De 2 luni am achizitionat de la colegul Harry cativa scalari Rio Nanay...inmultit de Harry din parinti de la Forkel.
Vizionati filmuletul de mai jos din prima lor zi in noul acvariu....sunt inca pui...am sa ii tin in steril cateva luni pana cresc, apoi ii mut in cel de 450L cu manacapuru
Acum, un filmulet cu ei la mine dupa 2 luni:
Au 2 luni la mine si totul este ok. Mananca bine.....cam fitosi la fulgi si granule (Tropical si Prodac)...dar mananca larve albe si artemia congelata la greu.
Pestii se simt bine...am adaugat putina turba in acvariu....s-a colorat fain apa putin.
Cativa parametrii ai apei si ceva teste de apa facute in vacanta de iarna
Temp: 24 - 25 gr
Ph=6,9 in 28 dec si 6,5 in 29 dec.
Nh3/Nh4+ = 0 mg/l
NO2 = 0 mg/l
NO3 = max 25 mg/l (12 ian 2020)
Kh = 1-2 dKH (nu s a colorat blue)
TDS= 57ppm
Multumesc inca odata Harry!
bu koala: "Rezolvat" problema cu Youtubu'.
This message was edited 1 time. Last update was at 22/01/2020 12:16:12
ocean wrote:Frumosi, dar eu as creste temperatura doua grade
Gelu, acum i am mutat sus cu Manacapuru si am 27 28 cu incalzitorul scos din priza am ramas cu 6 frumosi...cresc fain asa...am sa incerc sa fac ceva poze cu nanay ca deja incep sa li se vada irizatiile, culorile si punctele pe ei
alinutz80 wrote:Nu m-am putut abtine si am mai luat de la colegul Harrald inca 12 puiuti de scalari Rio Nanay....sunt in bazinul steril de crestere si carantina.
Sunt frumosi foc!
Poate ne prezinti pe cei care au deja un an jumate
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
alinutz80 wrote:Nu m-am putut abtine si am mai luat de la colegul Harrald inca 12 puiuti de scalari Rio Nanay....sunt in bazinul steril de crestere si carantina.
Sunt frumosi foc!
Poate ne prezinti pe cei care au deja un an jumate
Multumesc Lucian!
Pai uite i aici se vad.....poate nu asa bine..dar se vad:
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
alinutz80 wrote:Lucian, tot am vrut sa zic ca imi place poza ta de profil.... e faina
Multumesc!
Mie imi plac scalarii „clasici”. Bazinul arata intr-un mare fel cu acei locatari.
Demult n am mai zis nimic despre scalarii Rio Nanay....am 6 bucati maturi (poate nu toti maturi dar mavreo 4 sigur).
De cateva zile am vazut ca au depus icre.....las un filmulet. Sunt convins ca nu vor rezista in comunitar icrele....dar macar stiu ca se simt bine pestii
This message was edited 1 time. Last update was at 21/01/2022 11:05:46