[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Furtune Fluval 304  XML
Forum Index » Cumparari
Author Message
harry-ab
Member

IP:

As vrea sa cumpar un set de furtune originale pt Fluval 304. Am cumparat un filtru la mana a doua care nu le mai avea. Daca avetii idee unde se poate gasii asa ceva dati-mi si mie de stire. Multumesc.
[Yahoo!]
Gabriel
<'))))<
[Avatar]

IP:

Daca sunt cele gofrate mi-e teama ca nu sunt prea mari sanse sa le gasesti. Incearca sa iei legatura cu agentul de vanzari al fimei Profipet din zona/localitatea ta (trebuie sa fie unul).
El poate sa discute cu cei de la depozitul mare din Pitesti si sa vada daca aduc asa ceva. Desi mai nou, din cauza miilor de produse pe care le importa si au pe stoc, ii va trebui un cod al produsului merita sa incerci.

Aquastop-ul iti permite sa cuplezi chiar si furtun normal (adica din cel transparent ca la alte filtre) avand sistemul clasic cu piulita insa aspiratia si refularea au niste mufe de cauciuc pentru cuplare si marea problema este ca furtunul trebuie sa fie indoit peste marginea acvariului iar lucrul asta se poate doar cu un furtun gofrat cel normal facand cuta.

Daca este modelul mai vechi de filtru - cel cu furtune transparente maro -atunci poti cauta furtunele JBL ce sunt destul de bune.
harry-ab
Member

IP:

E vorba de furtun gofrat. Merci de sfat, o sa sun la Profipet. Poate poate....
[Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Inca o sugestie de montaj, la care am apelat de nevoie (raza curburii coturilor "de firma" prea mica).
Daca nu gasesti furtun gofrat sau nu-ti doresti neaparat asa ceva, poti lua furtun simplu, si cele doua coturi de sus le poti rezolva cu:
- 2 coliere auto (ce strang furtunul pe 2 bucati de pexal introduse in coturi);
- 4 coturi de 90 de la Bricostore/Practiker/orice magazin de fitingaraie din zona ta
- bucatele de pexal de acelasi diametru cu diametrul interior al coturilor, taiate la dimensiunile dorite, exact ca in figurile urmatoare:
image
image

Pexalul poate intra fortat in coturi, sau poate fi lipit cu o solutie speciala pt PVC (la mine s-au nimerit sa corespunda perfect dimensiunile, si implicit am apelat la ambele variante).

Succes.

Ca fapt divers si chiar off-topic, depozitul mare al Profipet e in Ploiesti.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
harry-ab
Member

IP:

Pare mai rezonabila "carpaceala" cu coturi decat sa umblu dupa furtune care mai mult ca sigur ca nu sunt pe stoc...Merci de sfat, dau un telefon la Profipet, daca intamplator au pe stoc le cumpar daca nu le spun ca renunt la idee si adaptez4+2 coturi. Doua extra la 10 cm de iesirea din filtru propriuzis.
[Yahoo!]
Dan
Aquamaster
[Avatar]

IP:

gandeste-te si la posibilitatea sa lipesti coturile alea de PPR cu aparat de lipit (termic) si o sa tai mult mai linistit

-- aCVarist, deci eXist --
[WWW]
harry-ab
Member

IP:

Multzam fain de sfaturi. La Profipet nu au momentan asa ceva, si dupa cum am spus nu dau comanda. O sa "mesteresk-carpacesc" in weeckend. Evident, coturile le voi lipii cumva, n-am chef de baitza la picioare dimineata cand cobor din pat! :-)
[Yahoo!]

Forum Index » Cumparari
Go to: