[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Despre CO2  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
murder
Junior member

IP:

Salutare tuturor!
Sunt de ceva timp pe acest forum si ma straduiesc sa invat cat mai multe. Dupa cum am mai zis, prin toamna vreau sa imi cumpar un acvariu de 120-150l si pentru prima data as vrea sa bag si plante in el ...da, pentru prima data
Sunt foarte frumoase acvariile voastre si mi-am dat seama ca practic un acvariu fara plante e ca un borcan mai mare de muraturi Acvariul pe care il am acum, cel de 20 de litri e plin cu toate prostiile: pietris multicolor, o barca scufundata o planta artificiala etc. Mi-am zis ca un acvariu asa mic nu are cum sa fie plantat, dar vazand la voi, am realizat ca ar putea iesi ceva frumos si in el asa ca am inceput tratativele cu ReBella si sper ca saptamana viitoare sa ma pot bucura de plante si de ceva "lemn" de la ea, ca sa pot aranja prin el. Am sa schimb pietrisul multicolor cu substratul Manado de la JBL (sau AquaBasis Plus cu un strat de nisip natural pe deasupra) si decorurile artificiale cu cele naturale (logic ).
Acum........ce nu prea inteleg eu. Am tot vazut prin posturile voastre ca tot vorbiti de bombe pentru CO2. Imi puteti spune despre ce e vorba? Le cumparati? Le faceti voi? Eu ma gandeam sa cumpar JBL ProFlora Bio160 si as vrea sa stiu ce parere aveti voi! (ma gandeam sa merg cu sistemul asta si pe acvariul cel mare)
As dori sa ma sfatuiti daca e bun acest sistem de CO2 la care m-am gandit, care dintre cele 2 variante de substrat este mai indicat si ce considerati voi ca ar mai trebui sa stiu inainte de a ma apuca de treaba
Va multumesc frumos!
stefanp
Moderator

IP:

Salut.

"Bomba" de co2 si-o face fiecare acvarist, intr-o sticla, in casa.
http://acvariu.ro/forum/jforum.page?module=search&action=search&search_keywords=bomba+co2&match_type=all&search_forum=&sort_by=relevance

Sistemul ala de la jbl e acelasi lucru, doar ca e ambalat frumos. Nu merita banii

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
FlyingDutch
Member
[Avatar]

IP:

Proflora 160 e mult prea mare pt ce ai tu (daca o folosti cum zic ei).
Experienta mea cu proflora nu a fost placuta. Recomand reta de pe forum cu sticka de 2 l. E chin cu proflora

acvariu 54L
estroe
Junior member

IP:

Merita daca esti total atehnic si/sau prea lenes sa experimentezi. Din aceste motive am luat BioFlora 80. E cam aceeasi chesie doar ca are difuzor in loc de reactor si nu are o cutie cu oarece protectie termica. Dupa un start mai greu a mers relativ ok pt aproximativ o luna cand s-a consumat. Refill e cam 26 Ron si probabil ca tot la drojdie ajungi sa folosesti in el in cele din urma.
murder
Junior member

IP:

Ok atunci...dar tot ramane o intrebare... Curiozitatea ma impinge sa fac si eu cu mana mea o bomba dintr-asta, dar daca va fi nevoie sa suplimentez CO2-ul, la bomba asta improvizata cum fac? Adica eu cred ca atat cat iese...atat iese, nu prea am ce sa fac. Sau ma insel eu...din nou.
Multumesc pentru sfaturi!!!

P.S. la capitolul substrat nu am primit nici-o idee cu ce ar fi mai bine sa incep? O zi frumoasa tuturor!!!
oviwankenobi
Member

IP:

eu te sfatuiesc la bomba cu "citrice "last update "-21 de zile cu reteta clasica 1-2 bule /secunda 12 ore pe zi!

Carpacio ochio acvarist
Bloody Mary shrimps
murder
Junior member

IP:

Am gasit pana la urma si reteta de citrice pe forum, multumesc de sfat

P.S. scuze ca am deschis un nou topic, trebuia sa casc ochii mai bine

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: