In primul rand, lumina pe care o ai este foarte buna (multi ar vrea sa aibia 1watt per litru, inclusiv eu). Insa asa o lumina puternica nu iti face decat probleme daca nu ai multe plante in acvariu. Asta pentru ca algele profita de aceasta abundenta de energie si se inmultesc in nestire. Cred ca trebuie sa incepi sa pui plante la greu (din cele care cresc repede), si care sa iti manance surplusul de nutrienti din acel mic acvariu.
Nu exagera cu shimburile de apa totale, ele nu fac bine (mai ales ca zici ca deja il ciclasei).
In al treilea rand (si nu cel mai putin important), la un acvariu asa de mic nu prea merg multi pesti. Neonii nu sunt buni pentru astfel de acvariu pentru ca chiar daca nu au nevoie de prea multa apa, le place in grup (cel putin 5-6), si pentru 5-6 neoni ai nevoie de minim 30 de litri. Iti trebuie niste sfaturi pe care nici eu nu ti le pot da, dar e cineva care poate sa te ajute (citeste mai departe).
In al patrulea rand, nu folosi chimicale pentru declorinare. La cei 20 de litri ai tai, sa zicem ca la un schimb de apa schimbi cam 5 litri (25%) pe saptamana. Ei bine, daca inainte sa pui apa noua, o ti cel putin 24 de ore intr-un recipient deschis (de ex. o galeata, o damigeana, etc) atunci apa se declorineaza singura. Este mai curat (fara chimicale), si e si mai ieftin (ca nu trebuie sa tot cumperi acel "clear water").
In incheiere, vezi ca esti concitadin cu un mare porc!

Ei bine, poate tu nu sti, insa nu l-am jignit pe acel user. Pur si simplu user-name-ul lui pe acest forul este "Porcul". Daca vrei sa te intalnesti cu el, du-te la biblioteca aia de langa Casa de Cultura, si vei vedea pe hol (daca nu ma-nsel) Sarcofagul lui, adica un acvariu destul de mare sa inoti in el. Daca intrebi pe acolo, sigur dai si de el. El te poate sfatui. Eu am fost destul de prost sa uit de asta cand mi-am revizitat orasul vara trecuta (si eu sunt tot din Baia Mare).
@Porcu: sper sa nu fi facut un abuz prin informatia precedenta. Ma gandeam ca ai putea sa-l ajuti (sfaturi, plante in plus, etc). Daca e vre-o problema, pls tell me si nu-mi mai bag nasul in treburi d'astea.