[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sun Moon - 10L  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Stefan, multumesc mult pentru poza cu Tawian Fire Red, cred ca incep sa ma elucidez ce am in acvariu

Am gasit acest link foarte interesant: http://www.aquaticquotient.com/forum/showthread.php/74217-Grading-system-of-Cherry-to-Fire-Red-Shrimps si pricep si eu ca e acelasi soi de crevete, dar grade diferite. E, al meu nu vrea in nici un caz sa traiasca in kH mai mare decat 3 ... la kH 6 mureau. Acum ii tin la kH 2 sau 3 si rezista fara probleme si se reproduc. Pregatesc acvariul de 16L ca sa mut exemplarele mai urate acolo, iar in puiernita de 8 sa las doar ce-mi place rosii

Pana una alta am bibilit la hranitorul automat pentru ei (evident, vor manca CrustaGran ). Problema cea mai mare cu hranitorul este ca e asa mic spatiul pe unde poate sa dea drumul la mancare (mai ales cu capacul de sticla pus) incat mi-a luat ceva pana am identificat ce si cum. Aveam un loc intr-un colt, insa suportii cu care venea hranitorul facea imposibila plasarea lui acolo (iar daca il prindeam de sticla direct, dadea drumul la mancare deasupra geamului, in loc de apa). Cu putin curaj, o flacara si manerul de lemn al unei pensule, am reusit sa fac o agatatoare:

Original, imposibil de fixat incat din sfera sa curga mancare in acvariu undeva, si apoi, unul din suporti indoit la flacara incat sa agate geamul:
image image

Alt unghi + o proba, vine perfect - va da drumul la mancare fix intr-un colt unde e un spatiu mic intre capacul de sticla si spatele acvariului:
image image

Si ca sa iasa si mai frumos:
image image

Este un hranitor care da de mancare odata la 24 de ore (chiar des sa zicem pentru ce nevoi au crevetii ) dar sper sa-si faca treaba cat nu sunt acasa. De asemenea, am redus durata de iluminare de la 8 ore la 6 ore din cauza unui hair algae care imi aparea pe moss - si cum nu prea am ce regla (nema co2, foarte rar fertilizanti) am zis sa mai reduc lumina.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Ha, au trecut 3 luni de la ultimul update la acest acvariu si i-a venit vremea sa-i mai fac niste poze.
Nimic nu e schimbat ... combinatia se pare ca a fost inspirata, un filtru extern supradimensionat acvariului (dar la filtrare oricat exagerezi, nu e rau) dar si lumina + fertilizarea Dennerle cred ca ii da stabilitatea necesara pentru reproducerea crevetilor Fire Red. Nu sunt alge pe muschi, iar animalutele par fericite - vad cativa pui mereu cand ma uit.

Cateva poze:

Vedere de ansamblu (are planuita o tunsoare in weekend):
image

Vietati:
image

image

image

image

image

image

image

Ritmul este asa:
a) la 2 saptamani schimb 4 litri de apa aspirand substratul (cam plin de viermisori, dar in ultima vreme nu mai sunt asa multi de cand hranesc mai rar)
b) kH-ul il mentin la 2
c) La fiecare saptamana incerc sa adaug (daca nu, adaug sigur cand fac schimbul) 5 picaturi de Nano Crusta-Fit (se recomanda 5 picaturi la 10L saptamanal), si 1 de Nano Tagesdunger pentru javamoss.
d) Lumina este de 9W si sta aprinsa 6 ore, de la 14:00 la 20:00 ..
e) Filtrul extern il curat cam la 3 luni cand vad ca-i scade debitul - fara alge deocamdata..


Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Black
Member
[Avatar]

Joined: 06/04/2012 19:21:45
Messages: 276
Location: Salaj,Romania
IP:
Offline

Foarte frumos !
Imi place "ciuperca" de muschi
Interesante si informatiile prezentate pe parcursul jurnalului !
Mult succes mai departe !

http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page
[WWW]
merlin21
Member
[Avatar]

Joined: 17/06/2010 00:12:29
Messages: 196
Location: Targoviste-Bucuresti
IP:
Offline

nu te supara pe mine.. dar ce ai tu acolo.. nu sunt fire red.
sunt niste red cherry un pic mai colorati..
toata lumea crede ca poate obtine peste noapte sakura si/sau red fire din red cherry. din pacate nu este chiar asa..
nu degeaba pretul unui fire red calitate decenta este cam acelasi cu al unui CRS (A sau S).

in fine, ca orice crescator de creveti m-am lovit si eu de problema planariilor. dupa ce am incercat destul de multe metode, am gasit cea care functioneaza la mine.
in ultimul acvariu pe care l-am inceput, am avut aceasi problema, inca de la inceput iar solutia pe care am gasit-o pare sa dea rezultate excelente.
crevetii ii hranesc odata la 2 zile, intr-un recipient din sticla transparenta, pus pe susbtrat.
mancarea nu se imprastie absolut deloc, ce nu mananca aspir a 2 zi.
in combinatie cu un filtru de susbtrat(nu stiu daca are legatura, dar cred ca are) au dus la dispartia completa a planariilor..


Dennerle addiction..
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Merlin, nu ma supar

Adevarul este ca nu am certitudinea ca sunt Fire Red - decat cumva indirect. Descriu:

Despre pret - am platit intre 2.5 si 5 euros pe individ (am luat cate putini in mai multe transe) si au fost gasiti fie cu denumirea Red Cherry (clasici cum ar veni) dar si cu denumirea de Sakura. Pretul lor nu spune mare lucru insa, mereu erau unii care erau mai rosii, inconjurati de multi mai decolorati prin jur.

Ce m-a fortat sa cred ca sunt Fire Red (mai slabi poate, nu Sakura musai) si nu RCS este ca RCS toata lumea spune ca rezista cam in orice conditii si se reproduc de la sine, dar cei din acvariul meu mureau pe capete (ca sa nu mai vorbesc de reproducere) pana nu am scazut kH-ul la 1-2 (osmosa + sare).

Discutia in sensul "de ce-mi mor RCS-ii" incepuse pe topicul vechiului acvariu aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/60/17584.page#p158705 unde am incercat in fel si chip sa aflu care sunt cauzele pentru care ii gaseam rupti la jumatate, cu ceafa galbena, la fiecare saptamana cate 1 ......
Tot ce-am gasit pe net au fost "ceva e ciudat, fiindca RCS cresc oricum" sau ... "sunt molting problems, cum ai calitatea apei ?".
Cum ma enerva deja situatia (dura cam de juma de an) - calitatea apei era impecabila (foloseam echivalentul Dennerle al Purigenului doar pentru apa dulce, filtru extern, schimburi de apa; am schimbat pana si acvariul crezand ca poate ceva din acrilicul / plasticele / pompa celui vechi or fi de vina; am incercat o luna cred si cu apa plata de la supermarket si nu ce am eu la robinet). Mereu acelasi simptom - la fiecare saptamana culegeam cate 1-2 morti, cu ceafa galbena.

Pana la urma mi-a picat fisa cu kH-ul si reducerea lui (tot in topicul de mai sus descris ce si cum) si de cand am refacut acvariul (in stadiul de acum) doar cu kH 1-2 - sunt mereu puiuti pe acolo si crevete mort am si uitat de cand n-am mai vazut.

Asa ca indirect dedus, RCS standard nu sunt, caci ar fi rezistat (dupa spusele tuturor) in apa de la robinet. Deci ramasese intrebarea ce-ar fi, daca nu sunt RCS ? Si intr-un schimb cu stefanp, am descoperit ca ii pot categorisi (cel putin pe unii) ca fiind Fire Red si nu RCS-ii standard:

http://www.aquaticquotient.com/forum/showthread.php/74217-Grading-system-of-Cherry-to-Fire-Red-Shrimps

Dupa cum vad, acest chart apare ca fiind o posibila categorisire a crevetilor rosii ... de la RCS la Fire Red, la Painted Fire Red eeeetc.

Si de aceea ziceam ca nu sunt convins decat indirect ca sunt Fire Red de calitate mai slaba, dar RCS in nici un caz - n-au rezistat in apa normala. Daca mai ai si alte link-uri sunt curios si eu sa citesc .. cred ca e marketing la urma, si probabil sunt mai multe surse prin Asia pentru creveti "in general rosii" si magazinele au gasit cum sa ceara mai mult pe cei care sunt ceva mai rosii zicandu-le cumva. Sensibilitatea la kH e clara insa - deci RCS nu sunt. Ce-or fi doar ei or mai sti ..

This message was edited 1 time. Last update was at 30/06/2013 22:57:37


Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Am hotarat sa opresc acest acvariu ...

Cateva observatii:
a) moss-ul este dificil de curatat. Se face frunzulite mici care sunt foarte greu de cules pentru - cautam un aspect "bec" de curat.
b) Nu stiu de ce crevetii nu ajugeau la dimensiunea matura. Erau mereu puiuti prin apa, dar totusi, ce multe luni n-am mai vazut vreun adult normal - toti aveau o dimensiune mica. E posibil sa fi fost calitatea apei de vina (am incercat sa tin un kH mic) e posibil sa fi fost dimensiunea acvariului de vina, nu stiu.

In rest, fara probleme de intretinere si fara alge ...

Ultimile poze:

image image

image image

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Crevetii, vorbindu-si intre ei:

- Bah, ati auzit vestea nasoala?
- Ce veste?
- Ne desfiinteaza azilul... ramanem pe drumuri.
- Pe bune? Cum? Cine mah?
- Cum cine? Guvernu'... nu mai au timp si chef de noi.
- S-a dus 'reaku toata bruma de protectie sociala... vai de capul nostru, acu' la batranete sa patim asa rusine... etc., etc., etc.


Cel mai batran dintre creveti nu spune nimic... ofteaza linistit, isi ia traista in spinare si, garbovit si plin de griji, porneste incet la drum:

- Un' te duci, mai nea' Sakura?
- Ma mut la tara, la neamuri... o sa sap gradina si o sa culeg via.

image

This message was edited 1 time. Last update was at 06/10/2013 11:06:19


Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline



koala wrote:- Un' te duci, mai nea' Sakura?


Imi vine in cap o rima buna cu Sakura, da' n-o pot zice aici



Iuliane, am impresia ca tu usor usor renunti la plantate

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Tare descrisa atmosfara aproape Baudleriana despre acvariul in descompunere si toti fugind pe unde apuca ... koala nu te stiam asa un fin observator

Stefan : am o mare problema cu plantatele, si anume ca daca vrei sa le faci cum trebuie, esti obligat sa stai cu mana in apa saptamanal. Am descoperit cu acvariul de 16L cum sa am ceva plante nepretentioase care nu fac alge cum sa le fac sa cresca suficient de greu incat sa le tund doar daca am chef, nu ca deja acopera tot. Se poate cu schimburi de 50% lunar, fara fertilizanti si fara sa hranesti (am doar creveti acolo care mananca foarte putin si dau foarte putin).
Insa despre a renunta, nu cred ... un marin altauri de un plantat, aduse la stabilitate, un bleu alaturi de un verde, la fel de vii amandoua, sunt doua lumi complet opuse, fara sa existe posibilitatea sa se intalneasca vreodata, si totusi, sa le ai la tine in casa te face un pic contemplativ - prin urmare unul din fiecare cred ca voi avea mereu dar nu mai mult de 1 plantat.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

Joined: 08/08/2013 22:37:09
Messages: 567
Location: Suceava
IP:
Offline

Viulian scuzele mele poate fac putin OFF-topic dar am o curiozitate de unde ai cumparat aces nano si cate te-a costat ?
Daca nu te superi binenteles

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Nu ma supar - cu toate ca am impresia ca scrii de pe tableta sau telefon, mereu mesaje scurte, litere lipsa, samd

Nano e luat din Bruxelles, dar merge orice acvariu de 10L. Filtrul Dennerle il gasesti si in tara, cauta pe Google folosind "dennerle external skimfilter site:.ro". In rest, sunt componente standard.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

Joined: 08/08/2013 22:37:09
Messages: 567
Location: Suceava
IP:
Offline

Scuzele mele cand scriu obisnuiesc din pacate sa fiu analfabet si ma mai si grabesc dar asta este partea a 2.
In fine ideea ar fi ca sunt interesat sa incep un nou proiect legat tot de creveti si m-ar interesa un nano complet dar fara pret ,, colosal "

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Acest nano nu a fost kit complet l-am facut eu din bucati. Am luat sticla dintr-un loc, lampa separat, apoi filtrul extern separat, substratul separat, decorurile separat, samd.

Iar legat de pret, nu prea poti sa pretinzi sa fie super ieftin .. caci te scutesc de alergatura / bricolat sa iei un kit complet.

Ai putea incerca acest acvariu: http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/acvarii_complete/Aquatic_Nature_Cocoon_1_10_l (10L) sau tot pe pagina poti gasi si pe cel de 18L sau de 31L. Trebuie sa vezi daca vin cu sistemul de iluminat / iar substrat / decor plante va trebui sa-ti alegi ceva specific crevetilor.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
simpfzoli
Membru de baza

Joined: 05/05/2011 20:05:49
Messages: 458
Location: satu mare
IP:
Offline

foarte interesanta diskutia dintre sakura.
pare chiar reala toata treaba.
[WWW] [Yahoo!]
 
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com