[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Schema neoane- balast eletronic  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Am un balast electronic Phillips 2x18W pentru a-l inlocui pe cel vechi clasic.
Intrebarea este...
mai este valabila vechea schema 2x 18 in serie, cu startere si balast clasic?
Daca nu, cum se mai leaga in serie 2 neoane x 18 W la un balast electronic ?

Am o idee despre cum ar trebui avand in vedere schema de pe balast insa mai bine masor de mai multe ori si tai o data
Ps. toti stim ca o poza face cat o mie de cuvinte, insa ma multumesc si cu indicatii scrise

...
[Yahoo!] [MSN]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Uite cum e la mine la oglinda de la baie:

image

In total 8 iesiri (fire). 4 pentru fiecare neon de 18W.
Din cele 4 pentru fiecare neon, 2 merg la un capat, 2 la celalalt capat. Cred ca ar trebui sa-l desfaci ca sa fii sigur de unde iei firele respective.

Nu mai e nevoie de starter.

Serializarea nu cred ca e valabila (adica serializezi 2 de 18W cand ai un balast de 36W, nu ?). Eu am lucrat cu vreo 2-3 din astea electronice, si paralelismul e realizat din schema de piese deja, tu doar prinzi firele si aia e.

Pune niste poze cu el desfacut, sa vad.
[WWW]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

nu prea seamana cu ce ai tu acolo
poza1
poza1
poza1

...
[Yahoo!] [MSN]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Uite: http://www.prismaecat.lighting.philips.com/ecat/Light/ApplicationRouter.aspx?fh_secondid=913700191466_2&fh_start_index=10&fh_location=%2f%2fprof%2fen_GB%2fcategories%3c%7bfepplg%7d%2fcountries%3e%7ben_GB%7d%2fstatus%3e%7bact%7d&fh_search=performer&fh_eds=%c3%9f&fh_refview=search&tab=&family=&&left_nav=gb_en&

Aici e site-ul producatorului, si acolo ai un "Download datasheet for this product". Include schema de montaj.

Din poze, nu cred ca ai prins bine alimentarea in stanga. La prima poza: image firul maro trebuie prins la mijlocul clemei.

Si asigura-te ca restul de fire merg cum trebuie, pe la neoane (cf .pdf sau cf. schemei de pe balast).

In rest.. cam atat success!
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Aoleu ce-am facut :-)

Pe scurt: firul maro din poza de mai sus trebuie mutat la mijloc, si infipte apoi in priza

In rest, sunt 7 iesiri - pentru ca una e folosita de ambele neoane (deci 8 cat am zis initial daca ar fi fost separat).
[WWW]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

viulian wrote:Aoleu ce-am facut :-)

Pe scurt: firul maro din poza de mai sus trebuie mutat la mijloc, si infipte apoi in priza

In rest, sunt 7 iesiri - pentru ca una e folosita de ambele neoane (deci 8 cat am zis initial daca ar fi fost separat).

Thx, merge perfect si diferenta se cunoaste

...
[Yahoo!] [MSN]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Mda.
Fain balastul - am vazut ca e vreo 25euros nou cu banii astia cumpar vreo 2 lampi cu tot cu neoane din piata - deci iti dai seama.

Sa-l stapanesti sanatos!
[WWW]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: