[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
betta si fantoma(cutit)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
D.Sabrina
Junior member

Joined: 24/04/2013 10:55:51
Messages: 25
IP:
Offline

Buna ziua,
Am si eu un acvariu de cateva saptamani(acvariul contine: 2 scalari, 4 sanitari, 4 neoni, 2 rechinasi, 5 carasi si 3 pesti plati albi cu creste colorate, nu le stiu numele speciei). Cand am luat acest acvariu am luat si o betta(am sperat ca o sa fie bland, pt ca l-am vazut innotand cu zebrele la magazin si am zis ca poate o sa fie cuminte), care i-a mancat ochiul unui caras(telescopic) dupa 2 saptamani, in care a fost cuminte. L-am mutat pe betta intr-un bol in care pana acum nu a mai acceptat alti pesti(nici neoni, nici sanitari). Acum 2 zile am cumparat un peste cutit sau fantoma(cum i se mai zice). 2 zile a stat cuminte dupa filtru, nici la neoni nu s-a dat, insa astazi l-am vazut cum se dadea la un caras care are o problema la ochi si ii ciugulea ochiul. L-am mai lasat cateva minute si am vazut ca se dadea si la ceilalti asa ca l-am mutat repede cu betta in bol sa nu omoare vrun pestisor. L-a inceput betta s-a infoit la el dar el si-a vazut de treaba lui si se ascunde printr-o corabie mica, iar acuma betta nu se mai da la el. Acuma eu nu stiu ce sa fac. Sa il las cu betta sau cu ceilalti pesti. Sper sa ma ajute cineva cu un sfat bun.
Acvariul are 60l, are un filtru ft bun (care mentine apa curata mai bine de 2 saptamani), un incalzitor, 2 plante artificiale, 2 ornamente si o chestie care face bule. Nu am pus prea multe plante si ornamente ca stiu ca rechinasii, carasii si scalarii se vor face mari si am zis sa aiba loc pe viitor. Iar in bol am doar o corabie cu niste gauri ca sa poata intra pestisorii in ea. Si stiu cat de mare se face un peste cutit in acvariu dar pe moment cred ca e bun bolul daca se v-a intelege cu betta. Va multumesc anticipat.
[Thumb - IMAG0052.jpg]

[Thumb - IMAG0053.jpg]

YDarius
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/03/2010 04:49:44
Messages: 575
Location: Dubai - UAE
IP:
Offline

)) Ai facut o ciorba acolo, eu te-as sfatui sa te documentezi inainte sa mai cumperi pesti si sa duci o parte din ei inapoi Dupa care sa te apuci de citit sa vezi ce specii sunt compatibile si ce volum de apa necesita fiecare peste.
D.Sabrina
Junior member

Joined: 24/04/2013 10:55:51
Messages: 25
IP:
Offline

Sunt combatibili intre ei. Am vazut si pe net dar si in alte acvarii la prieteni. Aceeasi pesti ajunsi toti la maturitate care nu se cearta intre ei, nici macar cu neonii. Persoana respectiva ii are de 2-3 ani.
YDarius
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/03/2010 04:49:44
Messages: 575
Location: Dubai - UAE
IP:
Offline

Chiar as vrea sa vad unde scrie ca scalarii si carasii si neonii si beta si rechinasii sunt compatibili intre ei ) Si intr-un acvariu de 60l.. Daca traiesc la alti prieteni nu inseamna ca sunt compatibili. Eu te-as sfatui sa lasi decat scalarii si neonii in cacvariul ala, carasii fac foarte multa mizerie si ai nevoie de o filtrare f buna.
D.Sabrina
Junior member

Joined: 24/04/2013 10:55:51
Messages: 25
IP:
Offline

Ai f putut citi mai bine si ai f vazut ca betta nu mai este in acvariul ala. Iar eu vreau sa stiu ce sa fac cu pestele cutit pt ca este agresiv(desi la magazin era foarte cuminte). Poate vrei sa citesti din nou ce am scris si daca vrei sa imi dai un sfat pt ce am eu nevoie sunt dornica sa ascult daca nu, nu. Multumesc oricum si pt sfatul de mai sus.
YDarius
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/03/2010 04:49:44
Messages: 575
Location: Dubai - UAE
IP:
Offline

Si acum sta cu betta in bol ?
Te referi la Black Ghost Knife Fish ?
D.Sabrina
Junior member

Joined: 24/04/2013 10:55:51
Messages: 25
IP:
Offline

Da. Nu am vrut sa il mai las langa ceilalti ca poate il ranea mai rau pe acel caras. dar cu betta in bol vad ca e ft linistit si betta la fel. Nu se dau unul la celalalt, fiecare isi vede de treaba lui si ii place ft mult in corabia aia. Si fiind incepatoare nu stiu cum sa procedez cu ei. Ma gandesc ca acum stau linistiti dar daca black ghost e peste nocturn poate sa ii faca ceva lui betta seara sau mai incolo betta lui(cum a facut si cu carasul).
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 2471
Location: pitesti
IP:
Offline

Buna Sabrina. Ce ai tu acolo nu prea se cheama ca ai acvariu si as vrea sa nu intelegi gresit. Carasii si scalarii au necesitati mai mari, un peste cam la 50 de litrii de apa. Cand le vor intra in gura, adica vor putea deschide gura mare caraseii tai, vor disparea si neonii. Chiar daca tu ai vazut ca se tin pesti in boluri, noi nu incurajam asa ceva, iar acel peste cutit sau fantoma, cum vrei tu sa-i zici va muri repede acolo. Plantele si decorurile artificiale nu prea isi au nici ele locul acolo, pestii se pot rani in ele. Pestele acela ar trebui dus inapoi de unde l-ai luat sau doneaza-l.
Te-as mai ruga sa treci si locatia la profil.

Daca tot ai dat de noi, eu zic sa incerci sa asculti si ceva din sfaturile noastre si sa mai te documentezi, asa este la inceput.

Pierisul ala rosu o fi el rosu, dar nu prea se potriveste. Carasii mananca mult si fac multa mizerie, trebuie sa le faci si curatenie bine, iar filtrul acela nu stiu daca face fata.
[ICQ]
YDarius
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/03/2010 04:49:44
Messages: 575
Location: Dubai - UAE
IP:
Offline

Pai acest peste se recomanda sa stea intr-un acvariu de 300-400 L ajunge la 40cm la maturitate, nu cred ca ii este bine intr-un bol.
http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=830+836+857&pcatid=857
YDarius
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/03/2010 04:49:44
Messages: 575
Location: Dubai - UAE
IP:
Offline

Te poti uita la toti pestii pe care ii ai pe acel site si sa vezi ce necesitati au. Nu o lua in nume de rau, cred ca majoritatea am facut greselile astia la inceput, dar daca nu inveti din greselile facute, totul a fost in zadar.
D.Sabrina
Junior member

Joined: 24/04/2013 10:55:51
Messages: 25
IP:
Offline

L-am pus in bol doar pt 1 zi-2, ca sa nu raneasca alti pesti. Cred ca il voi duce inapoi, pt ca m-am documentat despre el inainte sa il mut in bol si am vazut cat de mare creste. Iar despre restul m-am documentat de mult si stiu ca o sa ii vada pe neoni ca pe hrana cand vor creste, doar ca neonii i-am luat cand l-am mutat pe betta in bol crezand ca nu o sa aiba nimic de impartit cu ei(la magazin betta inota cu zebrele si am zis ca daca sunt tot pesti mici nu ii va alerga).
D.Sabrina
Junior member

Joined: 24/04/2013 10:55:51
Messages: 25
IP:
Offline

Am sa ma uit. Iti multumesc frumos pt ajutor si nu o iau in nume de rau doar ca eu ma atasez mai repede dk ar trebui de orice, iar pestisorii astia imi sunt ft dragi si sunt cam speriata pt ei. Mai am un mesaj "Caras fara un ochi" si am si o poza acolo. Daca poti sa ma ajuti si cu el. Nu stiu de ce e asa. De la black ghost nu e ca am observat ochiul inainte sa il pun in acvariu si nici de la betta ca el nu mai e in acvariu de vreo 2 saptamani. Multumesc pt tot.
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/01/2009 13:11:22
Messages: 1666
Location: Brasov
IP:
Offline

Ideea ar fi sa asculti sfaturile primite pe forum. Altfel nu vad ce utilitate ar avea sa le mai ceri .

Pestele cutit e un peste agresiv si creste foarte mare. Probabil Betta va fi mancat in cateva zile maxim in functie de marimea lui si a pestelui cutit.

Imi pare rau sa iti spun dar ai un bors de peste nu acvariu. Speciile sunt incompatibile. Faptul ca sunt toti de apa dulce nu inseamna ca pot si locui impreuna
Cu stiguranta esti incepator/incepatoare insa daca vrei cu adevarat poti sa schimbi multe. IN primul rand ai de citit. Acvariul trebuie ciclat inainte de a avea pesti in el. Probabil nu ai stiut asta insa nici eu sa fiu sincer nu am gasit vanzator de pesti sa te intrebe daca ai acvariul ciclat acasa. In cazut tau banui ca a fost o achizitie impulsiva de genul 2 din astia trei din astia rosii ...
Primul pas e sa renuynti la pesi momentan si sa ciclezi acvariul:

Link cu articole:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page

Link cu ce ar trebui sa incepi:
http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati

Daca nu accepti ca trebuie sa citesti si sa aplici ceea ce citesti, esti un caz pierdut. Sper ca nu e cazul.
[WWW]
D.Sabrina
Junior member

