[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ph controller  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Eu las sonda 4 minute, am observat ca la 2 minute inca mai fluctueaza si nu e stabila.
In plus, cand o bagi in solutia de calibrare trebuie sa o scuturi un pic, sa iasa bulele de aer de langa "bec"

eu am sters o bine iar de fluctuat nu era cazul ca se oprize se citit, cel putin asa mi a dat impresia. La urmatoarea etalonare o sa las mai mult sa observ daca are vre o schimbare. nu am mai facut de atatia ani etalonare incat aproape am uitat cum sta treaba. dar nici nu am avut sonda asa cu picioruse la capul sondei.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
sefer jesirah
Member

IP:

Ti-am dat manual. Nu exista x timp trebuie sa lasi sonda. Iti arata controller-ul pe display cand termina calibrarea. Pot fi 2 sau 8 min... . In manual, ai pas cu pas, atat prima calibrare a sondei, cat si recalibrarea periodica.
flo77
Senior member

IP:

Antoniot wrote:
dan.pavelescu wrote:Eu las sonda 4 minute, am observat ca la 2 minute inca mai fluctueaza si nu e stabila.
In plus, cand o bagi in solutia de calibrare trebuie sa o scuturi un pic, sa iasa bulele de aer de langa "bec"

eu am sters o bine iar de fluctuat nu era cazul ca se oprize se citit, cel putin asa mi a dat impresia. La urmatoarea etalonare o sa las mai mult sa observ daca are vre o schimbare. nu am mai facut de atatia ani etalonare incat aproape am uitat cum sta treaba. dar nici nu am avut sonda asa cu picioruse la capul sondei.

Probabil ca sti, totusi o sa mentionez ca "becul" este foarte sensibil. Ai grija cum il stergi, orice zgarietura poate compromite sonda. Eu prefer sa nu sterg sonda, o clatire folosind miscari circulare este sufficient.

Nu cumpar, nu vand, nu fac schimb. Nu insista.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Eu curat becul cu rotunduri din alea de demachiere, nujt cum dracu se numesc

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

sefer jesirah wrote:Ti-am dat manual. Nu exista x timp trebuie sa lasi sonda. Iti arata controller-ul pe display cand termina calibrarea. Pot fi 2 sau 8 min... . In manual, ai pas cu pas, atat prima calibrare a sondei, cat si recalibrarea periodica.

in manual scrie sa astepti aproximativ un minute in ph 7 inaint de a incepe calibrarea automata, am procedat exact ca in manual

This message was edited 1 time. Last update was at 08/11/2024 07:50:10

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Eu curat becul cu rotunduri din alea de demachiere, nujt cum dracu se numesc

eu am sters cu o sugativa fiinca ramanea solutie dupa clatirea in apa distilata pe electrod sub forma de picatura intre picioruse si capul electrodului.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
sefer jesirah
Member

IP:

Va place sa va complicati viata! De la o picatura, nu se mai calibreaza corect! Daca tot vrei sa fie ,,impecabila'' intre solutii, tamponeaza usor nu sterge.
flo77
Senior member

IP:

sefer jesirah wrote: Va place sa va complicati viata! De la o picatura, nu se mai calibreaza corect! Daca tot vrei sa fie ,,impecabila'' intre solutii, tamponeaza usor nu sterge.

Corect! Rezultatele calibrarii sunt satisfacatoar
e. Daca in ultimul ai fi avut 6.8(de exemplu) in loc de 7.0)poate mi-as fi pus un semn de intrebare .
In plus valoarea "absoluta" a pH nu este atat de importanta cat stabilitatea lui. Masuri corrective poti lua daca vezi comportament neobisnuit la pesti sau daca plantele nu merg bine.

Nu cumpar, nu vand, nu fac schimb. Nu insista.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: