[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
La munte - nano  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Deschid cu o oarecare emotie primul meu topic in aceasta sectiune (topicul cu acvariul mare a fost pornit la incepatori si mutat ulterior).
Nu stiu daca isi merita/va merita locul aici, dar voi incerca

Istoria acestui setup incepe prin februarie, in sesiune, cand satul de carti, am pierdut ore inainte de examene gandindu-ma cum ar fi sa fac inca un acvariu Vazusem pe net acvariul unui strain, un nano, cu un peisaj simplu, insa mi-a placut si m-a tentat sa-l recreez. Si-asa am pornit.

De data asta, fiind un acvariu mic, mi-am zis ca ar fi interesant sa il lipesc eu, ca sa bifez o experienta in plus in "carnetelul acvaristic" Si in plus, daca o gafez, nu pierd mare lucru, nu ma trezesc noaptea inotand
Si cum a trebuit sa astept sfarsitul sesiunii ca sa ma pot apuca de el, am avut timp sa ma gandesc la diverse vis-a-vis de bazin. Asadar am ajuns la concluzia ca ar fi interesant sa-i fac si filtrarea inclusa in bazin (a se vedea nano-ul lui Farao'), tot ca experienta bifata. Am tot gandit eu pana cand m-am hotarat asupra unei variante finale.
A venit sfarsitul sesiunii (undeva in jur de 20 februarie) asa ca am fost la sticlarie si mi-am procurat materialul. Niste silicon am primit donatie, asa ca m-am apucat de treaba.

Bazin: 30x28x17.5 cm (cote exterioare; Lxlxh) , volum brut (calculat la cotele interioare) = 13.3 litri din care se scade camera de filtrare, din spatele bazinului, lata de 7 cm.
Ramane astfel un volum efectiv (display) brut de 9.6 litri.

In prima faza, am pregatit masuta, musamaua regulamentar pentru protectie , laptopul alaturi deschis evident pe acvariu.ro , ca sa am sfaturile PreaMaritului Faraon la vedere (care m-a initiat in tainele lipitului).

image

Am purces la sters sticla.

image

Dupa care am umplut seringa cu silicon. Daca imi aduc bine aminte am folosit vreo 20 sau 25 ml de silicon.

image

Si am inceput treaba propriu-zisa

image

image
(sticla de skol era umpluta cu apa, suport pentru sticla, nu pentru subsemnatu' )

Am lipit prima fata, dupa care am lasat-o usor pe petul respectiv pana am pus silicon pe fata laterala si le-am imbinat pe amandoua.

image

image

Dupa care am lipit peretele ce desparte display-ul de camera pentru filtrare. Veti observa in capetele de sus ca e taiata sub forma de dreptunghi. Prin dreapta curge apa in camera de filtrare si prin stanga e readusa.

image

Eu in procesul de creatie

image

image

A urmat cealalta laterala si un despartitor in camera de filtrare.

image

La acel despartitor am pus o plasa jos, pe unde trece apa, ca sa nu treaca materialul filtrant dintr-o camera in cealalata.

image

Si intr-un final, am terminat

image

Ca o concluzie, a fost placut. Ma bucur ca am facut-o. Au mai fost mici bule pe ici pe colo, pe care le-am umplut dupa in mare parte. Am avut mici probleme la un moment dat cand am potrivite cea de-a doua laterala, insa le-am dovedit intr-un final.
Bazinul este etans si nu curge

Astazi (de fapt ieri, 9 martie, ca acum e trecut bine de 12 ) am reusit sa pornesc setupul. Cam tarziu, a durat ceva pana am facut rost de cele trebuincioase, pana mi-a venit dulapiorul pe care sta acvariul, dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

Asadar avem:

- bazin: dimensiunile sunt mai sus
- filtrare: camera "secretelor" cu dimensiune de 30x7x17 , impartita la randul ei la mijloc. In camera din dreapta am jos eheim substrat pro (aproximativ 1 litru), peste care am pus niste bioballs ca sa umplu spatiu si deasupra un burete cu ochiuri medii. In camera din stanga sta un cap de filtru resun, nu mai stiu cat litri/ora (cred ca 200). Tot acolo va intra si incalzitorul daca va fi nevoie, ca sa nu ocup spatiu in bazin
- iluminare: lampa Arcadia Arc-Pod 9W ( http://www.nevertebrate.ro/Lampa-pentru-acvariu-Arcadia-ARC-POD-9W ); am cumparat-o pentru becul ei, care cica se aprinde o jumatate cu o temperatura de culoare 6500 K si o jumatate cu o temperatura undeva in jur de 3000 K cred (oricum cu o lumina roz) (nu-mi imaginez exact cum, dar probabil praful cu care e captusit becul pe interior difera in cele doua brate ale becului).
Spectrul becului este acesta:
image
Din pacate, lampa in sine e o chinezarie de proasta calitate. Plastic slab, deja s-au rupt piciorusele care unesc corpul lampei de suportul cu care se prinde pe acvariu. Un alt dezavantaj e ca intre bec si suprafata apei se interpune o bucata de plastic transparent. Ideea e ca vaporii de apa sa nu ajunga la bec, insa in acelasi timp taie un pic din lumina.
Per total, nu sunt foarte incantat de lampa, sper ca becul sa isi faca treaba.
- substrat: spartura de roca vulcanica neagra, cu granulatie 1-2 mm sub care am pus un strat de laterita de la Hobby (erau bile, insa le-am spart si am presarat cat mai uniform)
- CO2: butelie de 2 kg de provenienta romaneasca noua, reductor de presiune nemtesc fara brand, SH (ambele cumparate de la colegul Marian), iar spargerea gazului se va face printr-un difuzor cu pastila ceramica pe care inca nu l-am achizitionat, dar urmeaza
- fundal: folie cu o imagine de cer de vara cu nori

Si cam asta e partea tehnica.

Pe partea de decor, roca vulcanica. Flora va fi Hemianthus cuba. Fauna...aici e un pic mai complicat: don'soara vrea un betta (in amintirea lui Grigore, o parte din voi il stiti), eu insa nu prea vreau Intotdeauna m-au atras bazinele mici cu creveti, iar recent Sandu a lansat oarecum o provocare catre noi membrii, sa animam putin partea asta a forumului si m-a starnit putin Prin urmare, cred ca bazinul va fi cu creveti. Deocamdata vreau sa incerc sa fac o selectie de red cherry, in ideea ca toate varietatile ce se gasesc pe piata (sakura, taiwan red, super red s.a.m.d.) se trag din batranul si comunul red cherry. Am ochit cateva exemplare mai colorate in bazinul mare si le voi face transferul dupa ciclare. Ideea e ca vreau sa selectez doar exemplarele colorate si mari, eliminand pe cei mai prejos. Vedem ce iese.
Nu e exclus nici tiger shrimp, cu care am niste socoteli neincheiate de anul trecut

Vorba lunga saracia omului, asa ca va pun niste poze de astazi:

Am inceput cu un strat foarte fin de pietris.

image

Dupa care am presarat laterita sfarmata.

image

Si am acoperit cu pietris.

image

Intre timp am ciocanit bine bucatile de roca, sa le sparg, pentru ca erau prea mari pentru acvariul de fata. M-am chinuit un pic, asa ca am uitat sa fac poze
Urmeaza aranjarea materialului filtrant.

image

image

image

image

Si asa a iesit.

image

image

Acum realizez ca bucatile mici din stanga, trebuie sa le misc un pic, pentru ca sunt prea liniare Se rezolva.

Vedere de sus.

image

In stanga e capul de filtru, caruia i-am dirijat jetul cu o bucatica de furtun, ce intra in apa doar vreo 2 cm, abia se observa. Pe mijloc se vede lampa.

Iar mai jos, butelia cu reductorul, care asteapta cuminti in dulap sa fie puse la treaba.

image


Si pentru ca tot am mers pe principiul bifam experiente noi, voi face si o ciclare la intuneric.
Astept pana maine ca sa iasa clorul din apa si voi stoarce buretele prefiltrului din acvariul mare, peste materialul filtrant din prichindelul asta, ca sa insamantez. Pompa de aer e deja pornita, asa va ramane pana cand voi planta. N-am inca un incalzitor, altfel ii setam si o temperatura mai mare. Am pus si cativa melcusori, ca sa fie.

De-acum astept cuminte

Tin sa aduc cateva multumiri:
- in primul rand tin sa ii multumesc lui Porcu', ce m-a surprins cu rabdarea care a avut-o inca de cand mi-a traznit mie ideea in cap si pana am adus-o la bun sfarsit. O sumedenie de sfaturi utile si solutii. Cu siguranta mi-ar fi fost muuult mai greu sau poate chiar n-as fi reusit sa o duc la capat. Asadar, multumesc
- tin sa ii multumesc si colegului "ezatemi" care mi-a donat cutia cu laterita. Un gest frumos, cum nu se intampla prea des. Multumesc!
- de asemenea vreau sa il amintesc si pe "nenea de la petshop" , dl. Ovidiu din Iasi, care m-a ajutat cu silicon (fara cost) si sfaturi


Si uite ca v-am scris un roman

This message was edited 2 times. Last update was at 10/03/2013 02:03:24


Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Wooow ce bijuterie mai ca imi vine sa ma apuc si eu de unul
Insa e una din chestiile pe care nu cred ca o voi bifa curand - sa-mi lipesc eu primul acvariu - bravo dom'le! Cata rabdare si meticulozitate. Cat l-ai lasat la uscat ?

Alte intrebari / obs:

a) Mi se pare ca nu este foarte adanca gaura prin care apa se scurge din display in spate .. cred ca nu vei mai putea acum sa pleci cate o luna in vacanta
b) Sunt curios cum o sa se impace fertilizarea / HC-ul / Lumina puternica cu crevetii - cand ma straduiam sa-i tin in viata pe ai mei, pana sa ma prind ca imi trebuie kH = 2, am citit foarte multe articole despre cresterea lor, si cumva oamenii se axeaza pe acvarii cu intretinere foarte usoara, fara fertilizanti (frica de Cupru) si o sensibilitate la CO2 cat si lumina mica.
In plus, va trebui sa te uiti des deasupra la buretele albastru si sa recuperezi puiutii de acolo ...
c) cred ca exista niste nano heatere de 17cm inaltime - poate de pus undeva in spate langa pompa ?
d) cred ca e suficienta lumina, insa la mine mergea foarte greu HC-ul cand am avut 9W insa mult mai bine cand am mai pus o lampa (acvariul e la fel de inalt pe cat e si al tau).

Ar fi interesant de vazut un filmulet cu partea de filtrare si cat curent este in apa ..

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Black
Member
[Avatar]

Joined: 06/04/2012 19:21:45
Messages: 276
Location: Salaj,Romania
IP:
Offline

A iesit ceva frumos !
Felicitari pentru initiativa si executie !
O sa urmaresc cu interes evolutia acvariului.
Succes !

http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page
[WWW]
Lucian
Administrator
[Avatar]

Joined: 20/12/2001 02:00:00
Messages: 6118
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Frumos inceput. Felicitari!
Poate te gandesti la un gratar (plasa) pus in zona de intrare a apei din display in filtru pentru a impiedica existenta unor "fugi" nedorite.


„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Chiar imi place!!! Nu stiu cum ti-a iesit sesiunea, dar examenul la acvariu l-ai promovat cu brio
In primul rand ai o descriere foarte frumoasa si amanuntita a procesului in sine. Inteleg ca trebuie sa te felicit pentru primul tau acvariu lipit in silicon, nu-i asa ca e o experienta???
Al doilea o sa vezi ca merge mai bine si in timp o sa ti le faci numai tu. Cel putin in cazul astora cu camera de filtrare nu sunt multi care sa se complice sa-ti faca pe plac hachitelor de acvarist deci e bine sa te deprinzi cu DIY in acest domeniu.
Daca-ti iese asta, urmatorul in faci cu sticla clara


Acum carcoteala:
1. vis-a-vis de descriere, la partea foto....ti-am injurat musamaua aia de cred ca nu o sa te mai tina mult O fi fost buna ca ti-a protejat masa dar a facut greoaie citirea pozelor, aviz pentru alta prezentare in viitor.
2.E bun power-headul ala dar vezi ca exista unul mai mic si mai putin butucanos, de la dupla daca mai ai de gand sa mai faci. E chiar o bijuterie.
3....si cel mai important. Impartsesc aceiasi teama cu Iulian, cred ca decupajele in peretele despartitor trebuiau o leaca mai mare. Cel putin asa se citeste din poza. Pare ca ai ceva de doar un cm. Apa se evapora in cateva zile si ai pus-o, stai toaata ziua cu ochiul pe bazin sa completezi. Eu zic ca nu numai ca nu o sa mai pleci cate o luna in vacanta...dar nu te vad bine nici cu weekendurile romantice prelungite


stefanp wrote:Fauna...aici e un pic mai complicat: don'soara vrea un betta (in amintirea lui Grigore, o parte din voi il stiti), eu insa nu prea vreau Intotdeauna m-au atras bazinele mici cu creveti, iar recent Sandu a lansat oarecum o provocare catre noi membrii, sa animam putin partea asta a forumului si m-a starnit putin Prin urmare, cred ca bazinul va fi cu creveti. Deocamdata vreau sa incerc sa fac o selectie de red cherry, in ideea ca toate varietatile ce se gasesc pe piata (sakura, taiwan red, super red s.a.m.d.) se trag din batranul si comunul red cherry. Am ochit cateva exemplare mai colorate in bazinul mare si le voi face transferul dupa ciclare. Ideea e ca vreau sa selectez doar exemplarele colorate si mari, eliminand pe cei mai prejos. Vedem ce iese.
Nu e exclus nici tiger shrimp, cu care am niste socoteli neincheiate de anul trecut


Nu vreau sa ma pun rau cu don`soara vietii tale ...dar Grigore este din alt film Stiu ca am intristat-o, dar promite-i ca ii faci lui Grigore un acvariu cum n-a avut neam de neamul lui de betta si acum ca tot ai invatat cum sa il lipesti, fa-i un altul. Fauna cu creveti merge, poti sa pui si tot felul de micro si nano rasbore, red, blue, galaxy samd asta ca o sugestie.
Heater nano exista tot felul de modele...dar daca nu ai sub 22 de grade in camera nu moare nimeni....deci asta sa fie ultima ta grija.
Mai am ceva strangere de inima la cum o sa mearga HC-ul ala dar iti tin pumnii. Ai booolan cu laterita aia zic eu
Mai ai o posibilitate de a pune o planta acolo, intreaba-l pe pe Imputiciunea Sa despre ce planta e vorba si ....daca o sa-ti spuna ceva despre ea, e un semn bun, inseamna ca mai devreme sau mai tarziu o sa-ti dea cateva fire E o planta pe care o promovam in secret in interioru societatii noastrea conspirative a boschetarilor
Da, Arcadia fac becuri bune si plastice de kkt....asa e, trebuie sa scoata preturi mici pe piata si asta se face cu sacrificarea calitatii

Cand incepi ciclarea acvariului sa adaugi si ceva colonii de bacterii in camera surprizelor.

O curiozitate? Cum ai lipit background-ul ala pe geamul dintre compartiment si pertetele din spate al acvariului?

O sa iti urmaresc jurlnalul
P.S. Si eu ii multumesc lui Porcu...pentru ca acum are ceva mai mult timp ca mine si reuseste sa mai racoleze cate unul cu pasiune pentru plantate

This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2013 10:28:40


SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

viulian wrote:Wooow ce bijuterie mai ca imi vine sa ma apuc si eu de unul
Insa e una din chestiile pe care nu cred ca o voi bifa curand - sa-mi lipesc eu primul acvariu - bravo dom'le! Cata rabdare si meticulozitate. Cat l-ai lasat la uscat ?


Multumesc Iuliane
L-am lasat daca imi aduc bine aminte, vreo 5 zile cred pana i-am facut proba cu apa. Dupa care a stat gol pana ieri cand l-am pornit.



viulian wrote:
a) Mi se pare ca nu este foarte adanca gaura prin care apa se scurge din display in spate .. cred ca nu vei mai putea acum sa pleci cate o luna in vacanta


Gaura e mai adanca decat se vede, insa i-am tras o banda de silicon ca sa o inalt si sa cresc un pic nivelul apei un display. Insa uite ca nu m-am gandit la problema evaporarii , voi cu overflow boxurile voastre la marine aveti ochi, eu...pauza
As putea sa scot siliconul, dar pe urma scade nivelul apei...si cred ca tot acolo ajung. O solutie cred ca ar fi un piaptane, cum aveti voi la marine. Doar ca stiu ca sunt niste calcule, m-am pierdut la un moment dat in topicul lui koala cand discutati voi despre asa ceva, dar ma uitam ca matza in calendar
Fiind insa un bazin mic, cred ca pot merge si pe incercari, pana nimeresc cum e bine.

viulian wrote:
b) Sunt curios cum o sa se impace fertilizarea / HC-ul / Lumina puternica cu crevetii - cand ma straduiam sa-i tin in viata pe ai mei, pana sa ma prind ca imi trebuie kH = 2, am citit foarte multe articole despre cresterea lor, si cumva oamenii se axeaza pe acvarii cu intretinere foarte usoara, fara fertilizanti (frica de Cupru) si o sensibilitate la CO2 cat si lumina mica.
In plus, va trebui sa te uiti des deasupra la buretele albastru si sa recuperezi puiutii de acolo ...


Cu fertilizarea nu ma indoiesc ca se vor impaca. In bazinul mare fertilizez la greu si crevetii prospera. De altfel au prosperat si in bazinul de anul trecut cu creveti, unde fertilizam micro in doza normala, cu JBL.
Cu co2-ul trebuie sa am grija cum il reglez...n-am o electrovalva inca. Dar ii gasesc eu o pozitie in care sa fie bine.
Vis-a-vis de lumina puternica, iarasi ma uit la bazinul mare, unde intra lumina serios, iar crevetii se plimba pe "pajiste" linistiti. Si in plus, n-au unde sa se ascunda
Intr-adevar insa, s-ar putea sa trebuiasca sa-i culeg de pe burete...

viulian wrote:
c) cred ca exista niste nano heatere de 17cm inaltime - poate de pus undeva in spate langa pompa ?


Da, sunt de la Aquael. Am avut doua si le-am vandut ca fraierul...am zis ca ma multumesc doar cu bazinul mare si nu le mai folosesc. Da' de unde, ca microbu-i greu

viulian wrote:
d) cred ca e suficienta lumina, insa la mine mergea foarte greu HC-ul cand am avut 9W insa mult mai bine cand am mai pus o lampa (acvariul e la fel de inalt pe cat e si al tau).


Si eu sunt curios cum va merge...sper sa fie ok. Ramane de vazut

viulian wrote:
Ar fi interesant de vazut un filmulet cu partea de filtrare si cat curent este in apa ..


Am notat

Black wrote:A iesit ceva frumos !
Felicitari pentru initiativa si executie !
O sa urmaresc cu interes evolutia acvariului.
Succes !


Multumesc

Lucian wrote:
Frumos inceput. Felicitari!
Poate te gandesti la un gratar (plasa) pus in zona de intrare a apei din display in filtru pentru a impiedica existenta unor "fugi" nedorite.


Multumesc. As putea sa pun o bucatica de plasa cum am pus peretelui despartitor din camera de filtrare...dar cred ca niste pui de creveti tot ar putea trece prin ochiurile alea. Cei mai mari insa nu.

Alex wrote:
Chiar imi place!!! Nu stiu cum ti-a iesit sesiunea, dar examenul la acvariu l-ai promovat cu brio


Multumesc. A iesit si sesiunea foarte bine, desi am avut o viata mai tumultoasa semestrul trecut
Ma bucur ca am trecut examenul acvariului, trag la bursa

Alex wrote:
In primul rand ai o descriere foarte frumoasa si amanuntita a procesului in sine. Inteleg ca trebuie sa te felicit pentru primul tau acvariu lipit in silicon, nu-i asa ca e o experienta???


Da, e o chestie intr-adevar placuta. Si e alt sentiment cand iese din mainile tale. Chiar daca am injurat binisor cand s-a intamplat sa nu nimeresc sa aliniez peretii din prima , dar a iesit bine intr-un final

Alex wrote:
Al doilea o sa vezi ca merge mai bine si in timp o sa ti le faci numai tu. Cel putin in cazul astora cu camera de filtrare nu sunt multi care sa se complice sa-ti faca pe plac hachitelor de acvarist deci e bine sa te deprinzi cu DIY in acest domeniu.
Daca-ti iese asta, urmatorul in faci cu sticla clara


Partea buna la sistemul asta de filtrare e ca rezista o viata, la propriu N-are ce sa se strice la el
M-am gandit la ultraclara, macar fata...da' nu cred ca gasesc in Iasi...

Alex wrote:
1. vis-a-vis de descriere, la partea foto....ti-am injurat musamaua aia de cred ca nu o sa te mai tina mult O fi fost buna ca ti-a protejat masa dar a facut greoaie citirea pozelor, aviz pentru alta prezentare in viitor.


Mi-am dat seama si eu dupa ce am facut pozele...

Alex wrote:
2.E bun power-headul ala dar vezi ca exista unul mai mic si mai putin butucanos, de la dupla daca mai ai de gand sa mai faci. E chiar o bijuterie.


Asta l-am folosit pentru ca il aveam deja in casa. La inceput se vroia un proiect low-cost (evident ca n-a iesit asa ), insa n-am mai cumparat alt filtru...

Alex wrote:
3....si cel mai important. Impartsesc aceiasi teama cu Iulian, cred ca decupajele in peretele despartitor trebuiau o leaca mai mare. Cel putin asa se citeste din poza. Pare ca ai ceva de doar un cm. Apa se evapora in cateva zile si ai pus-o, stai toaata ziua cu ochiul pe bazin sa completezi. Eu zic ca nu numai ca nu o sa mai pleci cate o luna in vacanta...dar nu te vad bine nici cu weekendurile romantice prelungite


Aoleo, vacanta mai e cum mai e, dar la weekend urile romantice nu pot renunta
E chiar un pic mai putin de 1 cm intre dunga de silicon si suprafata apei...Il urmaresc sa vad cat dureaza pana apar probleme (cate zile)...sau poate incerc cu niste dinti ca un piaptane...

Alex wrote:
Nu vreau sa ma pun rau cu don`soara vietii tale ...dar Grigore este din alt film Stiu ca am intristat-o, dar promite-i ca ii faci lui Grigore un acvariu cum n-a avut neam de neamul lui de betta si acum ca tot ai invatat cum sa il lipesti, fa-i un altul. Fauna cu creveti merge, poti sa pui si tot felul de micro si nano rasbore, red, blue, galaxy samd asta ca o sugestie.


Asa am zis si eu, un bettan nu prea s-ar potrivi cu peisajul...

Alex wrote:
Heater nano exista tot felul de modele...dar daca nu ai sub 22 de grade in camera nu moare nimeni....deci asta sa fie ultima ta grija.


Am vreo 23 de grade in camera unde e acvariul, nu-i bai din punctul asta de vedere. Ma gandeam pentru inceput o temperatura mai mare, sa zoresc un pic bacteriile alea. Dar nu mai dau bani pe un incalzitor doar pentru asta.

Alex wrote:
Mai am ceva strangere de inima la cum o sa mearga HC-ul ala dar iti tin pumnii. Ai booolan cu laterita aia zic eu


De ce zici de HC? Care ar putea fi cauzele ca sa nu mearga?

Alex wrote:
Mai ai o posibilitate de a pune o planta acolo, intreaba-l pe pe Imputiciunea Sa despre ce planta e vorba si ....daca o sa-ti spuna ceva despre ea, e un semn bun, inseamna ca mai devreme sau mai tarziu o sa-ti dea cateva fire E o planta pe care o promovam in secret in interioru societatii noastrea conspirative a boschetarilor



E vorba de Elatine hydropiper?

Alex wrote:
Da, Arcadia fac becuri bune si plastice de kkt....asa e, trebuie sa scoata preturi mici pe piata si asta se face cu sacrificarea calitatii


Lampa am carpit-o eu, ca doar sunt roman, ma pricep la asta Daca becul isi face treaba, sunt multumit.

Alex wrote:
Cand incepi ciclarea acvariului sa adaugi si ceva colonii de bacterii in camera surprizelor.


N-am la indemana un flacon de filterstart, dar storc buretele prefiltrului din acvariu mare. Ar trebui sa fie ok pentru insamantare.

Alex wrote:
O curiozitate? Cum ai lipit background-ul ala pe geamul dintre compartiment si pertetele din spate al acvariului?


Background ul e lipit printr-o metoda foarte smechera si de ultima generatie...scoci Am prins-o cu cateva bucatele mici, transparente, pe laterale si sus.
Vad ca sta bine deocamdata. Sper sa n-am surprize.

Alex wrote:
O sa iti urmaresc jurlnalul
P.S. Si eu ii multumesc lui Porcu...pentru ca acum are ceva mai mult timp ca mine si reuseste sa mai racoleze cate unul cu pasiune pentru plantate



This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2013 12:28:09


Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

stefanp wrote:
Am vreo 23 de grade in camera unde e acvariul, nu-i bai din punctul asta de vedere. Ma gandeam pentru inceput o temperatura mai mare, sa zoresc un pic bacteriile alea. Dar nu mai dau bani pe un incalzitor doar pentru asta.


23 de grade...boierie!!! Pastreaza banii si du-te cu don`soara la o prajitura sa-i treaca amarul de Grigore

stefanp wrote:De ce zici de HC? Care ar putea fi cauzele ca sa nu mearga?


Pai pentru ca ale reaku plante nu vor sa creasca in piatra seaca si neagra din aia din care ai pus tu ca substrat ...de aia am zis ca ai noroc cu laterita aia, cand o sa dea cu radacinile de ea...o sa fie bine.

stefanp wrote:E vorba de Elatine hydropiper?


Iegzact...un soi de Glossostigma iubitorului de nano-tank
Am descoperit-o prin 2010, la un Interzoo unde Knott a adus cateva plante tinute in gel de la Anubias.
Cred ca este un topic undeva pe forum. Daca il cauti gasesti si poze cu planta precum si conditiile ei de stocare. Cand am inceput sa vorbesc despre planta si despre Interzoo unul dintre cretinii pamantului care am inteles ca acum se intituleaza Administrator pe un alt forum care cica are pretentii de la plantate a inceput sa faca circ pe aici...Apoi clone, mama clonei, a x-a clona...ban dupa ban si tot tacamu` Cu alte cuvinte balamuc si apoi mi-a fost lehaamite ca sa mai scriu ceva despre...
Traditional romanesc, mici, bere, pizza...n-ai cu cine bah, niste tarani
De atunci tot tin la planta asta ca pe sfintele moaste cu anumite intermitente datorate halului inaintat de puturosenie in care m-am afundat
Drept este ca l-am infectat si pe Porcu cu ea
Ma rog...realitatea este ca ochiul stapanului ingrasa vita...regula valabila mai ales la anumite plante
Cum nu timpul este cel care ma da afara din casa...am avut-o, am pierdut-o samd
Nu am facut mult advertising la planta dar poate acum daca citeste lumea se apuca sa o creasca mai multi, pentru ca ie piesa

stefanp wrote:N-am la indemana un flacon de filterstart, dar storc buretele prefiltrului din acvariu mare. Ar trebui sa fie ok pentru insamantare.


Inteleg, te strange un ciorap Decat nimic mai bine asa...stoarce-l bine.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Frumos proiectul Stefan, asteptam sa il vedem plantat si plin de creveti
Planta despre care vorbeste Sandu o are Victorz, vorbeste cu el daca o vrei.

O zi buna si spor!
Dragos

P.S. sper sa nu ai probleme cu filtrarea din cauza evaporarii apei, din pacate fiind un Nano
nu prea ai loc de multe manevre.

LE Acum am vazut ca planta o are si preamaritul asa ca ai de unde o lua

This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2013 15:31:25


Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Cosmin
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/08/2012 22:47:56
Messages: 934
Location: Iasi
IP:
Offline

stefanp wrote:Eu in procesul de creatie

image


Cu servetele mucoase si Paracetamol .

Probabil ca ai turnat si ciment in el...ca a iesit beton .

Se vede ca ai simtul creatiei,nu m-as fi gandit in veci la un fundal ca acela.O sa urmaresc jurnalul cu cea mai mare placere,ca si la celalalt.De ce spui ca un sistem de filtrare de acest tip are o durata de viata mai lunga,pentru ca powerheadu-ul nu e gatuit de materialul filtrant sau mai e si altceva?

