Author |
Message |
orosia
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/05/2008 20:03:31
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
orosia
Junior member
IP:
|
Buna.Am un acvariu de 20L , 6 rasbora , plantate , iluminat cu un bec de halogen 20W 10 ore pe zi, fertilizant lichid plantamin odata pe luna 5ml , substrat fertil , schimb apa odata pe saptamana 3L ;am doua intrebarii:
1.Am observat ca pe plante nu mai sunt bule de oxigen , am cumparat o planta noua care a avut timp de 3 zile foarte multe bule de oxigen dupa care la fel ca si celelalte nu au mai avut nimic , de obicei seara toate plantele erau pline de bule (ele cresc foarte bine dar nu mai fac bule).
2.Am introdus de 3 zile CO2 cu drojdie in acvariu si astazi toata ziua rasbora au stat la suprafata apei ca si cum nu ar mai avea oxigen , nici nu prea mananca ,CO2 bag printr-o piatra de aer si las foarte putin cateva bule fine.
|
|
 |
kill
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/05/2008 20:41:24
|
kill
Junior member
IP:
|
20l
e prea mic pentru co2
variatiile de ph pot ucide orce peste
din pacate raul a fost facut ,incearca sa schimbi o parte din apa iar filtrul ridical mai sus sa existe valuri la suprafata , scoate chestia aia care cred ca e difuzor co2
|
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/05/2008 01:35:45
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Eu am 20 de L si bag CO2  -> Click aici.
orosia, scoate vreo 4L de apa din acvariu, completeaza cu apa declorinata. Adaugi apoi cred o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu (gasesti la alimentara). Deci nu cu varf, rasa. Asta ar trebui sa-ti ridice kH cam cu 4 grade fara sa afecteze alte chestii, si in felul asta sa previna o cadere de pH. Pentru stabilitate pe termen lung, iti cumperi de la pet shop un os din acela pentru coliviile de pasari (isi tocesc pasarile ciocu' pe el) - vezi ca sunt si fara suportul metalic de prins pe colivii. Spargi in bucati mici cat un dop de coca cola (ca volum sa zicem) si pui in acvariu. Cam intr-o luna / doua se va topi, si mai pui inca o bucatica.
Ar trebui sa iei si niste testere, de kH si pH ca sa vezi exact ce si cum.. E drept, eu le aveam inainte sa bag CO2 - pentru ca sa monitorizez.
|
|
 |
clauss
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/05/2008 08:23:04
|
clauss
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/20136253154a394c1b50c1a.jpg)
IP:
|
este prea mic acvariul pentru co2. Daca nu ai un test permanent de co2 nu i-l mai baga pentru ca l-e faci mult rau pestilor!din causa asta stau la suprafata.
p.s. noaptea cind stingi lumina sa opresti co2, altfel  !!
|
ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view¤t=P1020632.jpg |
|
 |
kill
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/05/2008 19:07:29
|
kill
Junior member
IP:
|
viulian wrote:Eu am 20 de L si bag CO2  -> Click aici.
orosia, scoate vreo 4L de apa din acvariu, completeaza cu apa declorinata. Adaugi apoi cred o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu (gasesti la alimentara). Deci nu cu varf, rasa. Asta ar trebui sa-ti ridice kH cam cu 4 grade fara sa afecteze alte chestii, si in felul asta sa previna o cadere de pH. Pentru stabilitate pe termen lung, iti cumperi de la pet shop un os din acela pentru coliviile de pasari (isi tocesc pasarile ciocu' pe el) - vezi ca sunt si fara suportul metalic de prins pe colivii. Spargi in bucati mici cat un dop de coca cola (ca volum sa zicem) si pui in acvariu. Cam intr-o luna / doua se va topi, si mai pui inca o bucatica.
Ar trebui sa iei si niste testere, de kH si pH ca sa vezi exact ce si cum.. E drept, eu le aveam inainte sa bag CO2 - pentru ca sa monitorizez.
20 l pii daca stranuti mai tare se clarina acvariul si iese tot co2 acumulat indiferent de kh avut ,sau cum vine caldura daca se face mai cald in camera ,datorita inertiei mici tot co2 se va elibera
decit co2 mai bine schimbari zilnice de apa 2-4 l si e acelasi lucru
|
|
 |
orosia
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/06/2008 21:52:22
|
orosia
Junior member
IP:
|
Din cei 6 rasbora am mai ramas cu 2 , nu am crezut ca prea mult co2 strica asa de mult asa ca nu mai bag nimic. La intrebarea 1 nu a raspuns nimeni, asa fi vrut sa stiu dece nu mai am bule de oxigen pe plante , inainte aveam foarte multe,in acvariu apa ajunge si la 29 de grade C .
|
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/06/2008 22:02:10
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Daca ai prea mult CO2 e posibil ca pH-ul sa scada pe la 6.0 (cat ai kH ?) si atunci plantele cam intra in 'shut down' chiar daca au tot ce le trebuie.
pH-ul trebuie sa fie pe la 6.5 cel putin..
Pentru niste pareri ceva mai pertinente, ar trebui sa dai niste masuratori de pH si kH.
CO2 e ok  atata timp cat tii un kH pe la 4-5 - si sfatul clasic (pe care eu il aplic si merge) e sa tii in apa bucatele dintr-un os din ala folosit la pasari ca sa-si ascuta ciocul. Cuttle Bone se cheama in engleza, in romana nu stiu.
Si un alt lucru pe care eu il fac: de fiecare data cand vezi ca se schimba comportamentul pestilor, schimba apa.
Nu doar 3L pe saptamana ci chiar vreo 6L la acvariul tau. Si e ok s-o faci si la 2 zile, macar sa-ti salvezi pestii.
|
|
 |
|