[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
DIY cu pcDuino  XML
Forum Index » Hardware
Author Message
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8217
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Este foarte bine 0,06 in jurul valorii setate

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Coool ok man, thanks!

Cred ca vreau o sg imbunatatire la algoritm ... sa faca o mica statistica intre cat timp dureaza de cand CO2-ul e pornit si pH-ul trece de referita. Si daca dureaza dublu la un moment dat, sa dea un mail ca se termina butelia sau ca e ceva in neregula. Si invers. Daca CO2 e off dar pH-ul scade cu mai mult de 0.2 ... iar, mail.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Am dat un ochi azi pe graficul de CO2, si surpriza, azi noapte a crescut pana la 7.6 chiar daca sistemul cerea ca sa se introduca CO2.

Am facut un mic debug al acvariului si am descoperit:
a) IN-ul filtrului era aproape blocat de mici mizerii - iar bulele de CO2, in loc sa fie absorbite (caci difuzorul de CO2 este sub IN-ul filtrului, si bulele intra direct in IN-ul filtrului extern) iesau direct la suprafata.
b) nivelul apei scazuse mult (prea ocupat ca sa mai completez) si OUT-ul filtrului tulbura foarte puternic suprafata apei.

Prin urmare, CO2-ul, oricat intra el, acum era pierdut, incat pH-ul sarise de la 7.5 referinta, la 7.6:

image

Asa ca am purces la completat apa si curatat grila IN-ului, si am modificat si partea de monitorizare:

a) Am considerat un delta = 0.04 (referinta fiind 7.5).
b) Daca la fiecare masuratoare, ph-ul este mai mic decat ref - delta, sau mai mare decat ref+delta (adica ph < 7.46 sau ph > 7.54) atunci se considera alerta, altfel nu e alerta.
c) Daca se considera alerta, se scrie un fisier pe serverul de Web ci PH_ALERT, altfel, se scrie PH_OK.
d) Serverul de monitorizare (phpservermon) verifica fisierul si daca nu gaseste PH_OK atunci da un email de alerta.

Emailurile arata ca in poza de mai hos. Primul email de sus este ca pH-ul si-a revenit (raportat de serverul de monitorizare drept ca serviciul e up); emailul al doilea este ca pH-ul nu este in grafic iar serverul de monitorizare considera serviciul ca fiind picat)

image

Ma bucur ca in sfarsit am o functionalitate pe care un controller dedicat de pH nu o are si nu trebuie sa stau sa ma mai uit pe grafice.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
 
Forum Index » Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com