Se afla' un bazin de ~570L, (reali) ce contine nescaiva Tropheus.
Schimbul de apa se face la 7 zile. (valoarea de NO3: intre 60-120, la testul JBL.
Am schimbat, ~70% din volum, apa si rezultatul = 30. (stiu: la 30' sunt in 'cacat' ca si situatie: pentru' Tropheusi)
Trebuie: reactor...
This message was edited 2 times. Last update was at 24/06/2023 17:22:16
Decat flamand si sarac, mai bine satul si bogat.
Optiune din: Luca 6, (20-26) cred ca....
Incerc' sa fac un "classic 150" in configuratia aproximativa de mai jos. [(foto) (are pompa inclusa...)]
Bag substrat pro si aflu' ce rezulta dupa' ce dispare oxigenul.
Salutare !
Eu am folosit cu succes Tropic Marin® BIO-ACTIF REACTOR 5000 cu NP-BACTO-TRICKS la bazinul pe care il stii, pus in serie cu o lampa UV de 36W. Poate merge si la apa dulce, sincer nu stiu...
Daca te coafeaza, eu nu il mai folosesc si va face parte dintr-un lot de echipamente pe care il voi scoate la vanzare. Mai am inca si peleti originali. Vorbim la telefon daca te intereseaza.
This message was edited 1 time. Last update was at 27/06/2023 06:34:47
Imi cer scuze daca poluez topicul dar as fi interesat sa aflu detalii despre schita circuit, media introdusa si ce tip de bacterii e nevoie in reactor denitrificator..
Utila initiativa, astept cu interes rezultatul, nu am cichlide dar am carasi iar apa de robinet are nitrati în jur de 20-30 aici în apropiere de Mangalia.
This message was edited 2 times. Last update was at 02/07/2023 06:43:09
IP:
EverSad wrote:
Este clar ca trebuie redus NO3 prin alta metoda decat diluarea. (schimb de apa)
Cu reactorul: este in asteptare de rezultate. (sper ca se colonizeaza cu ce trebuie)
De curiozitate: ca metoda alternativa de reducere a nitrarilor, ai incercat un algae scrubber? Stiu ca este specific acvariilor sarate, dar se poate folosi si in acvariile cu apa dulce.
flo77 wrote:
De curiozitate: ca metoda alternativa de reducere a nitrarilor, ai incercat un algae scrubber? Stiu ca este specific acvariilor sarate, dar se poate folosi si in acvariile cu apa dulce.
Ar trebui unul foarte mare si nu poate fi asezat decat deasupra bazinului. (ori aici: mai intervine si lumina pe care nu o vreau)
Am facut-o atat de simpla pentru ca este un experiment. (nu o forma finala si nu astept rezultate de anduranta ori fiabilitate in timp.)
Din toata poza: conteaza doar ce este pa' iesirea filtrului-rubinet-bucla catre intrarea filtrului.
restul: sunt din alt film/alta instalatie.
Detalii constructive :
- De la iesire (partea de sus) un furtun de 9/12 in care a fost introdus si etanseizat cu "TAC-PAC" un robinet pentru furtun 'de aer' " care este denumit Out/Iesire.
- Un rubinet' de la 9/12 la 12/16 ca sa: adaptarea intre furtune si reglajul diferentei de debit. (a nu se confunda debitul cu presiunea din 'instalatia complexa')
- Furtunul de 12/16, are o bucla pentru a putea observa 'mai rapid' daca apare oxigen in circuit.
- Aproape de admisia filtrului, inca o insertie de rubinet pentru furtun 'de aer' care va fi cunoscuta ca si: admisie/IN.
- Ce se mai vede 'alb' este o sarma cu care am fixat bucla furtunului.
__________________________________________________________________________________________________________________________________
Principiul de functionare, este clar?
Daca nu: astept intrebari.
This message was edited 1 time. Last update was at 03/07/2023 21:49:36
Problema tehnica: a fost calculata/elaborata si data' spre executie:
Am lipit o 'tava' pe OUT de la filtru. (foto 1)
O teava in canistra.. (foto 2) (trebuie doar sa masor cum trebuie taiate' tevile)
Teava este de 40x1,8 din aia de scurgere... in' ultima poza (pufoaica instalatiilor la 3 lei teava)
Detalii tehnice:
- teava din poza 2, trebuie sa stea' acolo. (trebuie bagat material filtrant intre teava si canistra)
- teava din poza 1, se taie corespunzator ca sa intre in teava de la poza 2. (care trebuie si ea' taiata si gaurita 'jos')
- Se inverseaza: IN/OUT, ca si sens de circulare a pompei.
- Sa dea' Dumnezeu! (doamne-ajuta' )
- Sa se intareasca' /lipeasca adezivul, ca nu pot avea continuitate...
- La muti ani celor nascuti astazi.
- Verificati si horoscopul zodiilor dominante 'vara' si zodiilor are acumuleaza bogatie.
_____________________________________________________________________________________________________
Sa se usuca' lipiciu' si mai scriu...