[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
INTERZOO 2006 (11-14 mai)  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Cateva fotografii de la Interzoo 2006, unde Bogdan Cucu si Dorin Hanganu au "gustat" din fructele "interzise" inca pentru Romania, la cea mai mare expozitie internationala de "pet" gazduita de Europa.
Aceasta expozitie se tine odata la doi ani, Nürnberg a gazduit anul acesta peste 1100 de expozanti si 31000 de reprezentanti ai companiilor de profil. Pretul unui bilet a costat 16 euro pentru o zi sau 26 de euro abonament pentru intreaga perioada.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/02/2013 19:32:55


Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

Joined: 16/01/2005 03:20:40
Messages: 914
Location: Bucuresti - Berceni
IP:
Offline

Misto , ce n-as da sa se faca asa ceva si in Romania.Treb sa faceti si voi mai multe poze totusi ,sau prob ati facut dar le-ati pus doar p-astea :-P

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
erik
Junior member

Joined: 27/04/2006 00:04:22
Messages: 23
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Singurul lucru pe care pot sa il spun este SUPERB , SPLENDID.

80% din examenul final se va baza pe unicul curs la care ai lipsit (Murphy)
[Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 24/04/2006 20:19:48
Messages: 310
Location: Suceava
IP:
Offline

Sunt faze care ma fac sa-mi bag picioarele in romania...
Dar in schimb, am sa mai sper sa apara si pe la noi cate ceva... incetu' cu incetu'....
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Romi
Senior member
[Avatar]

Joined: 08/01/2002 02:00:00
Messages: 514
Location: Craiova
IP:
Offline

radu_luchian wrote:Sunt faze care ma fac sa-mi bag picioarele in romania...
Dar in schimb, am sa mai sper sa apara si pe la noi cate ceva... incetu' cu incetu'....


Pai daca ne bagam toti picioarele in Romania ... nu mai spera, ca n-au sa apara smilie. Da' probabil asa suntem noi romanii, daca nu incepe nimeni sa construiasca ceva ... ne bagam picioarele in Romania, ca ea e de vina, ca o "tara de rahat" ce e (desi mie imi miroase mai mult a ciorapi nespalati :p). Iar daca din cine stie ce intamplare se mai incearca totusi cate ceva ... nu ne simtim bine daca nu ne controlam si pe la glezne putintel si daca nu ne cautam noduri in papura.
Asa ca deocamdata stam si ne uitam cu jind la cei de p-afara, desi la fel ca tine, sper si eu in continuare. Cum spera Nasu' de la FRF sa organizeze finala Cupei UEFA in 2009 ... la fel sper si io sa traiesc suficient cat sa prind momentu' in care vom vedea poze d-astea coolte™ si de prin Romania.

Cine e oltean ca mine, e ori Gicu ori Vasile
betta
Senior member
[Avatar]

Joined: 12/07/2003 18:44:39
Messages: 1207
Location: Timisoara (Circumvalatiunii)
IP:
Offline

radu_luchian wrote:Sunt faze care ma fac sa-mi bag picioarele in romania...


Nu-i cazu' Atata timp cat ea te tine si-i calci tzarana zi de zi merita o minima deferenta chiar daca acum nu-i chiar maicutza ta draga
De noi depinde De vorba si de fapta... daca nici vorba nu-i dreapta atunci cum o fi fapta?
Sper ca nu-i nevoie de o traducere libera aici de genul: Caci acolo unde iti stau picioarele iti va sta si capul In tzarana patriei :-) .
Evenimentele de acest gen necesita o "masa critica" de pasiune si evident, un anumit nivel de trai... sa speram ca le vom avea pe amandoua.

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Pai zic eu ca aici se impune o oareş`discutie...

1.In primul rand sa stabilim ceva: in toata Europa cat e ea de mare nu exista expozitie mai barosana si mai de traditie organizata de altcineva decat cea de la Nuremberg Germania...deci nu tu Franta, nu tu Anglia, nu tu Olanda nu gazduiesc ceva similar ca amploare, asa ca sincer si fara niciun pic de ironie cum am putea noi sa fim inclusi intro astfel de ecuatie cand tari adevarate nu sunt ???
Ca sa zic asa din punctul asta de vedere si tinerii francezi, englezi, olandezi...etc ar putea sa-si taie venele...ca tot in Germania se organizeaza
Ba daca as merge mai departe as remarca faptul ca, cat sunt nemtii de nemti, evenimentul tot nu este organizat anual...ceea ce spune de la sine cate ceva...ceva similar ba poate chiar mai mare (inteleg) fiind AQUARAMA 2005 in Asia cu care se alterneaza dpdv. expozitional. Altfel spus nu suntem noi mai de cacaolu biscuvi :-) decat altii din Europa de vreme ce o astfel de expozitie de o asemenea grandoare nu se organizeaza decat intrun loc.

2. Am observat la multa lume acest tip de reactie: stăm, băloşim la produsele alora, ne bagam mai mult sau mai putin elegant picioarele, dar p`orma ne oprim la atat...la contemplare si la injuraturi din frustrare iar apoi, daca se poate, o talpa pe ţurloaiele ăluia care face ceva ca sa păstrez realitatea fotbalistica corect surprinsa de Romi ...e oricand binevenita.

Vreti un exemplu`: pai in fond despre ce e vorba in aceasta expozitie?
Pai dacă vă spun...câtiva din membrii forumului (sper eu din ce in ce mai putini) o sa-mi puna cutitul la gat ca o sa zica ca pe aici pe la noi se promoveaza "profi-ul" din interes economic...iar altcineva care nu mai predica pe la noi mi-ar fi explicat ca e vorba despre un expozeu al realizarilor capitaliste :-) ...ca si noi putem sa facem cu mana noastra produse similare pe care sa le prezentam la sectiounea DIY

Fratiorii mei pai acolo sunt prezentate FIRME...d`alde aia de va zic eu si ma luati la ture p`acilea...ie Dupla , ie Dennerle, ie JBL-ul, ie Aquamedicu`...etc, astia de va zic eu de ei si voi imi spuneti ca am actiuni la ele ca d`aia le tot promovez ...asa ca nu va inteleg ...cum dracu de acum va plac si va intereseaza???

Am cautat printe cei 1100 de expozanti...firme de renume româneşti cum ar fi HP-ul, zeama de Pipistrellus, musuroiu` de cartita de Iasi, cenusa de coarne de cerb romanesc...si NIMIC...nimicuţa :p asa ca nici acum nu imi dau seama de ce suntem atat de nedreptatiti cu asa realizari mareţe si isi expun numai bulangii ăştia produsele cand noi le-am da clasa cu ale noastre făcute pe genunchi.

Acum serios vorbind…pâi cum aţi vrea voi să apară o expoziţie in care să fie prezentate doar produse de calitate cand noi inca mai credem in solutiile lu `Scufita Rosie :-) iar cand se incearca prezentarea unui produs inovativ pentru Romania, vechi de cand lumea la ei cum ar fi instalatia de CO2 sau cablurile-incalzitor de substrat imi apar deja alternative la moment cu sarma de nichelina imbracata`n cablu siliconic…care sigur e la fel de buna dar muuuuuult mai ieftina ?

Cum sa isi vanda astia substraturile aici cand noi am descoperit pamântul de musuroi de Iasi sau cernoziomul fertilizat gravitational de dropiile Baraganului secular ?

De ce dracu sa-si mai expuna solutiile fertilizante d`alde astia cand noi avem aici HP pe care-l nominalizam cu mandrie drept avand o calitate peste tot ce inseamna producator vest si un pret sub ce inseamna producator est…

De ce nu daţi si acum la geoale, stimaţi colegi, înfierand cu mândrie proletara pe forum rahatul lor de expozitie si produsele lor proaste si scumpe si de ce ar fi placut ochiului asa o manifestare cand noi avem minunile noastre locale nebagate in seama…si expozitia noastra cea de toate zilele din piata Obor ci nu o data la 2 ani…

3.Al treilea plan este cel care trateaza punctual afirmatia colegului nostru, probabil ceva mai tanar prin determinare .
Să ştii ca expozitii s-au incercat in România...firesc nu la nivelul ăsta, nici nu aveam cum...dar din păcate toţi si-au bagat picioarele cum zici şi tu şi nu s-a mai organizat nimic.
A fost un complex de imprejurari care a condus la asta si uite asa am rămas chiar si fara mica expozitie anuala organizata pe vremea singurei asociatii adevarate de acvaristica pe care a avut-o tara asta: EXOTICA.
Pentru asta nu e de vina tara ci oamenii care nu sfintesc locul si care prefera abandonuri uşoare la cel mai mic obstacol.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 24/04/2006 20:19:48
Messages: 310
Location: Suceava
IP:
Offline

Sandu wrote:3.Al treilea plan este cel care trateaza punctual afirmatia colegului nostru, probabil ceva mai tanar prin determinare LOL .
Să ştii ca expozitii s-au incercat in România...firesc nu la nivelul ăsta, nici nu aveam cum...dar din păcate toţi si-au bagat picioarele cum zici şi tu şi nu s-a mai organizat nimic.


Cam dah... ce-i drept e nasol cand unii freaca menta si asteapta un progres... o chestie... si la un cel mai mic motiv de abandon isi pun traista'n cui. Spun asta fiindca, asa cum am scris si mai sus "imi vine sa-mi bag picioarele", dar de ce sa o faci, mai bine isi vede omul de treaba lui si totul e bene, iar cand 'om avea si noi ceva de spus poate 'om intra in randul lumii.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
erik
Junior member

Joined: 27/04/2006 00:04:22
Messages: 23
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Romanul e obisnuit sa se uite in curtea vecinului si sa zica '' iete nene ce are ala si ce n-am yo''.Cat timp in aceasta tara nu se ocupa nimeni de nimic are cineva pretentii?Oricum Romania nu e o firma cautata de marile tari pentru afaceri , toti fug afara in tarile membre UE care aduc un profit , beneficiu etc. etc.Nu este nimeni in stare sa creeze un targ de asa mare amploare pentru ca nu este din ce.Asa ca fratilor punetiva ''pofta in cui'' si ''lingeti-va pe buze''.Succes in acvaristica si sperati in continuare.Speranta moare ultima insa la roman e moarta inainte de ocazie.

80% din examenul final se va baza pe unicul curs la care ai lipsit (Murphy)
[Yahoo!]
bobo250969
Junior member

Joined: 08/03/2006 23:53:50
Messages: 27
Location: BUCURESTI
IP:
Offline

atunci cind nu va mai exista"e facuta de mina omului"si "lasa ba ca merge asa" se va putea spune ca si la hobby-uri daca vrei sa ai lucru ca lumea va tb sa platesti.Daca inca se crede ca ai "bomba cu co2"si vrei sa te compari cu Otto cu a lui instalatie co2 cu ph-metru digital atunci ne tinem tare mindrii si nu ne tb realizarile "imperialistilor" Brucan !!!!!!!!!!!! iar mor, sper sa nu mai dureze decit pina in 2007 :x

master and servant ?
[Email] aim icon
pecidan
Junior member

Joined: 23/01/2005 12:16:32
Messages: 30
Location: Bucuresti
IP:
Offline

OK, sa presupunem ca maine s-ar organiza INTERZOO la Bucuresti. Cred ca s-ar perinda cateva mii de vizitatori. Cati ar fi dispusi(sau ar avea disponibil) sa cheltuiasca 2-300E pe nustiuce accesoriu/echipament de acvariu? Aici este problema, cand 300E e salariu mediu pe Romania nu ai cum sa te astepti la cine stie ce venituri dintr-o asemenea afacere. Explicatii de genul "romanul e carpaci" si "ii place sa-si faca cu mana lui" au ca substrat exact puterea scazuta de cumparare.

Mai e o problema, un asemenea gen de expozitie se adreseaza firmelor/contractorilor (banuiesc, n-am fost la Interzoo, dar am fost la alte targuri/expozitii si cam asta e mecanismul). Cate pet-shopuri sunt in Bucuresti? Le numeri pe degetele de la o mana. Ma refer la cele care chiar au ceva contracte cu distribuitorii si cate ceva marfa de calitate, nu la sutele de buticuri cu mancare pentru caini si pisici.

QED. La ce bun Interzoo in Romania? Expozitie? Pai, produsele alea le poti vedea si pe net si daca chiar le vrei faci pe dracu'n patru si ti le comanzi. Mult mai bucuros as fi ca cei cativa importatori de la noi sa se duca la Nurnberg si sa aduca si la noi, adica sa contracteze, cate ceva din ce li se pare lor de calitate.(sunt convins ca si acolo gasesti multe produse useless sau de calitate indoielnica)

Problema cu Romania este situatia ei socio-economica, si nu mentalitatea oamenilor. Credeti ca vecinul de la 3, care isi repara in fiecare duminica Dacia 1100, nu si-ar lua VW daca ar avea bani? Chiar credeti ca lui ii place sa stea 3 ore intins sub masina? La fel e si cu acvaristica... Toata stima pentru cei care neavand bani de nustiuce filtru performant isi fac singuri un wet/dry. La fel am toata stima si pentru cei care fac orice efort financiar sa-si ia un acvariu marin de 2500E. Ambii au acelasi hobby si conteaza mai putin modul in care si-l satisfac.
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

pecidan wrote:OK, sa presupunem ca maine s-ar organiza INTERZOO la Bucuresti. Cred ca s-ar perinda cateva mii de vizitatori. Cati ar fi dispusi(sau ar avea disponibil) sa cheltuiasca 2-300E pe nustiuce accesoriu/echipament de acvariu?


Esti in totala necunostinta de cauza daca tu iti imaginezi ca aia au tras o expozitie pentru ca sa fie vizitatorii dispusi sa lase acolo 300 de euroi si pe deasupra inca 16 pentru un bilet de intrare...Hai mai nene ca ne rad si curcile daca emitem pareri d`astea tu crezi ca astia fac d`astea la mica ciupeala dddaaa Colentina ...si mai si zici ca ai participat la astfel de expozitii.
Treaba nu sta deloc asa.
In primul rand nu se vinde NIMIC in perioada desfasurarii expozitiei ci doar in ultima zi la insistente de tip "miloaga românească", DACĂ băietii au chef, DOAR anumite produse si NUMAI dupa indelungi parlamentari EVENTUAL poti sa capeti cate ceva ...asta la Interzoo...pentru ca la Aquarama baietii sunt si mai restrictivi in materie de vanzari dupa cate am inteles.
Daca tu numesti asta expozitie in vederea ciupirii a 2-300 de euroi inseamna ca avem vederi diametral opuse despre comert si asta e bonjour-pardon-au revoire

pecidan wrote:Problema cu Romania este situatia ei socio-economica, si nu mentalitatea oamenilor. Cate pet-shopuri sunt in Bucuresti? Le numeri pe degetele de la o mana. Mai e o problema, un asemenea gen de expozitie se adreseaza firmelor/contractorilor
Explicatii de genul "romanul e carpaci" si "ii place sa-si faca cu mana lui" au ca substrat exact puterea scazuta de cumparare.


...e aici ai mai dres busuiocu`si te-ai mai apropiat de adevar.
Da contractorii au fost acolo...doar lor li se adresa expozitia, surprinzator de multi din Romania(pentru mine) daca am in vedere ce se vinde la noi. Si ce au gasit acolo: produse de calitate pe care nu indraznesc sa le aduca in tara din 2 motive lipsa de bani si dezinformare.

Cu lipsa de bani nu putem noi sa luptam...e generala nu reuseste sa o rezolve un Guvern intreg nu o sa emitem noi pareri despre asta aici.
Nu ne pricepem, da Doamne sa o rezolve altii mai destepti ca noi...ca FNI vegheaza
Cealalta problema insa nu tine de pauperizare ci de incultura, lipsa de informatie, mandrie prost inteleasa si de clasicul romanesc ca merge si asa.

Pe mine nu ma deranjaza oamenii care au ajuns din pasiune sa-si prezinte rezultatul improvizatiilor lor materializat in fapt in beneficul hobby-ului lor ci faptul ca nu exista bun simt si se cade in extrema cealalta din dorinta de a prezenta aceste experimente/improvizatii.

Sa ajungi sa afirmi ca pamantul de pe te miri ce coclauri e mai bun ca un substrat lateritic al unei firme oarecare de profil este deja lipsa de bun simt.
Sa ajungi sa crezi asta este deja incultura...pentru ca orice om stie ca pamantul de la Iasi nu-i tot una cu ala din Sri Lanka.
Sa nu crezi ca se gasesc aceste substraturi imbogatite la un pret mai mic decat ar insemna colectarea diverselor soluri cu calitati inferioare de pe dealuri si carari la shop-uri din Romania este deja lipsa de informatie.
Sa stii toate astea si sa zici lasa ma ca merge si asa e delasare si lipsa de pasiune...

Nenorocirea e ca toate aceste cauze se cuantifica, apar tot felul de priceputi de pe plan local care depasesc cu mult limitele bun simt si care in dorita de a-si comercializa produsele sau pur si simplu din orgoliu prost inteles ideparteaza vizitatorii/clientii de ceea ce trebuie in mod real sa cumpere avand la indemana tot timpul asul din maneca...lipsa banilor si naivitatea audientei.

Nu stiu cati isi mai amintesc...macar dinte cei mai batrani in ale acvaristicii ca a fost greu de convins romanul sa nu mai cumpere purici de balta uscati. Cate argumente stupide de genul ...lasa ma ca asta-i mancare naturala conservanta iar fulgii de tip Sera/Tetra sunt chimicale.
Cine dracu ar mai sustine in ziua de azi asta...NIMENI, dar atunci cand lumea neinformata mai credea in povesti nemuritoare placa cu naturalu` a prins la multi
Cine avea interes sa se auda placa...cei care-si vindeau produsele...care multi dintre ei in ziua de azi (culmea) fac acelas lucru chiar cu profit mai mare din vanzarea produselor de marca in domeniul hranei pentru pesti de acvariu.
Asa ca romanul nu stiu cat s-a nascut carpaci dar l-au si invatat sa devina si l-au sprijinit in asta in loc sa i se spuna cinstit in fata cum stau lucrurile pentru ca asa au mers interesurile vremii iar ceva din mentalitatea asta a ramas inca bine pastrata intrun coltisor din forumul asta atins si el de acelas flagel intro anumita perioada.

pecidan wrote:La ce bun Interzoo in Romania? Expozitie?

Cu tot respectul ...da eu la asa ceva refuz sa raspund.
Depaseste capacitatea mea de intelegere si imi reaminteste de absurdul situatiei anilor`90.
Scuza-ma...nu cumva ai una bucata de bunic pierdut la Universitate si regasit la Cotroceni pe nume Ion Iliescu care-ti baga astfel de nedumeriri in cap ? :-)

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
danyalexa
Junior member

Joined: 23/04/2009 22:50:35
Messages: 35
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Astept cu nerabdare si poze de la INTERZOO 2010.
p.s.: Cat mai multe poze cu acvarii marine
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Bazati-va pe Mosu ca vine cu noi

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
 
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com