Joined: 24/04/2013 10:55:51
Messages: 25
IP:
Offline

Dan P ascult sfaturile si nu am zis ca nu sunt bune sau ca nu voi face precum sunt sfatuita. Acvariul a fost ciclat inainte sa pun pestii. Iar filtrul este ft puternic. Vanzatorul mi-a zis sa ciclez mai intai apa si mi-a zis si cat de bun/prost este filtrul. La fel mi-a zis si de pesti de cum se inteleg si mi-a spus ca o iau pe betta pe raspunderea mea, iar despre black ghost mi-a zis ca este un peste agresiv dar la el in acvariu nu a facut nimic rau. Il voi duce pe black ghost inapoi pentru ca nu vreau sa creasca chinuit. Despre betta am citit acu o saptamana ca nu are probleme sa stea singur( si observ ca alti pesti nu mai vrea langa el in bol), iar cu neonii nu stiu ce sa fac pt ca aceia i-am luat special pt betta acu 2 saptamani,am zis sa nu stea singur, dar nu i-a acceptat. Cred ca o sa ii mai las pana mai cresc putin ceilalti pesti, ca doar nu cresc peste noapte. Si dupa o sa ii duc la cineva care mai are neoni. Iar despre restul nu am vazut sa aiba probleme intre ei. Daca vor aparea voi gasi o solutie nu ii voi lasa sa se chinuie si ma voi mai documenta. Cei drept nu prea am gasit informatii multe. Pagini cu informatii sunt suficiente dar au cam aceleasi informatii pe care le stiam, ceva mai detaliat nu prea am gasit.Va multumesc pentru sfaturi.
YDarius
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/03/2010 04:49:44
Messages: 575
Location: Dubai - UAE
IP:
Offline

Pai iti dau eu niste informatii :
1. Scalarii au nevoie de o temperatura mai ridicata fata de Carasi.
2. Scalarii sunt mai agresivi si or sa atace Carasii.
3. Ambii au nevoie de un volum ridicat de apa, in cazul tau nu vor creste.

De la aceste incompabilitati vor porni problemele, probabil de aici si carasul cu ochiul "spart"
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 2471
Location: pitesti
IP:
Offline

Pai hai sa iti explic altfel. Acvariul tau este foarte mic pentru carasi, vei avea tot timpul probleme cu ei, se vor imbolnavi de diverse boli, vor duce o viata chinuita. Ochiul acela din pacate se poate sa fie doar inceputul, cu toate ca sunt pesti rezistenti. Lor le place o apa mai rece, la restul mai calda, au necesitati diferite. Neonii vor fi in curand hrana carasilor. Ca o paralela, stateam cu cineva de vorba, a luat niste plante de la mine. In acvariu avea carasi, dar a zis ca nu sunt suficienti. A cumparat de la pet shop, pentru fata lui, 40 de neoni, sa fie frumos. Numai ca surpriza a venit repede, in cateva zile nu mai avea decat carasi in acvariu. Parerea mea este ca ai fost foarte bine sfatuita sa incerci din nou, cu un reset, sa schimbi nisipul ala, pestii si restul de chiciuri din acvariu. O zi buna, Narcis.
P.S. Poti incerca pe jbl hospital sa identifici boala carasului tau.
[ICQ]
D.Sabrina
Junior member

Joined: 24/04/2013 10:55:51
Messages: 25
IP:
Offline

Multumesc frumos, voi lua si asta in considerare doar ca, carasul a inceput sa aiba probleme la ochi inainte cu vreo 2 zile sa cumpar scalarii.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/04/2013 14:01:45

D.Sabrina
Junior member

Joined: 24/04/2013 10:55:51
Messages: 25
IP:
Offline

Multumesc de sfat Narcis. Ma voi uita imediat pe ce mi-ai spus tu.
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/01/2009 13:11:22
Messages: 1666
Location: Brasov
IP:
Offline

Citesti printre randuri ;) Ciclarea se face fara pesti in acvariu. Tu in primul post ne zici ca ai luat acvariul si pestii odata. Imi e teribil de greu sa cred ca la petshop ti-au dat acvariu nou cu filtru gata ciclat. Nu de alta da se vede dupa ce ai in acvariu ce "profesionisti te-au ajutat".

Legat de problema carasilor, poate fi vorba de "popeye diseas", este specifica carasilor si e data de..... ce sa vezi.... calitate proasta a apei ce da infectii bacteriene.

Repet nu are nimeni nimic cu tine insa daca tii cu adevarat la pesti trebuie sa incepi de la 0, adica sa dai pestii si sa faci ciclarea corect. Intre timp poti sa te decizi ce pesti ai dori cati poti sa pui in acvariu si si ce conditii le sunt necesare.

Daca nu vorbim vorbe si pestii sufera.
[WWW]
D.Sabrina
Junior member

Joined: 24/04/2013 10:55:51
Messages: 25
IP:
Offline

Nu am zis ca am cumparat acvariul sau ca l-am cumparat cu pesti cu tot. Acvariul l-am primit de la cineva. A 2-a zi am cumparat nisip si am pus apa si l-am lasat 2 zile asa fara pesti. Apoi am pus pestii. Primii au fost carasii cu rechinasii, dupa restul.
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com