[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
"El Grande"  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa le luam step by step.
Ptr reactor:
- cumpar un filtru de apa de minim 7 cu trei racorduri
- bioballs : http://pepika.ro/bile-filtrante-aquamedic-bactoballs-30-de-bile-l-REF410-80--p179926.html
- un fiting de asta de la Pepika
http://pepika.ro/21-Acvaristica/385-Echipamente-pe...tting-straight-4-6-x-1-8-.html

- robinetii nu apar pe site si nici racordurile lor???!!!!
Din cate imi dau eu seama robinetii nu au filet interior. Atunci imi trebuie trei piese ptr un singur furtun asa: un fiting cu filet exterior de 1/2 sau 3/4 (depinde de racordul filtrului de apa) si cu o parte dreapta care intra in robinet, robinetul , si un fiting cu o parte dreapta care intra in robinet si in cealalta parte cu stut ptr furtun. Corect? Cred ca imi trebuie si un cot de 90 cu prinderile aferente. (cred ca sunt vreo 6 piese daca nu ma insel pe partea asta cu cotul?). Imi este greu sa imi dau seama ptr ca nu le am vazut desfacute de asta.
Daca robinetii nu au filet interior, cu ce se lipesc? Se lipesc la cald ca PPR-ul sau exista vreun adeziv special.
Dan, imi poti da denumirea pieselor ca sa dau comanda?
Luna asta au transport gratuit la Pepika, dar comenzile se onoreaza pana pe 24 dec.
Multumesc.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ancamarketing wrote:Sa le luam step by step.
Ptr reactor:
- cumpar un filtru de apa de minim 7 cu trei racorduri

Nope! Nu toate filtrele casnice au acel "aerisitor" in care poti pune piesa de la Pepika.... In general este doar la filtrele marca Atlas si filtru de 10". Se vand la Praktiker sau Dedeman....

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Iei legatura telefonic cu Pepika, nu stiu daca au apucat sa puna toate produsele pe site.

PVC-U poate fi cu filet interior, filet exterior sau cu lipire. Lipirea se face cu Tangit.

Sa recapitulam:

- filtru borcan de 7' cu filetul de la aerisitor de 1/8
- adaptor borcan>furtun de la Pepica 1/8 - 4/6
- din borcan pleci cu 2 mufe de tranzitie. mufele sa fie de 1/2 sau 3/4 (in functie de iesirile de la borcan) si la capatul celalalt sa fie de Ø20, prin lipire
- urmeaza 2 coturi la 90 grade cu Ø20
- 2 robineti cu olandez, D20, prin lipire la ambele capete
- din nou 2 coturi, 90 grade, Ø20
- 2 stuturi pentru furtun, prin lipire, Ø20
- 1 metru de teava, Ø20
- 1 tub tangit
- banda teflon

Mai ai nevoie de o scula pentru taiat teava - merge si cu panza de bomfaier, dar nu iese drept si trebuie sa slefuiesti taietura.

Toate cele de mai sus sunt valabile doar daca ai filtru extern cu furtune de 16-22mm.

Daca vrei ma duc eu sa cumpar tot ce e necesar, iti construiesc reactorul si imi platesti conform bonurilor (mai putin teava, teflonul si tangitul, ca le am deja) + transportul prin urgent curier (sau mi-oo trimiti pe sefa sa-i zic o poezie)

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Nimeni wrote:
Nope! Nu toate filtrele casnice au acel "aerisitor" in care poti pune piesa de la Pepika.... In general este doar la filtrele marca Atlas si filtru de 10". Se vand la Praktiker sau Dedeman....

Pai de la Dedeman il cumpar, am vazut deja pe site la ei, dar oricum vreau sa i au intai piesa de la Peoika si sa ma duc cu ea in buzunar sa o probez in magazin.

[Email] [Yahoo!]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Iei legatura telefonic cu Pepika, nu stiu daca au apucat sa puna toate produsele pe site.

PVC-U poate fi cu filet interior, filet exterior sau cu lipire. Lipirea se face cu Tangit.

Sa recapitulam:

- filtru borcan de 7' cu filetul de la aerisitor de 1/8
- adaptor borcan>furtun de la Pepica 1/8 - 4/6
- din borcan pleci cu 2 mufe de tranzitie. mufele sa fie de 1/2 sau 3/4 (in functie de iesirile de la borcan) si la capatul celalalt sa fie de Ø20, prin lipire
- urmeaza 2 coturi la 90 grade cu Ø20
- 2 robineti cu olandez, D20, prin lipire la ambele capete
- din nou 2 coturi, 90 grade, Ø20
- 2 stuturi pentru furtun, prin lipire, Ø20
- 1 metru de teava, Ø20
- 1 tub tangit
- banda teflon

Mai ai nevoie de o scula pentru taiat teava - merge si cu panza de bomfaier, dar nu iese drept si trebuie sa slefuiesti taietura.

Toate cele de mai sus sunt valabile doar daca ai filtru extern cu furtune de 16-22mm.

Daca vrei ma duc eu sa cumpar tot ce e necesar, iti construiesc reactorul si imi platesti conform bonurilor (mai putin teava, teflonul si tangitul, ca le am deja) + transportul prin urgent curier (sau mi-oo trimiti pe sefa sa-i zic o poezie)

Filtrul e asta
http://www.emag.ro/filtru-extern-jbl-cristalprofi-e901-greenline-4014162602114/pd/DVWJJBBBM/
si furtunele sunt de 12/16, abia le am schimbat

Daca poti sa faci tu efortul asta iti raman vesnic indatorata, iti aduc ofrande (nu fecioare ca nu prea se mai gaseste), iti trimit bani in avans, numai ca pe sefa e mai greu sa o trimit.

[Email] [Yahoo!]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Pasul nr 2, sonda pH. Cum lucrez la o firma care se ocupa cu proiectarea si instalarea statiilor de epurare a apei menajere, am zis ca sa cer de la un colaborator din RO, si anume firma Skonx, o oferta ptr electrod.
Au venit si preturile, si m am linistit, e-bay is the way
[Thumb - ph.bmp]

[Email] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

va complicati cu reactorul, dupa mine.
pentru bagatul furtunului de CO2 in filtru se da o gaura cu burghiu de 4.5mm si se incearca sa se bage furtunul fortat.
daca nu merge, se mareste gaura la 5mm si intra sigur.

presiunea din instalatie asigura etanseitatea montajului, simplu si rapid, fara robineti si alte minuni.

la fel pt aerisire, se da o gaurica cu diametrul in jur de 2mm (cu o surubelnita sau un varf de cutit) in interiorul filtrului, pe traseul de iesire, si in felul asta reactorul se aeriseste singur sau prin simpla lui miscare.

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:

Ancamarketing wrote:
si furtunele sunt de 12/16

In cazul asta nu te pot ajuta, furtunul de 16/22 il bagi destul de greu pe stutul de 20, dar furtunul de 12/16.. nici o sansa

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu stiu ce sa zic Humbert, posibil sa ai dreptate, dar am facut de atatea ori improvizatii care au mers si nu prea, m am cam saturat de ele.
Ideea e ca vreau sa se infileteze, cupleze, mufeze, nu sa mai stea din forta sau din presiune. Daca ma intelegi.
O alta varainta ar fi sa cumpar filtrul de apa cu acea aerisire si cu piesa de la Pepika, si sa cumpar fitinguri cu filet si cu stut ptr furtun de la Romstal, si sa sar peste robineti.
Asa mi ar fi usor sa fac eu singura. Si m ar costa mult mai putin.
- filtru de apa de minim 7 - 48 lei
http://www.dedeman.ro/iasi1/filtru-7-junior-plus-3p-afo-bx-as-3-4.html
- bioballs :17 lei
http://pepika.ro/bile-filtrante-aquamedic-bactobal...bile-l-REF410-80--p179926.html
- un fiting care are si capac ptr aerisire - 17 lei
http://pepika.ro/21-Acvaristica/385-Echipamente-pentru-acvaristica/224~Accesorii-pentru-acvariu/7915-AquaMedic-T-piece-4-6-x-1-8--x-4-6-mm.html
- racorduri ptr filtru de apa si furtun - 2*1.2 lei = 2.4 lei (au si drepte in magazin)
http://www.romstal.ro/cot-plastic-pt-irigatii-port-furtun-fe-p24873

Banda teflon am, forta de strangere are sotul, cost total : 83 lei.

Ar fi o varianta buna, fara robineti, si imi raman bani ptr o sonda pH mai buna.

LE: Dan il fac asa cum am spus mai sus. Eu zic ca e k.

[Email] [Yahoo!]
Bobi Brasov
Member
[Avatar]

IP:

Ai pm !

Sa auzim de bine !
[Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

@anca, pune macar un robinet pe furtunul care duce de la filtru in bazin. Sa inchizi circuitul intre bazin si reactor. Intre reactor si canistra inchizi din robinetul canistrei.

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

qwerty wrote:@anca, pune macar un robinet pe furtunul care duce de la filtru in bazin. Sa inchizi circuitul intre bazin si reactor. Intre reactor si canistra inchizi din robinetul canistrei.

Uite ca au si robinet, la pretul asta pot pune si doi robineti, numai ca sunt de 1/2, trebuie sa caut filtrul de 1/2 sau o reductie ceva.
http://www.romstal.ro/robinet-irigatii-plastic-fe-fe-p24861

[Email] [Yahoo!]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Revenind la sonda pH, as prefera sa o i au din Italia, deoarece imi vine cineva de acolo pe 7 ianuarie si astfel ajunge mai repede decat comandata pe eBay.
Va rog sa ma ajutati sa aleg, sau chiar si cu un sfat, daca cele de pe eBay, cu acelasi pret sunt mai bune. Cum nu am folosit si nu am vazut nic una, nu pot sa stiu ce sa cumpar.
Multumesc.

http://acquariomania.net/aquili-sonda-elettrodo-attacco-p-7376.html

asta e din Germania si ma costa 7 E transportul
http://www.ebay.it/itm/Ph-Elettrodi-Bnc-vetro-ricaricabili-/221608302028?pt=Acquari_Pesci_e_Tartarughe&hash=item3398e255cc
sau
http://www.ebay.it/itm/PH-ELEKTRODE-BNC-GLAS-hochwertige-Ausfuhrung-/321619207368?pt=de_haus_garten_tierbedarf_fische&hash=item4ae1ffa4c8
http://www.ebay.it/itm/Ph-Electrode-Glass-Quality-Design-/321586264066?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item4ae008f802

sau China

http://www.ebay.com/itm/UN3F-PH-Electrode-Probe-BNC-Connector-for-Aquarium-PH-Controller-Meter-Sensor-/281098685817?pt=AU_Pet_Supplies&hash=item4172c98d79
http://www.ebay.com/itm/pH-Electrode-BNC-70CM-Cable-Length-2-x-Buffer-Calibration-Solution-14-00pH-ATC-/181367817680?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a3a5d45d0

sau ceva mai scump
http://www.ebay.com/itm/Combination-PH-Glass-Reference-Electrode-BNC-E-201-9-Probe-For-PH-Meter-0-2pH-/181593956225?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a47d7df81
http://www.ebay.com/itm/WEIPRO-PH2010-PH2000-Aquarium-Hydroponic-pH-Electrode-Probe-BNC-Connector-Sensor-/181041285070?pt=US_Hydroponics&hash=item2a26e6c7ce

http://www.ebay.com/itm/WEIPRO-PH2010-PH2000-Aquarium-Hydroponic-pH-Electrode-Probe-BNC-Connector-/160796516488?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2570382088
ptr mine toate arata la fel de bune

[Email] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu din asta am, in mod normal as fi zis ca e o alegere excelenta, dar anul asta am reumplut-o prima data si nu mai merge calumea
deci nu stiu ce sa zic, daca poti comanda si solutie de KCl tot de la vanzator, macar sa stii ca ai ce trebuie pt umplere

mare atentie la lungimea cablului, neaparat sa verifici cu vanzatorul ca are 3 metri de cablu
1 metru de cablu nu este de ajuns!

qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:
dan.pavelescu wrote:

Ancamarketing wrote:
si furtunele sunt de 12/16

In cazul asta nu te pot ajuta, furtunul de 16/22 il bagi destul de greu pe stutul de 20, dar furtunul de 12/16.. nici o sansa

Poate face un manson din furtun de 18-22. Baga furtunul de 16-18 in el si le lipeste intre ele, iar mansonul, adica furtunul 18-22 il baga in reactor. In felu asta nu reduce debitul si poate folosi diametrul pe care este reactorul.

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ancamarketing wrote:- filtru de apa de minim 7 - 48 lei
http://www.dedeman.ro/iasi1/filtru-7-junior-plus-3p-afo-bx-as-3-4.html

Decat 48 lei... mai bine 50: http://www.dedeman.ro/iasi1/termice/instalatii-hidro/instalatii-filtrare/filtru-10-senior-plus-3p-bfo-sx-as-ts-1.html si astfel gasesti si mai usor reductii de la 1" la jumate.... ai si spatiu mai mare "de manevra"/dizolvare...

Mai exista varianta de cuple rapide... dar costa mai mult....

Referitor la sonda... ia una reancarcabila... iar preturile din Italia... niciodata "nu o sa bata" pe nemti....

Al2lea si al3lea link.... vanzatorul este identic: Holger Cukrowski =))
L.E: si ultimul!!!! numai ca are preturi in sterline...

Ce sa zic.... momentan poti spune "pas" si testa sonda din dotare (daca mai misca sau daca mai este buna) Recent un amic de aici, care se dadea de "ceasul mortii"... ca tinuse sonda pe uscat 1 an... si trebuia sa cumpere alta (78€) a avut surpriza sa constate ca functioneaza sonda lui dupa ce a tinut-o cam 2 zile in solutie....

Poti compara apoi valoarea care o da controlerul cu pH-ul reiesit din testele de apa (fara sa te mai duci la Stefan ) daca nu merge, sau are valori aiurea... te apuci de cumparat. Ceva Weipro sau Milwake... momentan trebuie sa rezolvi cu "reactorul"....

Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce sa zic ma ai surprins in mod foarte placut si de data asta, chiar am ramas fara cuvinte, si sa stii ca apreciez gestul tau enorm, eu nu mi asi fi permis controller in urmatorii ani.
Multumesc tare mult.
Ieri la gradi cand a venit Mosu , fiica mea a stat 2 min cu gura cascata si se uita la el, cred ca asa am sa raman si eu

Si am sa fac o paranteza, doar pentru cei care m au apostrofat sau sustin ca acvaristica nu este moka, eu le zic sa ne lase si pe noi astia, amaratii, sa ne bucuram de ea, asa cu cat si cu ce avem.
Acum sase ani am nascut primul copil la 6 luni de 1180 grame, scor Apgar 3 (cine e in domeniu stie ce inseamna o nota asa mica), cu probleme f grave, a stat peste 30 zile pe oxigen. Doctorii m au "asigurat" ca 100% ramane surda, muta, oarba, cu handicap psihic si motric, o leguma. Dupa doi ani de stat prin spitale, tratamente, kinetoterapie acasa, acum am un copil aproape sanatos (mai facem controale si kinetoterapie zilnica). Apoi la 3 ani a facut o boala de sange, care a necesitat 3 luni de spitalizare continua la Oncologie, asteptarea 2 zile a rezultatelor ptr leucemie, tratament timp de doi ani. Analize de sange din doua in doua zile, era singurul copil care radea cand ii lua sange.
Cel de al doilea a fost cu risc sa se nasca tot la 6 luni, am stat in pat etc, nu dau detalii, am trecut cu bine.
Si asa au trecut ultimii 5 ani din viata mea.
Intre timp am descoperit acvaristica, este primul meu hobby, in afara de stat prin spitale cu copii, care este frumoasa dar a naibii de costisitoare.
Asa ca dragilor, bucurati va de ce aveti, de sanatatea copiilor si a voastra, inainte sa dati cu pietre.

Este prima data si ultima cand imi expun viata privata aici pe forum, si nu o fac pentru ca vreau mila sau compasiunea nimanui, nici nu ma plang, am scris doar ca sa constientizati ca nu la toti le a suras viata.
Acestea fiind spuse, inchei aici cu off topicul, ii multumesc tare mult si ii sunt recunoscatoare lui Sebastian @Nimeni, pentru cadoul facut, mai ales ca nu a stiut nimic din toate cele scrise mai sus. Tot respectul si recunostinta mea.

PS: Uite cum fac, comand piesa si bioballs urile de la Pepika, imediat ce imi vin, cu fitingul in buzunar ma duc la Dedeman si Romstal si cumpar racordurile si robinetii. Reductia daca e metalica are ceva?

[Email] [Yahoo!]
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Incearca sa iei reductie de plastic... cea de metal "dauneaza in timp"...

App de Nimeni: a ajuns pachetul?

Nu stiu ce sa zic... dar citind cele de mai sus, parca am un deja`vu.... sunt cuvinte pe care parca le-am mai citit... dar cu toate asta stiu sigur ca nu le-am citit niciodata nicaieri! Dar imi sunt cunoscute "rau de tot" cuvintele... imi sunau in minte in timp ce citeam.....

Revenind: "Dar din dar.... se face rai" zice o vorba. Eu unul nu sunt atat de evlavios.... dar la randul meu "am primit destule"... si in limita posibilitatilor, cand am ocazia si posibilitatea.... dau mai departe.
Merg pe principiul: Ajuta... ca nu stii cand vei avea nevoie sa fii ajutat!
As fi spus mai multe dar nu vreau sa stric "inca" surpriza....

Ps: sa vedem reactia ta dupa ce primesti pachetul....

qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Nimeni wrote:
Ps: sa vedem reactia ta dupa ce primesti pachetul....

Felicitari" @cineva" pentru gestul facut.

Regula de Aur " dati, si vi-se va da!"

This message was edited 1 time. Last update was at 19/12/2014 21:51:48

[WWW] [ICQ]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Inca nu a ajuns, il mai astept pe Mos Gerila, am rabdare.
A fost o zi mai plina si mai agitata astazi la serviciu si nu am mai facut nimic.
Maine merg sa cumpar brad si cadouri ptr Mosu de acasa.

Oricum e o surpriza mare pentru mine, nici nu ti imaginezi cat de mult ma bucur.
Te anunt imediat ce vine.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: