Salutare! Nu am mai apucat sa postez de oarecata vreme! Bine v-am regasit!
Vreau sa populez
un acvariu de 135 litri (L-54 cm, latime 50cm si inaltime 50 cm) cu 6 sau 8 Bamboo shrimp . Ceea ce am citit si vazut m-a impresionat de delicatetea si modul de hranire si viata acestuora.
M-am gandit ca pe langa un filtru care va filtra mecanic si biologic sa am si o pompa de valuri. In timpul cand ii hranesc cu ceva de dimensiuni mici in prima faza m-am gandit la GlasGarten - Shrimp Baby Food, in curentul apei. In timpul hraniri am un releu care il voi pune pe 25-30 minute care va opri filtrul ptr aceasta perioada si sa mearga doar pompa de valuri. Pompa de valuri vreau sa creeze un curent de apa orizontal si in partea opusa sa am cioate prinse si diverse plante. Am vazut vreo 10 "bestiute" dinastea ( nu stiu daca chiar Bamboo shrimp dar din familia fanshrimp) la Hornbach Oradea si mi-au picat la inima . Stateau agatati unii de altii in curentul apei si imi erau foarte dragi cu comportamentul asta social al lor.
Avand in vedere dimensiunile date vreau sa va rog sa imi recomandati o pompa de valuri cu prindere magnetica(sunt dezamagit de prinderea cu ventuze in general ca te lasa cand tie lumea mai draga) sa fie fiabila adica nu vreau cea mai scumpa in nici un caz, dar vreau un raport bun pret /fiabilitate. Si sa am ceva reglaje, sa pot regla curentul de apa ca sa nu fie nici foarte tare nici prea incet .
Eventual si alte idei de la cei care ati avut ocazia si bucuria de a avea Bamboo shrimp.