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.


42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Alex wrote:
23 de grade...boierie!!! Pastreaza banii si du-te cu don`soara la o prajitura sa-i treaca amarul de Grigore


Pai da, ca a cazut repartitorul de pe calorifer, si acu' e la maxim Noroc ca-i martie si astia de la CET au lasat-o mai moale cu caldura, altfel faceam ciorba

Alex wrote:
Pai pentru ca ale reaku plante nu vor sa creasca in piatra seaca si neagra din aia din care ai pus tu ca substrat ...de aia am zis ca ai noroc cu laterita aia, cand o sa dea cu radacinile de ea...o sa fie bine.


Acu' am priceput. Ma gandeam ca ai identificat alte conditii neprielnice. Pai nici nu se punea problema sa pornesc acvariul cu pietris chior. Daca nu primeam laterita, luam o cutiuta de florapol, da' nu lasam asa.

Alex wrote:
Iegzact...un soi de Glossostigma iubitorului de nano-tank
Am descoperit-o prin 2010, la un Interzoo unde Knott a adus cateva plante tinute in gel de la Anubias.
Cred ca este un topic undeva pe forum. Daca il cauti gasesti si poze cu planta precum si conditiile ei de stocare. Cand am inceput sa vorbesc despre planta si despre Interzoo unul dintre cretinii pamantului care am inteles ca acum se intituleaza Administrator pe un alt forum care cica are pretentii de la plantate a inceput sa faca circ pe aici...Apoi clone, mama clonei, a x-a clona...ban dupa ban si tot tacamu` Cu alte cuvinte balamuc si apoi mi-a fost lehaamite ca sa mai scriu ceva despre...
Traditional romanesc, mici, bere, pizza...n-ai cu cine bah, niste tarani
De atunci tot tin la planta asta ca pe sfintele moaste cu anumite intermitente datorate halului inaintat de puturosenie in care m-am afundat
Drept este ca l-am infectat si pe Porcu cu ea
Ma rog...realitatea este ca ochiul stapanului ingrasa vita...regula valabila mai ales la anumite plante
Cum nu timpul este cel care ma da afara din casa...am avut-o, am pierdut-o samd
Nu am facut mult advertising la planta dar poate acum daca citeste lumea se apuca sa o creasca mai multi, pentru ca ie piesa


Mi-a dezvaluit-o Farao' acum ceva timp printre discutiile in care il tot sacaiam cerand sfaturi pentru asta micu'
A pornit si un topic cu planta aici pe forum.
Daca s-or gasi cateva fire sa le vanda, as incerca sa vad ce iese


Alex wrote:
Inteleg, te strange un ciorap Decat nimic mai bine asa...stoarce-l bine.


Atunci iau si un flacon de filterstart de la jbl, numa' sa vad cum ajung la un petshop.


kirucd wrote:
Frumos proiectul Stefan, asteptam sa il vedem plantat si plin de creveti


Multumesc

kirucd wrote:
Planta despre care vorbeste Sandu o are Victorz, vorbeste cu el daca o vrei.


Da, am vazut ca o are.

kirucd wrote:
P.S. sper sa nu ai probleme cu filtrarea din cauza evaporarii apei, din pacate fiind un Nano
nu prea ai loc de multe manevre.


Si eu sper sa fie, ok. Am sa-l urmaresc. Mai pot face modificari la o adica...

kirucd wrote:
LE Acum am vazut ca planta o are si preamaritul asa ca ai de unde o lua


Plus ca de la dansul vine binecuvantata

Cosmin wrote:
Cu servetele mucoase si Paracetamol .


Servetelele erau ca sa sterg siliconul de unde nu trebuia sa fie, iar folia de pastile era ca sa il intind la imbinari

Cosmin wrote:
Probabil ca ai turnat si ciment in el...ca a iesit beton .


Multzam'

Cosmin wrote:
Se vede ca ai simtul creatiei,nu m-as fi gandit in veci la un fundal ca acela.O sa urmaresc jurnalul cu cea mai mare placere,ca si la celalalt.


Trebuie sa recunosc totusi ca ideea cu fundalul tip cer nu imi apartine
Nu stiu daca mi-ar fi trecut prin cap sau nu, insa am vazut-o pe net inainte de a ma gandi la fundal si mi-a placut, asa ca am adoptat-o.

Cosmin wrote:
De ce spui ca un sistem de filtrare de acest tip are o durata de viata mai lunga,pentru ca powerheadu-ul nu e gatuit de materialul filtrant sau mai e si altceva?


Comparand cu un filtru intern avantajele sunt nete. Volum filtrant mai mare si nu ocupa loc in display. De asemenea poti curata materialul filtrant fara sa faci mizerie inapoi in bazin.
Fata de un filtru extern as zice ca nu exista riscul sa curga, sa cedeze vreo garnitura sau furtun.
De asemenea e silentios. Un alt avantaj e ca pot ascunde un eventual incalzitor in el. Daca va aparea pe viitor un pH controller, sonda poate fi iarasi ascunda tot in spate. Termometru la fel...Nimic nu e la vedere

Camera de filtrare va functiona atat timp cat functioneaza si acvariul. Singurul lucru care poate ceda e powerheadul. Dar cu 20 de lei l-ai rezolvat (in cazul meu fara bani)

This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2013 15:57:48


Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/08/2012 22:47:56
Messages: 934
Location: Iasi
IP:
Offline

Ceva asemanator vreau sa fac si eu la pond,ma gandeam sa folosesc doua powerhead-uri de 1000l/h bucata,iar datorita sistemului tau de filtrare mi-am upgrade-at ideea.

In legatura cu evaporarea apei,poti face un sistem ca si la dozarea fertilizantilor,numai sa monitorizezi cam cat se evapora pe zi/saptamana.

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.


42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Cosmin wrote:
In legatura cu evaporarea apei,poti face un sistem ca si la dozarea fertilizantilor,numai sa monitorizezi cam cat se evapora pe zi/saptamana.


Eee da ! Uite ca desi am folosit-o de mai multe ori, numa' la asta nu m-am gandit.
Multzam' tare!


Pt. cei care nu stiu despre ce vorbim, imi facusem o instalatie pt fertilizare atunci cand nu eram acasa (la ideea unui coleg de pe forum). Sticla cu lichid, un furtun intra venind de la o pompa de aer pusa pe o priza programabil, iar alt furtun iese din sticla si intra in acvariu.
As putea programa ca zilnic sa-mi puna cativa mililitri de apa in bazin.

Bun ! Mersi inca o data !

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/08/2012 22:47:56
Messages: 934
Location: Iasi
IP:
Offline

Nu ai pentru ce .

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.


42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
Lucian
Administrator
[Avatar]

Joined: 20/12/2001 02:00:00
Messages: 6118
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Pompa poate sa fie pornita de un detector de nivel.


„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Lucian wrote:Pompa poate sa fie pornita de un detector de nivel.


Banuiesc ca ies destul de scump cu asa ceva...si nici nu ma pricep. Desi suna interesant, a high tech

Dar daca pun pompa pe o priza programabil, timp de 1 minut pe zi, bag cam 10 ml pe zi, sau ceva de genul asta. Sau 2,3 minute pe zi...e destul de usor.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

In threadul de mai jos gasesti o solutie DIY si sint colegi care te pot ajuta:

http://acvariu.ro/forum/posts/list/23081.page

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
ioanis
Member
[Avatar]

Joined: 02/10/2010 00:35:01
Messages: 209
Location: Cyprus
IP:
Offline

mult succes in noul proiect. imi place cum arata "muntii".referitor la lampa, am avut si eu aceeasi senzatie ca acel plastic transparent (protector)cam reduce din eficienta asa ca l-am taiat(decupat)si am lasat doar partea de sus care este reflector.s-a vazut o oarecare diferenta.

http://www.flickr.com/photos/60563080@N04/8091362882/in/photostream/
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Multumesc Dragos.

Ioanis, m-am gandit si eu sa-l decupez. Daca fac figuri plantele, asa am sa fac. Deocamdata il las asa...cel putin teoretic lumina e de ajuns: 9W la 9.6 litri brut, probabil vreo 8 net.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Sandu wrote:Si eu ii multumesc lui Porcu...pentru ca acum are ceva mai mult timp ca mine si reuseste sa mai racoleze cate unul cu pasiune pentru plantate

Treaba cu racolatu' e obligatie de servici la noi ....... cum apare unu' cu potential sarim pe el si-l prelucram dupa cum avem timp ....... daca vrea .
Ca uneori ne consumam timpu' ajutind si apoi primim injuraturi e adevarat, sintem obisnuit de vreo 10 ani , ne asumam riscu'. Merita pentru cei citiva pe care-i "corupem" .

Sandu wrote:Cum nu timpul este cel care ma da afara din casa...am avut-o, am pierdut-o

Din motive diverse o pierdusem si eu. Bine c-a gasit-o la vecini Cel pe care L-am Deranjat din Cauza Ta intr-un anume moment . M-am bucurat, i-am ciupit citiva cm, am plantat-o in doua acvarii si s-a prins in ambele. Din fericire pentru acvaristii lenesi si din nefericire pentru pofticiosi e o planta care creste cam incet. Pentru inceput acvariu' din acest topic va fi nevoit sa inceapa cu alt gazon.

Poze: smilie ... Poze cu plante
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Cuba va fi atunci

Da' ma asteptam la o carcoteala ceva, o urecheala, nimic?
Ori de-atata bataie de cap prin pm, s-a dus tastatura


P.S.: Astazi am luat un flacon de Filter Start, il torn imediat.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
 
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com