" avea pante prea liniare - fiind nevoit sa schimb una din ele cu o alta care sa 'bruieze' aspectul.

image image

Apoi am inceput sa lipesc una cate una, avand grija totusi sa le pun la distanta corecta (am marcat cu un marker, pe folia de baza, din 3 in 3 cm, incat sa vina aranjate frumos):

image image

Dupa ce au inceput sa se intareasca (lipicul acela are nevoie de vreo 10-15 minute ca efectul sa se intample), am realizat ca totusi a lipi doar la baza e insuficient, caci foliile verticale nu stateau foarte rigide (acrilicul e moale la 1mm). Asa ca mi-am mai taiat niste mici distantiere de 29mm si lipit intre foi incat sa dea o rigiditate intregii structuri:

image

Rezultatul intermediar:

image image

image

Urmatorul pas va fi sa incep sa pun substratul si apoi Quartz-ul deasupra, si folosind o plasa (gen de muste, daca nu chiar de muste) cu ochi mici, sa unesc crestele si vaile. Dilema cea mai mare este cum voi planta dupa aceea HC-ul, dar cred ca am o idee. O sa scot tot HC-ul din acvariul de 16L, il tai in bucati mici, si-l presar peste substrat, inainte sa lipesc plasa peste. Sper ca natura sa-si urmeze cursul si niste tulpini sa iasa totusi printre gaurile plasei.

Nu stiu celelalte plante cum o sa le prind (si nu stiu daca o sa adaug alte plante), dar probabil dupa ce se intareste plasa, o sa pot da totusi ici colo mici gauri incat sa strecor o planta mai mare.

Sper sa fie util cuiva care are chef sa bibileasca poate da idei. Astept si eu idei in schimb!
O sa deschid un topic cu acvariul dupa ce-l pornesc, dar am scris aici la Atelier doar pentru a prezenta etapele, si cum m-am gandit ca ar fi mai bine sa procedez. Daca se poate face si in alt fel, ori nu mi-a trecut prin cap, ori mi s-a parut prea greu

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Lucian
Administrator
[Avatar]

Joined: 20/12/2001 02:00:00
Messages: 6118
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Super proiectul
Cu acele "coaste" ai stabilizat relieful pe o directie. Mai trebuie stabilizat si pe directia opusa. Cred ca acele distantiere le poti transforma in stabilizatoare pe directia opusa, avand si ele o inaltime variabila care urmeaza curba de nivel. Nu stiu daca m-am facut inteles. Cred ca tu vrei sa stabilizezi pantele pe aceasta directie cu acea plasa sau ea era doar pentru HC?


„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Multumesc de aprecieri si recunosc, mi-a luat un pic sa inteleg ce voiai sa spui - explic: cand ziceai de a stabiliza, credeam ca te referi la echilibrul vizual, in sensul ca e un munte mare in stanga, care nu e echilibrat pe cealalta directie, adica dreapta.

Dar ai intuit corect, plasa va "imbraca" tot relieful, si o sa o lipesc (superglue) in foarte multe puncte de fiecare folie verticala, incat sa "impacheteze" tot - ca o suprafata pe deasupra; sper sa dea si o forma (caci la radul ei o sa mai faca poate niste cute / pliuri) si sa ofere un aspect mai natural.
Dupa ce creste HC-ul poate nu se vor mai vedea cutele. E un inceput habar n-am la ce sa ma astept ..

Un alt of este daca superglue tine la apa. Am facut un test mai dedemult sa vad, si dupa o saptamana in apa, plasa lipita de acrilic tinea la fel de bine - dar era un test - o folie cu putina plasa, si dupa o saptamana am scos si am tras de plasa si tinea.
Nu stiu daca insa daca sub sarcina intregului substrat o sa mai se scrie la fel povestea ... asa ca probabil mai intai lipsesc cu Super Glue, si apoi si cu adezivul acela care topeste acrilicul..

This message was edited 2 times. Last update was at 04/03/2013 00:58:41


Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

"Super glue gel" tine foarte bine in apa... ce idei mai ai si tu!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

koala wrote:"Super glue gel" tine foarte bine in apa... ce idei mai ai si tu!


Cine se-aseamana, se-aduna - dar sper sa nu se ia 'vantul' de toate 'decuparile' mele (hint hint!)

"Super glue gel" am intalnit aseara pe net, oamenii il foloseau cand taiau Zoas, ca sa ataseze polipii de noua piatra. Nu e gel al meu .. Trebuie sa studiez problema, multumesc de pont, nu mi-a trecut prin cap si gel-ul, ramasesem fixat pe asta facut pentru pastice (luat tot asa, de la un magazin de trenulete, e mult mai agresiv decat superglue-ul standard, degetele o stiu, dar nu cred ca e conceput sa reziste sub apa, si de aici era dilema mea). Caut gel.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
fanta
Member

Joined: 10/10/2007 10:31:36
Messages: 210
Location: Sos. Giurgiului Bucuresti
IP:
Offline

la casa de marcat de la mega image gasesti la 9,9 ron si la kaufland undeva la 4 ron.
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

viulian wrote:O sa scot tot HC-ul din acvariul de 16L, il tai in bucati mici

Merge asa, e verificata. Am mai vazut parca un filmulet (cred, sau o descriere ) in care un omulet luase niste Hc si maruntit cu lama a inceput sa-l frece efectiv de niste pietre. Rezultatul? Pietrele s-au umplut de Hc.

Io am o alta dilema. Habar n-am ce se va intampla in substratul ala (d.p.d.v. biologic si chimic) atata vreme cat apa nu cred ca va circula prea mult prin el. Si va fi si foarte gros intre elementele verticale. Ar fi fost bine daca gaseai sau concepeai o metoda de umplere (cu spuma sau habar n-am cu ce) a spatiilor dintre elemente, astfel incat grosimea sa nu fie mai mare de 2-3 cm. Bine, nici asa n-ar fi o prea mare circulatie a apei prin substrat, dar poate-poate

In rest, frumos si d'abea astept rezultatul final

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

@Alber - am mai studiat intre timp sa vad ce e cu substratul foarte adanc. Am ajuns la o discutie despre acvariile super adanci ale lui Amano aici:

http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?t=178367

in care consensul este (sustinut si de Tom Barr) ca substratul adanc nu inseamna neaparat conditii anaerobe - pe motiv ca unele substrate nu se compacteaza si 2 ca oricum, nu ai foarte multi nitrati incat sa se formeze potentiale redox foarte scazute (de fapt, ca sa apara conditiile anaerobe, bacteriile acelea trebuie si hranite cumva, si la acvariile marine te chinui mult ca sa oferi dozele de Carbon necesare ca sa fie cu adevarat eficiente ...).

Oamenii indica si acest film ( http://www.youtube.com/watch?v=nCMe-bu4-tk - Aquascaping / Reciprocity / The Green Machine ) unde discuta undeva intre minutul 3 si minutul 8 despre faptul ca nu adancimea e importanta, ci faptul ca in timp se compacteaza.

Totusi, am inteles ideea cu substratul compactat, asa ca ce o sa fac, nu o sa pun substratul fertil chiar jos de tot. Am cumparat 6kg de Quart (2-3mm) pe care o sa-l asez pe post de baza, apoi substratul fertil o sa fie mai spre partea superioara si il voi acoperi iar cu Quart. Ma gandesc ca da, la un moment dat, particulele acelea foarte fine din substratul fertil o sa coboare incet incet printre Quart dar vom vedea

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 2471
Location: pitesti
IP:
Offline

Salut. Poti sa iei in calcul si varianta de quart ca baza, peste el sa asezi un substrat fertil care nu mai trebuie acoperit cu nimic, in felul acesta vei evita ca substartul fertil sa se scufunde in quart.
[ICQ]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Eheeee ... am facut si aici progrese ieri. In total, dupa o munca de 6 ore neintrerupt decat de mici pauze, concluziile sunt asa:

