[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Impuritati in apa de la ce poate fi ?Acum 3 saptamani nu era asa  XML
Forum Index » Apa
Author Message
adrianmardare31
Junior member
[Avatar]

Joined: 10/10/2014 20:05:43
Messages: 11
Location: Negresti, jud. Vaslui.
IP:
Offline

bazin 100 litri
filtru fluval u 2 cam 700-800l/h
incalzitor 40W
pompa de aer cu piatra de aerare sper ca nu gresesc asa se cheama, peste piatra am pus un burete am zis ca e mai bine pentru coloniile de bacterii(nitosomonas)
iluminare.... o sa radeti da mi se ardeau neoanele asa ca am folosit un far de dacia 1300, cu bec de pozitie si traf de 12 w, am mai pus 3 platane de hdd ca oglinzi.
o bomba diy co2 reteta ce gasim pe forumuri


substrat de la 13-15 cm coboara pina la 2,4 cm , balast folosit in constructii am folosit cernut si are de la 2 la 4 mm granulatie, l am spalat si fiert 20 min maxim.
o cioata de salcam mare, doua crengi de mar, care au facut un fel de mucegai , da vad ca-l mananca pestii si melcii.
3 specii de plante, nu le stiu denumirile sincer nu e normal da nu am pet shop aproape asa ca le am luat dintr un iaz le am de o luna si vad ca sau acomodat
sunt binisor cred ca datorita bombei cu,co2

- 2 xifori, un puisor mic au acum
-si ceva melci luati tot de pe balta, micuti culoare pestriti( parca-s picheri )

de o luna am aflat si eu de ciclare, acvariu e pus in functiune de 2 luni dar de o luna am incetat sa mai spal buretii filtrului la chiuveta
in apa cu clor si fierbinte de ma frigeam tot la maiini.
de o saptamana si 3 zile am pus FILTER START in buretii filtrului si un pic de mancare, am zis ca o sa aiba amoniacul aproape dragutele mele bacterii )

Mai exact intrebarea mea e asa:
Oare nu e cam mic acel filtru Fluval u2 intern de 800 l/h ?
Poate o fi altceva se vadimpuritati micute in apa
[Thumb - IMG_0617.JPG]

[Email] [Yahoo!]
Faye
Senior member
[Avatar]

Joined: 12/02/2014 12:45:09
Messages: 1446
Location: Bucuresti/Pantelimon
IP:
Offline

Pai malul din rau pe care il amestecasei cu pietris mai e acolo?
Ce rost are sa fierbi pietrisul daca tu pui mal in acvariu?

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 3411
Location: Prin tara
IP:
Offline

Omule,m.ai dat pe spate.este incredibil cum ai reusit sa faci din niste lucruri banale o adevarata maiestrie,fara a avea cunostinte in ale acvariaticii.te felicit.acum,nu sunt prea sigur de ce impuritati vbesti,caci sunt la pe tel,insa mai mult ca sigur filtrarea cat si substratul sunt de vina.fa schimburi de apa mai dese,si cand faci rost de ceva bani,schimba substratul,de preferat cu jbl manado,este cel mai recomandat.nu stiu cum s.au format coloniile tale de bacterii,insa este bine ca ai citit,buretii filtrelor si in general materialele filtrante se clatesc usor in apa acvariului,separat de acvariu,bineinteles :p totusi,cu schimburi de apa ai putea rezolva problema treptat.nu stiu daca filtrul tau intern este bun,caci nu am avut,dar incearca sa adaptezi si un filtru extern,pt filtrare biologica si chimica.dar asta dupa ce schimbi substratul.in urmatoarele 2-3saptamani,fa schimburi de apa a cate 30% din totalul acvariului la fiecare 3zile.incepe de maine dimineata,sa pui apa la pastrat in sticle/bidoane/galeti si a le lasa pt cel putin24de ore,pt a iesi clorul si alte chestii care s.ar evapora si ti.ar lasa apa neutra numai buna de pus in acvariu,pt a prelua proprietatile celei care e deja inauntru.niciodata sa nu pui apa in acvariu direct de la robinet.si ma tot gandii,vezi ca pestii ce ii ai isi mananca puii,poate de aceea mai au doar 1 singur

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
adrianmardare31
Junior member
[Avatar]

Joined: 10/10/2014 20:05:43
Messages: 11
Location: Negresti, jud. Vaslui.
IP:
Offline

Merci! La ce acvarii am vazut pe forumuri nu e chiar asa de reusit. L-am facut asa din nimicuri fiindca abia m-am apucat de el nu am nici un pet shop aproape
si nici nu ma dau banii afara.
acvariul cred ca e ciclat inainte sa i pun substrat si plante si xipfori am avut in el 8 soreti (biban soare).
cand voi avea timp am sa -mi parasesc pentru o zi oraselul si am sa merg sa-mi cumpar substrat cat despre filtru extern nu cred ca voi lua acum
as putea gasi prin depozitele de materiale constructii o pompa de apa, si un filtru extern e usor sa-mi fac, m-am uitat asa cam ce sistem are
Bine merci!




[Email] [Yahoo!]
adrianmardare31
Junior member
[Avatar]

Joined: 10/10/2014 20:05:43
Messages: 11
Location: Negresti, jud. Vaslui.
IP:
Offline

Faye wrote:Pai malul din rau pe care il amestecasei cu pietris mai e acolo?
Ce rost are sa fierbi pietrisul daca tu pui mal in acvariu?

SINCER NU L-AM SCOS
dar, am asiprat substratul cu un furtun si un cap de sticla bine pana vedeam apa curata
in capul de sticla apoi mutam sorbul, la fiecare schimb de apa. Sincer nu vad sa iasa mal, ala mi -ar inegri apa,

impuritatile au venit de la resturi de plante radacini ce s au descompus ,am mai avut 3 specii de plante dintr-o balta si nu au rezistat
mai sigur de cand am incetat sa mai spal bine buretii de la filtru pina ieseau luna,
dar dezechilibram acvariul , sincer nici nu stiu daca e ciclat complet, ca eu teste nu i am facut, ma uitam doar la pesti daca sunt ok, si melcii daca nu stau sa
respire la suprafata apei.
acum alta chestie, era aerisitorul in fata filtrului si nu prea ajungeau curentii de apa cum trebuie sa-mi traga gunoaiele, filtrul de apa i-mi trimite printr-un
furtun apa in reactorul de co2 , normal o improvizatie a mea care vad ca merge binisor, s au prins 3 specii de plante in acvariul meu.
acum doua ore am facut un schimb de apa 15 litri cam asa ii iau la 5 zile si i am mutat aerisitorul in celalt capat alt acvariului
si am setat filtrul sa-mi de-a apa si pe pipa de sus asa ca acum se face curent cum trebuie imi invarte apa cum trebuie sper, in acvariu aproape s a limpezit
apa
[Email] [Yahoo!]
claudiugeacar
Member
[Avatar]

Joined: 24/09/2013 20:23:40
Messages: 118
Location: Domnesti, Ilfov
IP:
Offline

Hai sa o luam cu inceputul...
1. E bine ca ai renuntat sa speli buretii in apa (si mai ales cu clor ). Asta iti decicla acvariul de fiecare data (adica omora bacteriile care asigura ciclul azotului).
2. Este posibil ca acele impuritati sa vina tocmai de la deciclarea partiala a acvariului; in acest caz, apa o sa isi revina in perioada urmatoare.
3. Pompa de aer cu piatra este inutila intr-un acvariu cu aditie de CO2. Ideea e ca tu introduci pe de o parte dioxid de carbon si, pe de alta parte, folosesti un sistem care il elimina din apa. Adica, bomba cu CO2 e degeaba in conditiile astea, deoarece aerul introdus de pompa elimina dioxidul de carbon pe care il introduce bomba. Daca vrei sa mentii aditia de CO2, pune iesirea filtrului astfel incat sa valureasca usor suprafata apei. E suficient pentru schimbul de gaze, iar plantele iti vor genera oxigen suplimentar.

Toate cele bune,
Claudiu

Acvaristica este modul cel mai simplu (si direct) prin care omul poate intelege influenta sa asupra naturii.
Ape limpezi!
adrianmardare31
Junior member
[Avatar]

Joined: 10/10/2014 20:05:43
Messages: 11
Location: Negresti, jud. Vaslui.
IP:
Offline

acuma nu stiu daca e bine, dar uite cum am procedat.
am scos aeristiorul
am pus furtunul de la bomba de co2 conectat la piatra de aer
filtrul este un fluval U2 imi da deasupra valuri are un debit cred eu bunicel 700-800 litri pe ora sigur

vad ca ies bule multe foarte fine de co2
chestia e ca nu mai pot numara bulele da cred ca e ok deoarece am respectat reteta
e musai sa-i fac iarasi reactor co2?
sper sa nu-mi crape pestii ca nu au oxigen la cate plante am eu acolo necajite


[Email] [Yahoo!]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

Joined: 08/08/2013 22:37:09
Messages: 567
Location: Suceava
IP:
Offline

Sa o zic cat mai frumos...
Reseteaza acvariul ( daca vrei sa il numesti asa la momentul asta )
E adevarat ca acvariul trebuie sa imite un colt de natura dar asta nu inseamna ca ei orice cadavru de pasare de pe apa si il pui in acvariu.
Eu vad potential in acvariu asta in echipament si in tine.
Eu zic ca un reset total ti-ar rezolva problemele.
Parerea mea ;)

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
adrianmardare31
Junior member
[Avatar]

Joined: 10/10/2014 20:05:43
Messages: 11
Location: Negresti, jud. Vaslui.
IP:
Offline

Am rezolvat problema
- 2 schimburi de apa
- am schimbat un pic pozitia filtrului
- am aspirat la fiecare schimb substratul si s a rezolvat
Daca nu mai foloseste nimanui topicul asta rog moderatorul sa-l inchida
[Email] [Yahoo!]
 
Forum Index » Apa
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com