mai nu stiu, eu am facut un calcul per litru de apa de acvariu si pulberea iesea semnificativ mai ieftina (nu ma tin minte cu cat)
ele costa cam la fel in termeni absoluti, dar cand calculezi cate te tine lichidul si cat te tine pulberea, e o alta poveste
dar in fine, daca bugetul nu e o problema, atunci intotdeauna lichidul castiga, pentru ca nu mai tb sa amesteci si pt ca nu ai probleme cu dizolvarea
am facut si un calcul RS vs AF in ce priveste alcalinitatea, si pe asta il am in fata, iar concluzia e ca RS ma costa dublu decat AF
asa
aqua forest are in primul rand solutia completa de micro si macro, gata dizolvata, se numeste component 1+2+3+ si ai totul in ea
daca vrei echivalenta cu ABC, atunci este pulbere / lichid care se numesc Kh Buffer/ KH plus, Calcium/ CA Plus si Magnesium/Mg Plus, deci e si mai simplu de retinut :-)
si bineinteles ca au si ei calculator
https://aquaforest.eu/en/guide/afcalcen/
de fapt intra pe calculatorul asta si o sa vezi produsele pe care le poti folosi de la ei pt corespondentul cu foundation, ca iti da posibilitatea sa alegi cu ce produs sa cresti un parametru macro
mai este o chestie la AF, anume ca ai si mineral salt care are rolul de a pastra echilibrul ionic, ceva despre care nu prea se vorbeste cand se vorbeste de aditii (asa a fost metoda originala Ballin) - acum daca asta e sau nu important depinde de cate schimburi de apa faci si de cat consuma acvariul tau
eu nu vreau sa te conving sa treci la AF, eu doar spun ca dupa ce am inceput si eu cu RS, am trecut la AF si e mai bine
principalul motiv pt mine a fost ca dizolvarea pulberilor RS este foarte proasta, dar daca tu vrei sa folosesti lichid inseamna ca nu va fi o problema pt tine