Nice, multumesc pentru pont, am vazut intr-un video cum ca are fi benefica t?ierea frunzelor inainte de plantarea cryptocorynelor. A incercat cineva metoda asta?
Dupa ce ajunge substratul fertil, eu zic asa: pui un rand de nisip pe marginea acvariului, cat mai in margine, de 1 cm inaltime, dupa care pui substratul fertil pe restul suprafetei, tot asa 1cm. Poti sa pui si 2 cm, in functie de cate plante cu radacini bogate vrei sa bagi (gen cryptocoryne sau echinodorus). Ideea e sa nu se vada substratul fertil prin sticla, o chestiune estetica. Apoi pui nisip peste tot. Incearca sa-i dai o panta, sa ajungi la o grosime de 3 cm in fata si vreo 5 in spate. Cu o rigla poti sa faci asta usor. Dupa care aranjezi pietre, lemne si adaugi apa. Plantele pune-le dupa 2 saptamani o parte si dupa 4 saptamani restul, nu te grabi ca dai bani degeaba.
Cand legi plantele epifite de lemn si pietre, le scoti cu grija din acvariu, legi plantele cu ata de culoare asemanatoare si le aranjezi la loc. Completezi cu apa si astepti pana la 5 saptamani de la startare sa adaugi pestii. Melci poti sa pui din saptamana 3.
ilbiscione wrote:Astazi a sosit nisipul, am luat 10 kg, sa-mi ajung? si pentru acvariul mic unde va sta betta-ul (actuala casa a celor 12). Nu m-am apucat astazi sa-l reamnajez deoarece am dat comanda si de solul fertil recomandat de Dan, sper sa ajunga maine ca sa ma apuc de treaba. Am luat ?i doua cryptocoryne balansae dar nu g?sesc nici un video despre modul cum sa le plantez in nisip. Un link ar fi de apreciat.
Va multumesc din nou pentru indrumari.
Ca si o planta de ghiveci se planteaza. Poti verifica ce necesitati au, daca nu sunt multe specii.
Cam tarziu, dar ptr data viitoare, exista si nisip/pietris care stie sa faca ceva. JBL Manado de exemplu (mai sunt si altele), are capacitatea de a stoca si elibera substante nutritive ptr plante, rezultate din descompunerea materiei organice din acvariu (hrana neconsumata etc). Mai exista Akadama, sol ptr bonsai, care e folosit si in acvaristica, mai ales de catre cei care cresc creveti (daca ai pesti care au nevoie de un pH mai acid).
Revin cu un update asupra starii pestilor si cu modificarile aduse pentru ei. Nu mi-a murit nici unul, sunt bine, mananca bine. Eram îngrijorat de betta, nu prea se mai comporta natural asa ca am decis sa scot filtrul din acvariul mare si sa-l pun la el. Am dat debutul filtrului la minim si i-am atasat perdeaua de apa. Micutul e fericit ?i iarasi vioi. Celor 12 am curatat pietrisul (colorat stiu, tot nevasta..., dar se va schimba totul în curand), am schimbat 30% din apa, am pus apa mai rece (declorificata) pentru a scadea temperatura care urcase la 29 de grade, am ajuns la 27,5. Am crescut mai spre capac nivelul apei iar acum nu mai sunt asa agitati, la fel am procedat ?i la betta. Las ?i un video scurt cu ei, cu rugamintea de a ma corecta în caz de am gresit denumirea pestelui mai mare (Gurami) sau al oricarui din baieti. Multumesc inca odata pentru sprijin.
https://youtu.be/b-SWLKr9y5M L. E setati calitatea 4k la video sau macar 2k pentru detalii mai bune.
This message was edited 3 times. Last update was at 25/06/2023 20:21:31
Clar, e un pas inainte. Nu se incadreaza la acvarii de top, dar te rog sa te uiti in urma, la poza din primul post si sa ne spui ce parere ai.
Persevereaza, fura tehnici si modele fara rusine, pentru ca exista potential.
Asta zic si eu, progres, de asta iti multumesc tie si tuturor celor care si-au rupt putin timp din rutina zilnica pentru a ma indruma. De cand am facut prima postare incerc sa acumulez cat mai multe informatii posibil. Acvariile vor "suferi" imbunatatiri continuu (in limita micro-bugetului), acum Doamne ajuta cu ciclarea.
Cu siguranta voi pune în ambele acvarii, mersi de sfat ?i apreciere, e bine venita orice sugestie, sunt ca buretele de la filtru, colonizez informatia. :
This message was edited 3 times. Last update was at 29/06/2023 15:15:04