[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Prelungire verificare butelii Co2, Dennerle, JBL, Sera, etc.  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
qwerty
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/01/2014 17:20:22
Messages: 602
Location: Timisoara
IP:
Offline

Salut, dragi acvaristi.
Vreau sa impartasesc cu voi o informatie utila. Dupa ce eu m-am lovit de problema, consider ca este util ca sa va informez si pe voi, ca sa nu aveti la randul vostru probleme. Si daca o sa le aveti, sa stiti cum o puteti rezolva.
Stim cu toti ca noi acvaristii folosim doua tipuri de butelii pentru CO2
1- Stingator tip G
2- cele dedicate, Dennerle, JBL, Sera, etc

La ce trebuie sa fim atenti cand achizitionam o butelie de Co2, si ce trebuie luat in calcul:

1- perioada de valabilitate a verificarii, OBLIGATORIU sa fie o perioada cat mai lunga de timp valabila.
2- posibilitatea incarcarii in statiile de incarcare a buteliilor de dimensiuni mai mici, gen celor de 0,5 kg, multi le refuza la incarcat, eu nu am patit inca.
3- o inspectie optica asupra buteliei. Sa nu fie lovita, indoita sau alte defecte vizibile. Va puteti astepta la refuzul incarcarii din partea celor de la statie.

1- buteliile facute din stingatore tip G pot fi incarcate la firmele care au obiectul activitatii, lucrul cu stingatore de incendiu. Ei detin, dar nu toti , si statii de incarcare de CO2. Tot ei asigura si revizia periodica a buteliei, fiind autorizati sa faca lucrul acesta. Deci, cat timp detineti o butelie de Co2 tip G, nu veti intampina probleme atunci cand revizia periodica expira, firma va efectueaza verificare pentru urmatoarea perioada de timp, cel putin 1 an.

2- la buteliile de firma , Dennerle, JBL, Sera, etc, altele decat cele de tip G, situatia sta altfel: Buteliile au o perioada de valabilitate a verificarii de 10 ani. Aceasta este stantata pe butelie, se observa luna si anul, ex: 12/00-12/10 sau 12/2000-12/2010. Dupa expirarea verificarii stantate pe butelie apar si PROBLEMELE.
Statiile de incarcat stingatoare VA REFUZA incarcarea daca perioada de verificare este expirata.
Aceste firme, MAJORITATEA, care au obiectul activitatii cu stingatore de incendiu NU va pot efectua prelungirea verificarii buteliei. Veti mai putea gasi unele firme care au autorizatie ISCIR, putine cei drept, dar sunt, care va pot efectua verificarea si prelungirea verificarii.

ATENTIE! cand achizitionati o butelie pentru CO2, alta decat butelie tip G. Sa fie cu perioada de verificare valabila cat mai mult timp.
Stim ca pretul unei butelii este destul de mare, cel putin cele care sunt in perioada de verificare valabila, chiar daca o achizitionati second hand.
Veti gasi pe piata second si butelii cu verificarea expirata. Ce este de facut atunci? Intrebare este : sa o cumpar sau nu?
Daca pretul este unul care va convine SI aveti posibilitatea sa prelungiti verificarea, de ce nu? Dar daca o cumparati fara sa stiti ca veti putea prelungi verificarea, mai bine RENUNTATI. Optati pentru o butelie tip G.

Cum am spus si mai sus, putine firme sunt care va pot prelungi verificarea la astfel de butelii, altele decat tip G.

