Author |
Message |
kristina_racoasa
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/05/2008 22:05:35
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
kristina_racoasa
Junior member
IP:
|
Buna. Sunt o incepatoare si recunosc ca m-am inscris pe acest forum doar pentru a va intreba daca aveti de vanzare aceasta specie de pesti. M-ar interesa cam 10 bucati. Am un bazin in aer liber(mini iaz) de 150 litri. Am inteles ca aceasta specie este mai rezistenta la temperaturi mai mici. Sunt interesata si de cateva plante pentru decorare. mentionez ca am si o fantana arteziana. Sper sa ma puteti ajuta.
|
|
 |
kristina_racoasa
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2008 08:18:53
|
kristina_racoasa
Junior member
IP:
|
Ori nu are nimeni acesti pesti, ori gresesc eu undeva!
|
|
 |
Lofty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2008 09:27:50
|
Lofty
De-al casei
IP:
|
Nu ne-ai spus daca te intereseaza normali, albino sau cu voal?
Acum serios vorbind, n-are rost sa te enervezi... vad ca incet, incet, incepi sa te apropii de adevar...
Intrebare ajutatoare: cat de des esti dispusa sa-ti reinoiesti stocul de 10 pesti?
Mai bine iti faci direct acvariul pe care aveai de gand sa-l faci la toamna pentru ei (marea dilema ramane totusi de ce te intereseaza pesti de apa mai rece daca vrei sa-i tii vara afara si toamna sa-i bagi inauntru...)
Sper sa revii asupra motivului inscrierii pe forum... eventual dupe ce afli de pe siteul de gradinarit ce face o pompa si cat costa ea.
|
Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l |
|
 |
kristina_racoasa
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2008 10:01:31
|
kristina_racoasa
Junior member
IP:
|
Vad ca ma urmariti pas cu pas. Asta e bine. Acesti pesti ii iau la toamna in acvariu pentru ca trebuie sa golesc bazinul. Dupa cum am mai spus, nu ma pricep la astea. Merg cu cautarile in paralel. Daca sunt si alti pesti care sa reziste la o temp. mai scazuta, nici o problema. Doar pretul sa fie rezonabil. Ca daca ii pierd(mor), nu vreau sa cheltui mult pentru inceput. Am inteles ca astia umbla in card si am gandit ca se vad mai bine in bazin. Daca nu ,vindeti-mi niste pesti care sa reziste macar pana pe la sfarsitul lui august ,si niste plante, doar ca sa imi ornez bazinul. Si poate mai capat si eu un pic de experienta si apoi......mai vorbim. Si acea pompa cat poate sa coste? EU nici nu stiu de care. Si dupa cum am mai spus, nu vreau sa investesc nici mult deocamdata, ca nu prea mai am ce......s-au cam dus banisorii. Am optat pentru acei pestisori pentru ca am vazut ca sunt ieftini si cineva spunea pe acel forum(gradini) ca se inmultesc usor. Dar eu parca stiu!?! Daca imi vinzi mormoloci si spui ca sunt nu stiu ce rasa exotica te cred. Iar despre normali, albino sau cu voal, nu conteaza, ce o fi. Hai ca poate o rezolvam zilele aste. Ce spuneti?
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2008 12:42:58
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Tanichthys albonubes rezista la 10 C, chiar la mai putin DACA temperatura scade constant si lent. Nu trebuie sa fie variatii mari de temperatura intre zi si noapte, adica bazinu' nu trebe sa fie la soare.
La un bazin in aer liber sint mari sanse sa apara alge din cauza luminii intense. Studiaza bine inainte de a te apuca de treaba.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
kristina_racoasa
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2008 13:33:59
|
kristina_racoasa
Junior member
IP:
|
Bazinul meu se afla sub o bolta de vie. Deci e la umbra. Dar va fi si soare in functie de ora. cat despre alge ce sa spun. Nu se pot combate cu unele plante?De exemplu elodeea canadensis? La altii cum se poate? Poate ca au luat pestii din alta parte si nu au stiut atatea informatii? Si pana la urma ce se va putea intampla? Vor muri. Asta e problema. Eu doar am vrut sa cumpar. Multumesc pentru sfaturi. Cum pot sa stiu ca este un climat bun in bazin daca nu am pestii? Daca mor, e ceva rau , daca nu e bine.
Dupa cum am mai spun, acesti pesti au un pret mic(2,5 lei am vazut undeva dar nu mai are) si de aceea vreau sa risc. Dar daca pun un incalzitor in bazin?
|
|
 |
kristina_racoasa
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2008 14:17:53
|
kristina_racoasa
Junior member
IP:
|
Pot face din acel bazin un acvariu descoperit?
|
|
 |
kristina_racoasa
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/05/2008 10:21:55
|
kristina_racoasa
Junior member
IP:
|
Declar topicul inchis.
|
|
 |
m_3
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/05/2008 11:08:40
|
m_3
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/9651584947a9b6f0b6a20.jpg)
IP:
|
Mama da mare-i supararea... Hai sa iti raspund la o intrebare: poti vedea daca microhabitatul tau este bun folosind teste de apa. Nu trebuie neaparat sa omori o serie de pesti. Cat despre alge... o sa ai batai de cap daca acvariul tau va sta si numai o ora in bataia razelor de soare. Nu mai spun de diferenta de temperatura.
|
|
 |
|