[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bine v-am gasit!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Kristhi
Unripe member

Joined: 11/11/2007 13:49:00
Messages: 4
Location: Pitesti
IP:
Offline

In primul rand va salut pe toti si va spunun calduros "Bine v-am gasit!"

Numele meu este Cristi, sunt din Pitesti, si sunt incepator in ale acvaristicii

Dupa ani de zile in care mi-am propus sa-mi fac un acvariu si dupa vreo 2-3 saptamani de citit acest forum, am achizitionat in sfarsit un acvariu Aquadream 60 care contine in set: capac cu 1 neon, filtru cu burete si incalzitor.
Am mai cumparat o pompa de aer Tetratec si un termometru. Am asezat un substrat din nisip de constructii pe care l-am spalat foarte bine in apa rece, iar peste acesta am pus un strat de pietris bob de orez cumparat de la pet-shop.
Am plantat vreo 3 plante al caror nume nu il stiu, iar cei de la pet-shop radeau la mine cand m-am dus cu o lista facuta dupa sfaturile voastre... Ma rog, dupa cum mai spus in alt post, in Pitesti stiu doua pet-shopuri destule de triste... urmeaza sa se deschida la Auchan Pitesti un pet-shop mai mare, Zoo Mania parca ii zice. Sper ca acolo gasesc mai multe chestii, printre care si acele teste 5 in 1 pentru a avea un indiciu asupra evolutiei ciclarii acvariului.
Bun, dupa ce am facut ce am zis mai sus, am pornit acvariul (adica pompele si incalzitorul) pe data de 13.11, adica acum o saptamana. Din spusele voastre, trebuie sa mai am rabdare inca cel putin 2 saptamani pana sa aduc pesti.

Acum as avea nevoie de niste sfaturi despre pesti, deoarece mie imi plac foarte mult pestii mai colorati: neoni, xipho, chiar si molly. Imi mai plac si scalarii, insa am inteles ca vor creste destul de mari si oricum nu se inteleg cu neonii. La ora asta ma gandesc la 8-10 neoni si la 2-4 xipho + 2 sanitari si 1-2 melci. Dupa calculele mele, ar trebui sa nu fie suprapopulat. Accept si astept critici si sfaturi pentru ca inca nu e prea tarziu sa fac unele schimbari. Revin si cu poze imediat ce reusesc sa-mi fac ceva timp.

Sper ca nu v-am plictisit foarte tare cu lungimea postului... am vrut sa acopar cam tot ce am facut.
Va multumesc!
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

Joined: 07/10/2007 09:32:07
Messages: 509
Location: Insulele Virgine, Inteligente si Devreme Acasa
IP:
Offline

salut !
nu amesteca neonii cu xipho...sunt incompatibili...mai bine neoni rosii cu neoni negri ( vreo 8 din fiecare culoare ), plus doi ancistrusi si doi cory si melci si gata.

865
[Yahoo!]
 
Forum Index » Despre noi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com