EU m-am lovit de astfel de problema dupa achizitionare unei butelii de CO2 Dennerle care avea verificarea expirata, era depasita cu 2 Ani fata de anul in curs.
Nu am dat prea mare importanta, avand inca o butelie tip G pe care o incarcam deja de mult timp si de multe ori. Am spus: ce mare “smecherie” o vor incarca si pe asta, ca doar tot butelie este, doar ca este gri la culoare.
Lucrurile nu au fost dupa cum am gandit. Primul lucru care a fost verificat a fost DATA, daca este valabila verificarea. Cand au vazut ca este expirata mi-au dat “ praf de mers”
Binenteles ca am fost suparat. Am luat aproape toate firmele din Timisoara la rand, poate poate “pacalesc” pe cineva si mi-o incarca. Incercarile au fost in zadar. Ba mai mult, am apelat si la cunostinte, care la randul lor au incercat ei sa o incarce, dar degeaba, au fost refuzati elegant. De fapt firmele aveau dreptate, daca nu au autorizatie, nu risca.
Eu nu am renuntat la “lupta” asta, nu a costat o avere butelia dar am vrut sa imi ating scopul, sa prelungesc verificarea. Am luat internetul la puricat si in cele din urma am gasit o firma la Deva care se ocupa si de astfel de butelii. Am sunat, am vorbit si iata ca astazi am o butelie Dennerle cu verificarea valabila pana in 12/ 2019.
Firma a verificat butelia, a stantat verificarea pe ea si a lipit autocolant ca dovada a verificarii de catre ei.
Cu rabdare se poate rezolva. Daca nu vreti sa treceti prin ce am trecut eu, optati pentru butelii tip G sau butelii Dennerle, JBL, Sera, etc DAR cu verificarea valabila cat mai mult timp.

Costurile nu mai au importanta acum pentru mine, am intrat in hora, a trebuit sa dansez.
Curierul ma costat, trimisul incolo, 35lei iar returul, 0 lei. Patronul de la firma a avut drum in Timisoara si mi-a adus-o el. Verificatul si incarcatul ma costat 50 lei.
Am sa trec si numele firmei, daca aveti nevoie apelati cu incredere la ei. Nu o fac pentru reclama, o fac pentru noi, sa stim cu toti unde putem prelungi verificarea atunci cand avem nevoie si nu vrem sa cheltuim alti bani pe butelie.

LazarCompany, str. Horia nr. 18 Deva.
tlf. 0254-219 260

[Thumb - IMG_9447.JPG]

[Thumb - IMG_9449.JPG]

[Thumb - IMG_9446.JPG]

[Thumb - IMG_9448.JPG]


Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.


[WWW] [ICQ]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Multumim pentru informatii

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

Joined: 31/03/2013 13:08:18
Messages: 1363
Location: Iasi
IP:
Offline

Informatii foarte utile. Multumim

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 27/08/2014 01:19:42
Messages: 459
Location: Helsinki - Finland
IP:
Offline

stefanp wrote:Multumim pentru informatii


Cateva dintre ele (informatii) sunt inexacte si.... pot duce in eroare! De aceea nu trebuie luat "litera de lege" doar din prisma faptului ca "este un text lung"....
Si eu eram "gicacontra"... adeptul "buteliilor dedicate" si huleam "stingatoarele"... pana a venit domnul Dan Dumitru cu o sinteza foarte CLARA a ceea ce inseamna RECIPIENT. Cum eu de obicei "nu cred vorbe" fara sa ma informez ulterior.... am ajuns la concluzia ca "omul are dreptate"!!!!

Asa ca Qwerty... asteapta putin sa apara paranoicul de Pavelescu si te lamureste el cum sta treaba cu siguranta si paza buna. Si daca e si Bitanul prin zona sau stie cineva topicul in care a descris clar cum trebuie sau... cum se face o revizie de butelie.... va invit sa pune-ti linkul aici.
Si poate apare si domnul DanDumitru... sa repete ceea ce a spus mai demult.... poate astfel vei intelege, tu si restul de cititori, niste lucruri de baza:

- butelia de Co2 indiferent de forma - culoare - marime.... este UN RECIPIENT in care se depoziteaza un gaz.
- acel recipient... este facut din 2 tipuri de material, de aici si diferentele dintre ele: otel sau aluminiu. Dar ambele materiale... din proiectare, trebuie sa reziste la o presiune de 250 atmosfere/bari...
- REVIZIA: nu o poate face decat un centru autorizat ISCIR. NIMENI NU ITI POATE PRELUNGI VALABILITATEA DOAR PE HARTIE!
- VALABILITATEA se prelungeste DOAR dupa ce butelia este supusa unor teste.... descrise foarte bine de Bitanu
- Valabilitatea: initiala, din fabricatie... este de 10 ani, apoi.... in functie de tipul materialului de constructie.... valabilitatea se acorda pe 10 sau 5 ani sau... daca masurile impun: mai putin decat aceste perioade. Deci nu va asteptati ca dupa revizie sa aveti butelie valabila "inca 10".... in majoritatea cazurilor: nu se intampla asta.

- NU CONFUNDATI revizia cu verificarea: Revizia sau inspectia se aplica RECIPIENTULUI, cum scriam mai sus (la Iscrir)... iar VERIFICAREA... intradevar, o poate face orice centru PSI: se verifica daca recipientul face fata scopului propus! Adica pe romaneste.... se verifica daca recipientul (G) este FUNCTIONAL.... in caz de incendiu! Daca are Co2 in el, Daca se deschide robinetul.. etc. Chestii care se verifica si la cele cu praf.... De aceea se prelungeste ANUAL

Uiti Qwerty sa spui un "amanunt": in cazul in care te duci "la verificat" cu un recipient Tip G.... TREBUIE SA AI PARGHIE LA ACEL RECIPIENT.
Nici un centru de stingatoare nu o sa iti prelungeasca inspectia cu "cel putin 1 an" daca recipientul are robinetul schimbat si nu are parghia prevazuta din constructie sau robinetul specific (cu alt pas, fata de cel care il utilizam noi sau cei din domeniul alimentar)! Prin schimbarea robinetului se schimba si domeniul de utilizare!

- Presiuni CO2... ca citisem recent ceva discutii:

Presiunea maxima la care rezista butelia de CO2 = 250 at
Presiunea maxima admisa ca fiind "de siguranta" = 125 at (dupa acest nivel, intra in joc supapa de presiune care elibereaza gazul afara)
Presiunea "de incarcare" a buteliei CO2.... adica CE VEDEM NOI PE CEAS LA REDUCTOR = 60 at
Presiunea "de lucru" in regim normal a unei butelii CO2... adica ce regleaza reductorul si ne ofera noua ca gaz = 1,5 - 2 at.....


In rest...... e ca in viata: ce ti se intampla tie..... poate sa nu mi se intample mie sau viceversa. Adica: daca ai avut "probleme" cu buteliile, nu inseamna ca toata lumea v-a avea probleme cu ele.


Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
qwerty
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/01/2014 17:20:22
Messages: 602
Location: Timisoara
IP:
Offline

@nimeni, nu am interes sa induc pe Nimeni in eroare. Eu am adus doar o informatie la cunostinta. Poate tie sau la altul nu i-se va intampla, nu este regula sa fie la toti la fel. Dar este bine de stiut ca atunci cand ai o butelie cu REVIZIA expirata, aceasta se poate prelungi.
Nu am deschis acest subiect pentru a face studiu asupra recipientelor sub presiune, asta este treaba fabricantului. Eu ca utilizator vreau sa stiu unde imi pot prelungi revizia, nu pe toti ii scot banii din casa ca sa cumpere o butelie noua. Eu inainte de a scrie aceasta informatie m-am INFORMAT, AM STAT DE VORBA CU PATRONII CARE AU SATII DE INCARCARE, UMBLAT, TELEFONAT si in final REZOLVAT. Cred ca fiecare dintre noi am vrea sa ne rezolvam butelia, fara sa fim nevoiti sa cumparam alta. Butelia mea a fost verificata, la presiune, volumetric, si optic la microscop, sa nu aibe fisuri, incluziuni si alte defecte care apar dealungul timpului. Chiar daca traim in Ro nu inseamna ca nu ne facem bine treaba. Nimeni nu iti da hartie de dragul unor LEUTI, si aia putini. Eu am colindat tot orasul si nimeni nu a indraznit sa sa scrie vreo hertie sau macar sa o incarce pausal.
Cui ii este utila informatia va tine seama de ea. Daca nu, subiectul poate fi sters.

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.


[WWW] [ICQ]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Nimeni wrote:
stefanp wrote:Multumim pentru informatii


poate astfel vei intelege, tu si restul de cititori, niste lucruri de baza:


Cred ca pot multumi unui coleg pentru ca si-a pierdut timpul sa scrie niste informatii, fara sa traga altcineva concluzii despre lucrurile de baza pe care le cunosc sau nu.
Era o simpla multumire si trebuie luata ca atare


Nimeni wrote:
In rest...... e ca in viata: ce ti se intampla tie..... poate sa nu mi se intample mie sau viceversa. Adica: daca ai avut "probleme" cu buteliile, nu inseamna ca toata lumea v-a avea probleme cu ele.


Pe acelasi principiu, ce nu ti se intampla tie nu e neaparat sa nu i se intample si altui coleg.
Cu alte cuvinte, colegul "qwerty" are tot dreptul sa ne povesteasca experienta lui.

In rest, nu vad prea mari corecturi aduse de tine textului din prima postare...


Si daca tot veni vorba de experiente proprii, am sa-mi permit si eu sa spun ceva.
Am o butelie de 2kg, provenita dintr-un fost extinctor. La centrul de incarcare mi-a spus sa nu mai vin cu ea, ca nu mai vrea sa o incarce. Au necesitat ceva rugaminti si un suprapret la incarcare, ca sa o mai accepte.


Si in final, asta e link-ul cu etapele unei revizii (pornit de bitanu): http://acvariu.ro/forum/posts/list/13679.page#p121031

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 2474
Location: pitesti
IP:
Offline

Deoarece vroiam sa mai achizitionez o butelie, am pus o intrebare la centrul de incarcat. Persoana responsabila mi-a zis sa ma feresc de buteliile de aluminiu, ca nu le mai face revizia. Poate va este utila aceasta informatie care am primit-o luna aceasta.
[ICQ]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

N-a spus si de ce?
Doar el nu mai face sau o fi vreo directiva generala?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 2474
Location: pitesti
IP:
Offline

Nu am stat prea mult la taclale, e mai ursuz domnul. Dar cred ca e generala treaba.
[ICQ]
qwerty
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/01/2014 17:20:22
Messages: 602
Location: Timisoara
IP:
Offline

@narcis, mai intreaba si prin alta parte. Suna la adresa ce am postat-o in topic, macar sa iti confirme si ei.

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.


[WWW] [ICQ]
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 27/08/2014 01:19:42
Messages: 459
Location: Helsinki - Finland
IP:
Offline

stefanp wrote:
Nimeni wrote:
stefanp wrote:Multumim pentru informatii


poate astfel vei intelege, tu si restul de cititori, niste lucruri de baza:


Cred ca pot multumi unui coleg pentru ca si-a pierdut timpul sa scrie niste informatii, fara sa traga altcineva concluzii despre lucrurile de baza pe care le cunosc sau nu.
Era o simpla multumire si trebuie luata ca atare
Eu nu vad prea mari corecturi aduse de tine textului din prima postare...


Stefan: nu vreau polemica si nici sa ai impresia ca as avea ceva cu postarea ta sau faptul ca i-ai multumit! Pasajul respectiv ii era adresat lui Qwerty dupa cum poti vedea la inceputul frazei:

Nimeni wrote:Asa ca Qwerty... asteapta putin sa apara paranoicul de Pavelescu si te lamureste el cum sta treaba cu siguranta si paza buna. Si daca e si Bitanul prin zona sau stie cineva topicul in care a descris clar cum trebuie sau... cum se face o revizie de butelie.... va invit sa pune-ti linkul aici.
Si poate apare si domnul DanDumitru... sa repete ceea ce a spus mai demult.... poate astfel vei intelege, tu si restul de cititori, niste lucruri de baza:


... si am inceput sa mentionez acele LUCRURI LIPSA din postarea dansului. Nominalizarea raspunsului tau era doar ptr a iti atrage atentia asupra unei informatii "incomplete"... pentru ca daca un alt cititor citeste ceea ce a scris Qwerty... intelege "doar" ca trebuie sa se fereasca de butelii dedicate si ca trebuie sa apeleze la firma X....

Maine apare Pavelescu... care semnaleaza ca "poti apela cu incredere la firma Y"... dar informatia DE BAZA... se pierde pe parcurs!

Eu unul.... ce pot intelege din postarea asta???

qwerty wrote:ATENTIE! cand achizitionati o butelie pentru CO2, alta decat butelie tip G. Sa fie cu perioada de verificare valabila cat mai mult timp.

Eu nu am renuntat la “lupta” asta, nu a costat o avere butelia dar am vrut sa imi ating scopul, sa prelungesc verificarea. Am luat internetul la puricat si in cele din urma am gasit o firma la Deva care se ocupa si de astfel de butelii. Am sunat, am vorbit si iata ca astazi am o butelie Dennerle cu verificarea valabila pana in 12/ 2019.


Inteleg ca:
- "trebuie sa ma feresc de alte butelii in afara de tipG"
- qwerty are butelia cu verificarea pana in 2019.... dar IN REALITATE... eticheta pusa tot de dansul... ne arata CLAR ca data urmatoarei VERIFICARI.... este in 2015, iar data urmatoarei INSPECTII este in 2019!

Intradevar... nu am adus corecturi materialului colegului, deoarece nu era cazul sa il corectez: informatia este reala, completarile mele insa o intregesc. De exemplu: cand spuneam ca "urmatoarea valabilitate a unei revizii nu va mai fi de 10 ani ci de maxim 5 sau mai putin"... o poti constata singur din stantarea RECIPIENTULUI: 2014 - 2019 = 5 ani!

Inca un lucru: verificarea anuala... este acordata datorita faptului ca acel recipient este considerat UN STINGATOR. Invit pe toti colegii acvaristi care au "robinete modificate" sa ne arate cati dintre ei AU SIGILIU si orificiu ptr sigiliu pe robinet?

Faptul caci colegul qwerty si-a facut revizia ptr 5 ani la Deva... cu bani putini, este o informatie valoroasa, de aceea spuneam ca "o sa apara Pavelescu" care o sa spuna ca si-a facut revizia la butelie la Proslav Buzau... si are acasa si CD cu filmarea operatiunii de verificare/revizie. Ca l-a costat mai mult.... poate e din cauza volumului, nu stiu.
Dar din a oferi o informatie pana la "feritiva de".... este cale lunga. Fiecare dintre noi intampinam aceleasi probleme cand se expira revizia!

Ca o paranteza ptr Qwerty: pun pariu ca daca nu rupi acel sigiliu si anul viitor mergi cu butelia la un centru PSI, oricare ar fi... fara sa mai faca nici o REVIZIE.... v-a inlocui acea eticheta cu una noua, valabila pana in 2016. Fara alte formalitati!

"Daca nu vreti sa treceti prin ce am trecut eu, optati pentru butelii tip G sau butelii Dennerle, JBL, Sera, etc DAR cu verificarea valabila cat mai mult timp"
Toti trecem prin ce treci tu... datorita simplului motiv ca: in tara exista foarte putine statii autorizate ISCIR care sa faca REVIZII.

@Stefan: la faza spusa de Narcis, referitor la butelii de aluminiu... probabil ca din cauza aceasta: http://www.iscir.ro/doc/comunicate/stingo.pdf Iar motivul ar fi ca "nu mai sta tipul de la centru sa verifice seria in paginile respective" sau... poate nu are tabelul la dansul. E o chestie veche, demult discutata.... ti-am trimis link-ul.

Seara lina tuturor, uneori am prostul obicei sa "ma fac neanteles" datorita modului de a scrie... de aceea va cer scuze si va invit la "calm si fara resentimente"!

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
qwerty
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/01/2014 17:20:22
Messages: 602
Location: Timisoara
IP:
Offline

@nimeni, nu vrea sa intre in polemica. Faci referire ca informatia este incompleta si ca se pierd lucrurile de baza, ok. Care sunt acele lucruri de BAZA? Ca butelia este un recipient si ca lucreaza la presiunea maxima de 250 Atm? Pe cati intereseaza asta sau cati se uita la lucrul asta? Este un detaliu pe care noi trebuie sa-l urmarim? sau este treaba fabricantului. Cum am mai spus, pe noi ne intereseaza valabilitatea reviziei, nu presiunea maxima, si unde ne putem face revizia. Sunt bine venite informatiile tale, dar nu astea sunt subiectul discutiilor noastre. Trebuia sa vii si sa ne spui firma X, Y, Z, care face revizii la amaratele noastre de butelii.

Ca o () Am lucrat 12 ani in Institutul Metrologic 1989-2001, AMC( Aparate de Masura si Control), stiu ce inseamna recipienti, manometre, presiuni si etc. Am lucrat sub MARCA, adica acolo unde verificam si lucram, faceam pansonarea cu MARCA mea. Raspundeam de ceea ce faceam. Nu vrei sa stii ce se putea intampla, daca verificai manometre de presiune care veneau montate pe recipiente cat jumatate de bloc, pline cu amoniac, iar manomentrul nu era corespunzator, si pe langa el alte aparate de presiune. Amoniacul sub forma de gaz intr-un amestec intre 15,5 - 30 % cu aerul este exploziv. Nu mai vorbesc de alte aparaturi care masurau presiunea, catareau recipiente de gaze si etc. Crezi ca aveam chef de "fuserai"? Faptul ca unii filmeaza o butelie la inspectie pe mine nu ma incalzeste, de ce? stiu ca oricum isi fac treaba cum trebuie, asa cum mi-am facut si eu. Crezi ca pentru fiecare recipient in parte am facut filmari?
Nu am auzit pana acum vreun accident din cauza ca recipientul a cedat din cauza presiunii, ci mai degraba din inconstienta oamenilor.

P.S Eu prin acest topic am expus problema mea, si unde am rezolvat-o. Daca eu gaseam informatia asta cand am avut nevoie, era perfect.

This message was edited 10 times. Last update was at 19/12/2014 10:45:18


Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.


[WWW] [ICQ]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 12937
Location: Bucuresti/Bruxelles
IP:
Offline

Nu prea inteleg care e marul discordiei din acest topic si n-am sa comentez la ce a scris X sau Y.
Dar am sa va povestesc cum vad eu lucrurile.

Butelia presurizata reprezinta un mare risc - chiar daca in 99.99% din cazuri este un risc teoretic si nu practic.

Asadar, va recomand urmatoarele:

- folositi butelii dedicate pentru CO2
- faceti reviziile si verificarile la timp, in centre autorizate si de incredere, nu la coltul blocului, la nea Iancu - ca se pricepe omu, a fost maistru si le stie pe toate
- folositi robineti si reductoare de calitate - chiar daca pretul e mai mare, riscul de accidente e mai scazut
- constientizati faptul ca faceti revizia si verificarea pentru VOI, pentru siguranta voastra, nu de dragul buteliei (la fel ca si centura de siguranta, unii o poarta doar ca sa nu-i vada politistul... )

Eu am o butelie de 10kg (7 litri), pe care am luat-o de la o firma specializata in domeniu, cu robinet "customizat" cu numele respectivei firme.
Pentru ca detin o paranoia destul de avansata, am trimis butelia pentru verificare si revizie la o firma din Buzau, firma ce mi-a fost recomandata de un prieten de la IGSU (cost transport dus-intors 80 lei) DESI AVEA REVIZIA FACUTA DE FIRMA RESPECTIVA.
Pret verificare ISCIR: 130 lei fara tva.

Verificarea ISCIR a implicat urmatoarele:
- verificare vizuala butelie exterior (aspect exterior, marcaje scadenta, etc)
- verificare interior cu endoscop
- proba de presiune hidraulica pe stand
- sablare exterioara
- vopsire
- verificare etansietate cu robinet montat
- marcare pe butelie urmatoarea scadenta si poansonare marcaj ISCIR

Rezultate: butelia era ok, interior/exterior. Robinetul insa nu era.. 2 "pasi" de la filet erau "incalecati".

Care ar fi fost rezultatele daca as fi mers pe mana firmei de la care am luat butelia?

Paranoia vs "merge si asa" = 1-0


I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

narcis wrote:Deoarece vroiam sa mai achizitionez o butelie, am pus o intrebare la centrul de incarcat. Persoana responsabila mi-a zis sa ma feresc de buteliile de aluminiu, ca nu le mai face revizia.

Domnii unde incarc eu butelia nu-s foarte multumiti de buteliile din aluminiu, mi-au spus ca la alea din otel n-au avut probleme. La cele din aluminiu se intimpla uneori sa nu reziste la testu' ala al lor cind o supun la presiune mare. Pentru exemplificare mi-au aratat o butelie din aluminiu umflata ca un balon dupa testu' la presiune mare. Nu vreau sa insinuez sa renuntati la buteliile din aluminiu daca le aveti sau sa nu le mai cumparati.
Ideea e ca butelia sa fie de calitate, de la un producator serios. Eu banuiesc ca o butelie care se umfla cind i se face revizia e rezultatu' rabatului la calitate, rabat facut de cineva cu scopu' de a reduce cit mai mult cheltuielile de productie si pretu' de vinzare, cu scopu' final de a vinde cit mai multe butelii .......

Improvizati orice vreti in acvaristica, riscati sa nu mearga bine acvariu', riscati o inundatie, nu-i bai, trece. Da' nu improvizati la butelie. Puteti face ce vreti DUPA iesirea din regulatoru' de presiune, nu-i pericol, riscati doar sanatatea acvariului.

Poze: smilie ... Poze cu plante
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Nu e nicio discordie, asa e din scris, mai ies neintelegeri

In rest, mi se pare ok paranoia ta Dane
Chiar daca eu recunosc, am revizia expirata, planuiesc cat de curand sa rezolv problema asta.
Baga si la baiatu pe pm, sau de ce nu, chiar aici, o metoda de contact a centrului ala din Buzau. Sau cum trebuie sa procedam sa trimitem o butelie la verificare acolo.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
qwerty
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/01/2014 17:20:22
Messages: 602
Location: Timisoara
IP:
Offline

a specificat @nimeni aici
"o sa apara Pavelescu" care o sa spuna ca si-a facut revizia la butelie la Proslav Buzau... si are acasa si CD cu filmarea operatiunii de verificare/revizie.


poate este firma asta http://www.prosalv.ro/

This message was edited 1 time. Last update was at 19/12/2014 18:07:22


Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.


[WWW] [ICQ]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 12937
Location: Bucuresti/Bruxelles
IP:
Offline

qwerty wrote:
poate este firma asta http://www.prosalv.ro/


Iegzact!

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 27/08/2014 01:19:42
Messages: 459
Location: Helsinki - Finland
IP:
Offline

qwerty wrote:@nimeni.... Faci referire ca informatia este incompleta si ca se pierd lucrurile de baza, ok. Care sunt acele lucruri de BAZA?


Repet, fara a avea ceva personal cu tine... vorbesc din prisma unui habarnist care intra pe forumul asta si pe topicul acesta in cautare de "informatii revizie butelie"...

Hai sa iti arat "o mica diferenta"... intre ce ai tu... si ce au altii cu revizii "normale":

image

Butelia in cauza are "eticheta" cu SCADENTA URMATOAREI VERIFICARI in 2018.... a ta, care este tratata "ca un stingator".... are scadenta la anu` in 2015!

Este diferenta sau nu?

Referitor la informatii utile: o alta firma unde se pot face revizii/inspectii ISCIR in afara de cea amintita de qwerty, mai este firma LINDE GAS ROMANIA in Timisoara: http://www.linde-gas.ro/ro/index.html
Ptr zona Iasi... Tehmed Gaz Iasi partener Linde, dar inspectia tot la Timisoara se face, deci dureaza.

Iar cea de la Buzau... am facut o greseala, se numeste PROSALV: http://www.prosalv.ro/Produse&Servicii/Contact/contact.htm
Persoana de contact: ing. Iulian PRICOP (atat Batman cat si eu am colaborat foarte bine cu domnul respectiv, chiar daca am facut-o doar telefonic)

Seara lina tuturor

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 12937
Location: Bucuresti/Bruxelles
IP:
Offline

Te naibii, ce memorie de elefant ai

Ca o paranteza, am impresia ca LINDE lucreaza doar cu persoane juridice (e posibil sa ma insel, dar parca asa am retinut)

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3758
Location: Constanta
IP:
Offline

Mie mi-a explodat acum doi ani un instinctor in porbagajul masinii, vara pe caldura pe un drum prost, a oprit tata masina si cand sa se uite ce s-a intamplat deschide porbagajul si era albit, ca o vata, bineanteles ca era o butelie luata de la o masina mai veche si avea revizia expirata, de atunci in nici o masina nu mai am butelie, s-a curatat asa de greu albeata!!!

My nano reef



[Email]
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com