[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
neon Aqua-Glo  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
piticpletos
Unripe member

IP:

Salutare acvaristilor,

Am o intrebare despre neonul Aqua-Glo de la Hagen.
Mai intai povestea: am acvariu de 63L brut, care standard vine cu 1 singur neon de 15W de la Sylvania. De ce doar 15W la 63L, nu stiu, dar asta e. Am modificat capacul, nu a fost usor, mai ales ca acum nu mai am protectia la umiditate, si acum am 2 drosere pentru 2 neoane. Am primit de ceva timp neonul aqua-glo. L-am pus, dar am obsercat atunci ca pestii erau foarte stresati si l-am scos. In orice caz, atunci aveam doar panda sanitari, care oricum sunt stresati de la natura, din cate am observat.

Intrebarea mea ar fi daca sa pun acest neon sau nu. Este violet, are 18000K. E mult , dar pentru mine nu inseamna mare lucru pentru ca nu cunosc exact ce inseamna 18.000K. Stiu spectrul, dar tot nu stiu FIZIC ce se intampla.

DECI: stie cineva ceva rau despre acest neon? Sau bun? Pe el scrie ca intensifica culorile plantelor si pestilor si dezvoltarea plantelor. Dar scrie si sa fie folosit cu Life-Glo care e alb. Eu am neonul standard, tot alb. Ar fi OK combinatia?

Multumesc frumos!

PiticPletos
[Email] [Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

http://www.aquabase.org/articles/html.php3/liste-des-tubes-fluorescents=983.html
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

piticpletos wrote:Intrebarea mea ar fi daca sa pun acest neon sau nu. Este violet, are 18000K. E mult , dar pentru mine nu inseamna mare lucru pentru ca nu cunosc exact ce inseamna 18.000K.
Mai intii spune-ne ce vrei de la acvariu.
Daca vrei sa vezi pestii colorati ....... AquaGlo e cea mai buna alegere .
Daca vrei plante ....... nu-s foarte convins de calitatea AquaGlo.
Hotaraste-te in ce parte inclini balanta: plante sau pesti ....... si apoi vedem noi ce tuburi e bine sa folosesti .

18.000 K inseamna ca lumina acelui tub e aceeasi cu a unui corp negru incalzit le temperatura de 18.000 K.

Poze: smilie ... Poze cu plante
nonel
Junior member

IP:

De la Hagen Power Glo are 18 000 K. Esti sigur ca tu ai Aqua Glo?
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Si AquaGlo are 18.000 K, asa scrie pe ambalaj.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: