| Author |
Message |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/02/2026 17:21:04
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
cirotariu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/fb642b781020b2aaeb1a7cee29acc915.jpg)
IP:
|
Antoniot wrote:daca mai ai nevoie de plante mici pt nano te pot ajuta cu anubias bonsai, e mai mic si niste bolbitis difformis , e fix pt nano. Fontinalis antipyretica hypnoides creste ca o tufa ii poti ine la suprafata pluteste sau legat
Cu mare placere! Stai sa vad cum il aranjez si apoi le iau pe toate. Multam fain!
|
Citius, altius, fortius... acvarius |
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/02/2026 21:01:23
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
Am ciopartit cioata, am luat toate lipiciurile smechere, perlon, incerc de o ora sa lipesc crengutele altfel, sa arate ok. Lemn pe lemn. Drept pe drept. Neam nu reusesc! Cum pana faceti voi sa le lipiti??? Ca ma apuca toate spumele
L.E. Dupa inca o zi pierduta cu acvariu, incepe sa mi se para ca ma cam complic prea mult. Asa ca, pauza. Bat apa in piua de 4 pagini... O sa ma apuc sa studiez problema si o sa revin cand o sa am ceva interesant de spus sau de aratat. Multumesc tuturor pentru sfaturi si ajutor. Topicul se poate inchide, multumesc.
This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2026 21:22:52
|
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/02/2026 22:02:09
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
Am inteles eu prost sau nu ma pricep cu lemnele O sa revin cu poze si informatii, cand vor exista. Nu inchideti topicul, ca apoi deschid altul si poluez la fel de tare. Seara buna! Multumesc de intelegere.
Sa-mi @^$%!^%$^#!#!^%^!#@% in ele de acvarii
This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2026 22:02:55
|
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/02/2026 23:53:38
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
Prima poza bruta, la 1 minut dupa ce am dat drumul la filtru si am umplut complet acvariul. Da, nu s-a asezat apa, am mai facut bulbuci, nu e curat pe geamuri...
Ho, carcotasii, nu sariti cu cearta, ca stiu ca nu e fix ce trebe. Dar nu merg nici la concurs maine cu el, si nici nu mai puteam sta cu plantele in galeti sa se topeasca.
Da, e prea aglomerat, e prea mult substrat poate (l-am pus pe tot si aia a fost, 2,2 kg). Am lipit si inghesuit toate plantele pe care le aveam, ca sa nu le pierd si ca sa vad ce merge, ce nu, ce imi place, ce nu... Am reusit sa bag si gazonul Monte Carlo (cred ca e) cu pensetoiul meu cel mare. Am bagat si Blyxele, am ingropat lemnele taiate din cioata si le-am imbracat in moss, microsorum si care mai sunt celelalte. Nu mi le amintesc acum, am obosit ca dupa o zi la solar in gradina.
Ce cred ca voi pastra este anubiasul (poate mai mic) care urca si iese afara, asta chiar imi place vizual si ca idee. Bucephalandrele, 2 cred ca am, variante diferite. Un bolbitis sau doi, si ei lipiti. Am bagat Sera in substrat, am bagat bacterii. Autocolant negru pe spate. Maine bag si CO2-ul, sa fie treaba treaba.
Momentan atat am putut, stiu ca arata urat pentru un aqua, dar de undeva trebuie inceput. Ma supara ciotul din dreapta fata, e prea in fata, poate trebuia sa il tai si pe el, dar mi-a fost mila de atata amputare. Pestii peste minim 2 saptamani, poate chiar 3, depinde de evolutie. Noapte buna, multumesc de rabdare, fiti milosi cu criticile si apreciati efortul nebunului macar.
L.E. In realitate si pe telefon poza este mult mai explicita.
|
This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2026 23:54:59
|
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/02/2026 10:50:05
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
Voi lua saptamana viitoare un "frate" acvariu, identic cu asta, in care voi muta treptat surplusul de lemne, pietre, plante din cel aglomerat. Dar momentan sa imi fac mana cu el, sa vad cum merg cu CO2... Apropo de CO2, cer o parere...
Am dus ieri la incarcat butelia mea veche de 2 litri la incarcat, la Podu COnstanta, la nea Becu/Mecu... cum l-o chema, baietii din Bucuresti au auzit de el. Mi-a spus ca a mea e expirata din 2015. Sa i-o las pana a doua zi sa o verifice, revizie, sa vada daca mai merge. Intre timp avea una mica pe masa, cea din poza mea, pe care o vindea cu 250 de lei. Are 1,5 litri. Una cu una, mi-a dat-o mie, incarcata, cu 100 de lei, iar eu am renuntat la aia a mea cu care venisem.
1. E ok schimbul?
2. Pe asta se vede 27, adica expira in 2 ani, dar e stantat peste un 2. E facatura sau asa se face la revizie? Ca nu ma pricep deloc la gaze d-astea...
Intreb nu de bani sau de schimb, a mea era ruginita pe fund, de la atata stat degeaba, habar nu am cat am dat pe ea si daca mai merge. Intreb daca e ok asta, la cum arata.
3. Regulatorul meu din 2011, cel din poza, mai e de actualitate? Daca da, cam cat bag, cat dau drumul, ce valori trebuie sa fie pe cadrane, la piticania de 9 litri?
Despre anubias, cel emers are radacinile in apa, dar frunzulitele de afara trebuie sprayate din cand in cand? Sau pot sta asa, uscate?
|
|
|
This message was edited 1 time. Last update was at 28/02/2026 10:52:28
|
|
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/02/2026 14:01:50
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
Daca cei de la centrul de incarcare o accepta la incarcat si revizia urmatoare, atunci e ok. Reductorul este ok, presiunea în butelie este cam 60, cea de lucru pe la 1-2. Regleaza dupa numarul de bule, la volumul tau cam 3/minut. S? ai un difuzor nano, eu sunt mul?umit de cel de la neo pentru bazinul de 10l.
|
|
|
 |
|
|
|
|