a) nu am putut planta HC. Am incercat, dar ritmul a fost atat de lent incat imposibil sa "presar" HC - din simplul motiv ca avand pante mari, trebuia sa lipesc mai intai plasa - lasand o mica gaura in varful plantei pe unde sa pun usor usor cuart, substrat, cuart, pietre, samd, pana cand umplu sau dau forma pantei. Prin urmare, nu mai ramanea loc prin acea deschidere sa strecor si HC-ul ca strat final.
b) lipirea plasei era foarte lenta. Am sentimentul ca lipind direct in bazin, gazele acelea care se elibereaza scot oxigenul sau ceva, si lipitura nu se mai formeaza in 5 secunde. Zic asta pentru ca primele lipituri au fost instantanee, dar la final asteptam si 5 minute pana sa "tina" ceea ce e suprinzator. Si suflam asa peste lipitura, nu se intampla nimic, dar imi venea un miros puternic de superglue de acolo, cred ca era un gaz mai greu decat aerul. Asa ca iar, nici o sansa sa pot pune HC, s-ar fi uscat pana terminam totul.
c) am subestimat volumul necesar de substrat si a trebuit sa improvizez. Am luat 6L de cuart, si cat pe-aci sa nu-mi ajunga, noroc ca mai aveam prin casa si alte 2 substrate (pietre cat si un altceva) asa ca am facut un mix acolo

Prin urmare, asta e rezultatul final:

image image

image

Si 2 poze intermediare:

image image

Am lasat peste noapte sa se mai usuce un pic, si azi fac plinul cu apa si bag un filtru intern sa adune grosul. O sa schimb primele 2 ape complet, nici nu vreau sa incep sa-l ciclez - macar sa se taseze tot si sa se elibereze cine stie ce toxine ar mai fi pe acolo de la atata lipici. Si dupa vreo 2 saptamani / o luna sper sa mut apa si filtrul extern pe el si gata. Aproximez ca au intrat cam 7L de substrat.

Totusi cred ca o sa merg pe Riccia si nu pe HC. Mi-e teama ca la cat de multa presiune este pe plasa, daca dau o mica gaurica sa strecor o radacina, o sa se rupa repede si o sa inceapa sa iasa pe acolo bobitele de quart si se duce naiba totul. ASa ca Riccia deocamdata si poate un Anubias ici colo. O sa vad daca nu cumva pot sa plantez HC fara sa infig in substrat ci incercand sa o tin sub alta plasa metalica in speranta ca radacinile trec de plasa in substrat.

PS: intr-una din pozele intermediare se va vedea ca in fata nu se vede deloc substratul fertil maro. Am lasat o portiune de 1cm intre sticla acvariului si primul despartitor, spatiu format in care am pus doar cuart ca sa se vada negru privind din fata. Urasc sa vad substratul fertil in acvarii am descoperit da un sentiment de mizerie asa.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2013 10:48:33


Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Sa stii ca o sa ai ceva de munca cu riccia
Are prostul obicei sa se desprinda dupa ce creste...dar cred ca daca o tunzi regulat, poti sa o tii in frau.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Stefan, sper si eu - urma sa te intreb la tine cum a fost , stiu ca o aveai in acvariul cu Grigore. De tuns o tund, clar, si abia astept sa am doar o singura planta in acvariu si nu mai multe - vad ca multi se vaita ca ea se ridica daca o lasi asa, dar nu stiu daca la tunsori dese o sa mai aiba la fel tendinta sa se ridice. Sunt dispus sa o tund la 2 saptamani

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Am avut-o si in acvariul cu Grigore si in acvariul cu creveti, legata de niste pietre.
Daca o lasam mult timp, se facea o gogoloata mare, care tragea in sus. Iar partea de jos se distrugea incat nu mai putea sa o tina si poc sus la suprafata.

Daca o tunzi probabil ca nu mai trage nici asa tare in sus si va ajunge lumina si la baza.

Am vazut undeva o poza sau filmulet cu un acvariu ce avea covor de riccia, deci banuiesc ca se poate sa o tii in frau

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Well, se pare ca progresul este mai lent decat speram - dar imi place cumva acest experiment cred ca o sa ma specializez pe acvaristica experimentala fiindca a respecta regulile este foarte fain, dar pe de alta parte si foarte monoton.

Pana la urma am plantat Riccia si am acoperit cu inca un rand de plasa. Am inceput acum 3 saptamani, iar de 2 am inceput si fertilizarea Dennerle S7 / E15 / V30. Deocamdata tin 22W peste acvariu, mai am insa o lampa de pus, dar am zis sa incep usor si o sa o montez odata ce-si mai dau drumul plantele.

Problema cu plasa este ca ... daca nu acoperi perfect marginile si au loc sa intre melci, si pesti, intra . Din fericire, nici unii nu raman intepeniti acolo. Apoi, Riccia sub plasa prinde elan greu, insa vad ca se intinde incet dar sigur pe sub plasa. Insa in ritmul asta, cred ca are nevoie de vreo 3-4 luni sa acopere tot. Totusi, melcii rad mereu la ea, caci foarte foarte putine frunzulite trec prin ochiurile plasei, deocamdata prefera sa se intinda pe dedesupt.

4 poze - acvariul e inainte de curatenie - deci nivelul apei e cam scazut asa ca prefer sa postez aici si dupa ce mai prinde contur (daca mai prinde) poate sar la aquascaping ...

image image
image image

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Dupa doua saptamani - observ ca de la E15 au inceput sa-si dea drumul plantutele. In ritmul asta va mai dura ceva pana o sa se umple totul de verde si sincer nu stiu daca sa ma apuc sa tund sau nu Riccia - e prea devreme ? N-am mai crescut niciodata asa ceva.

AM pastrat si un Banana Plant pe care cred ca o voi instala undeva in dreapta, ca sa acopere din echipamente un pica.

image image
image

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Nu cred ca trebuie sa tunzi riccia acum.
Mi se pare prea mica.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Iata la o luna de la ultimul post cum arata acum acvariul:

image image

image image

Am mers in continuare pe Dennerle, si mi-a luat cam o luna sa ma prind cum pot strecura Riccia pe sub plasa de deasupra; puteti observa ca in unele zone se vede verde sub plasa - doar ce l-am adaugat. O sa iasa afara si o sa creasca.
Asa ca peste o luna ar trebui ca peste 80% din suprafata sa fie umpluta. Incepe sa-mi placa mult de planta asta, se tunde singura cu ajutorul melcilor si cam la 2 saptamani am suficienta aduna la suprafata incat sa-mi umplu golurile existente. Doar mai ajustez ici colo .. in nici un caz nu este munca de anvergura unui HC si are un verde asa de crud, ca o sa fac poze cu niste vacute puse in el mai incolo

Singura problema intalnita pana acum este ca pestii par mereu foarte stressati din cauza ca n-au plante inalte unde sa se piteasca... In al doilea rand mi-a picat foarte greu fisa ca pot decupa mici gaurele in plasa de deasupra si sa indes cate putin cate putin Riccia sub plasa. Riccia pluteste foarte usor asa ca trebuie doar cu smocuri mici de moate pe care le poti tine bine stranse intre buricele degetelor; altfel pana apuc s-o strecor, si un pic daca slabesc presiunea, toate moatele se ridica la suprafata si trebuie iar sa culeg, sa fac un nou smoc, samd. Dar am prins tehnica .
Si dupa ce se va umple o sa intru cu foarfeca sa fac vaile si pantele si sa nu mai aibe asa aspect de barba nerasa, ci de tapsan.

Pana acum superglue-ul se pare ca tine bine, toata structura este super rigida. Am incercat multe modalitati de a strecura moate de Riccia cu diferite furtune si furtunele, ideea este ca planta este foarte densa si odata ce face un "dop" pe furtun, nu-l mai poti scoate de acolo doar cu apa sub presiunea unei siringi. Si cum mi-a fost foarte greu sa lipesc plastele, nu mi-a picat fisa cu forfecuta de decupat asa repede sa stric. Acum am umplut golurile mai mari, in 2-3 luni o sa am un munte de Riccia.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Severus
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/11/2012 13:43:13
Messages: 1051
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Imi place foarte mult ideea ta. Abia astept sa vad cum o sa arate "muntele" dupa ce o sa fie acoperit complet de Riccia.
Iti doresc mult succes

Festina lente !
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Jucaria ta promite foarte mult !

viulian wrote:are un verde asa de crud, ca o sa fac poze cu niste vacute puse in el mai incolo

Promite-mi ca nu faci asta .

Poze: smilie ... Poze cu plante
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Sarumana pentru aprecieri.

Si despre vacoote, ok - am inteles! smilie Nu o sa public pozele

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com